Kediler Cips Yer mi? Kediler Cips Yerse Ne Olur?

kediler-cips-yer-mi-kedilere-cips-verilir-mi

Kedi sahiplerinin en merak ettiği sorular arasında olan kediler cips yer mi? kediler cips yerse ne olur? sorusu eminiz ki sizin de aklınızı kurcalayan sorulardan biri. Söz konusu kediler olduğunda ne yiyeceklerini kimi zaman kestiremiyoruz. Bazı kediler cips yemeye bayılırken bazıları da dönüp bakmaz bile. Bu yüzden de genellikle hayvan sahipleri kedilerinin ne yiyip yiyemeceklerini kestiremeyebiliyor.

Bu noktada öncelikle belirtmemiz gereken şey cips ya da ıvır zıvır tercihlerini kesinlikle kedinizin damak zevkine bırakmamanız. Her kedi olmasa da pek çok kedinin cips yediğini görebilirsiniz ancak bu vermeniz gerektiği anlamına kesinlikle gelmez. Cips tıpkı insanlara olduğu gibi hayvanlara da çok zararlıdır. Bu yüzden kedinize cips vermeniz anlık ya da uzun vadeli sağlık problemlerine sebep olabilmektedir.

İçerisinde pek çok zararlı yağ ve kimyasal madde bulunan cipsler kedinizin sağlığını önemli ölçüde olumsuz etkilemektedir. Üstelik kedilerin sindirim sistemleri bizimkinden de oldukça hassastır. Bu yüzden içeriğinde yüksek oranda tuz, yağ, baharat ve kimyasal madde bulunan cipsler kedinizin sağlığı açısından oldukça tehlikelidir.

Kediye Cips Verilir mi?

Bu soru için detaya girmeden önce kesinlikle hayır yanıtını verebiliriz. Cips tüketimi kedilerinizin sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Üstelik kedilerin sindirim sistemleri bu tür ağır gıdaları sindirmeye müsait değildir. İçerisinde bulunan tuz, yağ, baharat ve diğer kimyasallar kedinizim sağlığı için büyük bir risk içermektedir.

Bu noktada şunu belirtmemiz de fayda var ki paketli gıdaların hiçbiri kedilerinizin tüketimine uygun değildir. Kedilerin tuz, şeker, yağ, ve baharat tüketmeleri çok sakıncalıdır. Özellikle buna bir de diğer kimyasallar dahil olduğunda durum çok daha ciddidir. Eğer kedinizin sağlıklı bir hayat sürmesine özen gösteriyorsanız başta cips olmak tüm paketli gıdaları ondan uzak tutmalısınız.

Kedilerin Cips Yemesi Zararlı mı?

kedilerin-cips-yemesi-zararli-mi

Eğer kedinize cips veriyorsanız bundan acil bir şekilde vazgeçmelisiniz. Cips tüketimi kedilerin sağlığına ciddi ölçüde zarar vermekte ve ilerleyen süreçlerden hayati tehlikeye sebep olmaktadır. Bunun ise birçok sebebi vardır. İlk olarak kedilerin sindirim sistemi tuz, şeker, yağ ve baharat tüketimine uygun değildir. Cips içeriğindeki yüksek oranda bulunan bu besinler kedinizin sağlığı için oldukça tehlikelidir. İlerleyen dönemlerde kedinizin diyabet, obezite ya da kalp rahatsızlıkları gibi pek çok problemle karşı karşıya kalması olasıdır.

Cips içeriğindeki yoğun tuz ve baharat kedinizin anlık rahatsızlanmalarına da sebep olabilir. Eğer cips yedikten sonra kedinizde ishal, öğürtü, kusma, ateş ya da halsizlik gibi belirtiler gözlemlediyseniz mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız.

Bir diğer önemli nokta ise cips içeriğindeki kimyasal maddelerin kedilerinizin sağlığını tehdit ettiğidir. İnsanların tüketimi için bile oldukça ciddi riskleri bulunan cips kedileriniz için tam bir zehirli gıdadır. Eğer kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyorsanız bu noktada hassas davranmanız oldukça önemlidir.

Cips Yemenin Kedilere Zararları

Kedinizin cips yemesinin zararlarını saymakla bitirmemiz mümkün değildir. Ancak ana zararlardan bahsedersek anlık hastalıklara sebep olabilmektedir. Bu durumu ise kusma, ishal, iştahsızlık, halsizlik, ateş ya da öğürtü şeklinde görebilirsiniz.

Uzun vadeli tehlikeleri ise kedinizin diyabet, obezite, kalp ve karaciğer rahatsızlıkları geçirme ihtimalinin artmasıdır. Kedinizin yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkileyen cips tüketiminden kesinlikle kaçınmalısınız. Kedilerinizin sindirim sistemi bu tarz kimyasal içerikli gıdaları tüketmeye uygun değildir.

Kedim Cips Yiyor Ne Yapmalıyım?

kedim-cips-yiyor-ne-yapmaliyim

Bu soruya en net verebileceğimiz yanıt kedinizin cipse ulaşmasını engellemektir. Evinizde bulunan cipsleri kedinizin ulaşamayacağı bir yere kaldırmak en net çözümdür. Eğer kedinize belirli aralıklarla cips veriyorsanız mutlaka bir veteriner hekime muayene ettirmelisiniz.

Kediler cips yer mi sorusu pek çok evcil hayvan sahibi tarafından merak edilmektedir. Bu konuda ne yazık ki bazı hayvan sahipleri çok bilinçli değildir. Ancak unutmamalısınız ki kediler tek tip sindirim sistemine sahip canlılardır. Bu da demek oluyor ki bizim hızlı bir şekilde sindirebildiğimiz gıdaları kediler sindirememektedir. Bu yüzden de tükettikleri gıdaya göre pek çok sağlık riskiyle karşı karşıya kalabilmektedirler. Cips ise kediler için en tehlikeli gıdalar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Eğer kedinizin sağlıklı bir ömür sürmesini istiyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken nokta verdiğiniz gıdalar olmalıdır. Paketli market ürünlerinin hepsini kedinizden uzak tutmanız bu noktada en önemli aşamadır. Bu zamana kadar kedinize paketli gıdalar verdiyseniz de mutlaka bir veteriner hekimle görüşmeniz ve genel muayene yaptırmanız oldukça önemlidir.

Kedinin Cips Yemesini Önleme Yöntemleri

kediler-cips-yer-mi-kediler-cips-yerse-ne-olur

Bir kısım kediler cips yemeyi severler. Cips içerisindeki aromaların kokusu bu noktada onları cezbedebilir. Ancak kedilerin sindirim sistemleri kesinlikle cips için uygun değildir. Ve cips yemeleri sağlıkları açısından pek çok risk teşkil etmektedir. Eğer kedinizin cips yemesini engellemekte zorlanıyorsanız birkaç minik önlemle bunu halledebilirsiniz.

İlk olarak sizin olmadığınız ortamlarda kesinlikle cips bırakmamalısınız. Kediler koku duyuları güçlü hayvanlardır ve cipsi kokusundan rahatlıkla bulabilirler. Bu yüzden cipsleri dolaplara kaldırmanız en doğru yöntem olacaktır.

Bir diğer yöntem ise eğer kediniz siz cips yerken geliyor ve cipsinizden yemek istiyorsa minik ödül mamalarıyla onu yönlendirmektir. Kediler için özel olarak üretilmiş ve içeriği temiz ödül mamaları mevcuttur. Bu mamaları evinizde bulundurmanız oldukça işinize yarayabilir. Kediniz cipse geldiğinde başka bir tarafa ödül maması koyarak dikkatini o yöne çekebilirsiniz.

Bir can bakmak beraberinde pek çok sorumluluk da getirmektedir. Bu yüzden kedilerinizin bakımında mutlaka bu detaylara dikkat edin. Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir