Kediler Mama Dışında Ne Yer? – Alternatif Besin Önerileri

kediler-mama-disinda-ne-yer

Siz de evde kedi maması bitti ne verebilirim diye düşünenlerden misiniz? Yoksa kedinize mamanın yanında vereceğiniz alternatif besinler mi arıyorsunuz? O halde kediler mama dışında ne yer sorusuna yanıt bulabileceğiniz bu yazımız tam size göre!

Bu içeriğimizde, yalnızca kedilerin yemeyi sevdiği yiyeceklere değinmekle kalmayacak bunun yanı sıra içeriğimizi kedi yemeği tarifleri ile taçlandıracağız. Öyleyse içeriğimize geçebiliriz. Keyifli okumalar dileriz.

Daha önce hiç minik dostunuzu bir hediye ile mutlu etmiş miydiniz? Eğer ailenizin patili üyesini bir hediye ile mutlu etmek istiyorsanız Muhiku’nun evcil hayvan ürünleri kategorisini keşfedebilirsiniz.

Muhiku’yla kediye hediye almak çok kolay! İçinde malt, tasma, ödül maması ve kedilerin çok seveceği oyuncakların da bulunduğu hediye kutuları kediniz için muhteşem seçeneklerden biridir. Dilerseniz siz de bu kutularla dostlarınızı mutlu edebilir, iyi davranışlar geliştirmelerine yardımcı olabilirsiniz.

Kedilere Mama Dışında Bir Şey Verilir mi?

kedilere-mama-disinda-bir-sey-verilir-mi

Evde mama bittiğinde kedilere ne verebiliriz? Elbette, patili dostunuz için en sağlıklı yiyecek onun için üretilen mamadır. Ancak bazen mamanın bittiğini fark etmeyebilirsiniz.

Bu gibi zamanlarda dostunuz için sağlıklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Ayrıca, kedinize bazen mamanın yanına ek olarak da farklı besinler verebilirsiniz. Fakat bu noktada öncelikle veterinerinize danışmanız gerektiğini unutmamalısınız.

İçeriğimizin bu kısmında sizlere minik dostlarınıza mama dışında verebileceğiniz sağlıklı besin önerilerinde  bulunacağız. Unutmayın ki kedinizin maması olmadığında dahi onların sağlığını korumaya devam etmeniz gerekir. Bu nedenle onlar için sağlıklı besinler seçmeniz çok önemli.

İşte kedinize mama yerine verebileceğiniz farklı besinler.

Et Ürünleri

kediler-mama-disinda-ne-yer-et-urunleri

Kediler zorunlu etobur hayvanlardır, dolayısıyla ana besin kaynakları ettir. Kedilerin yüksek miktarda protein almaları sağlıkları için önem taşır. Ve et ürünleri sayesinde bunu karşılayabilirler. Kırmızı etin yanı sıra balık, tavuk, hindi ve ördek de kedilerin tüketmeyi en sevdiği yiyecekler arasındadır.

Kedinize et ürünleri verirken dikkat etmeniz gereken birtakım noktalar vardır. Bunların başında da etin pişme durumu gelir. Eti kedinize servis etmeden önce iyi pişirdiğinizden emin olmalısınız. Çünkü çiğ et kediler için zararlı bakteriler içerir. Bu da sağlıklarını negatif etkiler.

Ayrıca etin yağsız olması da büyük önem taşır. Bundan dolayıdır ki kediler için en uygun et ürünleri ızgarada pişirdikleriniz ya da suda haşladıklarınızdır.

Ayrıca, pişirirken ete kediler için zararlı olan gıdaları eklemediğinizden emin olmalısınız. Soğan ve sarımsak gibi ürünler kediler için zararlı gıdalardır, bu yüzden ete bunları eklemekten kaçınmalısınız. Son olarak etin tuzlu ve baharatlı olmamasına dikkat ederek kedinizin sağlıklı bir şekilde et yemesini sağlayabilirsiniz.

Yumurta

Protein miktarı oldukça yüksek olan bir diğer besin de yumurtadır ve kediler yumurta yemeyi severler. Yumurtanın da çiğ olmaması önemlidir.

Yumurtayı iyi bir şekilde pişirerek küçük dilimler halinde kedinize verebilirsiniz. Haftada bir kedinize verebileceğiniz yumurta, kedinizin protein alımını desteklediğinden oldukça sağlıklıdır. Ancak yumurtayı fazla vermekten de kaçınmalısınız.

Ayrıca yumurtaya bazı kedilerin alerjisi olabileceği için başta az miktarda vererek denemenizi tavsiye ederiz. Eğer kediniz yumurta yedikten sonra rahatsızlanıyorsa hemen veterinerinize danışmanızda fayda var.

Sebze

kediler-mama-disinda-ne-yer-sebze

Yukarıda da belirttiğimiz gibi kediler zorunlu etobur canlılardır. Ancak bu sebze yiyemeyecekleri anlamına gelmez. Hatta sebzeler, kediler için birçok yiyeceğe göre çok daha sağlıklı alternatiflerdir. Bu nedenle kediler mama dışında ne yer sorusuna en sık verilen yanıtlardan biri de sebzeler olmaktadır.

Sebzeler kedinizin sindirim sistemine yardımcı olabilecek bol miktarda riboflavin, potasyum, antioksidanlar gibi birçok sağlıklı bileşenler içerir. Kediler özellikle; havuç, bezelye, kabak, yeşil fasulye, brokoli, kuşkonmaz tüketebilirler.

Ancak kedilerin sebzeleri genelde tek tüketmeyi sevmediklerini göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle sebzeleri et gibi ürünlerle birlikte kedinize vermeniz en doğrusu olacaktır. Ayrıca sebzeleri kedinize vermeden önce iyice yıkadığınızdan emin olmalısınız.

Meyve

Meyve kediler için dikkat edilmesi gereken bir noktadır çünkü kedilerin tatlı gıda tüketmesi pek önerilmez. Bazı meyveler kedilerin sağlıkları için tehlikelidir. Buna örnek olarak üzüm ve kuru üzüm verilebilir. Üzüm tüketmek, kedinizin böbrek yetmezliği yaşamasına bile sebep olabilir bu nedenle kedinizi üzümden uzak tutmalısınız.

Ancak kedinize meyve vermek isterseniz; elma, armut, muz gibi meyveleri küçülterek verebilirsiniz. Kedinize az miktarda meyve verdiğinizden emin olmalısınız. Çünkü aşırı meyve tüketimi kedinizde ishale, şişkinliğe ve ileri boyutlarda da bağırsakta tahrişe neden olabilir.

Kedilerin Mama Dışında Yemeyi Sevdiği Yiyecekler

Bir kedinin yemesi gereken asıl besin kendi mamasıdır. Kedinize mama yerine ev yemeği vermek çok doğru bir seçim olmayacaktır çünkü bu kedinizin büyümesini yavaşlatır. Alması gereken vitaminleri alamadığı için de sağlığını negatif etkilemiş olur.

Ancak evde mama kalmadığı durumlarda ya da ek olarak kedinize farklı yiyecekler vermek isteyebilirsiniz. O halde kediler mama harici ne yer? Yukarıda bahsettiğimiz besinleri kedinize mama bulamadığınız takdirde verebilirsiniz. Ancak bunun bir düzene oturmamasına dikkat etmelisiniz.

Yavru kediler Mama Dışında Ne Yer?

yavru-kediler-mama-disinda-ne-yer

Yukarıda kedilerin mama dışında yediği şeyler nelermiş bahsettik. Fakat söz konusu yavru kedi olduğunda elbette daha dikkatli olmak gerekir. O halde yavru kediler ne yer mama dışında gelin bakalım. Eğer yavru kediniz anne sütü alması gereken dönemdeyse veterinerinize de danışarak kedinize süt tozu verebilirsiniz.

Kedinizin biraz daha büyüdüğünde kuru mama tüketmesi gerekir. Yavru kedilerin ek gıda almaya başlama zamanı genelde kısırlaştırma sonrası dönemdir. Ancak en iyi zamanı size veterineriniz söyleyecektir.

Yavru kedilerin enerji ve protein ihtiyacı oldukça fazladır. Büyüme evresinde de özellikle proteine oldukça fazla ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle yavru kediniz ek gıda almaya başlayınca ona haşlanmış yumurta ve et ürünleri verebilirsiniz.

Cins Kediler Mama Dışında Ne Yer?

Kedilerin cinsine, kilosuna göre beslenme ihtiyaçları da değişebilir. Bu nedenle veterinerinize danışarak kedinizin ihtiyaçlarını öğrenebilir, buna uygun olacak bir beslenme planı oluşturabilirsiniz.  Ayrıca kedinizin sağlık durumuyla ilgili endişeleriniz varsa önce veterinerinize danışmalısınız.

Veterinerinizin önerilerini göz önünde bulundurarak kedinize yukarıdaki sağlıklı besinlerden verebilirsiniz. Buna da kedilerin en sevdiği şey olan ve mükemmel bir protein kaynağı olan et ürünleri ile başlayabilirsiniz.

British Kediler Mama Dışında Ne Yer?

british-kedi-ne-yer

British kediler görünüşleriyle birçok insanın favorisi olma unvanını taşır. Peki bu şirin British shorthair mama dışında ne yer? Her kedinin yemesi gereken besinler ve besin miktarları cinsine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle en doğru bilgiyi veteriner verecektir.

Kedinizin sağlıklı olabilmesi için gerekli proteinleri ve vitaminleri alması gerekir. Bunu evde tutturmak da çok kolay değildir. Bu nedenle kedinizi beslemenin en sağlıklı yolu mamadır. Ancak veteriner gözetiminde kedinize et ürünleri ve yumurta başta olmak üzere yukarıda bahsettiğimiz yiyeceklerden verebilirsiniz.

Siyam Kedisi Mama Dışında Ne Yer?

Siyam kedileri protein açısından zengin mamalarla beslenmelidir, peki siyam kedisi mama dışında ne yer? Ancak siyam kedisi de mama olmadığı durumlarda yumurta, et ürünleri gibi protein zengini ürünlerle beslenebilir. Hatta bunların yanında tahıllı ürünler de tüketebilir.

Ancak burada kedinizin yediği şeylere alerjisi olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Bu konuda size kediniz için en iyi ve en doğru bilgiyi verecek olan veterinerinize danışmaktan çekinmeyin.

Kedi Yemeği Tarifleri

kedi-yemegi-tarifleri

Dana Etli Brokoli Yemeği

Malzemeler

  • 400 gr dana eti ya kıyma,
  • 250 gr brokoli,
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ya da zeytinyağı.

Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi yıkayın ve parçalayın.
  • Sonrasında brokoliyi et ya da kıyma ile birlikte 1,5 litrelik su koyup kısık ateşte haşlayın.
  • Sonrasında yağı ekleyin.
  • Püre halini alıncaya dek karıştırın.

Tavuk Göğüslü Pirinç Lapası

Malzemeler

  • Bir havuç
  • Bir patates
  • Bir fincan pirinç
  • Bir adet tavuk göğüs

Nasıl Yapılır?

  • Havuç, patates ve tavuk göğsünü doğrayın.
  • Sonrasında bunları su dolu tencerede haşlayın.
  • Pirinci de ekleyin ve hepsini karıştırın.
  • Piştikten sonra blenderdan geçirin
  • Böylelikle lapa haline getirin.

Eğer sulu kaldıysa suyunu biraz daha çektirebilirsiniz. Bu birbirinden lezzetli tarifleri patili dostunuzun afiyetle yiyeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Dilerseniz Kedi Beslenmesi – Sokak ve Ev Kedileri Ne ile Beslenir? blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir