Kedi Brokoli Yer mi?

kedi-brokoli-yer-mi

Kediler doğaları gereği etobur canlılardır ve ilk tercihleri genellikle etten yanadır. Ancak bazı sebzeler vardır ki kediler için oldukça faydalıdır fakat unutmamalısınız ki bu noktada dikkatli olmak çok önemlidir. Çünkü bazı sebzeler de kediler için oldukça zararlı ve hatta zehirlidir. Söz konusu brokoli olduğunda kedi brokoli yer mi diye merak ediyorsanız gelin bu sorunun cevabını birlikte inceleyelim.

patili-dostlarinizi-mutlu-etmek-icin-tiklayin

Eğer siz de kedi brokoli yer mi diye düşünüyorsanız bu soruya evet yanıtını verebiliriz. Hatta bazı kedi maması içeriklerinde de brokoliyi görmeniz mümkündür.

Çünkü brokoli kediler için yararlı sebzeler arasındadır. Tıpkı bizim gibi kediler de brokoli tüketebilirler. Ancak elbette kedinizin özel bir sağlık durumu varsa bu noktada veteriner hekiminize danışmalısınız. Eğer herhangi bir sağlık problemi yoksa da ne şekillerde ve sıklıkla tüketmeniz gerektiğini yazımızın devamından bulabilirsiniz.

Brokoli Kediye Nasıl Verilir?

kediler-mama-disinda-ne-yer-sebze

Kedinizin brokoli yiyebileceğini öğrendikten sonra muhtemelen aklınıza takılan soru brokoli kediye nasıl verilir sorusudur. Bu noktada içinizi rahatlatacağımıza eminiz çünkü bunun çok kolay bir yolu var. Brokoliyi kedinize nasıl vereceğinizden bahsetmeden önce şunu belirtmeliyiz ki lütfen yemek şeklinde hazırladığınız brokoliyi vermeyin.

Çünkü kedilerin sindirim sistemleri tuz, yağ ve baharat gibi gıdaları tüketmeye müsait değildir. Ve bunlar sağlıklarını ciddi anlamda olumsuz etkiler. Bu yüzden de bu noktada hassas davranmanız kedinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Brokoli içeriğindeki C ve K vitaminleri açısından kedinizi sağlığı için oldukça faydalıdır. Ancak unutmamanız gereken nokta şudur ki her gıdanın fazlası zarardır. Bu yüzden de faydalı olduğu için sık sık brokoli vermeniz çok doğru bir yöntem değildir. Peki brokoli kediye nasıl verilir?

Bu noktada iki yöntem mevcuttur. Dilerseniz suda haşlayarak dilerseniz de buharda pişirerek kedinize brokoli verebilirsiniz. Burada esas nokta bu brokolinin tuz, yağ ve baharat içermemesidir. Buharda ya da suda pişen brokoli içerisindeki vitaminler doğrudan kedinize geçer.

Sindirim sistemleri için zararlı olan hiçbir gıdayı da tüketmemiş olurlar. Böylece brokolinin faydasını tamamiyle alırlar. Ancak belirtmemizde fayda var ki her kedi birbirinden farklıdır. Ve kedinizin bilmediğiniz bir rahatsızlığı olabilir. Bu yüzden de bu tür ek gıdalar vermeden önce mutlaka bir veteriner hekiminin fikrini almanızda fayda vardır. Veterinerinizin onayı doğrultusunda ara sıra olmak koşuluyla gönül rahatlığıyla kedinize brokoli verebilirsiniz.

Kediler Brokoli Çorbası Yer mi?

Brokoli çorbası bizlerin severek tükettiği çorbalar arasındadır ve içeriği sebebiyle bizler için oldukça faydalıdır. Ancak söz konusu kedilerimiz olduğunda aynısını söylememiz pek mümkün değildir. Muhtemelen şu anda brokoli çorbasının neden faydalı olmadığını düşünüyorsunuzdur.

Bu soruya bir açıklama getirmemiz gerekirse şu şekilde ifade edebiliriz. Brokoli çorbası içerisinde tuz ve yağ gibi ek gıdalar vardır. Bunlar ise kedilerin sindirim sistemleri ve genel sağlıkları açısından oldukça zararlıdır. Kedilere kuru mama yedirilmesinin ana sebebi de budur.

Çünkü bu mamaların içerisindeki besinler özel oranlarla hazırlanmaktadır. Tam da bu yüzden brokoli çorbası kedileriniz için faydalı değildir. Kediler brokoli çorbası yer mi sorusu her ne kadar kulağa faydalı bir opsiyonmuş gibi gelse de bu noktada dikkatli olmak önemlidir.

Eğer kediniz daha önce brokoli çorbası yediyse bu noktada endişelenmenize gerek yok. Yalnızca bundan sonraki süreçte vermemeniz çok daha doğru bir yöntem olacaktır.

Daha öncesinde de belirttiğimiz gibi kedilerin sindirim sistemleri oldukça hassastır. Ve pek çok gıdayı tüketmeye de uygun değildir. Bu yüzden kedinize herhangi bir ek besin vermeden önce araştırma yapmanız önemlidir. Hatta araştırma yapmadan da öte mutlaka veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için en hassas konu beslenme şeklidir. Bu yüzden de veteriner kontrolü doğrultusunda ilerlemek sağlığı açısından verilebilecek en doğru karardır diyebiliriz.

Hayvanlar Brokoli Yer mi?

Bu çok geniş kapsamlı bir sorudur. Her hayvanın kendine özgü bir vücut yapısı ve sindirim sistemi vardır. Bu yüzden de biri için sağlıklı olan besin diğeri için sağlıklı olmayabilir. Söz konusu kedi ve köpeklerse az miktarda vereceğiniz brokoli onlar için faydalıdır diyebiliriz.

Ayrıca brokolinin tadını oldukça da severler. Fakat söz konusu kuş ve balık gibi canlılar olduğunda bu noktada oldukça dikkat etmek gerekir. Brokoli onların sağlığı açısından doğru bir tercih olmayabilir. Bu noktada en doğru karar veteriner hekiminize başvurmak olacaktır.

Yavru Kedi Brokoli Yer mi?

Yavru bir kedinin sindirim sistemi yetişkin bir kediye kıyasla çok daha hassastır. Bu yüzden de onlar için özel olarak üretilmiş kuru mama dışında ek bir besin tüketmemeleri gerekir.

12 aydan küçük kediler noktasında dikkatli olmak ve beslenmelerine daha hassas bir şekilde yaklaşmak gerekir. Eğer bir yavru kediniz varsa yalnızca brokoli değil hiçbir ek gıdayı vermemeniz daha doğru olacaktır.

Özellikle vermek istediğiniz bir gıda varsa da mutlaka bir veteriner hekime danışmalısınız. Ancak önceden de belirttiğimiz gibi yavru kediler hassas canlılardır ve bağırsak problemleri yaşamamaları için bu noktada dikkatli olmak oldukça önemlidir. Sağlıklı günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir