Kediler Kuşları Yer mi?

kediler-kuslari-yer-mi

Kediler hareket eden bir şeyi görünce hemen dikkat kesilir, doğru zamanını bulunca da üstüne atlar. Bu elbette onun avlanma içgüdüsünden gelir. Günlük hayatta dostunuzu camın kenarında kuş izlerken görebilirsiniz. Hatta kedilerin kimi zaman televizyonda gördükleri kuşları saatlerce izledikleri bile olur. Peki herkesin merak ettiği o sorunun cevabı nedir? Kediler kuşları yer mi?

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Özellikle muhabbet kuşu ve kedi aynı evde olanlar için bu soru büyük önem taşır. Çünkü kedinizin kuşları görünce verdiği tepkilerden korkabilir, kuşunuzun sağlığından endişelenebilirsiniz. O halde, kediler kuşları görünce ne yapar, kuşlara zarar verir mi inceleyeceğimiz yazımıza hoş geldiniz!

🎁 Muhiku olarak dostlarınızın mutluluğuna önem veriyor ve onlar için özel kutular tasarlıyoruz. Oyun Sever Hediye Kutusu ile kedinizin oyun vakitlerini çok daha eğlenceli kılabilirsiniz! Bu kutu, içindeki birbirinden güzel oyuncak seçenekleri ile dostunuzun daha keyifli vakit geçirmesini sağlayacaktır.

Muhiku, özenle hazırladığı evcil hayvan ürünleri ile kedi sahiplerinin gözdesi olurken içindeki ürünler ile de kedilerin gönlünü çalıyor. En sevilen kedi ürünlerinin bulunduğu Muhiku’ya göz atabilir, kedinize en güzel hediyeyi seçebilirsiniz!

O halde şimdi lafı daha fazla uzatmadan yazımıza geçelim.

Kediler Kuş Yer mi?

kediler-kus-yer-mi

Bildiğiniz gibi kediler avcı canlılardandır ve avlanma içgüdüleri vardır. Evde büyümüş bir kedi olsa da bu kedilerin doğasında olduğundan hayvanları avlamak isterler. Hatta kedinizin sık sık sinek gibi uçan canlıların peşinden koştuğunu ve onu avlamaya hazırladığına şahit olabilirsiniz. Aynı şekilde kedinizin dışarıdaki kuşların sesini duyup cam kenarında onları izlemesi de şaşılacak şey değildir.

Söylediğimiz gibi kediler avlanan hayvanlardır. Ve avları arasında küçük memeliler, balıklar, kuşlar ve sürüngenler yer alır. Havada oradan oraya uçan bir şey görmek ilgilerini çeker. Bu yüzden kuşlara kilitlenirler ve avlanmaya hazırlanırlar.

Kedilerin hayvanları avlaması yalnızca yemekle ilişkili de değildir. Vahşi kedilerin yemek yemek dışında, tok oldukları takdirde oyun oynamak için de hayvan avladıklarını biliyoruz. Yani bu hayvan avlama işlemi kediler için yalnızca yemek bulma durumu değildir.

Bu, aynı zamanda bir nevi spor ve oyundur ki bu kedilerin sağlıkları için de önemlidir. Kedinizi havada salladığınız peluş oyuncaklarla avlama oyununa davet edebilirsiniz. Böylelikle içgüdülerine yönelik oyunlar oynayarak bir nevi spor yapmasını da sağlamış olursunuz.

Kedi Muhabbet Kuşu Yer mi?

kedi-muhabbet-kusu-yer-mi

Kediler kuşları yer mi sorusunu sorulma sebebi özellikle evdeki muhabbet kuşlarıdır. Çünkü kedi sahipleri kedilerin kuşa zarar verip vermeyeceğinden emin olmak ister. Bununla birlikte, kedi kuştan korkar mı gibi endişeleri olan kedi sahipleri de vardır.

Öncelikle, kedi muhabbet kuşunu yermi bir bakalım. Kediler genelde kuşlarla yalnızca oyun oynarlar ancak kedim kuşumu yedi diyenlerin sayısı da az değildir. Bu durum kediden kediye değişiklik gösterir.

Muhabbet kuşları oldukça küçük canlılardır. Hareket eden her canlıda olduğu gibi kedinin dikkatini çekecektir. Kedi kuşa zarar vermek istemese bile onunla oyun oynamak isteyebilir. Küçük hareketleri bile kuşun büyük zarar görmesine yol açar.

Kediler muhabbet kuşu yer mi? Yukarıda da belirttiğimiz gibi kedinin kuşu yemesi kediden kediye değişen bir durumdur. Genellikle kediler kuşlarla yalnızca oyun oynarlar. Bu da ne yazık ki genelde kuşun ölümüyle sonuçlanır. Ve kediler kuş öldükten sonra yemeyi tercih etmezler.

Eğer kedinizin olduğu bir eve muhabbet kuşu getirecekseniz ayrı odalarda bulunduklarından emin olmalısınız. Ayrıca muhabbet kuşunu kafesinden çıkarmamaya özen gösterin. Çünkü kediler kuşlara alışkın olsa bile içgüdülerinden, ne zaman avlanmak isteyeceklerinden emin olamazsınız.

Kediler Kumru Yer mi?

Kumrular için sokakların tehlikeli olmasının en büyük sebeplerinden biri de şüphesiz ki kedilerdir. Kediler kumruları da avlamak ister ve onlarla kendilerince oyun oynarlar. Dediğimiz gibi bunun sonucu her zaman kedinin kumruyu yemesi olmaz. Hatta bu çok nadir göreceğiniz bir durumdur. Kedi genellikle kumruyu yakalar, onunla oynar ve sonra bırakıp gider.

Kedi Olan Eve Kuş Alınır mı?

kedi-olan-eve-kus-alinir-mi

Kedilerle kuşlar bir arada yaşayabilir mi? Kediler avcı hayvanlardır ve kuşlar da avları arasındadır. Ayrıca bazı büyük kuşlar da gagalarıyla kedilere zarar verebilirler. Bu nedenle de kediler bazı kuşlardan korkar. Bu acı gerçeklerden ötürü evinize bu iki tatlı hayvanı alırken endişelenmenizi anlıyoruz.

Peki bu konuda ne yapabilirsiniz? Kedilerle kuşları birbirine alıştırmak mümkün müdür? Bu konuda size vereceğimiz ilk tavsiye yavru kediyi muhabbet kuşuna alıştırma olur. Kedi küçükken kuşla irlikte büyürse ona zarar verme ihtimali azalır.

Ancak şunu unutmamanız gerekir: Kediler zorunlu etobur hayvanlardır ve doğalarında hayvan avlamak vardır. Kuşlar da kedilerin avladığı hayvanlar arasındadır. Kedinizin bir gün içgüdüsüyle hareket etmeyeceğinin garantisi yoktur.

Bu nedenle kuşunuzu kedinizin giremeyeceği bir odada saklamanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca kuşunuzu kedinin yanında kafesten çıkarmamaya özen göstermelisiniz. Ve hiçbir koşulda kediniz ve kuşunuzu baş başa bırakmamalısınız.

Bu şekilde ve yavaşça birbirlerine alıştırarak muhabbet kuşu ve kedi aynı evde bakılabilir.

Ev Kedisi Kuşu Yer mi?

Kedim kuşuma saldırıyor ne yapmalıyım gibi sorularla pek sık karşılaşırız. Bunun sebebi oldukça basittir. Bu kedinizin doğasında var. Sizin yapmanız gereken tek şey, yukarıda da belirttiğimiz önlemleri almak. Bu şekilde iki dostunuz için de güvenli alan oluşturmuş olursunuz.

British kedi kuşlara zarar verir mi? Genel olarak kedilerin kuşlara yaklaşımı kediden kediye değişir. Ancak kediler içgüdülerle hareket ederler. Bu nedenle kedinizin kuşunuza zarar vermeyeceğinin garantisini ne yazık ki veremeyiz.

Ev kedilerinin en sık iletişime geçtiği kuş şüphesiz ki muhabbet kuşlarıdır. Kediler muhabbet kuşu yermi? Kedinizin evde sağlıklı ve düzenli bir şekilde kuru mama yediğini düşünüyoruz. Bu nedenle kedinin kuşunuza olan ilgisi büyük ölçüde oyun oynamak içindir. Hareket eden canlılara olan ilgisi sebebiyle kuşla oynamak isteyen kedi, büyük ihtimalle muhabbet kuşunu yemez.

Ancak kediler kuşları yer mi konusunun kediden kediye değişebildiğini size tekrar hatırlatmak isteriz. Bu yüzden kedinizin karakterini iyi tanıyarak hareket etmeniz önemlidir. Böylelikle kedinize ve kuşunuza özel alan yaratarak ikisinin güvenliğinden emin olabilirsiniz.

Kediler Kuşları Neden Sevmez?

kediler-kuslari-neden-sevmez

Kediler kuşları neden öldürür hiç merak ettiniz mi? Kedilerin kuşları oyun oynarken öldürmesi onları sevmemelerinden mi kaynaklanıyor? Aslında aksine kedilerin kuşları pek sevdiklerini söyleyebiliriz. Saatlerce bir ekrana gözlerini dikip kuşları izlemekten çok zevk alırlar.

Özellikle ev kedileri kuşları bir oyuncak olarak görürler ve onlarla oynamak hoşlarına gider. İçgüdüsel hareket eden kediler hareketli canlılar görünce doğalarındaki avcılık ortaya çıkar. Bu da onların kuşları gözüne kestirmesine ve sonunda üstlerine çökmelerine sebep olur. Ancak evde karnı doymuş olan kedinin amacı kuşu öldürmek ve yemek değildir. Onun amacı yalnızca kuşla oynayarak eğlenmektir.

Doğada yaşayan kediler için ise durum biraz daha farklıdır. Avlanarak beslenen kediler için kuşlar bir besin değeri taşır. Kedinin hayattaki kalması için et yemesi gerektiğinden o da avladığı hayvanları yer. Buna ek olarak, doğadaki kediler de aç olmasa dahi kuşlarla oynamaktan hoşlanırlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kedi-beslenmesi-nasil-olmali
Daha Fazla

Kediler Kuru Fasulye Yer mi?

İçindekiler Gizle Kediler Bakliyat Yer mi?Kediler Barbunya Yer mi?Kediler Fasulye Yer mi?Kediler Nohut Yer mi?Kuru Fasulye Kedilere Zararlı…