Kediler Elma Yer mi? Kediler için Elmanın Yararları ve Zararları

kediler-elma-yer-mi-kediler-icin-elmanin-yararlari-ve-zararlari

Söz konusu evcil hayvanlarımız olduğunda onların beslenmeleriyle ilgili yeterince bilgi sahibi miyiz? Kedilerin hangi besinleri tüketip tüketmediği genellikle çok detaylı bir şekilde bilinmemektedir. Özellikle kedi sahiplerinin en merak ettiği sorulardan biri ise kediler elma yer mi, kediler için elmanın yararları ve zararları gibi sorulardır.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Öncelikle bu soruya genel bir cevap vermemiz gerekirse evet yanıtını verebiliriz. Kediler elma yiyebilir ve elma içerisinde bulunan kalsiyum ve c vitamini kediler için faydalıdır. Ancak söz konusu evcil hayvan beslenmesi olduğunda bazı noktalarda dikkatli olmak gerekiyor. Örneğin elma içerisindeki şeker kedinizin mevcut bir rahatsızlığı varsa çok da doğru bir tercih değil. Yazımızın devamında bu konuyla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kedi Elma Yer mi?

Eğer kediniz elma yiyorsa bu konuda endişelenmenize hiç gerek yok. Kediler elmayı severek tüketirler ve aynı zamanda onlar için oldukça da faydalıdır. Ancak bilindiği üzere tüm meyvelerin içerisinde şeker bulunmaktadır. Bu şeker ise bazı kedilerin sağlığı açısından olumsuz etkilere sebep olabilir. Bu yüzden eğer kedinize elma vereceksiniz öncesinde veteriner hekiminize başvurmanız daha doğru bir yöntem olacaktır.

Eğer veteriner hekiminiz kedinizin elma yemesinde bir sakınca görmediyse gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Ancak bu noktada da unutmamanız gereken şey şudur ki porsiyon kontrolüne dikkat etmelisiniz. Öncelikli olarak kedinize her gün ya da öğün şeklinde elma kesinlikle vermemelisiniz. Elma onlar için ödül niteliğinde bir atıştırmalık olmalıdır. Eğer ara sıra ödül maması gibi verirseniz besinsel faydaları alabilmeleri açısından çok daha doğru bir yöntem olacaktır.

Yavru Kedi Elma Yer mi?

Bebek kedilerin sindirim sistemleri yetişkin kedilere göre çok daha hassastır. Bu yüzden ilave gıda vermek her zaman çok doğru bir tercih değildir. Elma içerisinde bulunan şeker ve lif oranı kedinizin bağırsakları için doğru bir tercih değildir. Yavru kediniz için yalnızca 0-12 ay mamaları tercih etmeniz ve bazen de yavru kediler için hazırlanmış kaliteli bir yaş mama vermeniz daha güvenli bir yöntemdir.

Kısacası ek herhangi bir gıda vermeden sadece temel mamaları kullanmanız yavru kediniz için gayet yeterlidir. Yine de takviye olarak elma vermek isterseniz de veteriner hekiminizin tavsiyesine uymanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Kediler Yeşil Elma Yer mi?

Kedilerin bir kısmı yeşil elma yemekten oldukça keyif alırlar. Ancak unutulmamalıdır ki meyve tüketimi her kediye uygun değildir. Genel çerçevede baktığımızda yeşil elmanın elbette kediler için faydaları mevcuttur ancak oranı noktasında dikkatli olmak çok önemlidir. Eğer kedinize yeşil elma verecekseniz öncelikle herhangi bir rahatsızlığı olmadığından emin olmalısınız. Ardından ise arada sırada olmak koşuluyla kedinize ödül maması gibi yeşil elma da verebilirsiniz.

Kediler Elma Yerse Ne Olur?

kediler-elma-yerse-ne-olur

Öncelikle belirtmeliyiz ki kediler elma yerse bir problem olmaz, hatta elmanın içerdiği vitaminler bakımından kediler için pek çok faydası da mevcuttur. Ancak eğer kedinizin bir sağlık problemi varsa bu noktada dikkat etmeniz önemlidir.

Tıpkı diğer meyvelerde olduğu gibi elma içerisinde de şeker bulunmaktadır. Bu şeker ise özellikle diyabet ve şeker hastası olan kediler için sağlık açısından tehlikeye sebep olabilmektedir. Bu sebeple eğer kedinizde bir rahatsızlıktan şüpheleniyor ya da veterineriz bir teşhis koyduysa beslenmesi konusunda daha hassas davranmalısınız. Elma ya da benzeri meyveler vermeden önce mutlaka veterinerinizin fikrini almanız daha doğru bir yöntem olacaktır.

Eğer kedinizin herhangi bir sağlık problemi yok ve yavru ya da çok yaşlı değilse ara sıra elma verebilirsiniz. Kediler elma yemeyi severler ve elma içerisinde birçok vitamin mevcuttur. Bu vitaminler kedinizin sağlığı açısından pek çok faydaya sahiptir. Bu yüzden yetişkin ve sağlıklı kedilere ödül maması şeklinde elma verebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki bunu düzenli hale getirmemeniz gerekir. Hiçbir meyve her gün ya da öğün şeklinde kedilere verilmemelidir.

Kedilerin Meyve Yemesi Zararlı mı?

Bu soruya vereceğimiz yanıt kedinizin sağlık ve yaş durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Eğer yetişkin ve sağlıklı bir kediniz varsa ara sıra meyve yemesinde bir sakınca yoktur. Ancak kediniz yavru ya da yaşlıysa meyve yemesi çok doğru olmayabilir. Ayrıca kedinizin bir rahatsızlığı söz konusuysa o zaman da meyve yemesi sağlığı açısından zararlı olabilir. Meyve içerisindeki şeker ve lif oranını göz önüne alarak bu noktada bir veteriner hekime danışmanız en doğru yaklaşım olacaktır.

Elmanın Kedilere Yararları ve Zararları

elmanin-kedilere-yararlari-ve-zararlari

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki sağlıklı ve yetişkin kedi için elma oldukça sağlıklı bir besindir. İçeriğindeki K ve C vitaminleri sayesinde kedinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu açıdan bakıldığında kedinize ara sıra vereceğiniz minik elma parçacıkları hem onu çok neşelendirecek hem de vitamin depolaması sağlayacaktır. Kediler elma yemeyi oldukça severler bu yüzden de gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. Ancak sürekli olarak ya da öğün şeklinde vermeniz kedinizin sağlığı açısından tehlikeli olacaktır.

Söz konusu elmanın zararları olduğunda ise net bir zararı olduğunu söyleyemeyiz. Ancak kedinizin bir sağlık problemi varsa elmadan kaçınmanız daha doğru olacaktır. Eğer kediniz yavru ya da yaşlıysa yine aynı şekilde elma vermemeniz daha iyi bir tercih olacaktır. Elma içerisinde bulunan şeker ve lif kedinizin sağlığı açısından bazı risklere sebep olacaktır. Bu yüzden de yetişkin ve sağlıklı kedilere arada sırada vermeniz daha doğru bir yöntemdir.

Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir