Kediler Karpuz Yer mi? Kediler Karpuz Yerse Ne Olur?

kediler-karpuz-yer-mi-kediler-karpuz-yerse-ne-olur

Kediler doğaları gereği etobur canlılardır ve yiyecek konusunda oldukça da seçicidirler. Her kedinin kendi özgü bir damak zevki vardır ve çok farklı besinlere ilgi duyabilirler. Her ne kadar etobur canlılar olsalar da kedilerimizin kimi zaman meyve yemek istediğini görebiliriz. Bu meyvelerin içerisinde de karpuz kesinlikle vardır. Peki bu noktada siz de kediler karpuz yer mi gibi soruları merak ediyor musunuz? Eğer yaz ayının da gelmeye başlamasıyla birlikte bu konuyla ilgili meraklarınız varsa bu yazımız tam sizlere göre.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Öncelikli olarak şunu söyleyebiliriz ki kediler ara sıra olmak şartıyla karpuz yiyebilirler. Ancak içerisindeki şeker dolayısıyla sık yemeleri kesinlikle tavsiye edilmez. Aslında her meyve için bu durum geçerlidir.

Kedi; elma, muz, nar ve yaban mersini de tüketen bir canlıdır. Fakat burada önemli olan nokta bunları sıklıkla tüketmemeleridir. Ara sıra olmak koşuluyla bu yüzden kedinize karpuz verebilirsiniz. Şunu da belirtmeliyiz ki bazı meyveler kediler için zehirli olabilmektedir, bu noktada meyve vermeden önce detaylı bir araştırma yapmanız da oldukça önemlidir. Ayrıca meyve gibi değişik besinlerde her ihtimale karşı önceden veteriner hekiminize danışmanız da harika bir yaklaşım olacaktır.

Kediler Karpuz Yiyebilir mi?

Evet, kediler karpuz yiyebilirler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Kedilerin sindirim sistemleri bizimkine kıyasla oldukça farklı ve hassastır. Kedilerin mideleri genellikle tek tip beslenmeye uygundur. Bu yüzden de mama değişimlerinde dikkatli olmak önemlidir yoksa kediniz ishal, kusma gibi rahatsızlıklar yaşayabilir. Tüm bu sebepleri göz önüne aldığımızda da karpuz ya da diğer farklı besinlerle ilgili dikkatli olmak gerekir.

yavru-kediler-karpuz-yer-mi

Bir diğer durum ise meyvelerin içerisinde bulunan şekerdir. Kedilerin vücut yapıları şeker tüketimine müsait değildir. Besinlerden şeker almaları ilerleyen süreçlerde çeşitli hastalıklara sebep olabilmektedir. İşte tam da bu yüzden özellikle meyve noktasında ara sıra verilmesine dikkat etmek gerekir. Eğer kediniz karpuz tüketmeyi seviyorsa bunu ara sıra ödül niteliğinde yapmanız daha doğru olacaktır. Kedinizin sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için özellikle beslenmesi çok hassas bir konudur. Bu noktada erken süreçte alacağınız tüm önlemler ilerleyen yaşlarında oldukça olumlu etkilere sebep olacaktır.

Yavru Kediler Karpuz Yer mi?

Bu noktada yavru kediler ve yetişkin kediler arasında bir ayrım yapmak önemlidir. Yavru kediler yetişkin kedilere kıyasla çok daha hassas bir sindirim sistemine sahiptirler. Bu yüzden de yalnızca karpuz değil diğer hiçbir besinin de verilmesi çok doğru olmayacaktır. Eğer bir yavru kediniz varsa ona ilave hiçbir gıda vermemeniz gerekir. Yalnızca yavru kediler için özel olarak hazırlanmış kaliteli bir mama gayet yeterlidir. Yetişkinlik dönemine girdikten sonra ara sıra olmak koşuluyla ek gıdaları tercih edebilirsiniz. Ancak belirttiğimiz gibi bu noktada hassas davranmanız oldukça önemlidir.

Kedilerin Karpuz Yemesi Zararlı mı?

Eğer kedinizin mevcut bir rahatsızlığı yoksa arada sırada karpuz yemesinin bir zararı yoktur. Ancak bu noktada verdiğiniz oranın ve ne sıklıkta verdiğiniz oldukça önemlidir. Karpuz içerisinde bulunan şeker sık tüketilmesi halinde kedinizin sağlığı için tehlikeli olabilir. Bu yüzden meyve noktasında ayrıca hassas davranmanız çok önemlidir. Mevcut rahatsızlığı olan ya da yaşlı bir kediniz varsa tüm meyvelerden uzak durmanız çok daha iyi olacaktır. Fakat aklınıza bu noktada takılan başka detaylar varsa mutlaka veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedi Karpuz Suyu Yerse Ne Olur?

kedi-karpuz-suyu-yerse-ne-olur

Bu soruya çok kesin ve net bir yanıt vermek mümkün değil. Ancak kedinizin özel bir durumu yoksa ve bir kereliğine karpuz suyu içmişse bir problem teşkil etmez. Ancak karpuz suyu içtikten sonra kedinizde halsizlik, ishal, kusma ve ateş gibi semptomlar gözlemlerseniz derhal veteriner hekiminize gitmeniz gerekir. Bu tarz istisnai durumlarla çok sık karşılaşılmasa da her zaman tedbirli davranmak çok önemlidir.

Normal şartlarda değerlendirdiğimizde kedilerin ara sıra karpuz yemelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Eğer kedinizin bir sağlık problemi yoksa ve yaşlı ya da yavru değilse arada sırada karpuz verebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki karpuz içerisinde şeker barındıran bir meyvedir. Ve şeker kediler için hiç de faydalı değildir. Aksine ilerleyen süreçlerde sağlık problemlerine sebep olabilmektedir. Bu yüzden kedinize karpuz vermeden önce bu noktalarda dikkatli olmanız oldukça önemlidir. Ara sıra olmak koşuluyla ödül niteliğinde vermeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Kedilerin sindirim sistemlerinin çok daha hassas olduğunu bu noktada göz önünde bulundurmak oldukça önemlidir. Kediler karpuz sever ancak burada oranı tutturmak kedi sahiplerine düşmektedir. Yalnızca karpuz için değil diğer meyveler için de aynı durum geçerlidir. Kedinize bir meyve vermeden önce mutlaka araştırmalısınız. Çünkü kediler her meyveyi sindiremezler ve bu da bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu yüzden de meyve tüketiminde dikkatli davranmak gerekir. Eğer bilmeden bir meyve verdiyseniz ve bazı semptomlarla karşılaştıysanız mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir