Kediler Mandalina Yer mi, Yerse Ne Olur?

kedi-mandalina-yer-mi

Kediler mandalina yer mi diye merak eden kedi sahipleri buraya! Bu yazıda kediye mandalina vermek doğru mudur, kedilere mandalina verilirmi gibi sorulara yanıt bulacaksınız.

Patili dostlarımızın sağlıkları söz konusu olduğunda en ufak bir ayrıntıya dahi dikkat etmek görevimizdir. Sağlıklı olmanın ilk adımının da iyi beslenmek olduğu aşikar. O halde kedinizin ne yemesi ve ne yememesi gerektiğini iyi bilmelisiniz. Böylece buna göre hareket ederek kedinizin sağlıklı olmasını sağlarsınız.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Yazımıza geçmeden önce kedinizi şımartmayı düşünür müydünüz? Muhiku, evcil hayvan ürünleri ile kedi sahiplerinin pek seveceği hediye kutusu seçeneklerini size sunuyor. Hem sizin için hem de kediniz için keyifli ürünlerin yer aldığı bu kutularla kedinizi mutlu edebilirsiniz.

Muhiku’nun kedi ürünleri arasında tasma, mama kabı, ödül maması gibi pek çok ürün var. En uygun ve kaliteli kedi ürünlerine Muhiku’dan ulaşabilirsiniz!

Dostunuzun mutluluğuna mutluluk kattıysanız eğer şimdi yazımıza geçelim. Kediler meyve yiyebilir mi, kediler hangi meyveleri yer gibi pek çok sorunun yanıtına yazımızdan ulaşacaksanız. Tüm okuyucularımıza keyifli okumalar dileriz.

Kedi Mandalina Yer mi?

kediler-mandalina-yer-mi-yerse-ne-olur

Mandalina, C vitamini açısından çok zengin olan bir kış meyvesidir. A, B1, B2, B3 ve B9 vitaminleri açısından da oldukça zengin olan mandalina; bağışıklık sistemi için çok faydalıdır. Flavonoid gibi antioksidanları içermesi sebebiyle birçok hastalığa karşı koruyucudur.

Mandalina bu kadar sağlıklı bir besin olması nedeniyle kedi sahiplerinde bazı soruların ortaya çıkmasına neden olur. Bildiğiniz gibi kedilerin ana besin maddesi ettir. Kedi mamalarında etten gelen protein miktarının yüksek olması önemlidir.

Ancak elbette kediler yalnızca mama yemezler. Bazen ek gıda almaları da gerekir. Peki kedinize ek gıda olarak ne vermelisiniz?

Mamaların yanında ek gıda olarak tercih edeceğiniz seçenekler şunlardır: Sebze, meyve, et ürünleri, balık, yumurta…

Bu yazımızın da konusu olan mandalina, kediler hangi meyveleri yemez sorusuna vereceğimiz cevaplardan birisidir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi mandalina oldukça sağlıklı bir besindir. Ancak bizler için sağlıklı olan her besin kediler için de sağlıklı değildir. Mandalina asitli bir meyvedir ve içindeki bu besin miktarı kediniz için zehirleyici bir etkiye sahiptir.

Kimileri ise kedilerin mandalina yemesinin doğru olduğunu söylüyor. Bunun nedeni de içerdiği C vitamini ve antioksidanlar sayesinde özellikle kış aylarında kedilerin hastalıklardan korunmasını sağlamasıdır.

Bu noktada kediler mandalina yer mi sorusuna en uygun cevabı almanız için veterinere danışmak gerektiğini düşünüyoruz.

Yavru Kedi Mandalina Yer mi?

Kedi beslenmesi konusunun kedi sahipleri için çok önemli olduğuna değinmiştik. Hele de konu minik dostlarımız ise bu çok daha önemlidir. Yavru kedinize ek bir gıda vermeden önce çok dikkatli olmalısınız.

Yavru kedilerin bünyesi yetişkin kediler kadar kuvvetli değildir. Bu da hastalıklara yakalanmaya daha yatkın olmalarına neden olur. Bu nedenle yavru kedinize yeni bir gıda verecekseniz veterinerden fikir almanızı tavsiye ederiz.

Kedilere Mandalina Verilir mi?

kedilere-mandalina-verilir-mi

Zorunlu etobur olan kediler için mandalina gerekli bir besin değildir. Kediler ihtiyaç duydukları protein miktarını mamadan karşılamalıdır. Ancak ek olarak besin almalarında da herhangi bir sorun yoktur. Peki ek olarak kediye mandalina verilir mi?

Kedilere mandalina verilmesi konusunda karşıt fikirler mevcuttur. Mandalina, içinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde kedinizin sağlığına olumlu etkiler sağlar. Ancak asitli bir meyve olması da onu kediler için zehirli kılar.

Ayrıca kedilerin mandalina kokusunu sevmediğini de biliyoruz. Kediler mandalina kokusunu neden sevmez? Kedilerin koku alma gücü oldukça yüksektir. Bazı kokulardan çok rahatsız olurlar. Rahatsız oldukları kokular eğer besin kokuları ise bu besinleri yemekten de pek hoşlanmazlar.

Portakala, limon ve mandalina gibi kokulardan da deyim yerindeyse nefret ederler. Kedinize hoşlanmadığı bir besini yaklaştırmamanız daha doğru olacaktır.

Kediler Mandalina Yerse Ne Olur?

Kediler mandalina yer mi sorunuza cevap vermiş olduk. Şimdi ise kediler mandalina yerse ne olur sorusuna cevap arayalım.

Genel anlamda şunu söyleyebiliriz ki uzmanlar kedilerin portakala ve mandalina gibi turunçgilleri yememesi gerektiğini söylüyor. Mandalina yemek kedilerin sindirim sisteminde bozukluklara ve tahrişe neden olur.

Kısa vadede kusma ve ishal gibi sorunlar ortaya çıksa da çok tüketilmesi halinde daha ciddi sorunlara yol açar. Ayrıca içerdiği zararlı uçucu yağlar ve asidik olmaları nedeniyle kedinizin sağlığında ciddi sorunlar oluşturur.

Mandalina Kedilere Zararlı mı?

Daha önce de belirttiğimiz gibi kedilerin mandalina yemesi gerektiğini düşünen kişiler vardır. Hatta kedilere mandalina veren kişiler de vardır. Ancak unutmayın ki veterinerler kedilerin turunçgilleri yememesi gerektiğini düşünüyorlar.

Peki bunun nedeni nedir, mandalina kedilere zararlı mı? Mandalina içerdiği uçucu yağlar ve kedilerin sindirmesi için zor olan maddeler nedeniyle kedilerin sağlığı için zararlıdır. Üstüne bir de asit oranı oldukça fazladır, bu asit oranı da kedilerin midesinde tahrişe neden olacak kadar fazladır.

Gelin şimdi sizinle mandalina yiyen kedilerde ortaya çıkabilecek belirtilere göz atalım.

  • Kusma
  • İshal
  • Midede tahriş
  • Sindirim sistemi hastalıkları

Kediler mandalina yer mi başlıklı yazımızın sonuna gelmiş olduk. Umarız ki verdiğimiz bilgiler işinize yaramıştır. Ancak unutmayın ki kediler hakkında en uygun ve en doğru bilgileri size her zaman veteriner verir. Veterinere danışmaktan lütfen çekinmeyin, burada dostunuzun hayatı söz konusu.

Yazımıza veda etmeden önce size Kediler Ne Kadar Mama Yer? Yaşa Göre Önerilen Mama Miktarları başlıklı yazımızı önermek isteriz. Kedinize ve size mutlu günler diler, birlikte sağlıklı bir ömür geçirmenizi umarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kedi-beslenmesi-nasil-olmali
Daha Fazla

Kediler Kuru Fasulye Yer mi?

İçindekiler Gizle Kediler Bakliyat Yer mi?Kediler Barbunya Yer mi?Kediler Fasulye Yer mi?Kediler Nohut Yer mi?Kuru Fasulye Kedilere Zararlı…