Keçeden Neler Yapılır? Keçe İle Obje Yapımı

keceden-neler-yapilir-kece-ile-obje-yapimi

El yapımı hediyeler her zaman hem alıcısına hem de onu yapan kişiye kendini çok iyi hissettirir. Biz de bu yazımızda keçeden neler yapılır sorusunun cevabını vermek ve keçe ile obje yapımı hakkında ipuçları paylaşmak istedik.

Keçe deyince aklımıza son yıllarda oldukça popüler olan, dekorasyonda kullanılan bir malzeme gelmektedir. Aslında keçe geleneksel el sanatlarımızdan olup unutulmaya yüz tutmuşken son zamanlarda Avrupa’da yeniden kullanılmaya başlanmıştır. Kolay şekil alır ve çabuk deforme olmaz. Dolayısıyla dekorasyondan tekstile kadar birçok alanda keçenin varlığını görmekteyiz.

Keçeden Neler Yapılabilir?

Keçe ısıya ve neme dayanıklı olduğu için süs eşyaları yaparken kullanmayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Keçeden basit ama oldukça güzel ve şık tasarımlar yapmak sizin hayal gücünüze kalmış. Üstelik bunun için dikiş biliyor olmanıza da gerek yok! Kumaş yapıştırıcıları sayesinde dilediğiniz tasarımı yapabilirsiniz.

Şimdi keçeden neler yapılır sorusunu birkaç örnekle detaylandıralım. Böylece siz de arkadaşınıza, sevgilinize ya da bir akrabanıza özel günlerinde hediye edebileceğiniz el emeği keçe objeler hazırlayabilirsiniz.

Bardak Altlığı

kece-bardak-altligi

Hafızamı yokluyorum da eskiden bardak altlıklarına özen gösterilirdi. Misafir bardaklarına mutlaka altlık konulurdu, su o şekilde ikram edilirdi. Ama zaman içinde bu görüntü hafızalarımızda silikleşti. Ancak son zamanlarda oldukça popüler mağazalarda yeniden raflarda bardak altlığını görmeye başladık. Ve tabii ki el emeğine dair ne varsa bu alanla uğraşmayı sevenler de hemen farklı malzemelerden bardak altlığı yapmaya başladılar bile. E yine keçe de bu durumdan nasibini alarak oldukça şık bardak altlığı olarak kullanılmaya başlandı. Hadi yine anneannelerimiz zamanında özenildiği gibi bardaklarımıza altlıkları kendimiz yapalım.

Kalemlik

Keçeden kalemlik yapmak oldukça kolay. Kendinize, çocuğunuza ya da yeni işe giren bir arkadaşınıza aklınızda olan bir şekli veya hazır bir şablonu kullanarak istediğiniz renkte ve büyüklükte şık bir kalemlik yapabilirsiniz.

Kitap Ayracı

Okumayı sevenlerin keyiflerine keyif katacak bir parçadır ayraçlar. Eğer siz de benim gibi kitap ayraçlarını çok seviyorsanız kendiniz için güzel, eğlenceli ayraçlar yapmaya başlayabilirsiniz. Hatta kitapların temasına göre bile keçeden ayraçlar yaparak kendinize koleksiyon oluşturabilirsiniz. Hediye olarak kitap almak istediğiniz biri için kitapla uyumlu bir de ayraç yaparak hediyenizi unutulmaz hâle getirebilirsiniz.

Çanta-Cüzdan

keceden-canta

Evet evet, yanlış okumadınız; keçeden çanta ve cüzdan yapmak harika bir fikir! Belki büyük ebatta bir çanta yapmak zor olabilir fakat daha küçük ebatlarda (heybe gibi) yaparak çantalarınıza bir de keçeden çanta ekleyebilirsiniz. Ya da çanta içi düzenleyicisi olarak kullanmak amacıyla yapabilirsiniz. Mesela çantalarımızda şarj aletimiz ve kulaklığımız birbirine ve diğer eşyalarımıza karışabiliyor. Aradığınızda daha hızlı bulmak için keçeden küçük boyda çantalar yaparak her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz.

Kapı Süsü

Kapı süsleri daha evimize, odamıza girmeden karşılar bizi. Birçok malzemeden kapı süsü yapıldığına göre keçeden neden yapılmasın? Evinizin kapısına ‘Hoş geldiniz!’ yazarak keçeden süsler yapabilirsiniz. Çocuğunuzun odasına istediğiniz yazıyı belki de ismini yazarak istediğiniz şekilde masal kahramanları ile süsleyebilirsiniz.

Oyuncak

keceden-oyuncak-yapimi

Büyük küçük herkesin çok sevdiği oyuncaklara alternatif olarak keçeden oyuncaklar yapabilirsiniz. Çocukların vazgeçilmezi oyuncakları son dönemlerde anneler iki kat düşünerek almaya başladı. Oyuncakların bazı malzemelerinin zararlı olmasıyla ilgili haberlerin yayınlanmasıyla anneler alternatif oyuncak arayışına girdiler. Keçe yıkanabilmesi, kolay şekil alabilir olması gibi özellikleriyle annelerin tercihi oldu. Keçeden balık, tavşan, kedi vb hayvanları yapabilirsiniz. Hatta 3 boyutlu çalışmalar ile minik kuklalar yaparak parmak oyunları oynayabilirsiniz.

Eğitici Aktivite Kitapları

Çocuklarımız yaşam kaynaklarımız, gözümüzün nuru. Her anne çocuğu için daha o doğmadan her şeyin en iyisini ister. Tabii annelik heyecanla gelen duyguları barındırır. Daha bebekken hadi emeklesin, hadi yürüsün, konuşsun, öğrensin diye merak ve heyecanla geçen zamanda anneler çocuklarının zihinsel ve duyusal birçok olguya bir an önce tepki vermesini bekler. Bu durumda eğitici oyunlar oynayabilir, aktiviteler yapabilirsiniz.

Çocuklar için keçeden neler yapılır derseniz yukarıda oyuncaklardan bahsettik, şimdi ise eğitici aktivite kitaplarından söz edebiliriz. Keçe ya da kumaş üstüne yine keçe objelerle kitabınızı tamamlayabilirsiniz. Sayıları öğretmek isterken hem oynasın hem öğrensin derseniz bir abaküs yapabilirsiniz. Başka bir sayfaya bulut, güneş, yağmur damlası yapabilir hikayeler kurarak çocuğunuzla zaman geçirebilirsiniz. Tren yapıp vagonları tak çıkar oynanabilir. Aslında sizin ne yapmak istediğinize göre değişkenlik gösterir. Tabii yaptığınız şekillerin altına cırt bantlardan yapıştırmayı unutmayın!

Magnet ve Süsler

keceden-cicek-yapimi

Son zamanlarda kutlamalar hızlanarak artmaya devam ediyor. Baby shower partileri ,cinsiyet öğrenme partisi, doğum günleri, kırk mevlidi vs. E bu kadar organizasyon yapıp da gelen misafirlere günün hatırasını vermeden olmaz. Çok çeşitli minik hediyelerin yanında ortamı süsleyecek ve aynı zamanda hediyelerinize uyacak dekoratif objeler yapılabilir. Özellikle baby shower ve doğum günlerinde çocuğunuz için seçtiğiniz temalarda minik süsler hazırlanabilir. Buzdolabı magneti yapılabilir. Yıldız, bulut, resim çerçevesi vb. şekillerde minik ama günün amacını belirten hatıra kalması amacıyla keçeden magnetler yapabilirsiniz.

Yılbaşı Süsleri

Bu sene yeni yılı farklı süslerle karşılamak isterseniz, keçeden çam ağacı, noel baba figürü, geyik, kızak vb. yapabilirsiniz. Yeni yıl temanıza göre yılbaşı akşamına uygun olacak şekilde hazırlayacağınız sofralarınıza keçeden runner, Amerikan servisi de yaparak şık masalar kurabilirsiniz.

Muhiku’nun aylık abonelik kutularıyla siz de her ay farklı bir kendin yap konseptini evinizde deneyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi keçeden neler yapılır sorusunun cevabı oldukça uzun, yapılacak birçok şey var. Siz yeter ki yapmak isteyin! Sonrasında el emeğinizle yaptığınız parçaların yıllarca hatırası ile saklanacağını unutmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kadin-doktora-hediye-onerileri
Daha Fazla

Kadın Doktora Hediye Önerileri

İçindekiler Gizle Bayan Doktora Hediye Kutusu ÖnerileriGüneş Işıltısı Hediye KutusuGirl Power Hediye KutusuKadın Doktora Teşekkür Hediyesiİçten Teşekkür Hediye…