Kediler Ceviz Yer mi?

kediler-ceviz-yer-mi

Evcil hayvan sahiplerinin genellikle en merak ettikleri konular arasında kedilerinin neleri yiyip neleri yiyemeyeceği vardır. Söz konusu kediler olduğunda yiyecek noktasında dikkatli olmak önemlidir. Aslında tüm hayvanlar için bu durum geçerlidir. Çünkü hayvanların sindirim sistemleri bizimkine kıyasla oldukça farklı ve hassastır. Eğer bir kediniz varsa ve kediler ceviz yer mi diye merak ediyorsanız, bu soruyu merak eden oldukça büyük bir kitle içerisinde olduğunuzu söyleyebiliriz. Bu noktayla ilgili detaylı açıklamaları sizler için bu yazımızda derledik.

evcil-hayvan-urunlerini-kesfet

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki kuruyemişlerin hiçbiri kediler için çok güvenilir besin kaynakları değildir. Bunun ana nedeni ise içerisin barındırdıkları yağdır. Kedilerin sindirim sistemleri şeker, tuz, yağ ve baharat gibi besinlere uygun değildir bu yüzden de verilmemesi çok daha doğru bir seçim olacaktır. Eğer kediniz ceviz yemeyi seviyorsa bu noktada öncelikli olarak veteriner hekiminize danışmanız daha doğru bir tercih olacaktır.

Kedim Ceviz Yerse Ne Olur?

kedi-ve-ceviz

Kedi sahiplerinin en çok karşılaştığı durumlardan biri kedilerinin olur olmaz her şeyi yiyebilmeleridir. Aslında kediler seçici hayvanlardır ancak kuruyemişlere karşı bir ilgileri olduğunu görebilirsiniz. Kuruyemişler bizler için faydalı besinler olsa da kediler için aynı şeyi söylememiz mümkün değildir. Çünkü bizlere kıyasla kedilerin oldukça hassas bir sindirim sistemleri vardır. Ve bu yüzden de bizim sindirebildiğimiz pek çok gıdayı onlar sindirmekte güçlük çekerler.

Kuruyemişleri genel anlamda göz önüne aldığımızda çoğu işlenmiş olarak satılmaktadır. İşlenmiş kuruyemişlerin içerisinde de oldukça yüksek oranda tuz ve yağ bulunmaktadır. Bu tuz ve yağ kedilerin sağlıkları açısından ciddi sıkıntılar barındırmaktadır. Bu yüzden kedilerinize mümkün olduğunca ceviz dahil kuruyemiş vermemelisiniz.

Eğer kediniz ceviz yediyse ve ardından kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler gösteriyorsa derhal veteriner hekiminizle görüşmelisiniz. Kısacası şunu belirtebiliriz ki ceviz tüketimi kedinize kesin olarak anlık zarar verir diyemesek de tüketmemesi sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. Kediler için özel üretilmiş mamalar onların besin ihtiyacı için gayet yeterlidir. Bu yüzden ilave bir besin vermenize gerek yoktur. İlle de bir ek gıda vermek istiyorsanız da öncesinde veterinerinize sormanız daha iyi olacaktır.

Kediler Kuruyemiş Yer mi?

Bizim için çay ve kahve yanı atıştırmalıkları olarak hem sağlıklı hem de lezzetli besinler arasında olan kuruyemişler hayvanlar için çok tavsiye edilmez. Çünkü kuruyemişler içerisinde tuz ve yağ bulunmaktadır. Kedilerin ve diğer hayvanların bu tuz ve yağları sindirmesi oldukça zordur.

Bu durum da sindirim problemleri ve benzeri pek çok hastalığa sebep olabilmektedir. Bu yüzden de en doğru yaklaşım kedilere kuruyemiş vermemektedir. Arada sırada çiğ ceviz vermeniz yüksek ihtimalle bir sorun teşkil etmeyecektir. Ancak yine de vermeden önce bir veteriner hekime danışmanız daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Yavru Kediler Ceviz Yer mi?

Söz konusu yavru kediler olduğunda besinler konusunda daha da hassas olmalıyız. Çünkü yavru kedilerin sindirim sistemleri yetişkinlere kıyasla daha da hassastır. Bu yüzden kuruyemişlerden uzak durmaları daha doğrudur. Kuruyemiş içerisinde bulunan tuz ve yağ yavru kedinizi rahatsız edebilir ve ilerleyen süreçlerde ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Eğer kedinizin sağlıklı bir şekilde yaş almasını istiyorsanız onlar için özel olarak üretilmiş kaliteli mamaları tercih etmeniz en doğru tercih olacaktır.

Ceviz Kedilere Zararlı mı?

yavru-kediler-ceviz-yer-mi

Kedilerin ceviz tüketmesinin bilinen net bir zararı yoktur. Ancak içerisinde bulunan tuz ve yağ kedinizin sağlığı açısından göz önünde bulundurulmalıdır. Anlık bir zararı dokunmuyor gibi gözükse de ilerleyen yaşların ciddi sağlık problemlerine sebep olabilir. Bu yüzden de mümkün olduğunca vermemeniz çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Kuruyemiş noktasında bir diğer önemli husus ise alerji durumudur. Yer fıstığında olduğu gibi kuruyemişlerin bazılarına kedinizin alerjisi olabilir. Bu yüzden de ister ceviz olsun ister yer fıstığı hiçbir kuruyemişi kedinize vermemeniz daha doğru olacaktır.

Eğer kediniz siz farkında olmadan yediyse ve kusma, halsizlik, ateş, ishal gibi sağlık problemleri yaşıyorsanız mutlaka bir veteriner hekime gitmelisiniz. Önceden söylediğimiz gibi kedilerin vücut yapıları ve sindirim sistemleri bizimkine kıyasla oldukça farklıdır. Bu yüzden beslenme noktasında dikkatli olmak sağlık açısından oldukça önemlidir.

Kuruyemişler Kedilere Zararlı mı?

Kedilerin en doğru beslenme şekli onlara özel hazırlanmış mamalarla sağlanmaktadır. Bu yüzden kuruyemiş gibi besinler onlar için çok da uygun değildir. Eğer bir kediniz varsa ve ona kuruyemiş vermek istiyorsanız bu noktada birkaç kez düşünmenizi tavsiye ederiz. Kediler ne yer sorusuna bu yüzden en doğru seçenek özel mamalar diyebiliriz.

Kedinize onu sağlık açısından olumsuz etkileyebilecek hiçbir besini vermemelisiniz. Bu tarz yiyeceklerin olumsuz sonuçlarını bazen anlık olarak değil fakat ilerleyen zamanlarda görebilirsiniz. Bu yüzden de bu noktada dikkatli davranmanız sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Eğer kedinizin neler yemesi gerektiğiyle ilgili başka sorularınız varsa diğer yazılarımızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kediler-findik-yer-mi
Daha Fazla

Kediler Fındık Yer mi?

İçindekiler Gizle Kediye Fındık Verilir mi?Kedi Kuruyemiş Yer mi?Kedi Fındık Ezmesi Yer mi?Kediler Çiğ Fındık Yer mi?Kedim Fındık…