Kediler Ciğer Yer mi? Cins Kedilere Ciğer Verilir mi?

kediler-ciger-yer-mi-cins-kedilere-ciger-verilir-mi

Beslediğimiz kediler hayatımızda büyük bir öneme sahiptir. Sağlıklı beslenmelerini ve zararlı yiyeceklerden uzak durmalarını isteriz. Bu nedenle söz konusu kedilerin sağlığı olunca ortaya birçok farklı soru çıkar. Kediler ciğer yer mi de bunlardan biridir.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

B12 deposu olan ciğer, A vitamini açısından zengin bir besin olmasıyla herkesin sıkça tercih ettiği bir besindir. Vitamin zengini olan ciğer kedilere verilir mi? Ciğer kedilerin en sevdiği yiyecekler arasında yer alır. Kedilerin damak tadına uygun olan ciğer, içerdiği bol protein miktarı sayesinde zorunlu etobur olan kediler için harika bir yiyecektir.

Kedinize güzel bir hediye vererek onu şımartmaya ne dersiniz? Yazımıza geçmeden önce size Muhiku’nun evcil hayvan ürünleri kategorisinden bahsetmek istedik. Geleneksel hediyelerden sıyrılmak isteyenlerin adresi olan Muhiku, artık patili dostlarımızı da düşünüyor.

Muhiku’nun ince düşünülmüş hediye kutusu seçenekleriyle patili dostunuzun mutluluğuna mutluluk katabilirsiniz. İçinde yer alan tasma, malt ve oyuncak gibi ürünlerin kedinizi heyecanlandıracağına eminiz.

Şimdi dilerseniz kedilere ciğer verilirmi ve ev kedisi ciger yermi gibi sorularınızın yanıtlarını bulacağınız yazımıza geçelim. Keyifli okumalar.

Kedi Ciğer Yer mi?

Harika bir protein kaynağı olan ciğer kedilere verilir mi? Şüphesiz kediler ciğer yemeye bayılırlar. İçerdiği protein miktarı ve vitamin miktarı nedeniyle de ciğerin çok sağlıklı bir besin olduğu aşikardır. Ancak kedinize birçok katkı sunan ciğer bazı durumlarda için zararlı da olabilir.

En sağlıklı yemek bile olsa her zaman miktar önemlidir. Kedilerin ciğer yemesinde de tam olarak bu durum geçerlidir. Ciğer genel anlamda kediler için çok sağlıklı bir besin olsa da miktarına dikkat etmeniz gerekir.

Eğer kediniz ciğeri çok seviyorsa, çok sık olmamak kaydıyla vermenizde bir sakınca yoktur. Ancak yüksek oranda yağ içeren bu besini kedinin fazla tüketmesi birtakım sağlık sorunlarına yol açar. Bu nedenle veterinere danışmak kedinizin sağlığı açısından daha doğru olacaktır.

Yavru Kedi Ciğer Yer mi?

yavru-kedi-ciger-yer-mi

Minik dostlarımızın beslenmesi söz konusu olunca elbette daha dikkatli olmamız gerekir. Çünkü yavru kediler hastalıklara daha yatkındır, bağışıklık sistemi çok gelişmemiştir. Ayrıca büyümek için gerekli vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır.

Bu nedenle de yetişkin kedilere göre daha farklı bir beslenme düzenleri olmalıdır. Yavru kediler ne yer merak ediyor musunuz? Yavru kedilerin beslenme rehberi niteliğindeki yazımızı okuyarak kafanızdaki bütün soru işaretlerine cevap bulabilirsiniz. Peki yavru kedi ciğer yermi?

Elbette yavru kediler de ciğer yiyebilirler. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Yavru bir kedi, yetişkin bir kedinin yediği kadar ciğer yiyemez. Bu nedenle yavru kedinize az miktarda ciğer vermelisiniz. Ancak en iyisi kedinize ciğer vermeden önce bir veterinere başvurup kedinize öyle ciğer vermenizdir. Böylelikle aklınızda soru işaretlerinden kurtulmuş olursunuz.

Yavru kediye ciğer verilirmi? Yavru kediye ciğer verilirken nelere dikkat etmek gerekir? Ciğer kabızlık yapan bir yiyecektir, bu nedenle kedinize ciğer verecekseniz dahi bunu sebzelerle zenginleştirmek önemlidir. Böylelikle ciğerin kabızlık etkisini de azaltmaya yardım etmiş olursunuz.

Cins Kedilere Ciğer Verilir mi?

Cins kediler ciğer yer mi? Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki cins kedilerin ciğer yemesiyle ilgili herhangi bir özel bilgi bulunmamaktadır. Eğer kedinizin ciğere alerjisi varsa ya da herhangi bir hastalığı varsa ciğerin yarardan çok zararı olacaktır. Bu nedenle en doğrusu veterinere başvurmanız olacaktır

Kediler Tavuk Ciğeri Yer mi?

kediler-tavuk-cigeri-yer-mi

Kediye hangi ciğer verilir? Uygun fiyatı ve eşsiz lezzetiyle tavuk ciğeri, kedilerini ödüllendirmek isteyen kedi sahiplerinin bir numaralı tercihi. Peki kedi tavuk ciğeri yer mi, kedilere tavuk ciğeri verilir mi? Kediler tavuk ciğeri yemeye bayılırlar. Zorunlu etobur olan kedilerin ana besin maddesi ettir ve etin her türlüsünü yemekten çok hoşlanırlar.

Kedilere mamaların yanında verilen ek gıdalardan biri de tavuk ciğeridir. Peki yavru kediye tavuk ciğeri verilirmi? Yavru kediler de tavuk ciğeri yemeyi çok severler. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi kedinize tavuk ciğeri verirken miktara dikkat etmelisiniz.

Ayrıca yukarıda ciğerin kabızlık sorununa yol açabildiğinden bahsetmiştik. Peki o halde kediye tavuk ciğeri nasıl yapılır? Ciğere tuz, baharat, sarımsak ve soğan gibi kediler için zehirli olan maddeleri eklemekten kaçının. Ayrıca tavuk ciğerini sebzelerle zenginleştirmeyi de unutmayın. Böylelikle sebzeler sayesinde hem vitamin değeri artacak hem de kabızlık sorununu önlemeye yardımcı olacak.

Kediler Neden Ciğer Yer?

Ciğer yüksek miktarda protein içeren bir besindir. Kediler zorunlu etobur olan hayvanlar olarak her türlü et ürününü yemeyi severler. Ciğer de lezzeti ve içerdiği vitaminler sayesinde kedi sahiplerinin ilk tercihlerinden biridir.

Kedilerin ciğer yemeyi çok sevdiği açık. Peki kediler ciğeri nasil yer? Özellikle şunu belirtmeliyiz ki ”kediler bozuk ciğer yer mi” sorusunun cevabı çok nettir: Hayır. Kediler bozulmuş olan hiçbir yiyeceği yiyemezler. Çünkü mideleri çok hassastır. Bu nedenle bozulmuş olan herhangi bir yiyeceği kedilere vermekten kaçınmalısınız.

Kedi Pişmiş Ciğer Yer mi?

Kediye pişmiş ciğer verilirmi? Eğer kedinize ciğer vermek istiyorsanız en doğrusu kediye haşlanmış ciğer vermek olacaktır. Haşlanmış ciğer;  A, B, E vitaminlerinin yanı sıra demir ve bakır gibi mineraller açısından da zengindir. Böylelikle kedinize sağlıklı ve lezzetli bir yiyecek vermiş olursunuz.

Kediler Çiğ Ciğer Yer mi?

kediler-cig-ciger-yer-mi

Kedinize çiğ yiyecek verirken çok dikkatli olmalısınız. Kediler avlanıyordu ve eti çiğ yiyordu gibi bir düşünceniz olabilir. Ancak kedinizin yediği çiğ et ile sizin kedinize vereceğiniz çiğ et aynı değil. Kedilerin çiğ etle beslenmesi ile ilgili blog yazımızı okuyarak daha çok bilgi alabilirsiniz.

Kedinizi çiğ et ile beslemek isterseniz de bunu veteriner kontrolünde yapmanız gerektiğini hatırlatırız. Çiğ besinlerin üzerinde bakteriler bulunur. Bu da kedilerde mide bulantısı, kusma gibi problemlere yol açar. Bu nedenle kedinize çiğ ciğer vermemenizi tavsiye ederiz.

Ciğer Kediler için Zararlı mı?

ciger-kediler-icin-zararli-mi

Kedilerin ciğeri ne kadar çok sevdiğinden bahsettik. Şimdi de kediler için olası zararlarına bakalım. Ciğer çok yararlı bir besin. İçerisinde birçok farklı vitamin ve mineral bulunan bir protein deposu. Ancak bu kedinize zarar vermeyeceği anlamına gelmiyor.

Ciğerin sık ve fazla tüketilmesi durumunda;

  • İshal,
  • Kusma,
  • Mide bulantısı ve diğer sindirim sistemi sorunları,
  • Yüksek miktarda A vitamini içerdiğinden kemiklerde ağrı, deri dökülmesi, kaslarda zayıflık gibi sorunlar,
  • Kolesterol yükselmesi,
  • Yükselen kolesterol sebebiyle kalp sorunları ortaya çıkar.

Tavuk Ciğeri Kediye Zararlı mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ciğer bazı yönlerden kediler için çok yararlıyken aynı zamanda zarar da verir. Bu nedenle kedinize ciğer verirken miktara çok dikkat etmelisiniz. Peki tavuk ciğeri kediye zararli mi? Konu tavuk ciğeri olduğunda özellikle aşırı miktarda yağ içerdiğini göz önünde bulundurmalısınız.

Aşırı miktarda yap alımı kedinizin kilosu ve kolesterol seviyesi açısından çok tehlikelidir. Bu yüzden kedinize ciğer vermek istiyorsanız veterinere danışmalısınız. Böylece kediniz için yeterli miktarı bulabilirsiniz.

Kediye Ciğer Nasıl Pişirilir?

Kediye ciğer nasıl yapılır? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kediye ciğer vermek istiyorsanız en uygun ve sağlıklı yol haşlamaktır. Çiğ ciğeri kedinize vermenizi parazit gibi sorunlar nedeniyle önermeyiz. Ciğeri yarım litre suda haşlamanız onlar için sağlıklı bir menü oluşturmanıza yeterli olacaktır. Haşlarken içine havuç, ıspanak gibi sebzeler de atarak daha zengin bir tabak oluşturabilirsiniz. Kedinize verdiğiniz yemeklere tuz ve baharat eklemekten kaçınarak onların sağlığını koruyabilirsiniz.

Eğer kedi beslenmesi ve bakımı hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmak isterseniz blog yazılarımızı okuyabilirsiniz. Birbirinden önemli konulara değindiğimiz bu yazılarla sizlere yardımcı olmayı amaçlıyoruz.  Kedinize ve size mutlu sağlıklı günler dileriz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kediler-gunde-kac-sefer-besleniir
Daha Fazla

Kediler Günde Kaç Öğün Yer?

İçindekiler Gizle Kedilere Kaç Öğün Yemek Verilmeli?Yetişkin Kediler Kaç Öğün Yer?Yavru Kediler Kaç Öğün Yemek Yer?Kediler Günde Kaç…