Kediler Balık Yer mi, Hangi Balığı Yer?

kediler-cig-balik-yer-mi-muhiku-blog

Söz konusu evcil dostlarımız olduğunda onların sağlığı ve mutluluğu bizim için her şeyden önemlidir.  Kediler doğaları gereği et tüketimine daha yatkın canlılardır. Bu noktada ise bir de balık için çıldıran kediler söz konusudur. Eğer siz de bir kedi sahibiyseniz ve kediler balık yer mi, hangi balığı yer gibi soruları merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Bu soruya vereceğimiz ilk yanıt evettir. Kediler balık yerler ve hatta çok severler. Eğer evinizde balık pişiyorsa uygun koşullarda olması şartıyla kedinize gönül rahatlığıyla balık verebilirsiniz. Kediler genellikle balığın pek çok türünü tüketmeyi severler. Bu yüzden balık tercihinde çok zorlanacağınızı zannetmiyoruz.

Kedinize balık vermek oldukça sağlıklı bir yöntemdir. Hatta et türleri arasında en besleyici ve sağlıklı tür balıktır. Bu yüzden de gönül rahatlığıyla kedinize balık verebilirsiniz. Ancak şunu unutmamalısınız ki balık verirken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Gelin yazımızın devamında bu hususları birlikte değerlendirelim.

Kediye Balık Nasıl Verilir?

kediler-balik-yer-mi-hangi-baligi-yer

Kediler doğaları gereği balığı çok seven canlılardır. Üstelik balık tüketmeleri sağlıkları açısından da oldukça yararlıdır. Eğer kedinize balık vermek istiyorsanız gönül rahatlığıyla verebilirsiniz ancak bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kedinize balık verirken ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta balığın çiğ olmamasıdır. Çiğ balık kedilerde parazit gibi ciddi sağlık problemlerine neden olmaktadır. Bu yüzden kedinize çiğ balık veriyorsanız ya da vermeyi düşünüyorsanız bu fikirden vazgeçmeniz çok önemli.

İkinci önemli nokta ise balığın kılçığı. Maalesef balık kılçıklarıyla ilgili doğru bilinen bir yanlış durum söz konusu. Kediler için balık kılçığı hayati tehlikeye sebeptir. Sanılanın aksine kediler balık kılçıklarını rahatlıkla yiyemezler. Boğazlarına takılma riskleri ya da bağırsakları açısından büyük tehlikeler söz konusudur. Pek çok kedi boğazlarına kılçık takılması sebebiyle veterinerlere götürülmektedir.

Balık tüketimi konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise balığı haşlamanız yani suda pişmiş olması. Yağda kızartılmış, tuz ve baharat eklenmiş balık kediniz için faydalı değildir. Eğer balık vermeyi düşünüyorsanız bu balığı sade suda haşlayarak ve içine herhangi bir ilave yapmadan vermeniz çok daha sağlıklıdır.

Kediler Çiğ Balık Yer mi?

İster sokakta ister evde yaşayan kediniz olsun, kediler çiğ balık yer mi sorusuna kesinlikle hayır cevabını veriyoruz. Çiğ balık tüketimi doğru bilinen yanlışlardan biridir. Kedilerin doğaları gereği çiğ etle beslendiği bilinen bir gerçek olsa da günümüzdeki kediler evcilleşmiştir. Bu yüzden de doğa koşullarına adaptasyon gibi bir durum söz konusu değildir.

Kısacası kediye çiğ balık verilir mi gibi sorular artık cevabının bilinmesi gereken sorulardır. Çiğ balık tüketimi kedilerde parazit gibi ciddi sağlık problemlerine sebep olur. Sağlıklı bir gelişim ve yaşam kalitesi için kedilerinize suda haşlanmış balık vermeniz en doğru yöntemdir.

Yavru Kediye Balık Verilir mi?

yavru-kediye-balik-verilir-mi

Eğer bir yavru kediniz varsa ve yavru kediye balık verilir mi ya da yavru kediye pişmiş balık verilir mi gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki eğer yavru kedi anne sütü içmeye devam ediyorsa ek gıda vermeniz pek doğru değildir. En azından ilk 2 ay yalnızca anne sütüyle beslenmesi çok önemlidir.

Bir kedi 6 aylık olmasından itibaren ek gıdalar yemeye başlayabilir. Eğer sizin de 6 aylık bir kediniz varsa ona balık verebilirsiniz. Fakat balık kılçığı konusunda dikkatli olmalısınız ve kesinlikle çiğ balık vermemelisiniz. Balık kediler için sağlıklı bir alternatiftir ve gelişimleri için oldukça önemlidir.

Kedilere Kılçıklı Balık Verilir mi?

Evcil dostlarınıza kesinlikle balığı kılçıklı vermemelisiniz. Kedilerin kılçıklı balık yemesi sağlıkları için oldukça tehlikeli bir durumdur. Bu yüzden hiçbir kediye kılçıklı balık vermemelisiniz. Eğer balık vermek istiyorsanız mutlaka öncesinde kılçıklarını ayıklamalısınız.

Kediniz balığı kılçıklı şekilde yediğinde boğazına takılabilir ya da sindirim esnasında bağırsak problemleri yaşanmaktadır. Bu yüzden de veterinerlere sürekli olarak bu şikayetten gitmek durumunda kalan kedi sahipleri vardır. Kedinizin sağlığı için kılçıklı balıktan uzak durmanız oldukça önemlidir.

Kedilere Hangi Balıklar Verilir?

kedilere-hangi-baliklar-verilir

Kediniz için hamsi, istavrit, tekir, palamut ve somon gibi pek çok balık türünü verebilirsiniz. Kediler genel olarak tüm balık türlerini severler ve yemelerinde de bir sakınca yoktur. Kendiniz için aldığınız bir balığı kedinize de verebilirsiniz. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Ev kedisi balık yer mi gibi bir soru aklınızı kurcalıyorsa buna kesinlikle evet cevabını verebiliriz. Elbette ev kedileri de balık yer ve hatta bayılırlar. Ancak verdiğiniz balığın çiğ ve kılçıklı olmaması bu noktada çok önemlidir. Sağlıkları açısından verdiğiniz her besine dikkat etmeniz gerekmektedir.

Balık verirken bir diğer dikkat etmeniz gereken husus da balığın yağda kızartılmaması. Ayrıca ilave tuz ve baharatlı yiyecekler de kediler için zararlıdır. Bu yüzden yalnızca sade suda haşlayacağınız bir balık kediniz için harika bir öğün olacaktır.

Söz konusu kedilerimiz olduğunda onların sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Eğer siz de kediniz için sağlıklı bir ek gıda arıyorsanız balık kesinlikle doğru tercih. Bahsettiğimiz koşullara dikkat ettiğiniz sürece hem kediniz çok mutlu hem de oldukça sağlıklı bir gıda tüketmiş olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir