Kediler Böcek Yer mi? Böcek Yemek Kediye Zarar Verir mi?

kediler-neden-bocek-yer

Sizin de kediniz böcek bulup bulup size getiriyor mu? Bu kedilerde sık karşılaşılan bir durumdur ve çok da normaldir. Peki kediniz sonrasında bu böceği ne yapar düşündünüz mü? Kediler böcek yer mi konulu bu yazımızda kedilerin böceklerle ilişkisini inceleyeceğiz. Kedilerin neden böcek yediğine değinip böcek yemek kedilere zarar verir mi değerlendireceğiz.

Muhiku olarak amacımız insanları mutlu etmek. Kedi sahiplerini mutlu etmekse tabii ki kedilerin sağlığı ve huzurundan geçiyor. Bu nedenle kediniz için özenle hazırladığımız bu yazıda size Muhiku’nun kedi hediye kutularından bahsetmek istedik.

Dostunuza hediye vermek isterseniz adresiniz belli: Muhiku! Kediler için özel olarak hazırladığımız kutularla kedinize güzel bir armağan vermeye ne dersiniz? İçinde ödül maması ve malt gibi kedilerin sağlığı ve bakımını ilgilendiren ürünlerin yanında oyuncak gibi keyifli ürünler de bulunuyor.

Ayrıca, kediniz için gerekli olan tasma, mama kabı ve çok daha fazlası Muhiku’da yer alıyor. Pek çok tercihin mevcut olduğu Muhiku’da siz de uygun fiyata en kaliteli seçenekleri bulabilirsiniz.

Kedi Böcek Yer mi?

kedi-bocek-yer-mi

Belirttiğimiz gibi kedilerin böcek yemesi sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Kedim böcek yiyor diyen kedi sahiplerinin sayısı oldukça fazladır. Peki acaba bu durum dostlarınızın sağlığını etkiliyor olabilir mi?

Sık sık böcek avlayan kediler, bazen de bu böcekleri yerler. Bu da kedi sahiplerinin kedilerin sağlığından endişe etmesine neden olur. Ancak merak etmeyin, böceklerin çoğu kediler için zararsızdır. Fakat bazı böcekleri tüketmek kedileri zehirleyebilir.

Bu gibi durumlarda ilk yapmanız gereken kedinizi veterinere götürmektir. Veteriner kedinizin durumunu kontrol ederek size çok daha detaylı bir bilgi verecektir.

Kediler Sümüklü Böcek Yer mi?

Ev kedisi böcek yer mi? Sümüklü böcek ev kedilerinin pek yediği bir böcek türü değildir. Bu böcek türünü kedinizin yemeye çalıştığını görürseniz izin vermemenizi öneririz. Ancak unutmayın ki sümüklü böceğin kediye etkisi üzerine pek bir bilgi yoktur. Bu nedenle veterinerinize danışırsanız iyi edersiniz.

Kediler Hamam Böceği Yer mi?

Kedi böcek yermi sorusuna ek olarak en sık gelen sorulardan biri de kedi hamam böceği yer mi sorusudur. Çünkü kedi sahipleri kedilerinin oynadığı hamam böceğini yediğine rastlamışlardır. Hamam böceği, diğer sert kanatlı böcekler gibi kediler için çok zararlı değildir. Ancak hamam böceği kedilerin sağlığını tehdit eden parazitleri barındırır. Bu nedenle kediniz hamam böceği yiyorsa iç dış parazit aşılarının yapıldığından emin olmalısınız.

Kediler Örümcek Yer mi?

Bazen evimizdeki kedilerin örümceklerle oynadığına da şahit olabiliriz. Kedilerin genel anlamda böceklerle oyun oynadığını biliyoruz. Bu durum örümcekler için de aynı olacaktır.

Evinizde bulunan örümcekler genel anlamda kedilerin sağlığını tehdit etmezler. Ancak bazı örümcekler bizim de adlandırdığımız gibi ”zehirli örümcek” olarak karşımıza çıkar. Bu zehirli örümcekler elbette kedinizin de sağlığını tehdit eder.

Bu nedenle kedinizin örümcek yemesine izin vermemek en doğrusu olacaktır. Eğer kedinizin örümcek yediğine dair bir şüpheniz varsa veterinere gitmelisiniz.

Kediler Neden Böcek Yer?

kediler-bocek-yer-mi-bocek-yemek-kediye-zarar-verir-mi

Zorunlu etobur olan kediler avlanarak hayatta kalırlar. Evinizdeki patili dostunuz da vahşi doğada yaşayan atalarının genlerini taşıdığından avcılık onun için çok doğaldır. Bu nedenle kedi böcek avlar mı sorusuna cevabımız elbette ”evet” olacaktır.

Kedim böcek yedi diyen kedi sahipleri de bunun sebebini oldukça merak ederler. Peki kediler neden böcek avlar ve yer? Kediniz bunu iki sebeple yapıyor olabilir:

  • Beslenmesi ona yeterli gelmiyordur ve daha fazla proteine ihtiyaç duyuyordur.
  • Yalnızca oyun oynamak istiyordur.

Bu iki sebep de kediler için oldukça önemlidir. İlk sebebe gelecek olursak, veterinerinizle birlikte kedinizin beslenmesine bir düzenleme yapabilirsiniz. Ancak doğalarında olan avcılığı engellemek pek zordur.

Kediler için avladıkları hayvan besin olduğu kadar oyuncaktır da. Bu nedenle aç olmasa bile kediniz böceklerin peşinden koşup onları yakalayabilir. Onunla bir süre oynar, sonunda da ya bırakıp gider ya da yer. Dediğimiz gibi kedinizin öldürdüğü böceği yemesini engellemeniz mümkün.

Kediler Böcek Yerse Ne Olur?

kediler-bocek-yerse-ne-olur

Kedilerin böcek avlamayı ve yemeyi sevdiğini söylemiştik. Peki ama kediler böcek yerse bir şey olur mu? Bunun kesin bir cevabı yoktur. Çünkü her böceğin kediler üstündeki etkisi aynı değildir. Ayncak size kediler için en zararlı böceklerden bahsedeceğiz.

İşte kedilere zarar veren o böcekler:

  • Akrep: Kedilerin akreple oynaması ya da akrebi yemesi genelde akrebin kediyi sokmasıyla son bulur. Bu durumda kedi nefes almada zorluk çekebilir.
  • Kanatlı Böcekler: İğnesi olan kanatlı böcekler insanlarda olduğu gibi kedilerde de alerjik reaksiyonlara yol açabilirler. Kedinizi bir böcek sokmuşsa onu bu bölgeyi yalarken görebilirsiniz.
  • Örümcekler: Yazımızda daha önce belirttiğimiz gibi bazı örümcek türleri zehirlidir. Bu zehirli örümcekler insanlara zarar verdiği gibi kedilere de zarar verirler. Bu nedenle kedinizin örümceklerden uzak durmasını sağlamanız önemlidir. Çünkü zehirli örümcek tarafından ısırılan bir kedide ishal, kusma, kas kasılması ve hatta felç gibi sorunlar gözlenebilmektedir.
  • Tırtıllar: Egzotik olan bazı tırtıllar kedilerin sağlığını tehlikeye atar. Ancak endişelenmenize gerek yok. Bu tırtıllar ülkemizde nadiren görülür. Günlük hayatta görebildiğiniz tırtıllar ise genelde kediler için zararsızdır.

Kedi Böcek İlacı Yerse Ne Olur?

Kedim böcek yiyor ne yapmalıyım diyorsanız, ilk önerimiz elbette kedinin böceğe ulaşmasını engellemek olacaktır. Bunun en kolay yolu da böcek ilacı kullanmak olacaktır. Siz de evinizden böcekleri uzaklaştırmak için böcek ilacı kullanıyor olabilirsiniz. Bu böcek ilacının kedinizi nasıl etkilediğini merak mı ediyorsunuz? Kedi böcek ilacı yerse ne olur, böcek ilacı zararlı mı gibi sorularla pek sık karşılaşırız.

Bu konudaki endişeniz oldukça anlaşılır çünkü böcek ilaçları içinde pek çok kimyasal barındırır. Bunların bir kısmı da kediler için oldukça zararlıdır. Örneğin karınca ilaçları kedilerin erişemeyeceği yerlerde bulunmalıdır. Yoksa kediniz için tehlikeli sonuçlara yol açabilir.

Naftalin, güvelerden kurtulmak için en sık başvurulan böcek ilacıdır. Konsantre ve sert bir böcek ilacı olan naftalin kedilerde ağır zehirlenmelere neden olur. Eğer kediniz naftalinden zehirlenmiş ise kedinizde yorgunluk, titreme, nefes almada zorluk, kusma gibi belirtiler görebilirsiniz.

Su bazlı olan böcek ilaçları ise genel anlamda kediler için zararsız olurlar ancak içeriği önemlidir. Bu noktada detayı olarak bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Kediler Sümüklü Böcek Yerse Ne Olur?

Ev kediler böcek yerse ne olur? Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi kedilerin sümüklü böcek yemesi ile ilgili pek fazla bilgi bulunmamaktadır. Bunun bir sebebi de ev kedisinin sümüklü böceğe erişiminin yok denecek kadar az olmasından kaynaklıdır.

Sümüklü böceğin zehirli olmadığını ancak insanlara ve evcil hayvanlara zarar verecek parazitler taşıdığını biliyoruz. Kediniz sümüklü böcek yerse veterinere danışmanız en doğrusu olacaktır, size çok daha detaylı bilgi verecektir. Böylelikle siz de dostunuzun sağlığından emin olabilirsiniz.

Kediler Hamam Böceği Yerse Ne Olur?

Bu soru, kediler böcek yer mi sorusu kadar sık karşılaştığımız bir soru. Çünkü kedilerin hamam böcekleriyle oynadığına sıklıkla şahit oluruz. Kediler bundan oldukça da zevk alırlar. Peki ya yemeleri durumunda hamam böceği kediye zarar verir mi?

Sert gövdeli böcekler genelde kedilere zarar vermez. Hamam böceği de bu böcek türündendir. Ancak hamam böceği çok fazla parazit taşımaktadır. Bu nedenle kedinizin bu böceği yememesi daha iyi olacaktır.

Kedi osuruk böceği yerse ne olur? Kedinin bu böceği yemesine ilişkin pek bir bilgi bulunmamaktadır. ancak osuruk böceğinin vücut sıvılarının zehirli olduğu bilinmektedir. Bu nedenle bu böcekleri kedinizden uzak tutmanızda fayda vardır.

Kediler Örümcek Yerse Ne Olur?

Kediler örümceklerle genelde yalnızca oyun oynarlar ancak yedikleri de olur. Evlerde bulunan küçük örümcekler genelde kediler için bir sorun teşkil etmez. Ancak bazı örümcekler zehirlidir. Bu durumda kedinizde kusma ve ishal gibi belirtilerin yanı sıra daha ciddi sorunlar da ortaya çıkma ihtimali vardır. Kedinizin örümcek yediğinden şüpheleniyorsanız derhal veterinere başvurmalısınız.

Ayrıca, böcekler zararsız olsa bile kedilerin sık sık böcek tüketmesi midelerinde sorunlara yol açar. Bu nedenle kedinizin böcek yemesini normalleştirmeyin ve engellemek için elinizden geleni yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir
kediler-findik-yer-mi
Daha Fazla
Kediler Fındık Yer mi?
İçindekiler Gizle Kediye Fındık Verilir mi?Kedi Kuruyemiş Yer mi?Kedi Fındık Ezmesi Yer mi?Kediler Çiğ Fındık Yer mi?Kedim Fındık…