Kedi Fare Yer mi, Kedinin Fare Yemesi Zararlı mı?

kedi-fare-yer-mi

Kedi fare yer mi, kedinin fare yemesi zararlı mı?” diye merak edenler için araştırdık! Hadi cevaplayalım.

Yumuşacık tüyleri, sevimli patileri ile kedi dostlarımız insanlar için en iyi dostlardan biridir. Bu dost canlısı tavırlarıyla evde en çok beraber yaşanan canlılardan biridir. Peki kediler her canlıyla da dost mu dersiniz?

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Kediler ve farelerin kavgalarını bilmeyenimiz yoktur. Çocukluğumuzun en sevilen çizgi filmlerine konu olan bu ilişki hepimizi çoğu zaman şaşırtan konulardan biri olmuştur.

Peki bu çekişmeli ilişkinin sebebi ne olabilir dersiniz? Kedi fare yer mi? Bu içeriğimizde sizin için bu soruyu cevaplayacağız. Keyifli okumalar!

Hangi Cins Kedi Fare Yakalar ve Yer?

kedi-fareyi-nasl-yer-muhikublog

Kediler doğaları gereği avcılıkla beslenen etobur canlılardan biridir. Bu doğal içgüdüsel davranış hayatta kalmaları için son derece önemli olan beslenmelerini sağlar.

Kedilerin başlıca avları sürüngenler, kuşlar, böcekler, küçük memeliler ve farelerdir. Bu doğal içgüdüleri avcılık ile hayatlarını devam ettiren atalarından gelir.

Evcil kediler sık sık fare yakalayıp getirmeleriyle gündeme gelirler. Bu sebeple evde kemirgenler ile uğraşmaktan sıkılmış olanlar tarafından harika bir kurtuluş yolu olabilmektedirler.Peki kediler fare yermi? Hangi cins kedi fare yakalar ve yer? Sizin için araştırdık!

İşte fare yakalamak konusunda ustalaşmış en iyi kedi cinsleri:

  • Siyam
  • Sibirya Kedisi
  • Ankara Kedisi
  • American Shorthair
  • Maine Coon
  • Ragdoll
  • Cornish Rex Kedisi
  • Birman Kedisi
  • American Curl
  • Ragamuffin
  • Bali Kedisi
  • Habeş Kedisi
  • Bengal Kedisi
  • Chausie
  • Manx
  • Japon Bobtail
  • Chartreux
  • Burmese
  • Bombay Kedisi
  • İran Kedisidir.

Scottish Fold Fare Yakalar mı?

scottish-fold-fare-yakalar-mi

Scottish Foldlar sevimli gözleri, güzel tüyleri ile şüphesiz en çok sevilen kedi cinslerinden biridir. Evcil hayvan konusunda oldukça tercih edilen bu türün beslenmesi ve davranışları oldukça merak edilmekte ve araştırılmaktadır.

Kedilerin doğası gereği fare yakalama iç güdüsünde olabileceğinden söz etmiştik. Ancak insanların kişilikleri birbirinden ne kadar farklıysa her bir kedi cinsinin de davranışları birbirine göre farklılık gösterir.

Temel içgüdüsel davranışlardan biri olan avcılık da kedi cinslerine göre farklılık gösterebilmektedir. Peki bu sevimli Scottish Fold dostlarımız fare yakalar mı sizce?

Scottish Foldlar da tıpkı diğer kediler gibi içgüdüsel olarak avcıdır. Bu sebeple fare yakalayabilirler. Ancak diğer türlerde olduğu gibi Scottish Foldlarda da her kedi için bu davranış farklılık gösterir. Bazı kediler diğerlerine göre avcılık konusunda daha az istek gösterir.

Kedi Fareyi Nasıl Yer?

kedi-fare-yer-mi-muhikublog

Fareler hareketli ve küçük olmaları sebebiyle kedilerin avcılık içgüdülerini tetiklerler. Çoğu zaman kedilerin ellerinden kaçamayan fareler kedilere bir av haline gelir. Peki kediler fare yermi? Bu soruya vereceğimiz cevap evettir.

Fare yakalamak ve bazen yemek kediler için oldukça normal bir davranıştır ve evcil ve vahşi kediler bu davranışı sergiler. Peki kedi fareyi nasıl yer?

Kediler kendilerinden kaçamayan fareyi öncelikle öldürmek için boğazını ısırırlar ve daha sonra yerler. Avladıkları fareyi yemeden önce tüylerini temizledikleri ve küçük parçalara ayırmak için diş ve pençelerini kullandıkları bilinmektedir.

Fare Yemek Kediye Zarar Verir mi?

Kediler doğal olarak sergiledikleri avcılık davranışı sebebiyle zaman zaman fare yakalar ve yerler. Kediler tarafından oldukça sık karşılaşılan bu durum kedi sahipleri tarafından da oldukça merak edilmektedir.

Kedi dostunuzu fare yakalarken ve hatta yerken görmüş ve endişelenmiş olabilirsiniz. Peki fare yemek kediye zarar verir mi? Sizin için cevaplamaya çalışacağız.

Fare, doğal olarak düşünüldüğünde kedilere çoğu zaman zarar vermez. Ancak kedilerin fare yemesi bazı riskler taşır. Fareler taşıdıkları hastalıklar sebebiyle kedilerin sağlığı için tehdit oluşturur. Aynı zamanda beslenmelerinde dengesizliğe de sebep olur.

Aynı zamanda yavru kedi sahipleri için de fareler oldukça endişe duyulan bir konudur. Peki yavru kediler için fareler nasıl bir tehdit oluşturur? Fare yavru kedi yer mi? Bu soruya verebileceğimiz cevap evettir.

Fareler etobur oldukları için küçük hayvanları yakalayıp yiyebilirler. Bu nedenle yavru bir kediyi yeme ihtimalleri de bulunmaktadır. Bu ihtimal her ne kadar düşük olsa da yavru kedinize dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Kemirgenlerle başı dertte olanlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de kedi fare zehiri yer mi? konusudur. Peki sizce fare zehirini kedi yer mi, kedi fare zehiri yerse ne olur?

Kedilerin fare zehiri yemeye eğilimli oldukları bilinmektedir. Bu durum kedi sahipleri için endişe sebebidir. Fareleri öldürmek için üretilen fare zehirleri kediler ve tüm hayvanlar için toksik bir etki yaratır ve çok tehlikelidir. Bu nedenle kemirgenlerden kurtulmaya çalışıyorsanız oldukça dikkatli olmalısınız.

Fare zehrini yerleştirirken kedinizin ulaşamayacağı alanları tercih etmelisiniz ve kedinizin fare zehri yediğinden şüpheleniyorsanız mutlaka veterinere götürmelisiniz.

Kedi Fare Yerse Ne Olur?

Kediler avcı içgüdüleriyle doğarlar ve fare gibi canlıları yakalayıp yiyebilecek şekilde yaratılmışlardır. Kedilerin fare yemesinde çoğu zaman bir sakınca yoktur. Ancak farelerin taşıdığı hastalıklar sebebiyle birtakım riskler söz konusudur.

Kedi dostunuzu fare yerken yakaladıysanız çoğu zaman endişelenmenize gerek yoktur. Ancak sağlıkları için onları farelerden uzak tutmakta yarar olduğunu söyleyebiliriz.

Kediler Neden Fare Öldürür?

kediler-neden-fare-öldürür

Evde bir kedi ile yaşıyorsanız çoğu zaman onu bazı canlıları avlamaya çalışırken görebilirsiniz. Bu durum onların avcı doğalarından kaynaklanmaktadır. Fareler de kedilerin sıklıkla avlamaya çalıştıkları canlılardan biridir.

Kedinizi fare yakalarken ve öldürürken gördünüz mü? Peki kediler neden fare öldürür? Kedi fareyi neden sevmez?

Fareler ve kediler eskiden beri düşman olan hayvanlar olarak bilinmektedir. Kediler avcı doğaları gereği fare yakalamaya eğilimlidir. Genel olarak kedilerin fareleri sevmediğini söyleyebiliriz. Ancak bu her kedi için geçerli değildir ve bazı kediler farelerle oynar ve hatta arkadaş olabilirler.

Aynı zamanda kedilerin fare öldürmesinin bazı ilginç sebepleri olduğu da araştırmacılar tarafından tahmin edilmektedir. Kediniz yakalayıp öldürdüğü bir fareyi size hediye olarak bırakabilir. Bunun yanında kediyi ölü bir fare ile oynarken görmeniz de mümkündür. Bu davranışın da avcılığı öğrenme ile ilgili olduğu düşünülmektedir.

Kedinin Fare Getirmesini Engellemek için Neler Yapılabilir?

kedinin-fare-getirmesini-engellemek-muhikublog

Kedilerin doğal olarak avcı olduklarından ve kimi zaman avlarını sahiplerine hediye olarak getirebildiklerinden bahsetmiştik. Ancak bu durum sizi rahatsız etmeye başlamış olabilir. Kedilerin eve fare getirmesini engelleyecek bazı önlemler almak mümkündür.

İşte bu önerilerden bazıları:

  • Öncelikle fareleri evinizden uzak tutabilir ve onların fare yakalamasını bu şekilde önleyebilirsiniz. Fareleri uzak tutmak için ev temizliği ve çöpleri sık sık boşaltmak gibi yollar izlenebilir.
  • Kedinize uygun aktivite ve oyunlar bularak onların avlanma ihtiyaçlarını gidermeniz mümkündür. Bunun için özel olarak yapılan oyuncakları deneyebilirsiniz.
  • Kedinizin avlanma alışkanlıklarını değiştirebilirsiniz. Örneğin kedinizi herhangi bir oyuncağı avlayıp size getirdiğinde bir ödül maması ile ödüllendirebilirsiniz.
  • Kedinizin düzenli olarak beslenmesini sağlayabilirsiniz. Kedilerin düzenli olarak tok olması avlanma ihtiyacını ortadan kaldırabilir.
  • Kedinizin avlanma alışkanlığını engellemeden avlanacağı alanları sınırlandırabilirsiniz. Bu şekilde kedinizin avladığı fareleri eve getirmemesini sağlayabilirsiniz.

Kedinizin avlanma alışkanlıklarını değiştirirken onu oyalayacaklar şeyler arıyorsanız Muhiku’nun hayvan hediyeleri kategorisi tam size göre! Birbirinden güzel ödül mamaları ve oyuncakları içeren bu kutularla hem kedinizi mutlu edebilir hem de avlanma alışkanlıklarını değiştirebilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir