Kediler Kuru Fasulye Yer mi?

kedi-beslenmesi-nasil-olmali

Kediler doğaları gereği etobur canlılardır. Bu yüzden de hepimizin iyi bildiği üzere kedilere genellikle hep et türevi besinler verildiğini görürüz. Bu durum doğru ve de oldukça normaldir. Ancak kediler bazı baklagilleri de oldukça severler. Üstelik sağlıkları açısından da oldukça faydalıdır. Bu noktada kediler kuru fasulye yer mi sorusunu sizler için derledik. Eğer siz de kedinize kurubakla vermek istiyorsanız yazımızın devamından detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki kuru fasulye kediler için zararlı bir besin kaynağı olarak belirtilmese de sindirim sistemlerine zarar verebilmektedir. Bunun ana nedeni ise içeriğindeki bileşenlerin sindirim sistemlerine zarar vermesidir.

Hepimizin bildiği üzere kuru fasulye çok yararlı bir besin olsa da bağırsakları çalıştırma gibi özelliklere sahiptir. Kedilerin ise sindirim sistemleri oldukça hassastır.

Bu yüzden kuru fasulye tüketmeleri anlık ya da uzun vadede sağlıkları açısından olumsuz etkilere sebep olabilir. Bu yüzden de kedinize kuru fasulye vermemeniz daha doğru olacaktır.

Kediler Bakliyat Yer mi?

sokak-kedileri-ne-yer

Bazı bakliyat türleri kediler tarafından oldukça sevilmektedir. Ancak kedilerin sindirim sistemleri biraz hassas bir konudur ve bu noktada dikkatli olmak oldukça önemlidir.

Kedilerin sindirim sistemleri tek tip beslenmeye müsait bir yapıdadır. Ve hepimizin de bildiği üzere kediler etobur canlılardır. Bunun yanı sıra bazı bakliyatları da severek tüketirler.

Fakat bu noktada ne yazık ki bilgi kirliliği oldukça fazladır. Bu yüzden de evcil hayvan sahipleri olarak asıl görev bizlere düşmektedir. Söz konusu kedilerimizin sağlığı olduğunda ilk dikkat etmememiz gereken nokta beslenme şekilleridir.

İnsanların tükettiği her gıda kedilerin sindirim sistemlerine uygun değildir. Bu yüzden de her ne kadar bazı bakliyatlar onlar için sağlıklı olsa da bu noktada dikkatli davranmak önemlidir.

Baklagiller protein açısından zengin besinlerdir. Ancak kediler zaten etobur canlılar oldukları için protein ihtiyaçlarını bakliyattan karşılama ihtiyacı duymazlar.

Bu yüzden de aslında kedilerinize verdiğiniz bakliyat biraz keyfi olacaktır. Elbette bakliyatın başka faydaları da söz konusudur ancak kediler için çok da gerekli besinler değillerdir.

Yine de eğer kedinize bakliyat vermek isterseniz öncesinde bir veteriner hekime danışmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca bir diğer unutmamanız gereken nokta ise eğer verecekseniz haşlamanız ya da pişirmeniz oldukça önemlidir.

Kediler Barbunya Yer mi?

Pişirmiş olduğunuz sürece barbunyanın kediler için bilinen bir zararı yoktur. Ancak şunu kesinlikle unutmamalısınız yaptığınız bu barbunya yağ, tuz, salça ve baharat içermemelidir.

Kediler için en zararlı gıdasal ürünler arasında şeker, tuz, yağ ve baharatlar vardır. Bu yüzden de kendiniz için hazırladığınız yemekler aslında kedileriniz için oldukça zararlı olabilmektedir.

Bu yüzden de eğer kedinize barbunya verecekseniz yalnızca haşlayarak vermeniz daha doğru olacaktır. Ancak yine belirtmeliyiz ki vermeden önce mutlaka veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kediler Fasulye Yer mi?

Fasulyenin kediler için bilinen net bir zararı yoktur ancak şunu da belirtmeliyiz ki tüketimi noktasında dikkatli olmak gerekir. Kedilerin sindirim sistemleri bizimkine göre oldukça farklı ve de hassastır.

Bu yüzden bazı besinlerin sindirimi noktasında problemler yaşayabilirler. Fasulye ise bağırsak çalıştıran bir besin olduğundan dolayı kedinize dokunabilir.

Herhangi bir sağlık problemi yaşamaması adına kedinize fasulye vermemeniz daha doğru olacaktır. Ancak ille vermek istiyorsanız da bir veteriner hekimle görüşmenizi tavsiye ederiz.

Kediler Nohut Yer mi?

Şunu belirtmemizde fayda var ki ev yemekleri kediler için sağlıklı değildir. Bu yüzden yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer bu baklagilleri yemek şeklinde verecekseniz hiç vermemenizi tavsiye ederiz.

Nohuta genel itibariyle bakmamız gerekirse de şunu söyleyebiliriz ki kediler için bilinen bir riski yoksa da veteriner hekiminize danışmadan vermemenizi tavsiye ederiz. Kedinizin sindirim sistemini zorlayarak midesini rahatsız edebilir. Bu yüzden de ek bir besin vermeden önce dikkatli olmanız oldukça önemlidir.

Kuru Fasulye Kedilere Zararlı mı?

kuru-fasulye-kedilere-zararli-mi

Söz konusu kuru fasulye olduğunda kediler için bilinen kesin bir zararı olduğunu söyleyemeyiz. Hatta kurubakliyatlar yüksek protein oranlarıyla bilinen besinlerdir.

Ancak kediler etobur canlılar olduğu için bu baklalardaki proteine ihtiyaç duymazlar. Bu yüzden de kurubakla vermenize özellikle gerek yoktur.

Kuru fasulye noktasındaysa söylediğimiz gibi her ne kadar bilinen bir zararı olmasa da dikkatli olmak önemlidir. Çünkü kedilerin sindirim sistemleri oldukça hassastır. Özellikle de yavru kediniz varsa ona kesinlikle bakla vermemeniz gerekir.

Eğer kedinize kuru fasulye vermek istiyorsanız önce veterinerinizle konuşmanız daha doğru olacaktır. Kuru fasulye bağırsakları da çalıştıran bir besin olduğu için kedinizi rahatsız edebilir.

Bu tarz durumlara karşı her zaman dikkatli olmak gerekir. Hele kuru fasulyeyi yağlı, salçalı ve tuzlu yemek şeklinde pişirdiyseniz bunu kedinize kesinlikle vermemeniz gerekir.

Çünkü tuz ve yağ kedilerin sağlığı açısından son derece tehlikelidir. Aslında genel anlamda bakmak gerekirse kuru fasulye tüketimi kediniz için çok da uygun bir seçim değildir.

Bunun yerine kediler için hazırlanmış temiz içerikli mamalar ihtiyaç duydukları tüm besinleri karşılamaktadır. Doğru mama tercihleriyle zaten kedinizin ihtiyaç duyduğu besinleri kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Bu yüzden de kediler kuru fasulye yer mi sorusuna bu şekilde bir açıklık getirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir