Kediler Kemik Yer mi, Yerse Ne Olur?

kediler-kemik-yerse-ne-olur

Tüylü dostlarınızla ilgili her türlü bilgiyi öğrenebileceğiniz Muhiku Blog’a hoş geldiniz! Sokakta kedilere kemik verildiğine sık sık rastlarız. Buda pek çok kedi sahibinin aklında sorular oluşmasına neden olur. Bu yazımızda kediler kemik yer mi sorusuna yanıt verip dostunuzun daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerekli bilgileri size sunacağız.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Bilgi dolu bu yazımıza geçmeden önce tüylü dostunuza bir hediye vermek isteyeceğinizi düşündük. Bu yüzden Muhiku olarak tüylü dostlarınız için harika hediye kutuları hazırladık. Bu kutular kediye hediye almak için en iyi seçenekler!

Evcil hayvanlarınız için özel olarak hazırlanan bu evcil hayvan ürünleri kutularında tasma, ödül maması, malt gibi ürünlerin yanında her kedinin vazgeçilmezi olan oyuncaklar da yer alıyor. Siz de bu hediye kutularından birini alarak kedinizin mutluluğuna mutluluk katabilirsiniz.

Kediniz için en güzel hediyeyi de seçtiğinize eminiz. O halde artık lafı daha fazla uzatmadan yazımıza geçelim. Keyifli okumalar dileriz.

Kedilere Kemik Verilir mi?

kedilere-kemik-verilir-mi

Genelde kedi denilince insanların aklına kemik gelir, bu nedenle kedilere kemik verilmesi yaygın bir durumdur. Ancak kedilerin kemik yemesi oldukça tehlikeli görülür. Hatta kemikler kediler için en tehlikeli gıdalar arasında yer alır.

Bunun başlıca sebebi kedilerin ağız anatomisinden ötürüdür. Kediler kemikleri nasıl yer bakalım. Tüylü dostlarımız güçlü ve sağlam dişlere sahiptir ancak bu kemikleri yemeleri için yeterli değildir. Kedilerin kemik yemesi dişlerinde kırılmalara yol açabilir.

Ayrıca kemiği yemeye çalışırken ağzında kesikler oluşabilir. Hatta kedi kemiği yeterince küçültemez, bu da kedinin boğazında kemik kalmasına yol açar.

Kedi, kemik yediğinde kemikler bağırsaklarına batar ve bu da bağırsakta yırtılmaya ve tıkanmaya yol açabilir. Bu nedenle tüm sindirim sistemi için oldukça zararlı olduğu bilinen kemikleri kedilerinizden uzak tutmanızda fayda vardır.

Tam olarak bu sebeplerden ötürü kediler kemik yer mi sorusuna yanıtımız hiç şüphesiz ki ”Hayır” olacaktır.

Ev Kedisi Kemik Yer mi?

Yemekten arta kalan kemikleri evdeki dostunuza vermeyi aklınızdan geçirmiş olmalısınız. Özellikle de tavuk kemiklerini. Söz konusu tavuk kemikleri olunca insanlar çok daha rahat davranıyor. Çünkü tavuk kemikleri diğerlerine göre daha incedir. Bu nedenle de insanlar kedilerin rahat bir şekilde tavuk kemiği yiyeceğini düşünüyor. Peki kediler tavuk kemiği yer mi?

Hayır, kediler hiçbir kemik türünü yiyemez. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tavuk kemiği daha ince olduğundan insanlar tercih edebiliyor. Ancak tavuk kemiği, ince olmasına rağmen oldukça sivri kısımlara sahiptir. Bu da kedilerin ağzında kesikler oluşmasına yol açar.

Kedi bu kemiği yedikten sonra ise midesinde ve bağırsağında yırtılmalara sebep olabilir. Bu nedenle kedim tavuk kemiği yedi ne yapmalıyım diyorsanız derhal veterinere başvurmanızı öneririz.

Sokak Kedileri Kemik Yer mi?

sokak-kedileri-kemik-yer-mi

Ne yazık ki insanların özellikle sokaktaki kedilere kemik verdiğini sıklıkla görürüz. Bunun bir sebebi de özellikle televizyonlarda, reklamlarda kedilere kemik verilmesidir. Ancak kemik birçok açıdan kedilerin sağlığını tehdit eder. Bu nedenle sokaktaki dostlarımıza kemik vermemelisiniz. Ayrıca verenleri uyararak bu yanlış bilginin daha fazla yayılmasına engel olmalısınız.

Tavuk kemiğinin de kedilerde oldukça tehlikeli sonuçlar doğurduğuna değinmiştik. Bu sebeple sokak kedilerine tavuk kemiği verilir mi sorusuna yanıtımız da ”hayır” olacaktır. Bunun yerine haşladığınız tavuğu onlara vererek çok daha sağlıklı bir şekilde onları besleyebilirsiniz.

Yavru Kedi Kemik Yer mi?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yetişkin kedilerin sağlığını bile bu denli etkileyen bir gıdayı yavru kedilere kesinlikle vermemelisiniz. Yavruların ağız yapısı henüz yetişkinler kadar gelişmediğinden, dişleri de o kadar güçlü olmaz. Böylece kemik henüz güçsüz olan dişlerini kırar.

2 aylık kediye kemik verilir mi? Kemik yavru kedinin diş, boğaz, mide ve bağırsağını yırtabilir. Bundan ötürü de veterinerler kediye kemik vermeyi asla önermez. Kedim kemik yedi kusuyor gibi şikayetleriniz varsa veterinerinize ulaşmanızı şiddetle öneririz.

Kedilerin Kemik Yemesi Zararlı mı?

kedilerin-kemik-yemesi-zararli-mi

Bu yazımızda kedilerle ilgili yanlış bilinen bir bilgiye değindik: Kediler kemik yer mi? Kedilerin süt içmesi kadar sık karşılaşılan bir diğer yanlış bilgi ise kedilerin kemik yemesi. Söylemeliyiz ki kedilerin kemik yemesi birçok açıdan zararlıdır.

Kedim kemik yedi ne yapmalıyım gibi şikayetlerde bulunan pek çok kedi sahibi vardır. Bu noktada yapmanız gereken ilk şey elbette en kısa sürede kedinizi veterinere götürmek olacaktır. Tedavi sayesinde ve veterinerinizin verdiği bilgiler doğrultusunda kediniz yeniden eski sağlığına kavuşur.

Kediler zorunlu etobur hayvanlardır ve et ana besin maddeleridir. Bu nedenle kediler elbette kemiğin tadını severler. Ancak bu sağlıkları için zararlıdır. Peki kedilere kemik suyu verilirmi? Evet, kedilere kemik suyu verebilirsiniz.

Kemik suyu yüksek miktarda protein içerir, bu nedenle kedinizin sağlığına da katkı sağlar. Bu kemik suyuna kedilerin sağlığı için zararlı olan soğan, sarımsak gibi ürünleri eklemediğinize emin olun.

Kediler Kemik Yerse Ne Olur?

kediler-kemik-yer-mi-yerse-ne-olur

Kediler kemik yer mi sorusu kadar sık sorulan bir diğer soru da elbette kediler kemik yerse ne olur sorusudur. Kedinize kemik vermeniz onun sağlığını tehlikeye sokacak etkilere neden olur. Neymiş bu etkiler bakalım.

Kemik yemek, kedinizin:

  • Dişlerini kırabilir.
  • Ağzı içinde kesikler oluşmasına neden olur.
  • Boğazında kalarak nefes almasını engeller.
  • Kemik mideye batarak sağlığını tehdit eder.
  • Kemik bağırsağı yırtar ve tıkanmaya sebep olur.
  • Bağırsaktaki tıkanma kedinin ölümüne yol açabilir.

Bu tehlikeli sebeplerden ötürü kedileri kemikten uzak tutmak oldukça önemlidir. Mutfakta işinizi yaparken kediniz görmeden kemikle işinizi hallettiğinizden emin olmanızda fayda var. Ayrıca kedinizi düzenli olarak yeterli besleyerek de onu kemikten uzak tutabilirsiniz.

Sokaktaki dostlarımızın ne yazık ki her zaman bir seçim hakkı bulunmuyor. Kemikleri çöpte bulup yiyebiliyorlar. Bu nedenle kemikleri çöpe atarken dikkatli olarak da onlara yardımcı olabilirsiniz.

Kedinize mutlu, sağlıklı yaşlar dileriz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir