Kediler Haşlanmış Nohut Yer mi?

kediler-haslanmis-nohut-yer-mi

Kedinize mama dışında sağlıklı yiyecekler vermek istiyor ama ne vereceğinizi bilmiyor musunuz? Kediler bakliyat yer mi diye merak ediyor musunuz? O halde kediler nohut yer mi başlıklı bu yazımız tam size göre!

Şüphesiz ki kedi sahipleri için öncelik daima kedilerinin sağlığıdır. Sağlıklı olmanın temel adımı da beslenmektir. Çeşitli ve dengeli beslenmeyle kedinizin sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Kedilerin ana besin maddesi mamadır.

Ancak bunun yanında sağlıklı takviyeler almaları da önemlidir. Kedinize ek olarak verebileceğiniz besinler arasında sebzeler, meyveler, tahıllar bulunur. Eğer siz de kediler hangi tahılları yer merak ediyorsanız bu yazımızla aydınlanabilirsiniz. Böylelikle kediniz için daha sağlıklı öğünler oluşturabilirsiniz.

Yazımıza geçmeden önce size Muhiku’dan bahsetmesek olmaz. Muhiku geleneksel hediyelerden kopmak isteyenlerin yegane adresi. Siz de kedinizi, kendinizi ve diğer kedi sahibi dostlarınızı mutlu etmek ister misiniz? O halde Muhiku’nun evcil hayvan ürünleri kategorisinde yer alan hediye kutusu seçeneklerine bir göz atın deriz.

Bu kutular tasma, malt, ödül maması gibi ürünlerin yanında oyuncu arkadaşları çok eğlendirecek oyuncaklar da içeriyor. Şimdi en güzel hediye kutusu seçeneklerinden birini seç ve minik dostlarımızın yüzünü güldür!

Öyleyse artık yazımıza geçelim, kedi nohut yermi öğrenelim. Keyifli okumalar dileriz.

Kedi Nohut Yer mi?

kedi-nohut-yer-mi

Kediler ne kadar yemiş olursa olsun yemek yerken yemeğimize salça olurlar. Bu büyük oranda meraklarından kaynaklanır. Nohut da kedilerin yemeyi sevdiği gıdalardan biridir. Peki acaba nohut kedi için faydalı mıdır?

Nohut, içinde bulundurduğu kalsiyum, magnezyum, fosfor ve demir gibi minerallerin yanında A, E, C ve K vitamini gibi önemli vitaminler açısından da oldukça zengin. Ayrıca karbonhidrat ve protein değeri oldukça yüksek olan bu besin oldukça doyurucu.

İçerdiği kalsiyum ve K vitamini sayesinde kedilerde kemik gelişimine oldukça yararlı olan bu besini kedinize verebilirsiniz. İçerdiği protein miktarı kediler için yeterli olmasa da ek besin olarak iyi bir alternatif olacaktır.

Kedilerin ev yemeği yemesi tartışmalı bir konudur. Kimi uzman kedilerin mamayla beslenmesinin yeterli olduğunu savunurken kimileri de mutlaka ek besine ihtiyaç olduğunu söyler. Ek besin denilince de akla gelen ilk seçenek ev yemeği oluyor.

Nohut kediler için zararlı olan bir besin değildir. Yani kedinize nohut verebilirsiniz. Ancak bazı kedilerin besinlere karşı alerjisi olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle kedinize daha önce yemediği hangi besini verecekseniz verin veteriner kontrolünde olmasını öneririz.

Şimdi gelin ”kediler ev yemeği olarak ne yer” sorusuna cevap olarak gelen nohut yemeğine ve pilava da ayrıca değinelim.

Kediler Nohut Pilav Yer mi?

Pilav ülkemizde en sık tüketilen besinlerden biridir. Hatta sokak kedilerine de en çok verilen besin pilavdır. Bu da akıllarda şu soruyu doğurur: Kediler nohut pilav yer mi? Elbette yer!

Kedinize pilav verebilirsiniz ancak kedinize pilav verirken dikkat etmeniz gereken nokta bir nokta vardır. Pilav, yağsız ve tuzsuz olmalıdır. Çünkü hem yağ hem de tuz kediler için zararlı gıdalar arasındadır. Hatta aşırı tüketilmeleri zehirlenmeye yol açabilir. Bundan ötürü kediye nohut pilav verirken sade olmasına özen gösterin.

Kediler Nohut Yemeği Yer mi?

kediler-nohut-yemegi-yer-mi

Kedilerin beslenmesinde en çok merak edilen sorulardan biri de kediye pişmiş nohut verilirmi sorusudur. Evet, kediye pişmiş nohut verilir. Ancak nasıl piştiği önemlidir.

Bildiğiniz gibi kediler için zehirleyici nitelikte olan bazı gıdalar vardır. Soğan, sarımsak, tuz ve baharatlar da bu gıdalardan bazılarıdır. Bu nedenle kedinize verdiğiniz herhangi bir besinde bu ürünlerin olmamasına dikkat etmelisiniz.

Peki o halde kediye nohudu nasıl vereceksiniz? Elbette haşlanmış olarak! Kediler haşlanmış nohut yer mi ki demeyin; haşlanmış nohut kediler için çok sağlıklı bir besindir. Üstelik yapması da çok basit olan bu besinle kedinizin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Kediler Nohut Sever mi?

Mama dışında kedilerin beslenme rutinine ekleyecek pek çok besin var. İçerdiği protein miktarıyla birçok kedi sahibinin gönlünde taht kuran nohut, kedinize vermeniz için ideal bir seçenek olarak görünüyor.

İçerdiği vitamin ve mineraller ile nohut ne kadar sağlıklı bir seçenek olduğunu kanıtlamıştır. Peki kediler nohut sever mi? Bazı kedilerin nohut yemeyi çok sevdiğini görürken bazılarının nohut yemekten kaçındığını görürüz.

Nohut yemekten hoşlanmayan kediler için farklı alternatiflere ihtiyacınız olabilir. O halde sizi birçok alternatif besin önerisinden bahsettiğimiz yazımıza davet ediyoruz. Kediler Mama Dışında Ne Yer? – Alternatif Besin Önerileri yazısında kedinize verebileceğiniz pek çok faydalı yiyeceğe yer verdik.

Nohut Kediler için Zararlı mı?

nohut-kediler-icin-zararli-mi

Nohudu kedinize haşlayarak verebileceğinizden ve nohudun ne kadar yararlı bir besin olduğundan bahsettik. Peki nohut yemenin kedinize hiçbir zararı yok mu? Kedi beslerken daima şunu hatırlamalısınız: Her şeyin fazlası zarardır.

Nohudu fazla yiyen kedilerde görülen bazı belirtilere bakalım:

  • Mide rahatsızlığı. Fazla nohut tüketen kedilerde hazımsızlık sorunu olur. Bu da mide bulantısına ve kusmaya yol açar.
  • Kolesterol: Aşırı nohut yediği takdirde kedinizin kanındaki yağ miktarında artış olur. Bu da zamanla kolesterole sebep olur.
  • Karaciğerde yağlanmaya sebep olur.

Uzun lafın kısası, kediler için nohut sağlıklı bir besindir. Ancak tabii ki miktarı önemlidir. Siz de kedinize nohut verirken veterinerinize danışabilir ve doğru bilgilere erişebilirsiniz. Kedinize ve size sağlıklı günler dileriz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir