Kediler Fıstık Yer mi? Fıstık Kedilere Zararlı mı?

kediler-fistik-yer-mi-fistik-kedilere-zararli-mi

Fıstığın her çeşidinin çok sevildiğine şüphe yok. Hatta fıstığın en sevilen kuru yemişlerin başında geldiğine de eminiz. Peki bizim bu denli sevdiğimiz bu kuru yemiş kedilere nasıl etki ediyor hiç merak ettiniz mi? Eğer ediyorsanız kediler fıstık yer mi konulu bu yazımızda merakınızı gidereceğiz. Bununla birlikte fıstık kedilere zarar verir mi sorusuna da yanıt bulacağız.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Muhiku olarak en önemli önceliğimiz her zaman mutluluğunuzdur. Bir kedi sahibini en çok mutlu edecek olan şeyin kedilerinin sağlığı ve huzuru olduğunun da farkındayız. Bu yüzden siz kedi sahiplerini çok mutlu edecek kutularla geldik.

Kedilere özel hazırladığımız bu kutularda ince eleyip sık dokuduğumuzdan ve her daim kedinizin sağlığını düşündüğümüzden emin olabilirsiniz. O halde bu özenle hazırlanan kutularda neler var bakalım mı? Bu kutuların içinde tasma, mama kabı ve oyuncak gibi ürünlerin yanında ödül maması ve malt da bulunuyor.

Yukarıda saydığımız ve daha birçok ürün çeşidi Muhiku’da mevcut. Ayrıca bu ürünlerin farklı seçeneklerine de ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bu ürünleri özenle hazırladığımız kutuların içinde tercih edebilirsiniz. Dilerseniz de tekli olarak satın almayı düşünebilirsiniz.

Bu ürünlerle her iki şekilde de kedinize huzur, size de mutluluk garantisi veriyoruz. Üstelik İstanbul içinde 12.00’ye kadar verdiğiniz siparişleri özel kurye ile aynı gün teslim ediyoruz. Eğer İstanbul dışındaysanız da merak etmeyin. 15.00’e kadar siparişinizi verin, biz de siparişinizi aynı gün kargoya teslim edelim.

Kedi Fıstık Yer mi?

kedi-fistik-yer-mi

Kediye kuruyemiş verilir mi gibi sorular bu aralar oldukça gündemde, özellikle de söz konusu fıstık olduğunda. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki kedim fıstık yiyor diyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Kediler fıstığı da zevkle tüketirler.

Ancak kedilerin fıstık yemesinin onlara fayda sağlamayacağı da çok açıktır. Çünkü kediler etobur hayvanlardır ve bol miktarda protein almaları gerekir. Fıstık bu gereksinimleri karşılayamaz. Bu nedenle kedinize fıstığı ana besin maddesi olarak vermekten kaçınmalısınız.

Kedilerin sıklıkla yememesi gereken şeylere saldırdığını görürüz. Fıstık da bunlardan biridir. Özellikle tuzlu fıstıklar kedinize yarar sağlamayacağı gibi zarar da verir. Baharatlı ve tuzlu ürünleri kedilerin yememesi gereken şeyler arasında ilk sıralardadır. Bu nedenle özellikle tuzlu fıstıktan kedinizi uzak tutmanız iyi olacaktır.

Kediler Yer Fıstığı Yer mi?

Yer fıstığı yemek kedilere faydalı mıdır? Kediler yer fıstığı yiyebilirler mi? Yukarıda da belirttiğimiz gibi fıstığın kediye herhangi bir faydası yoktur. Ancak bazı fıstıkların kediye zarar verdiğini de açıkça söyleyemeyiz.

Yer fıstığı yemenin kediler üstündeki etkisini ilişkin çok fazla araştırma bulunmamaktadır. Bu nedenle size söyleyebileceğimiz tek şey kedinize tuzlu fıstık vermemeniz olacaktır. Ancak fıstık yerine kedinize lezzetli ve proteini bol olan mamalar almanız kesinlikle çok daha doğru bir tercih olacaktır.

Kediler Tuzlu Fıstık Yer mi?

Tuzlu fıstık kedinizde uzak tutmanız gereken bir besindir. Kediler fıstık yer mi sorusuna hayır cevabı verenlerin ana sebebi aslında içindeki tuz oranıdır. Ve bu oran tuzlu fıstıkta elbette çok daha fazladır. Tuz bildiğiniz gibi kedilerin sağlığını tehdit eden bir üründür. Bu nedenle kedinize tuzlu fıstık vermemelisiniz.

Kedim fıstık yedi, o halde ne yapmalıyım? Eğer kediniz fıstık yediyse yapmanız gereken şey bir veterinere danışmak olacaktır. Genelde aşırı miktarda yemediği sürece fıstık kedinize bir şey yapmaz. Fakat eğer yüksek miktarda tüketmişse halsizlik ve mide bulantısı gibi şeylere neden olabilir.

Kediler Antep Fıstığı Yer mi?

Kuru yemişlerden bahsetmişken antep fıstığını anmasak olmaz. En sevilen kuru yemişlerin başında antep fıstığı gelir. Özellikle de çikolataya da pek yakışır doğrusu. Acaba kedi antep fıstığı yer mi?

Kedilerin antep fıstığı yemesi pek karşılaşılan bir durum değildir. Ancak yine de antep fıstığı yemeyi seven kediler vardır. Antep fıstığı kedilerin sağlığı için herhangi bir yarar sağlamaz. Sadece kediniz seviyorsa arada sırada verebilirsiniz. Bunun için de veterinere başvurmanız iyi olabilir.

Kediler Fıstık Ezmesi Yer mi?

kediler-fistik-ezmesi-yer-mi

Fıstık ezmesi biz insanlar için oldukça besleyicidir. En sevdiğimiz atıştırmalıkların başında gelen fıstık ezmesi dostlarımız için de aynı şekilde besleyici midir? Acaba sevgili dostlarımız kediler fıstık ezmesi yiyebilir mi?

Fıstık ezmesinin içinde bulunan birtakım bileşenler kedilerin sağlığı için tehlikeli olabilir. Sıvı ve katı yağlar, fıstık ezmesinin içinde bulunur. Kedinin midesinde rahatsızlık yaparak kusma ve ishale sebep olabilir. Bununla birlikte kedinizde halsizlik de yapabilir.

Yukarıda da belirttiğimiz tuz sorunu fıstık ezmesi için de geçerlidir. Bu nedenle kedi fıstık ezmesi yer mi sorusuna vereceğimiz cevap hayır olacaktır.

Kediye Fıstık Verilir mi?

kediye-fistik-verilir-mi

Elbette konu evcil hayvanımız olunca aklımızda birçok soru beliriyor. Kediye fistik verilir mi de bu sorulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü patili dostlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir.

Kediye fıstık verilmesi genelde kediye bağlıdır. Bazı kediler fıstık yemekten hoşlanırken bazıları yüzüne bile bakmaz. Bu noktada kedinizin zevklerini bilmeniz önemlidir. Öte yandan fıstığın kedilerin beslenmesine herhangi bir yararı olmadığını da söylemek gerekir.

Zorunlu etobur olan kedilerin alması gereken besin değerlerini fıstık karşılayamaz. Bu nedenle fıstığı kedinize yalnızca arada bir vermeniz uygun olacaktır. Eğer kediniz fıstık yemeyi seviyorsa bunu bir ödül olarak kullanabilirsiniz.

Ancak burada fıstığın tuzlu olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü tuz kedilere zarar verir. Hazır bundan bahsetmişken fıstığın kediler için zararlı olup olmadığına bir bakalım.

Fıstık Kedilere Zararlı mıdır?

Daha önce de söylediğimiz gibi kedim fıstık yedi diyen kedi sahiplerinin sayısı epey çoktur. Bu da akıllarda fıstık kedilere zararlı mıdır sorusunun oluşmasına yol açar. Peki kediler fıstık yer mi, fıstık kedilere zarar verir mi?

Fıstık ve fıstık ezmesi genel anlamda kediler için ne sağlıklıdır ne de zararlı. Ancak bazı durumlarda fıstığın ve fıstık ezmesinin kedilere zararı dokunabilir. Fıstık ve fıstık ezmesinin tuz ve yağ oranı önemlidir. Çünkü tuzlu ve yağlı yiyecekler kedilerin sağlığını negatif olarak etkilerler. Bu da kedinizin ciddi sorunlar yaşamasına yol açar.

Ayrıca bazı kedilerde fıstığın ya da fıstık ezmesinin alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini unutmayın. Dilerseniz şimdi fıstık ve fıstık ezmesine alerjisi olan kedilerde görülen semptomlara bakalım:

  • Kaşıntı
  • İshal
  • Kusma
  • İştahsızlık
  • Deri kaşıntısı
  • Hapşurma, öksürme

Eğer kedinizde bu belirtileri görüyorsanız veterinere başvurmanızı öneririz. Böylelikle daha detaylı bir bilgi alabilirsiniz.

Bonus: Mama Zamanı Hediye Kutusu

Bu yazımızı kedinizin sağlığında yeri önemli olan mama önerisiyle bitirmemizin doğru olacağını düşündük. Muhiku olarak kedilerin de mutluluğu için canla başla uğraşıyoruz. Bunun için de Mama Zamanı Hediye Kutusu‘nu sizlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde kedinizin çok seveceği ödül mamasının da bulunduğu bu kutuyu kedinizin beğeneceğine eminiz.

Şimdi dilerseniz bu kutuda neler varmış bakalım.

  • Dreamies somonlu ödül maması
  • Renkli hasır ahtapot oyuncağı
  • Mama kabı
  • Reflektörlü tasma
  • Hediye notunuz

Eğer kedilerin nasıl beslenmesi gerektiği konusunda aklınızda soru işaretleri varsa sizi Kedi Beslenmesi – Sokak ve Ev Kedileri Ne ile Beslenir başlıklı yazımıza davet ediyoruz. Bu yazımızda detaylı olarak kedilerin nasıl beslenmeleri gerektiği üzerine konuştuk. Kedinizin sağlığı konusunda bu yazı sizin için bir yardım rehberi niteliğinde olacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir