Kediler Makarna Yer mi? Kediler Makarna Yerse Ne Olur?

kediler-makarna-yer-mi-kediler-makarna-yerse-ne-olur

Bir sürü farklı çeşidi olan makarna, dünya genelinde en sevilen lezzetlerden arasında yer alır. Bol soslu güzel bir makarna birçoğumuz için enfes bir yemektir. Favori yemeklerimizden olan makarna, kedilerin de gönlünü çalmış olabilir mi? Acaba biricik dostlarımız kediler makarna yer mi?

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Yine kedi sahiplerinin en çok merak ettiği soruları cevaplayıp onlara yol göstermeye geldik. Bu yazımızda her çeşidi ile ayrı sevilen makarnayla kediler arasındaki ilişkiyi inceleyeceğiz.

Ayrıca, hangi çeşitleri severler ve sağlık açısından yararlı mı zararlı mı gibi sorulara da yanıt vermeye çalışacağız. Ancak unutmamanız gereken bir şey var. Bütün sorularınıza en iyi cevabı verecek olan her zaman veterinerinizdir.

Bunun yanında, bu güzel yazıyı elbette Muhiku’nun kediler için hazırladığı özel kutulardan bahsederek taçlandıracağız. Muhiku, kediler için içinde malt, tasma, oyuncak ve ödül maması gibi ürünlerin bulunduğu özenli kutular hazırladı.

Üstelik, bu kutuların tasarımları da tıpkı dostlarımız gibi çok şirin. Bu kutular, kediniz ve sizin için keyifli hediye alternatifi olacaktır.

O halde lafı daha fazla uzatmadan dilerseniz yazımıza geçelim. Keyifli okumalar dileriz.

Kediler Neden Makarna Yer?

kediler-makarnayi-nasil-yer

Kediler yediğimiz hemen hemen her yemeğe salça olurlar çünkü meraklı hayvanlardır. Bir ürünün dokusu hoşlarına giderse onu tatmak isterler. Sizin de kedinize makarna verdiğiniz olmuştur illaki. Peki acaba kediler makarna yer mi ve onlar için sağlıklı mı? Gelin, hem kedilerin beslenmeleri için gerekenlere hem de makarnanın onlar için sağlıklı olup olmadığına birlikte göz atalım.

Öncelikle, kedilerin zorunlu etobur hayvanlar olduklarının farkında olmamız gerekir. Çünkü bu hayati önem taşıyan bir konudur. Yani kedilerin etle beslenerek belli bir miktarda proteini vücutlarına almaları gerekir. Protein eksikliği kedilerde büyük sıkıntılara yol açabileceğinden kedinizi protein oranı yüksek olan kaliteli mamalarla beslemelisiniz.

Buna karşılık, makarna karbonhidrat içeriği fazla olan bir gıda olarak kediler için çok besleyici bir yemek değildir. Çünkü içindeki protein miktarı kediler için gerekli olan miktarın yanında çok az kalır. Fakat, kedi maması veya et ve tavuk gibi ürünler olmadığı durumlarda kediye makarna vermenin de oldukça yaygın bir durum olduğunu kabul ediyoruz.

Siz de eşlikçi olarak kedilerinize arada sırada makarna verebilirsiniz. Ancak kedinizi uzun bir süre yalnızca makarnayla beslemekten kaçınmalısınız. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi kedinin ana besin maddesi ettir ve protein eksikliği çok ciddi sonuçlara neden olur. Ayrıca kediniz verdiğiniz makarnanın miktarı da az olmalı. Çünkü aşırı makarna tüketmesi aşırı kilo ve sonunda obeziteye neden olur. Ki bu da daha birçok hastalığın habercisidir.

Kedi köpek makarna yer mi? Makarna sık sık pişirdiğimiz lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Ancak bunun yanında uygun fiyatlı bir yemek olması sebebiyle de kedi ve köpeklere vermek için güzel bir alternatiftir.

Sokak Kedileri Makarna Yer mi?

sokak-kedileri-makarna-yer-mi

Sokaktaki kediler makarna yer mi? Evet, sokaktaki kediler makarna yer. Sağlık açısından makarna sokaktaki kediler için de çok sağlıklı değildir. Çünkü kedilere gereken protein miktarını veremez. Ancak sokak kedileri zor şartlar altında yaşadığından genelde ne bulurlarsa onu yerler.

Sokak kedilerine arada sırada makarna vermenizde bir sorun yoktur. Ancak makarna yanında tavuk veya eti haşlayıp vermeniz daha sağlıklı bir öğün yemelerine yardımcı olur. Makarnanın uzun süre ana öğün olarak kullanılması protein alımı konusunda sıkıntı çıkaracaktır. Bu da zorunlu etobur olan dostlarımızın sağlığını tehlikeye atar.

Cins Kedi Makarna Yer mi?

Makarnanın cins kedi üzerinde farklı bir etkisi olup olmadığına dair bir bilgi yoktur. Yani bahsettiklerimiz onlar için de geçerlidir. Belli başlı gıdalardan kaçınmak üzere arada bir makarna yiyebilir. Fakat en iyisi veterinerinize başvurmak olacaktır. Ayrıca eğer kedinizin bir hastalığı varsa veterinerine başvurmadan makarna yememesini öneriyoruz.

Yavru Kedi Makarna Yer mi?

yavru-kediler-makarna-yer-mi

Şimdi ise minik dostlarımız olan yavru kediler makarna yermi konusuna değineceğiz. Bu konuda dikkat etmemiz gereken birkaç unsur var. Ancak en başta yavru kedilerin nasıl beslenmeleri gerektiğini bilmek önemli. Bu konuda yazdığımız yazımıza buradan bakabilirsiniz.

Yavru kediye makarna verilir mi diye sormak çok genel bir tabir olabilir. Bir yaşına gelene kadar bir kediye genelde yavru denilir. Bu sebeple ay belirtmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Örneğin bir aylık bir kediye tabii ki makarna vermemelisiniz. Bir aylık bir kedi anne sütüyle beslenmelidir ve bu onun için yeterlidir.

Peki kedi büyüdükçe ne yapabiliriz? Örneğin 2 aylık kedi makarna yer mi? Yavru kedilere henüz gelişme aşamasında olduklarından bol proteinli gıdalar tüketmeleri önerilir. Bu sebeple eğer elinizde mama yoksa et, tavuk, balık gibi ürünlerin haşlanması onlar için çok daha iyi bir tercih olacaktır. Belki biraz daha büyüdüklerinde bir iki tane makarna yemelerine izin verebilirsiniz. Ancak hiçbir şey kaliteli bir mama kadar iyi olmaz.

Fakat bu gibi konularda veterinerinize danışmadan hareket etmemenizi öneririz. Veterineriniz size en doğru cevabı verecektir. Böyle minik dostunuz için en sağlıklı olanı yapmış olacaksınız.

Kediler Makarnayı Nasıl Yer?

kediler-neden-makarna-yer

Daha önce de belirttiğimiz gibi makarnanın birçok farklı çeşidi mevcut. Domates soslusu, pesto soslusu, yoğurtlusu ve daha birçok farklı ve lezzetli çeşit. Acaba kedilerin en sevdiği hangisi? Daha da önemlisi onlar için en sağlıklı olanı hangisidir?

Tek tek makarnalar üzerine konuşmadan önce dilerseniz bazı uzak durmanız gereken gıdalardan bahsedelim. Bildiğiniz gibi kediler için zararlı olan bazı gıdalar var. Bazı makarnaların da içinde olan ve kediler için zararlı olan gıdalara bakalım:

  • Soğan
  • Sarımsak
  • Aşırı tuzlu gıdalar
  • Aşırı baharatlı gıdalar
  • Domates (Kediler için çok  asidik bir gıdadır.)

İçinde bu gıdaların yer aldığı makarnaları kedinize vermemeniz gerekir. Bu sebeple içinde soğan, sarımsak veya herhangi bir sos olmayan haşladığınız makarna kedilerin sağlığı için en iyi tercih olacaktır.

Kediler Salçalı Makarna Yer mi?

Yukarıda kedilere makarna verirken dikkat etmeniz gereken birtakım şeylerden bahsettik. Kedilerin vücuduna zarar verecek olan gıdaları içeren bol soslu makarnaları kendinize saklayıp onlara vermemelisiniz.

Salçalı makarna da domates, tuz, baharat içerir; ayrıca zevke göre soğan ve sarımsak da içerebilir. Bu sebeple salçalı makarna kediler için zararlı yemek kategorisindedir. Kedinize salçalı makarna vermemeniz en iyisi olacaktır.

Kediler Yoğurtlu Makarna Yer mi?

Salçalı makarnaya göre kesinlikle çok daha iyi bir tercihtir. Yalnızca haşlanmış makarna ve yoğurt olacak şekilde, bu makarnayı kedinize verebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise yoğurdun içindeki laktoz.

İnek sütünde bulunan laktozu sindirmek kediler için pek kolay değildir. Süt içen kedilerde ishal görülebilir. Bundan ötürü yoğurtlu makarnayı kedinize az miktarda ve çok sık olmayan bir şekilde vermelisiniz.

Kediler Haşlanmış Makarna Yer mi?

Haşlanmış makarna genelde kedilere en çok verilen makarna çeşididir. Onlar için en sağlıklısı olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Herhangi bir sos, yağ, soğan, sarımsak gibi ürünler içermediğinden ötürü kedinizin sağlığını tehdit eden bir unsur yoktur.

Yine de kedinize haşlanmış makarnayı ana besin maddesi olarak vermekten kaçının. Yeterli miktarda protein içermediğinden kedinizin uzun süreli olarak makarnayla beslenmesi sağlığını negatif etkiler. Ancak elbette arada sırada yemesinde bir sorun yoktur.

Kediler Sade Makarna Yer mi?

Bir diğer en çok tercih edilen makarna da sade makarnadır. Peki sade makarna kediler için sağlıklı mı? Bir soslu makarnaya göre elbette öyle. Ancak sade makarna yağ içerdiğinden haşlanmış makarnanın çok daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyoruz.

Kediler Peynirli Makarna Yer mi?

Peynir kedilerin yemesi için genel anlamda tartışmalı bir besin. Kedinize peynirli makarna vermek mi istiyorsunuz? O halde peynirin tuzlu olmadığından emin olun. Ayrıca kedinize bir iki taneden fazla makarna da vermeyin. Yine de konuda veterinerinize danışmanız en doğrusu olacaktır.

Kediler Makarna Yerse Ne Olur?

kediler-makarna-yerse-ne-olur

Kediler makarna yer mi konusu hakkında yeterli bilgi verdik. Peki kediler makarna yerse ne olur, kediniz makarna yerse ne yapmalısınız? Öncelikle ilk yapmanız gereken sakin olmak. Makarna her koşulda kediler için zararlı değildir.

Burada önemli olan kedinizin ne kadar makarna yediği ve ne çeşit makarna yediği. Eğer kediniz haşlanmış, sade makarnadan yemişse pek bir sorun olmayacaktır. Ancak eğer soslu bir makarna yemişse zehirlenebilme ihtimaline karşın veterinere götürmenizde fayda var.

Ayrıca kediniz bir anda çok fazla makarna da tüketmemelidir. Buna dikkat etmeniz gerekir. Eğer çok fazla makarna yemişse yine veterinere gitmeniz gerekir. Ayrıca uzun vadede sık sık ve fazla miktarda makarna tüketmek aşırı kiloya bağlı hastalıklara sebep olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir