Kediler Fındık Yer mi?

kediler-findik-yer-mi

Birçoğumuz için evcil hayvanlarımız sahip olduğumuz en güzel dostlarımız. Onların sağlıklı olmaları ve bizimle uzun yıllar yaşayabilmeleri için de elimizden gelen her şeyi yaparız. Söz konusu kedilerimizin sağlığı olduğunda ise karşımıza çıkan en önemli husus hiç şüphesiz beslenme düzenleridir. Eğer kedinize kuru mama dışında ilave gıda vermek istiyorsanız bu noktada dikkatli olmanız bu yüzden oldukça önemlidir. Daha önce kedinizin kuruyemiş yediğine tanık olmuş olabilirsiniz. Ve bu noktada da kediler kuruyemiş yer mi ya da kediler fındık yer mi gibi soruları merak ediyor olabilirsiniz.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Fındık tüketiminin kediler için çok güvenli olduğunu söyleyemeyiz. İçerisinde bulundurduğu yüksek orandaki yağ sebebiyle kedilere çok uygun bir besin değildir. Eğer kediniz siz farkında olmadan fındık yediyse endişelenmenize gerek yok.

Ancak özellikle vermek doru olmayacaktır. Aslında tüm kuruyemişler için bunu söylememiz çok da yanlış olmaz. Özellikle işlenmiş kuruyemişler içeriğindeki tuz ve yağ sebebiyle kedilerin sindirim sistemlerine uygun değildir.

Kediye Fındık Verilir mi?

kediye-findik-verilir-mi

İlk olarak herkes tarafından bilinmesi gereken durum şudur ki kediler her besini rahatlıkla sindiremezler. Çünkü sindirim sistemleri tek tip beslenmeye uygundur.

Bu yüzden de ek gıda verilmesi durumunda mide rahatsızlığı ve hazımsızlık gibi problemler yaşayabilirler. Bu hazımsızlık problemine neden olabilecek gıdalardan biri de fındıktır. Net bir şekilde fındık kediler için zehirli bir gıdadır diyemesek de sindirimlerini zorladığını söyleyebiliriz.

Kedinize fındık vermemeniz için bir diğer neden ise fındığın içerisinde bulunan yağdır. Fındık yüksek yağ oranına sahip bir kuruyemiştir. Ve bu da kedinizin sağlığını ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir.

Kedilerin vücutları yağ, tuz, şeker ve baharat tüketimine uygun değildir. Ve ilerleyen süreçlerde bu gibi sebeplerden dolayı sağlık problemleri yaşayabilirler. Fındık da yüksek oranda yağ içerdiği için kedinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir. Eğer nadiren veriyorsanız çok bir problemle karşılaşmayacak olsanız da önlem amaçlı vermemeniz daha doğru olacaktır.

Kedinize vereceğiniz her ek gıda için mutlaka detaylı bir araştırma yapmanız önemlidir. Hiç ummadığınız bir yiyecek dolayısıyla kedinizin zehirlenmesi söz konusu olabilir.

Bu yüzden de beslenme konusunda hassas ve dikkatli davranmak oldukça önemlidir. Eğer kediniz bilmediğiniz bir şey yediyse ve kusma, halsizlik, ishal ve ateş gibi semptomlar gösteriyorsa hızlı bir şekilde veterinere gitmeniz en doğru yöntemdir.

Kedi Kuruyemiş Yer mi?

Evcil hayvan sahiplerinin belki de en merak ettiği konulardan biri kuruyemişlerdir. Kedilerinizin siz kuruyemiş yerken size yanaştıklarını ve yemeye çalıştıklarını görmüşsünüzdür. Her kedi olmasa da bazıları kuruyemiş yemeye bayılır.

Ancak burada unutulmaması gereken nokta şudur ki kuruyemişler kediler için çok güvenli gıdalar değildir. İçerisinde bulunan tuz ve yağ oranı kedilerin genel sağlıklarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Bu yüzden de kedilere verilmesi veterinerler tarafından tavsiye edilmemektedir. Eğer kedinize kuruyemiş veriyorsanız bu noktada daha hassas davranmanız gerektiğini söylemeliyiz.

Kedi Fındık Ezmesi Yer mi?

Bu soruya kocaman bir hayır yanıtını vermeliyiz. Fındık ezmesi kedilerde ishal ve kusma gibi bağırsak problemlerine neden olmaktadır.

Ayrıca içerisinde yüksek oranda şeker bulunan bu ezmeler kedilerin sağlığı açısından da oldukça risklidir. Unutmamalısınız ki fabrika ortamında üretilip içerisinde ilave yağ, tuz ve şeker bulunan her gıda hayvanlarınızın sağlığı için çok tehlikelidir.

Bu yüzden de bu tarz ilave katkılı yiyecekleri kedilerinizden uzak tutmalısınız. Eğer kedinizin siz farkında olmadan yediğini görürseniz hızlı bir şekilde veteriner hekime başvurmalısınız.

Kediler Çiğ Fındık Yer mi?

Çiğ fındık her ne kadar işlenmiş fındığa göre oldukça sağlıklı olsa da kediler için aynısını söyleyemeyiz. Kuruyemiş tüketimi genel anlamda kedilerin sağlıkları açısından tamamiyle güvenilir değildir. Bu yüzden ister çiğ olsun ister işlenmiş olsun tüm kuruyemiş çeşitlerini kedinizden uzak tutmanız en sağlam yöntem olacaktır.

Kedim Fındık Yedi Ne Yapmalıyım?

kedim-findik-yedi-ne-yapmaliyim

Öncelikle kesinlikle panik yapmanıza gerek yok. Ara sıra fındık yiyen kedilerde genellikle bir sağlık problemi gözlemlenmemektedir.

Ancak önlem amaçlı olarak kedinizi kontrol etmeniz çok daha doğrudur. Eğer kedinizde kusma, ishal, iştahsızlık, halsizlik ve ateş gibi semptomlar gözlerseniz mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız.

Kedilerin sindirim sistemleri bizimkine kıyasla çok hassas olduğu ve genel olarak tek tip beslenmeye müsait olduğu için her besini sindirmeleri mümkün değildir. Bu yüzden de bir kedi için besinlerin anlık ya da uzun vadede etkileri vardır.

Anlık etkide genellikle kediler bağırsak problemleri ve halsizlik yaşarlar. Bu gibi durumlarda hızlı bir şekilde veteriner hekime götürmeniz oldukça önemlidir. Uzun vadeli etkilerde ise kedinizin beslenme ve yaşam şekline göre pek çok hastalık meydana gelebilmektedir.

Bunların arasında obezite, şeker, kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi pek çok hastalığı örnek verebiliriz. Bu yüzden kedinizi sağlıklı beslediğinizden emin olmanız oldukça önemlidir. Daha doğru bir beslenme şekli için ise içeriği kaliteli bir mama tercih etmeniz kediniz için yeterlidir. Ayrıca genel kontroller için veteriner hekiminize uğramayı unutmamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir