Kediler Kek Yer mi? Kedilerin Kek Yemesi Tehlikeli mi?

kedi-kek-yer-mi-muhiku-blog

Eğer kedi beslemek konusunda henüz çok tecrübeli değilseniz özellikle beslenmeleri konusunda oldukça dikkatli olmanız gerekir. Her kedi sahibinin bilmediği fakat kediler için hayati meselelerden biri olan konu beslenme düzenleri ve şekilleridir. Beslenme konusunda hassas davranmanız kedinizin sağlığı için çok kritiktir. Genellikle kedi sahipleri “kediler kek yer mi, kedilerin kek yemesi tehlikeli mi?” gibi soruları oldukça merak etmektedirler. Bu soruların yanıtlarını gelen yazımızın devamında birlikte inceleyelim.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Kedilerin kek yemesi konusunu öncelikle biraz detaylı ele almamızda fayda vardır. Her kedi sahibinin bilmediği fakat hayati önem taşıyan noktalardan biri kedilerin şeker tüketmemesi gerektiğidir.

Şeker türevli herhangi bir gıdayı tüketmesi kediniz için ciddi sağlık problemlerine neden olmaktadır. Bu noktada şekerin bizler için de zararlı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak kediler için bu durum çok daha kritiktir.

Şeker tüketimi bizler için uzun vadeli etkilere sebep olurken kediler için anlık tehlikelere de sahiptir. Bu yüzden kedinize kek ya da şeker içerikli herhangi bir gıdayı kesinlikle vermemelisiniz.

Kedilere Kek Verilirse Ne Olur?

kedi-kek-muhiku-blog

Kek ve kek gibi şekerli gıdalar kediler için oldukça tehlikelidir. Kedinizin kek ya da şekerli başka gıdalar yemesi uzun ya da kısa vadede pek çok sağlık problemine neden olabilmektedir. Bazen ise yedikleri tek lokma şekerli bir gıda hayati tehlikeye de sebep olabilmektedir. Kedilerin sindirim sistemleri şekerli gıdalara uygun değildir bu yüzden tatlı yiyecekler tüketmeleri pek çok hastalığa sebebiyet vermektedir.

Eğer kedinize kek veriyorsanız bu durumun onun için oldukça tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Kek içerisinde bulunan şeker kedilerde obezite, diyabet, şeker hastalığı ve ilerleyen dönemlerde körlük gibi pek çok hastalığa sebep olabilir.

Kısacası hangi açıdan ele alırsak alalım şekerli gıdalar kediler için oldukça tehlikelidir diyebiliriz. Bu yüzden kedi beslenmesinde en dikkat etmeniz gereken hususlardan biri şekerli gıdalardır. Bu yüzden kediler kek yer mi sorusuna çok net bir şekilde hayır cevabını verebiliriz.

Kedinizin önceki beslenme düzeninde şekerli gıdalara yer verdiyseniz en doğru karar bunu acil bir şekilde bırakmanızdır. Sonrasında ise rutin bir kontrol için veteriner hekiminize danışmanız oldukça önemlidir.

Kediler Çikolatalı Kek Yer mi?

Kediler çikolatalı kek yer mi sorusu evcil hayvan sahiplerinin bir diğer merak ettiği sorudur. Genellikle kedilerin şeker içeren besinlere oldukça ilgili oldukları düşünülür ve bu yüzden de bu tarz sorular sıklıkla sorulur. Ancak şunu belirtmeliyiz pek çok bilimsel araştırma kedilerin aslında tatlı tatları almadıklarını kanıtlamıştır. Bu yüzden de aslında kediler şekerli gıdalara düşkün değillerdir.

Şeker içeren gıdalar kedilerin sağlıkları için oldukça tehlikelidir. Bu yüzden eğer bir kedi besliyorsanız kesinlikle şekerli gıdalardan uzak durmalısınız. Bu durumda da kedinize çikolatalı kek ya da benzeri ürünleri kesinlikle vermemeniz çok önemlidir. Kedinizin sağlıklı uzun bir ömür sürebilmesi için doğru bir beslenme programı her şeyden önce gelmelidir.

Kedi Kakaolu Kek Yer mi?

Kedilerin sindirim sistemleri şekerli ve kakaolu gıdalar tüketmeye uygun değildir. Üstelik yalnızca kediler değil köpekler de şekerli gıdalar tükettiğinde ciddi sağlık problemleri yaşamaktadırlar.

Söz konusu kek gibi gıdalar olduğunda yalnızca şeker değil aynı zamanda un ve yağ gibi unsurlar da devreye girmektedir. Tüm bu gıdalar kedilerin ve diğer hayvanların sağlıkları açısından oldukça tehlikelidir. Eğer kedinizin sağlıklı bir hayat sürmesini istiyorsanız bu noktada oldukça hassas davranmalısınız.

Bu noktada daha önce bilgi sahibi değilseniz ve kedinize uzun süre şekerli gıdalar ve kek verdiyseniz mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız. Gitmiş olduğunuz veteriner kediniz için gerekli olan tahlilleri ve testleri yaparak bir sağlık problemi olup olmadığını anlayacaktır. Olduğu durumlarda ise buna yönelik bir tedavi süreci başlatacaktır.

Yavru Kedi Kek Yer mi?

Söz konusu yavru kediler olduğunda bu noktada çok daha hassas davranılması gerekmektedir. Yavru kedilerin sindirim sistemleri yetişkin kedilere oranla çok daha hassastır.

Bu yüzden yetişkin kediler ve yavru kedilerin beslenme şekilleri birbirinden de farklıdır. Kek gibi şekerli gıdaların tüketimi  yavru kediler için çok daha kısa sürede tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir.

Veterinerlerin verdiği bilgiler doğrultusunda şunu söyleyebiliriz ki bir minik parça çikolata ya da şekerli bir gıda kedi ve köpekler için ölümcül sonuçlara sebep olabilmektedir. Bu yüzden özellikle yavru kediler için kesinlikle şekerli gıdalar vermemeniz gerekmektedir. Yavru kedi kek yer mi sorusuna en net şekilde bu yanıtı verebiliriz.

Kedim Kek Yedi Ne Yapmalıyım?

kedi-ve-kek-muhiku-blog

Eğer kediniz kek tükettiyse öncelikli olarak sakin olmalısınız. Yukarıda bahsettiğimiz sağlık problemleri kesin bir şekilde anlık olarak gerçekleşir gibi bir durum söz konusu değildir. Bu yüzden de panik yapmanıza hiç gerek yok. Ancak şunu söyleyebiliriz ki eğer kediniz kek yedikten sonra halsizlik, kusma, ishal, ağrı gibi semptomlar gösteriyorsa mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız.

Kek gibi şekerli gıdaların tüketimi genellikle uzun vadede sağlık problemlerine sebep olmaktadır ancak anlık bir gıda zehirlenmesi gibi bir durum olursa dikkatli olmalısınız. Gıda zehirlenmesi semptomlarını zaten kısa sürede kedinizde göreceğiniz için direkt veteriner hekime ulaşabilirsiniz.

Öncesinde de söylediğimiz gibi kedilerin ve diğer canlıların şekerli gıdalar beslenme şekillerine uygun değildir. Anlık olarak zarar vermiyor gibi gözükse de uzun vadede ciddi sağlık problemlerine sebep olmaktadır. Bu yüzden bu noktada hassas davranmanız sağlıkları açısından oldukça önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir