Kediler Çiğ Et Yer mi? – Kedilere Çiğ Et ve Tavuk Vermenin Etkileri

kediler-cig-et-yer-mi

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Kedi bakım rehberimizde bu kez oldukça tartışmalı bir konu olan kedilerin çiğ et ile beslenmesini ele alacağız. Siz de kedinizin sık sık siz yemek yaparken etrafta dolaştığını görmüşsünüzdür. Fırsatını yakaladığı anda ete koşan dostlarımız şüphesiz ki eti çok severler. Peki kediler çiğ et yer mi?

Bir kesim çiğ et yemenin kediler için çok faydalı olduğunu söylüyor. Ancak büyük bir kesim hala kedileri çiğ beslemenin yararından çok zararı olduğunu düşünüyor. O halde gelin hep birlikte kedilere çiğ et verilirmi ve kediler çiğ et yiyince ne olur bakalım.

Ancak yazımıza geçmeden önce her daim kedilerinizin sağlığını ve mutluluğunu düşünen Muhiku’dan bahsetmemek olmaz. Eğer kedinizi mutlu etmek istiyorsanız kediye hediye kategorimizi inceleyerek kediniz için en güzel armağanı seçebilirsiniz. Muhiku, özenle hazırladığı hediye kutusu seçenekleriyle kedinizin mutluluğuna mutluluk katacak.

Hatta bunların yanında tekli olarak sattığı oyuncak ve mama kabı gibi ürünlerle de kedinizin yaşamını olumlu etkileyecek. Ayrıca ödül maması gibi kedilerin davranışlarını da olumlu yönde etkileyecek ürünler de Muhiku’da kedi sahiplerini bekliyor. Böylece siz de bu ürünlerle kedinizin hayatında keyifli bir değişim yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Eğer dilerseniz şimdi kediye çiğ et verilirmi ve kedi çiğ et yerse ne olur gibi konulardan bahsedeceğimiz yazımıza geçelim. Keyifli okumalar dileriz.

Çiğ Et Kediler için Zararlı mı?

cig-et-kediler-icin-zararli-mi

Sizin de bildiğiniz gibi kediler zorunlu etobur hayvanlardır. Bu nedenle onları etle beslemek zorundasınız. Protein açısından zengin olan et, hiç şüphesiz ki bütün kedilerin en sevdiği yiyecektir. Ayrıca kedilerin ihtiyaç duyduğu protein miktarını et ürünleri olmadan alması imkansızdır. Bundan ötürü, et olmadan kedinize sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturamazsınız.

Kedilerin et yemesinin ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Bu nedenle et ürünleri konusunda bilgi düzeyinizin iyi olması gerektiği aşikardır. Peki kediler için hangi et en iyisidir? Kediler pişmiş et yer mi? Ya da kediler çiğ et yer mi?

Veterinerlerin önerilerine göre, bir kedi için en iyi beslenme yöntemi her zaman mama yemesidir. Çünkü bir kedinin günlük olarak alması gereken protein, karbonhidrat, yağ ve vitamin miktarını ayarlamak oldukça zor bir iştir. Bu, pek çok insanın düşündüğü gibi ”kediler etoburdur, et yedirmek yeterlidir” diyerek olmaz. Üstelik bunu yapmak da oldukça zararlıdır.

Elbette, kedilerin beslenmesinde et çok önemli bir yer taşır. Ancak kedinizi düzenli olarak yalnızca etle beslemek kedinizin sağlığını uzun vadede negatif etkileyecektir. Bundan ötürü, kedinizin diyetine farklı türden besinler eklemek de önemlidir.

Kedi Çiğ Et Yer mi?

Genelde çiğ ürünler kediye ne verilmez sorusuna verilen ilk yanıttır. Bunun başında da elbette çiğ et gelir. Bunun sebebi çiğ ette bulunan bakterilerdir. Bu bakteriler kedinizde kusma, ishal gibi küçük çaplı hastalıklara sebep olmakla kalmıyor aynı zamanda uzun vadede ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Kediler etobur canlılardır ve doğada avlanarak beslenirler. Bu nedenle insanlar kedilerin çiğ et yemelerinin en doğrusu olduğunu düşünüyor. Ancak burada fark etmemiz gereken şey çiğ et ve taze et arasındaki fark. Kediler doğada kendi avladıkları hayvanların taze etlerini yerler, bu et taze ettir. Ancak marketten aldığınız et taze et değildir, çiğdir ve birçok bakteri barındırır.

Son zamanlarda başlayan kedileri çiğ besleme furyası da kedimi çiğ etle besliyorum diyenlerin sayısını artırmıştır. Ancak kedilerin çiğ beslenmesi fazla dikkat isteyen, zorlu bir iştir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kedinin alması gereken protein, vitamin gibi maddelerin miktarını ayarlamak epey zorlayıcıdır.

Bu nedenle ve henüz veterinerlerden genel bir not almamış olmasından ötürü çiğ beslenmeyi önermiyoruz. Ancak siz detaylı bil almak için lütfen veterinerinize başvurun.

Kedi Çiğ Tavuk Yer mi?

Gelelim en çok merak edilen bir diğer soruya: Kediler çiğ tavuk yer mi? Tavuk içerdiği Salmonella ve pek çok diğer bakteri sebebiyle insanların da yerken çok dikkat etmesi gereken bir üründür. Aynı durum elbette kediler için de geçerlidir.

Bu sebeple kediye çiğ tavuk verilir mi sorusunun cevabı kesinlikle ”hayır” olacaktır. İçerdiği bakteriler sebebiyle tavuğu iyice pişirip tuz ve baharat eklemeden kedinize vermeniz kesinlikle çok daha sağlıklı olacaktır.

Kediler Çiğ Balık Yer mi?

Kediye çiğ balık verilir mi sorusu da kedi sahiplerinin en sık sorduğu soruların başında gelir. Çünkü kediler kokusunu aldıkları balıkları çiğ olarak yemeye çalışırlar. Ancak yukarıda da belirttiğimiz nedenlerden ötürü kedinizin çiğ balık yemesine izin vermemelisiniz.

Çiğ balıkta hızlıca bakteri oluşur. Bu bakteriler kedinizin bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Eğer kediniz biraz çiğ balık yemişse endişelenmenize gerek yok ama veterinere göstermeyi düşünebilirsiniz. Ancak bunun tekrarlamamasına özen göstermelisiniz.

Kediler Çiğ Et Yiyebilir mi?

yavru-kediye-cig-et-verilir-mi

Kedilerin beslenme alışkanlıkları elbette çok sık soruluyor. İnsanlar besledikleri can dostlarının sağlıklı olduğundan emin olmak istiyor. Sağlık da düzenli ve yeterli beslenmeden geçiyor.

Bu konuda en çok gelen soru da elbette kediler çiğ et yer mi oluyor. Oldukça tartışmalı bir konu olsa da biz veterinerlerin uyarılarına uyarak kedilerin çiğ et yememesini tavsiye ediyoruz. Çünkü ölen canlının taze eti bekledikçe bakteri ve parazit üretmeye başlar.

Çiğ et Salmonella, E.coli ve Staphylococcus Aureus adı verilen bakterileri içerir. Bu bakteriler kedinizin zehirlenmesine ve uzun vadede hastalıklara yol açar. Bu nedenle kedinize çiğ et vermemeli, yemesini engellemelisiniz.

Yavru Kediye Çiğ Et Verilir mi?

Söz konusu minik dostlarımız olunca kesinlikle çok daha dikkatli ve özverili olmamız gerekir. Bu sebeple yavru kediye çiğ et verilirmi sorusu pek önemlidir. Yavru kediniz yetişkin kedilere göre hastalıklara daha çok açıktır. Bu nedenle kedinizin hiçbir şekilde çiğ et tüketmesine izin vermemelisiniz.

Sokak Kediye Çiğ Et Verilir mi?

sokak-kediler-cig-et-yer-mi

Yavru kedi çiğ et yer mi sorusundan sonra en çok alınan sorulardan biri de bu sorudur. Bunun sebebi de sokak kedilerine sık sık çiğ et verildiği görülmesidir. Fakat ne yazık ki sokaktaki kedilerin yemek seçme gibi bir şansı yoktur.

Sokaktaki kediler genelde ne bulursa onu yemek zorunda kalırlar. Bundan ötürü de sokak kedilerini birçok zararlı yiyeceği yerken görmeniz mümkündür. Buna çiğ et ve çiğ balık da dahildir. Sokaktaki dostlarınızın da sağlıklarını koruyun ve onlara çiğ yerine iyi pişmiş et vermeyi ihmal etmeyin.

Ev Kedisine Çiğ Balık Verilir mi?

Kedi sahipleri sıklıkla çiğ beslenme konusuyla ilgili sorular sorarlar. Bu konuda kafalarının karışmalarını çok iyi anlıyoruz. Çünkü bir taraf çiğ beslenmenin kedinin doğasında olduğunu ve onun için en iyi beslenme şekli olduğunu savunur. Ancak veterinerlerin çoğunluğu bu görüşte olmadığını belirtmeliyiz. Siz de veterinerinizle görüşerek kediniz için en sağlıklı kararı alabilirsiniz.

Kedilerin en çok sevdiği ürünlerden biri de kuşkusuz balıktır. Ancak yazımızda daha önce de belirttiğimiz gibi balık çok fazla bakteri üretir. Bu nedenle kedinizin bu balığı yiyebilmesi için onu iyice pişirmek oldukça önemlidir.

Balıkla birlikte kediler çiğ ciğer yer mı sorusuna da cevap vermiş olalım. Çiğ ciğer de diğer çiğ et ürünleri gibi bulundurduğu bakteriler sebebiyle bütün kediler için zararlıdır.

Kediler Çiğ Et Yerse Ne Olur?

Sağlığı için kedinizi çiğ beslememeniz gerektiğini anlattık. Ama peki kediler çiğ et yiyince ne olur? Çiğ etin içinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi E.coli, Salmonella ve Staphylococcus Aureus adı verilen bakteriler vardır. Bu bakteriler kedilerin zehirlenmesine neden olabilir. Peki nasıl belirtiler oluşturur?

  • İshal
  • Kusma
  • Halsizlik

Bu belirtileri gördüğünüz takdirde derhal veterinere başvurmayı ihmal etmeyin. Ayrıca, uzun vadede çiğ et tüketmek içerdiği bakteriler sebebiyle kedinizin bağışıklık sistemini zayıflatır; bundan ötürü de kedinizi diğer birçok hastalığa karşı korumasız hale getirir.

Kedinize mutlu ve sağlıklı bir ömür dileriz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir