Kediler Kestane Yer mi, Yerse Ne Olur?

kediler-kestane-yer-mi-yerse-ne-olur

Söz konusu dostlarımızın sağlığı olduğunda ince eleyip sık dokur, en ufak ayrıntılara dahi dikkat ederiz. Ne yedikleri ve ne yemedikleri bizim için oldukça önemli olan dostlarımız için bazen günlerce araştırma yaparız. Muhiku Blog olarak kedi bakımına ve beslenmesine dair her şeyi sizler için işledik. Bu yazımızda ise kediler kestane yer mi konusundan bahsedeceğiz.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Kışlarımızın en güzel eşlikçisi hiç şüphe yok ki kestanedir. En lezzetli kış meyvelerinden biri olan kestane, kuruyemişler arasında da pek sevilen bir yerdedir. Peki bu lezzetli kuruyemiş patili dostlarımız için de yararlı bir besin midir?

Yazımıza geçmeden önce size Muhiku’nun hediye kutusu seçeneklerinden bahsetmek istedik. Muhiku olarak önceliğimiz her zaman mutluluğunuz olmuştur. Şunu da biliyoruz ki bir kedi sahibini mutlu edecek şey kedilerinin sağlığı ve huzurudur. Bu yüzden size kedi sahiplerini çok mutlu edecek kutularla geldik.

Kedilere özel hazırladığımız bu kutularda en ufak bir ayrıntıya dikkat ettiğimizden emin olabilirsiniz. Özenle hazırladığımız bu kutularda neler var bakalım mı? Bu kutuların içinde mama kabı, tasma ve oyuncak gibi ürünlerin yanında malt ve ödül maması bulunuyor.

Yazımızın sonunda size en sevilen kedi hediye kutularından birini önereceğiz. Ancak öncesinde dilerseniz kedilerin kestane yemesi hakkında konuşalım. Keyifli okumalar dileriz!

Kedi Kestane Yer mi?

kedi-kestane-yer-mi

”Kediler kuruyemiş yer mi, kediler kestane yer mi?” gibi pek çok soruya rastlarız. Bunlara cevap vermeden  önce dilerseniz kedilerin beslenme alışkanlıklarından ve gerekliliklerinden bahsedelim.

Kediler zorunlu etobur hayvanlardır yani et ile beslenmeleri ve yüksek miktarda protein almaları gerekir. Kedi sahiplerinin bu oranları kendilerinin ayarlamaları oldukça zordur. Bu nedenle en sağlıklı olan kediyi mama ile beslemektir.

Peki kediler mama dışında ne yer? Sebze, meyve ve tahıllar gibi pek çok şeyi kedinize arada bir verebilirsiniz. Bazı kediler ise kuruyemiş yemekten çok hoşlanırlar. Özellikle de fıstık ve kestane yemeyi seven kedi sayısı çok fazladır.

Kedilerin kuruyemiş yemesine karşı çıkan pek çok veteriner olduğuna göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Genel anlamda kuruyemişler tuz ve yağ içerdiğinden kedilere verilmesi önerilmez. Tuz, baharat, yağ gibi besinler kedilerin sağlığını olumsuz etkiler.

Kediler Kestane Sever mi?

Biricik dostlarımız kediler kestane yer mi? Kediler kestane ile oynamayı daha çok severler. Özellikle de kabuğunu kırmak için uğraşırlar ve bu onları eğlendirir. Yani çoğu kedi için kestane bir oyun aracıdır.

Ancak bazı kediler kestane yemekten de oldukça hoşlanırlar. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi kediler zorunlu etobur hayvanlardır ve almaları gereken protein miktarı oldukça yüksektir. Kestane bu protein miktarını karşılayamaz. Bu nedenle kestaneyi ana besin maddesi olarak kedinize vermemelisiniz.

Kedinize ek olarak bir besin vermek isterseniz size alternatif besin önerileri sunduğumuz Kediler Mama Dışında Ne Yer? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Bu yazıda kedinize mamanın yanında verebileceğiniz sağlıklı besin öneriler sunuyoruz. Böylelikle kedinizin yeni tatlar tatmasına olanak sağlarken sağlığından endişe etmenize gerek kalmaz.

Kediler Neden Kestane Yer?

Kedilerin meraklı hayvanlar olduğuna hiç şüphemiz yok. Gözlerine bir şey kestirip onunla uğraşırlar. Birçok yiyeceği yeme sebepleri de zaten bu meraktır. Peki kediler kestane yiyebilir mi?

Kediler kestanenin kabuklarıyla oynar, koklar ve bazen ise kestaneyi yer. Kestanenin yapısı da hoşlarına gittiğinden onunla uğraşmak onlara zevk verir. Bu durum bazı kedi sahiplerini çok endişelendirir. Çünkü kedi kestane yer mi konusunda pek de bir bilgi yoktur. Bu nedenle eğer kediniz kestane yemeyi seviyorsa bir veterinere danışmanızda fayda var.

Kediler Kestane Yerse Ne Olur?

kediler-kestane-yerse-ne-olur

Kediler kestane yer mi ve kediler neden kestane yer gibi konulara değindik. Peki kediler kestane yerse ne olur? Kestane kedinize zarar verir mi, ona dokunur mu? Gelin şimdi de bu sorulara cevap bulalım.

Yazımızın ilk kısımlarında kedilerin zorunlu etobur hayvanlar olduğunu söylemiştik. Bir kedinin günlük alması gereken protein miktarının oldukça yüksek olduğunu da belirttik. Bu nedenle kedi sahipleri etten gelen protein miktarının yüksek olduğu mamaları tercih ediyor. Ancak elbette bunun yanında kedilere birtakım yiyecekler de vermek çok doğal.

Sebze ve meyvelerin yanı sıra kedilere kuruyemiş veren sayısı da oldukça fazla diyebiliriz. Ancak burada sizi uyarmamız gereken bir nokta var. Kedinize kuruyemiş verecekseniz daha bunu asla bir ana besin maddesi olarak vermemelisiniz. Çünkü kuruyemişler kedilerin ihtiyaçlarını karşılayamazlar.

Ancak elbette kedinize arada bir kuruyemiş verebilirsiniz. Elbette fazla tuzlu ve yağlı olmaması kaydıyla. Çünkü tuz ve yağ kediler için zehirli besinlerdir. Ve bu besinler kedinizin sağlığını olumsuz anlamda etkiler.

Peki kedinize tuzlu, baharatlı ve yağlı besinler verirseniz ne olur?

  • İshal
  • Kusma
  • Tuz suyu bedende tuttuğundan ötürü kedinizin böbrek sorunu yaşaması çok olağandır.
  • Besine alerjisi olması halinde kaşıntı, deri sıkıntıları
  • İştahsızlık

Sevimli Dosta Hediye Kutusu

Kediler kestane yermi yazımızın sonuna gelmişken size kedilerin çok seveceği bir hediye kutusu önermek istedik. Sevimli Dosta Hediye Kutusu içinde yer alan birbirinden farklı ürünler sayesinde birçok kedi sahibinin favorisi haline geldi.

Sevimli Dosta Hediye Kutusu içinde:

  • Reflex biftekli kedi ödül çubuğu
  • yumuşak silikon yıkama fırçası
  • kedi naneli avokado oyun topu
  • vantuzlu kedi oltası
  • ve hediye notunuz yer alır.
Ayrıca bu kutuyu vantuzlu peluş kedi oyuncağı ve Vet’s Plus Anti-Hairball malt kedi macunu da ekleyip zenginleştirebilirsiniz.
Kedilerin beslenmesi ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız sizi Kedi Beslenmesi – Sokak ve Ev Kedileri Ne ile Beslenir? yazımıza davet ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kediler-ceviz-yer-mi
Daha Fazla

Kediler Ceviz Yer mi?

İçindekiler Gizle Kedim Ceviz Yerse Ne Olur?Kediler Kuruyemiş Yer mi?Yavru Kediler Ceviz Yer mi?Ceviz Kedilere Zararlı mı?Kuruyemişler Kedilere…