Kahve Sözleri – Kahveye Dair En Güzel Sözler

kahve-ile-ilgili-guzel-sozler

Kahve sözleri… Sunumuyla ve enfes tadıyla önce ruhumuzu sonra bedenimizi besleyen kahve; üzerine söylenmiş sözlerle bize dostluğu, zamanın geçiciliğini ve hatıralarımızı anımsatıyor.

Toplumların hayatında yiyecek ve içecek önemli bir yere sahip olmuştur. Her toplumun kendi kültürüne has yiyecek ve içecek kültürü vardır. Köklü bir geçmişe sahip kahve de ilk başta belli toplumlar tarafından bilinirdi. Fakat zamanla ülkeler arası ilişkilerin gelişmesiyle kahve, tüm dünya tarafından bilinen evrensel bir lezzet haline geldi.

dunya-kahvelerini-kesfedin

Bugün hemen hemen dünyanın her yerinde tüketilen bu lezzet, hayatta her anımıza eşlik eder hale geldi. Kahve kimi zaman yalnızlığımıza eşlik ederken kimi zaman da dost meclislerimizin vazgeçilmezi oldu. Dolayısıyla dünyanın hemen hemen her yerinde anlamlı kahve sözleri söylendi, dizeler yazıldı.

Dostlarımızla geçirdiğimiz vakitlerin vazgeçilmezi olan kahveye dair en güzel sözler sizin için bu yazımızda derledik. Kahveye aşık tüm yüreklere hitap edecek sözlerle gerek paylaşımlarınızı gerek ise kahvesever yakınlarınıza armağan ettiğiniz hediyelerinizi süsleyebilirsiniz.

Kahveye dair en güzel sözler yazımızı görüp de canı kahve çekenler için farklı ülkelere ait kahveler Muhiku’da. Siz  Muhiku’nun özenle seçmiş olduğu dünya kahvelerini daha önce deneyimlediniz mi?

Sizler için özenle paketlenmiş nitelikli dünya kahvelerine tek bir kutuda ulaşmanız mümkün. Dünya Kahveleri Kutusu içerisinde bulunan 5 farklı ülkeye ait kahvesiyle sizlere farklı bir deneyim yaşatmakla kalmayıp kahveler ile ilgili 12 sayfalık bilgi kitapçığı ile sizleri kahve kültürü hakkında bilgilendirecek.

İşte, kahveyle ilgili en güzel sözler ve dizeler.

Kahveyle İlgili Söylenmiş En Anlamlı Sözler

kahve-ile-ilgili-soylenmis-anlamli-sozler

Kahve, bazen en mutlu anlarımızı bazen de en mutsuz olduğumuz anları sevdiklerimizle paylaşırken bizlere eşlik eder. Bu sebeple kahve içmeyi belli anlarla sınırlandırmak pek mümkün değil. Çünkü yağmurlu bir günde olsun, ılık bir bahar sabahında olsun ya da serin bir yaz akşamında olsun kahve her zaman her anımıza bize eşlik eder.

Şüphesiz kahvenin insanların psikolojisi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Tüketimi abartılmadığı müddetçe depresyon riskini azaltır. Ayrıca gün içerisinde daha enerjik olmamızı sağlamaktadır.

Psikolojimiz üzerindeki olumlu etkileri ve hayatımızdaki geniş yeri düşünüldüğünde elbette kahveye dair yazılmış pek çok söze rastlamak mümkündür. Biz de sizler için kahveye dair söylenmiş anlamlı kahve sözleri derledik.

  • “Kahve size geçmişin kapısını açarken her yudumda yüreğinizi titretir.”
  • “Ne yaşarsan onu hissedersin bir fincan kahvede. Bazen anıları yaşarken bazen dostluğu hissedersin.”
  • “Usulca yağan yağmurun sesinde yalnızlığına eşlik eden bir kahve ve bir kitap. İşte huzur ve mutluluk…”
  • “Dostlarla içilen kahve sevinçtir. Kahkahalar köpüklerin üzerinde yüzer.”
  • “Biraz mutluluk istiyorsan bir fincan kahve iç.”
  • “İnsan kahveyle kendini, çay ile yaşamını sever.”
  • “Hayat zaman zaman bir fincan kahve gibidir. Bazen acı bazen de tatlı olur. Önemli olan kahvenin tadı değil, kiminle içtiğinizdir.”
  • “En kötü kahve, hiç kahve olmamasından daha iyidir.”
  • “Gel, dese ben de gitsem. Birer kahve alıp sahil boyunca yürüsek, o sussa ben dinlesem.”

Ünlü Şairlerin Kahve Şiirleri

unlu-sairlerden-kahve-siirleri-ve-kahve-sozleri

Kahve hayatımızda geniş bir yere sahip. Dolayısıyla bazen bir şairin mısralarında bazen de bir yazarın yazdığı cümlede kahveye rastlıyoruz. Diğer taraftan kahvenin üzerine bu kadar çok şeyin yazılıp çizilmesinin nedeni tabii ki onun lezzetinin vazgeçilmezliğinden kaynaklanıyor.

Lezzetiyle hayatımızın her anına eşlik eden kahve bizim için bazen bir dost bazen de en büyük sırlarımızı paylaştığımız bir sırdaşımız olmuştur. Ünlü yazarlar ve şairler de kahve hakkında pek çok şey söylemiş. Ünlü şairlerin anlamlı kahve sözleri bu başlık altında.

  • “Oysa kahve içmişliğimiz de vardı. Bu ne hatır gönül bilmezlik, diyemedim.” (Orhan Veli)
  • ” ‘Her şeyden biraz kalır’ diyor birileri, çoğulluk haklılıktır. Kavanozda biraz kahve, kutuda biraz ekmek, insanda biraz acı.” (Turgut Uyar)
  • “Bir hoş oldum ele güne karşı
    Herkeslerden utandım
    Bir yanım insanlı kahve
    Dünyalar dolusuydu bir yanım” (Edip Cansever)
  • Eleni’den önce
    Daha ben çocuktum daha tütüne daha kahveye alışmamıştım
    Sabahları, akşamları bilmiyordum daha
    Bir gün bakıyorum akşam ellerimde gözlerimde
    Bir gün sabah her yanım.” (İlhan Berk)
  • “…O nane likörüne bayılırdı ama, ben onu
    sıcacık bir kahvenin dumanına benzettim…” (Haydar Ergülen)
  • “çok zaman sonra oturup
    bir fincan kahve içebilmeli insan
    eski sevgilisiyle
    geride bunu bırakabilmeli
    yalnız ya da birlikte çekip giderken bir ilişkiden” (Murathan Mungan)
  • “Hem hiçbir mevsim ısıtmaz ellerimi
    anne gibi
    istersen kahve içip fal da bakarız yine
    bana üç vakte kadar bir yolculuk görünür
    belki ay doğar fincanda hanemize” (Birhan Keskin)
  • “…Bir arkadaş evine uğrarız yolüstü
    bir fincan kahve içeriz, ısıtır bizi
    başını sessizce omzuma koyarsın
    gülüreyhan olur soluğun…” (Ahmet Telli)

Kahve Sevenler için En Güzel Hediyeler Muhiku’da!

Kahveye aşık sevdikleriniz için en özel hediyeler Muhiku’da! Muhiku’nun dünyanın en lezzetli aromalarına ve birbirinden şık ürünlerine yer verdiği hediye kutuları ile sevdiklerinize özel bir sürpriz hazırlayın! Üstelik bu hediyeleri sizin için seçtiğimiz kısa kahve sözleri ile süsleyerek daha da anlamlı kılabilirsiniz.

kahve zamani hediye kutusu

Kahve Zamanı Hediye Kutusu

Gerçek kahve tutkunları için tasarlanan Kahve Zamanı Hediye Kutusu sevdiklerinizi aromatik bir yolculuğa çıkarabilecek en harika hediyelerden biri. Çünkü içinde iki farklı yöreye ait kahve çeşidi ve kahveye dair en güzel ayrıntılar var. Yılın en özel zamanlarına eşlik edecek bu hediyeyle çat kapı sürprizler yapabilirsiniz. Böylece sevdiklerinizin yüzünde sıcacık bir tebessüm oluşturabilirsiniz.

Kahve Zamanı Hediye Kutusu içinde;

  • Ethiopia Kochere kahvesi,
  • Seçeceğiniz bir kupa,
  • Coffee time keçe bardak altlığı,
  • Hediye notunuz yer alır.

Bu kutu kahve eşliğinde yapacağınız en güzel sohbetlere eşlik edecek. Ayrıca bu kutu eşliğinde sevdiklerinizle birlikte bir film, kitap ya da herhangi bir konu üzerine uzun uzun fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Dilerseniz de gözlerinizi kapatıp huzurlu aromalar eşliğinde anın tadını çıkarabilirsiniz.

Kahve Severlere Hediye Kutusu

kahve severlere hediye kutusu

Muhiku’dan kahve aşıkları için özenle tasarlanan bir kutu daha! Kahve Severlere Hediye Kutusu, en soğuk günlerde bile sevdiklerinize yaz havası yaşatacak bu kutu okyanusun ferahlığını ve en lezzetli aromaları sevdiklerinizin ayağına taşıyor. Üstelik lezzetli mi lezzetli bir çikolata eşliğinde!

Kahve Severlere Hediye Kutusu içinde;

  • İki paket yöresel filtre kahve çeşidi,
  • Deniz altı desenli kupa,
  • Patiswiss çikolata,
  • Yade’nin okyanus kokulu aromaterapi mumu,
  • Eyüp Sabri Tuncer’in okyanus kokulu kolonyası,
  • Hediye notunuz yer almaktadır.

Muhiku’nun egzotik lezzetlerle, kahve keyfine eşlik edecek birbirinden şık kupalarla, tatlı atıştırmalıklarla ve ana huzur katacak birbirinden özel hediyeliklerle süslediği kutularla kahve aşığı sevdiklerinizi mutlu etmek artık çok kolay!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir