Kediler Günde Kaç Öğün Yer?

kediler-gunde-kac-sefer-besleniir

Kediler günde kaç öğün yer sorusu kedi sahiplerinin en merak ettiği sorulardan biridir. Çoğu kedi sahibi kedilerinin gerçekte ihtiyaçları olandan daha fazla mamaya ihtiyacı olduklarını düşünür. Bu yüzden de genellikle gün içerisinde çok sık mama verirler.

Kedilerin ihtiyaç duydukları mamadan daha fazla yemeleri yalnızca kilo problemlerine sebep olmakla kalmaz. Fazla mama tüketimi kedilerde obezite ya da sindirim sistemi kaynaklı çeşitli sağlık problemlerine sebep olabilir.

Kediniz için doğru porsiyon miktarını ve öğün sayısını ayarlamak zor gibi gelebilse de aslında değildir. Bir düzen oluşturduğunuzda hiç de zor olmadığını kendiniz de fark edeceksiniz.

Gereğinden fazla yemek yemek tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de ciddi sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Bu yüzden kedinizin yaşına ve aktivite düzeyine uygun şekilde bir beslenme programı oluşturmak en doğru yaklaşımdır. Bu noktada bir veteriner hekim tavsiyesi almak doğru bir adım olacaktır.

🐱 Muhiku’nun evcil hayvan ürünleri ile biricik dostlarınızı mutlu etmeye var mısınız? Eğer cevabınız evet ise Muhiku’nun kedileriniz için özenle hazırladığı hediye kutularını keşfetmenin şimdi tam zamanı.

Kedilere Kaç Öğün Yemek Verilmeli?

kedilere-kac-ogun-yemek-verilmeli

İster sokak kedisi ister ev kedisi olsun, kedinizin ne yediği ve nasıl bir yaşam tarzı olduğu sağlığını ciddi oranda etkiler. Yaşam tarzı genellikle kedinizin aktifliğiyle ilgilidir.

Kimi kediler çok daha oyuncu ve hareketliyken kimi kediler de çok pasiftirler. Bu noktada beslenme düzenlerinde bazı değişiklikler yapılması da gereklidir. Eğer siz de kedinize uygun bir beslenme düzeni arayışı içerisindeyseniz doğru yerdesiniz.

Evcil kedilerin beslenme şekilleri köpeklere göre oldukça farklıdır. Köpekler genellikle günde 1 ya da 2 öğün şeklinde yemek yerler. Bu yemekler ise genellikle büyük porsiyonlardan oluşur. Kediler ise genellikle sık ve az porsiyonlar tüketirler. İşte tam da  bu noktada öğün sayısının ucu biraz açık kalabilmektedir.

Kediler kaç öğün yer sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Genellikle veterinerler tarafından tavsiye edilen mama kaplarına az miktarda gün içerisinde mama bırakmaktır. Mama kaplarını tamamen doldurmak doğru bir yöntem değildir.

Hem kap içerisindeki mamanın bayatlaması hızlanmış olur hem de kediniz daha çok yemeye yönelir. Bu yüzden de gün içerisinde mama kabına belirli aralıklarla mama koyabilirsiniz.

Yetişkin Kediler Kaç Öğün Yer?

yetiskin-kediler-kac-ogun-yer

Genellikle yetişkin kediler kaç öğün yer sorusu kedi sahiplerinin en merak ettiği konular arasındadır. Kediniz için sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak ve porsiyon ayarı yapmak her ne kadar zor gibi görünse de aslında değildir. Bu noktada yalnızca dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır.

Öncelikle kedinizin istediği aralıklarla yiyebilmesi için kabına gün içerisinde minik öğün şeklinde kuru mama koyabilirsiniz.

Bu mama miktarını dilerseniz ölçerek de ayarlayabilirsiniz. Kediler doğaları gereği sık ama küçük ölçülerle beslenmeye yatkındırlar. Bu yüzden kaplarını çok doldurmadığınız sürece kendi beslenme düzenlerini zaten rahatlıkla oluşturacaklardır.

Yavru Kediler Kaç Öğün Yemek Yer?

Söz konusu yavru kediler olduğunda sağlıklı bir büyüme ve gelişim süreci için yemek konularında hassas olmak önemlidir. Sağlıklı bir kilo oranı aynı zamanda sağlıklı bir gelişim için gereklidir.

Eğer bir yavru kedi sahiplendiyseniz beslenmeleri hakkında bazı püf noktaları bilmenizde fayda vardır. Yavru kedilerin kiloları yaşamlarının ilk haftalarında hızlı bir şekilde artmaktadır bu yüzden de yetişkin kedilere oranla daha fazla kalori ve enerjiye ihtiyaç duyarlar.

Özellikle yavru kediniz 1 yaşına gelene kadar onlar için özel olarak üretilmiş mamalardan vermeniz oldukça önemlidir.

Tıpkı yetişkin kedilerde olduğu gibi yavru kedilerde de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Gün içerisinde kaplarına ölçerek mama koymanız dilekleri zamanda doğru oranda beslenebilmelerine olanak tanır.

Bu noktada 3 aylık kediler kaç öğün yer ya da 5 aylık kedi günde kaç öğün yemeli gibi soruların çok da önemi olmaz. Önemli olan nokta kedinizin ihtiyacı olan kaloriyi sağlıklı mamalardan alabilmesidir.

Kediler Günde Kaç Sefer Beslenir?

Bir kedi günde ne kadar yemeli sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Bunun sebebi ise kedilerin kendilerine has bir beslenme tarzı olmasıdır. Eğer kediniz için bir beslenme programı oluşturmak istiyorsanız endişelenmenize hiç gerek yok.

Kediniz için atabileceğiniz en sağlıklı adım onu takip etmektir. Kedinizin yaşam tarzına göre bir beslenme düzeni oluşturabilirsiniz. Bu noktada emin olamadığınız hususlar için ise veterinerinizle görüşebilirsiniz.

En doğru besleme yöntemi kedinizin mama kabına gün içerisinde azar azar mama koymaktır. Mama kabını sonuna kadar doldurmamak önemli bir husustur.

Eğer minik ölçülerle birkaç saatte bir mama kabını doldurursanız kediniz kendi programını zaten rahatlıkla oluşturacaktır. Bu yüzden bu noktada endişelenmenize hiç gerek yok.

💖 Dilerseniz Kedi Beslenmesi – Sokak ve Ev Kedileri Ne ile Beslenir? blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Kedilere Kaç Saatte Bir Yemek Verilmeli?

kediler-gunde-kac-sefer-beslenir

Evcil hayvan sahipleri kedilere kaç saatte bir yemek verilmeli sorusunu oldukça merak etmektedirler. Ancak bu konuyla ilgili net bir yanıt vermek mümkün değildir çünkü veteriner hekimlerin farklı önerileri söz konusudur. Eğer kedinizin beslenmesi konusunda endişeleriniz varsa içgüdülerine dikkat edebilirsiniz.

Kediler doğaları gereği az ama sık aralıklarla beslenirler. Bu yüzden mama kaplarına gün içerisinde birkaç kez mama koyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta çok fazla mama koymamaktır.

Siz mama kabını düzenli aralıklarla doldurduğunuzda kediniz kendisine uygun olan oranı zaten alacaktır. Bu konuyla ilgili yine de endişeleriniz ve merak ettikleriniz varsa bir veteriner hekimden fikir almanız oldukça faydalı olacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kedi-beslenmesi-nasil-olmali
Daha Fazla

Kediler Kuru Fasulye Yer mi?

İçindekiler Gizle Kediler Bakliyat Yer mi?Kediler Barbunya Yer mi?Kediler Fasulye Yer mi?Kediler Nohut Yer mi?Kuru Fasulye Kedilere Zararlı…