Kedi Yavrusunu Yer mi, Kedi Kendi Yavrusunu Yerse Ne Olur?

kedi-yavrusunu-yer-mi

Kedi yavrusunu yer mi diye merak edenler için dopdolu bir içerik hazırladık!

Anne kedi yavrusunu yer mi sorusunu düşündüğünüzde bunu tuhaf karşıladığınızı farkındayız. Ancak kediler ve diğer hayvanlar bizler gibi duygularıyla hareket eden canlılar değillerdir. Aksine iç güdüleriyle hareket ederek doğru ve sağlıklı olan neyse onu yaparlar.

Bu yazımızda sizler için kedi yavrusunu yer mi, kedi kendi yavrusunu yerse ne olur? sorularını cevaplamaya çalışacağız. Kedi yavrusunu neden yer? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Biz bu duruma ne kadar duygusal yaklaşırsak yaklaşalım altında yatan asıl neden oldukça mantıksal bir temele dayanmaktadır. Bu yazımızda sizler için kedilerin neden ve hangi durumlarda yavrularını yediğini açıkladık. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Anne Kedi Yavrusunu Yer mi?

anne-kedi-yavrusunu-yer-mi

Çok yaygın bir durum olmamasıyla birlikte bu duruma vereceğimiz yanıt evettir. Anne kediler bazı koşullarda yavrusunu yiyebilmektedir. Elbette ki bu durum keyfi olarak oluşmaz.

Doğa kendi içerisinde bir döngüde devam eder. Bu yüzden canlılarda gördüğümüz farklı durumları duygusal olarak değerlendirmemiz çok da doğru bir yaklaşım değildir.

Bizim için ne kadar tuhaf bir durum olsa da canlılar kendi içerisinde yaşam savaşı vermektedirler. Bir anne kedinin ana amacı ise yavrularını koruyup büyütmektir. Bunu sağlayabilmek için ise bazı durumlarda yavrularını yemek durumunda kalabilirler.

Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta bir anne kedinin bunu keyfi olarak yapmadığıdır. Kısacası böyle bir durumla karşı karşıya gelirseniz anne kedinin bunu diğer yavrularını korumak için yaptığını unutmayın.

Kedi Yavrusunu Neden Yer?

Bir anne kedinin yavrusunu yemesinin en büyük nedeni ölü kedi doğurmasıdır. Ölü kedi çevredeki diğer hayvanlar tarafından av olarak algılanabilir. Ya da ölü bedeni birçok bakteri ve mikroba sebep olabilir. İşte anne kediler bu durumda diğer yavrularını tehlikeye atmamak için yavrusunu yiyebilir.

Aslında duruma mantıksal açıdan bakıldığında diğer yavrularını korumak için içgüdüsel hareket ettiğini söyleyebiliriz. Kısacası anne kedi ölen yavrusunu ne yapar sorusuna  bu cevabı verebiliriz.

Anne kedinin yavrusunu yemesinin bir diğer nedeni yavrunun hasta olmasıdır. Yavrusunun öleceğini anlayan kedinin yavrusunu yeme durumu da gözlenen bir diğer durumdur. Burada da mantık yine aynı şekilde işlemektedir.

Özetlememiz gerekirse her iki durumda da anne kedinin ana amacı diğer yavrularını korumaktır. Onlara gelebilecek zararları tamamen tehdit unsuru olarak algılayan anne kedi koruma içgüdüsüyle hareket etmektedir.

Kedi Kendi Yavrusunu Yerse Ne Olur?

Yukarıda kedinin kendi yavrusunu yemesinin sebeplerini açıkladık. Ancak bunlar dışında nadir de olsa stres, hastalık ve bazı psikolojik faktörler sebebiyle de kedi kendi yavrusunu yiyebilir.

Eğer bir kedi kendi yavrusunu yerse bu durum ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Bu davranış fiziksel ya da psikolojik sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. 

Dolayısıyla böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman uzman bir veteriner hekimden destek almalısınız. Veteriner gerekli tetkikleri yapacak ve tedaviye başlayacaktır.

Ev Kedisi Yavrusunu Yer mi?

ev-kedisi-yavrusunu-yer-mi

Ev ya da sokak kedisi fark etmeksizin kedilerde içgüdüsel davranışlar birbirleriyle aynıdır. Kısacası ev kedisi de olsa sokak kedisi de olsa eğer yavrunun ölümü söz konusuysa kedi doğumda yavrusunu yer mi sorusuna aynı cevabı verebiliriz.

Aynı zamanda doğum sonrasındaki ölümlerde de aynı durum gözlenebilmektedir. Eğer bir kedi yiyorsa bu durumun temelde önemli bir sebebi vardır. İçgüdüsel şekilde hareket eden kediler için en önemli şey yavrularının sağlıklarıdır.

Ev kedisinin yavrusunu yemesinin sebebi olarak ise ölen yavrunun diğer yavrulara mikrop bulaştırmaması olduğunu söyleyebiliriz. Anne kedinin içgüdüsel olarak ana amacı hayattaki yavrularını korumak ve büyütmektir.

Oluşabilecek tüm tehlikelere karşı yavrularını korumak için hareket ederler. Bu yüzden bize tuhaf gelen bu gibi durumlar onların sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için gereklidir.

Erkek Kedi Yavrusunu Yer mi?

Erkek kedi yavrusunu yer mi sorusuna vereceğimiz yanıt hayırdır. Genellikle erkek kediler yavrularını yemezler çünkü yavru kedilerinin varlığından bile haberleri yoktur. Yavru kedileri anneleri doğurur ve büyütür. Hayvanların çiftleşme ve çoğalma güdüleri biraz farklıdır.

Bir dişi kedi, birden fazla erkek kedinin yavrusunu taşıma yetisine sahiptir. Erkek kediler genellikle yavrularından haberdar olmazlar, böyle bir güdüleri yoktur. Bu yüzden de erkek kedi için kendi yavrusunu yeme gibi bir durum söz konusu değildir.

Yavrularını korumak ve yaşatmak anne kedinin görevidir. Bir anne kedinin yavrusunu yemesi ise içgüdüsel olarak diğer yavrularını korumak içindir.

Erkek kedilerde böyle bir güdü olmadığından dolayı yavrularını bulmak ve yemek gibi durumlar söz konusu değildir. Kısacası erkek kedi yavru kediyi yer mi sorusunu bu şekilde yanıtlayabiliriz.

Erkek Kediler Yavru Kedileri Neden Yer?

kedi-kendi-yavrusunu-yerse-ne-olur

Erkek kedilerin yavru kedileri yediği doğru bir bilgi değildir. Baba kedi yavrusunu yer mi sorusuna böylece hayır cevabını verebiliriz. Fakat şu da bilinen bir gerçektir ki erkek kediler bazı durumlarda yavru kedileri boğarak öldürebilirler.

Bu durumun sebebi olarak bilinen ana neden, erkek kedilerin yaşadığı ortamı domine etmek istemeleridir. Dişi ve erkek kedilerin içgüdüsel farklılarından en önemli olanı belki de bu durumdur diyebiliriz.

Bir erkek kedi doğal yaşam alanında diğer erkek kedilerin genlerinin çoğalmasını istemez. Çünkü yaşadığı ortamın kendisine ait olmasını ister. Bu yüzden de annesi olmayan bir yavru kedi bulursa onu bulup öldürme riski vardır.

Bu durum için bir erkek kedi bulduğu her yavru kediyi öldürür demek doğru değildir ancak zaman zaman bu tarz durumlar meydana gelebilmektedir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi erkek kediler dişi kediler gibi yavrulara karşı koruyucu bir içgüdüye sahip değillerdir.

🐱 Dilerseniz Kediler Mama Dışında Ne Yer? – Alternatif Besin Önerileri blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir