Kahve Türleri Nelerdir?

kahve-turleri-nelerdir

Dünya üzerinde en çok tüketilen kahve türleri neler biliyor musunuz? Bu içeriğimizde meraklılarına kahve türlerini tanıtacağız. Böylece siz kahveseverler de kahve keyfinizi farklı lezzetler eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz.

İçerik:

Kahve dünya üzerinde ilk kez yabani olarak tüketilmeye başlanmıştır. Bir efsaneye göre Etiyopyalı bir çoban tarafından keşfedilmiştir. Tanınırlığı arttıkça Araplar tarafından ticareti yapılmaya başlanmıştır. 16. Yüzyılda Anadolu coğrafyasında yayılmaya başlamasıyla kahvehaneler ortaya çıkmıştır.

Günümüzde ise her yaştan insanın tükettiği kahve, kültürümüzün bir parçası haline geldi. Diğer taraftan günümüzde her damak tadına hitap eden kahve türleri vardır. Fakat kimi insanlar sert kahve çeşitlerini severken kimi insanlar da tatlı kahvelere yönelmişlerdir. Şimdi bu kahve türlerine kısaca değinelim.

En Çok Tüketilen Kahve Türleri

kahve-ve-cikolata

İkinci nesil kahve dalgasıyla birlikte ortaya çıkan kahve çeşitleri, üçüncü nesil kahveciliğin kahve kültürüne etkisiyle daha da arttı. Ayrıca nitelikli kahve arayışının baş gösterdiği bu kahve dalgasıyla beraber, kahve tutkunları kahveye kafeinin ötesinde bir keyif aracı olarak yaklaşmaya başladı. Diğer taraftan bu anlayış beraberinde kahve dünyasına dair bambaşka keşiflerin yaşanmasına da fırsat verdi.

Filtre Kahve Türleri

Günümüzde en çok tüketilen kahve tülerinden biri filtre kahve olsa gerek. Nitelikli kahve anlayışıyla beraber önem kazanan bu kahve, kahveseverlerin granül yani hazır kahveye sırt dönmesine sebep oldu. Nitekim bu iyi de oldu. Çünkü filtre kahve, granül kahveye nazaran çok daha sağlıklı ve besleyici.

Filtre kahve sevenler için harika bir önerimiz var. Dünya Kahveleri Kutusu ile farklı yörelerden seçilen %100 Arabica çekirdeklerle hazırlanan filtre kahve çeşitleriyle harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Dünyanın en lezzetli kahve çeşitlerinin yer aldığı bu lezzet kutusuyla kahvesever yakınlarınıza da lezzet dolu bir sürpriz yapabilirsiniz.

Cold Brew

Hazırlaması zahmetli bir kahve gibi görünse de oldukça pratiktir. Filtre kahvenin üzerine su eklenir ve oda sıcaklığında/buzdolanında en az 12 saat bekletilir. En son adımda ise kahve süzülür ve buzla servis edilir.

Caffe Misto

Hafif bir kahve olduğu için sabahları tercih ediliyor. Çünkü kahve %50 süt ve %50 filtre kahveden oluşur.

Gaelic Coffee

Kahve türleri içerisinde, kahveye İskoç viskisi eklenerek hazırlanan bir kahve türüdür.

Diğer Kahve Türleri

turk-kahvesi-hediye-kutusu-micao
TÜRK KAHVESİ KUTUSU

Günümüzde filtre kahve haricinde de pek çok kahve çeşidi tüketiliyor. Muhtemelen bu kahve çeşitlerinin hemen hemen hepsine hakimsiniz. Eminiz ki bu kahve çeşitleri arasında severek tükettiğiniz bir kahve türü de mevcut. Gelin öyleyse lezzetiyle keyiflerimize damga vuran kahve çeşitlerine bir bakalım.

Türk Kahvesi

Kuru kahve çeşitleri arasında yer alır. Öğütülmüş kahve çekirdeklerinin kavrulması ile oluşturulan geleneksel bir lezzettir. Türk kahvesi sert bir içecektir. Yapımında su kullanılır. Ayrıca servis edilirken gelenek olarak yanında su verilir.

Türk Kahvesi Kutusu ile yakınlarınıza geleneksel çizgilerle hazırlanmış modern bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Güne bir fincan Türk kahvesi ile başlamayı sevenlerin bayılacağı bu lezzet dolu kutu içinde neler var neler! Toprak cezve, ikili toprak fincan takımı, Selamlique Türk kahvesi ve çikolata Türk kahvesiz yapamayan sevdiklerinize keyif dolu dakikalar yaşatacak.

Latte

İtalya kökenli olup espresso üzerine sıcak süt ve köpük eklenmesi ile oluşturulan bir kahve türüdür. Bilhassa sert kahve sevmeyenler için çok iyi bir seçenektir. İçine fındık, karamel ve vanilya gibi aromalar katılarak da servis edilebilir. Diğer taraftan espresso üzerine dökülen süte verilen desenler latte art sanatını ortaya çıkarır. Dolayısıyla bu da lattenin hazır kahveler arasında oldukça popüler olmasını sağlamıştır.

Americano

kahve-cesitleri-muhiku-blog

Espressoya su ilave edilerek tadının yumuşatılması ile ortaya çıkan bir kahve türüdür. 2. Dünya Savaşı sırasında İtalya da görevli Amerikan askerlerinin espressoya su ilave ederek kendi filtre kahvelerini elde etmeleri ile bulunmuştur. Diğer taraftan kahvenin sertliğini ayarlamak için kahve ve su oranlarında değişiklik yapmak gerekir.

Espresso

Espresso öğütülmüş ve kavrulmuş kahve çekirdeklerinin 90 derecelik sıcaklığa sahip ve yüksek basınçlı sudan 15-20 saniye arasında geçirilmesi ile elde ediliyor. Kelime olarak İtalyanca da Express anlamına gelen sözcükten gelir. Kafein oranı oldukça yüksektir. Ayrıca tadından dolayı da sert kahve severler tarafından tercih edilir.

Mocha

Adını bir Yemen şehri olan Mocha’ dan alır. Espresso üzerine çikolata ve süt köpüğü eklenerek hazırlanır. Lezzetli olmasının yanı sıra yüksek kalori içerir. Ayrıca içine kattığınız aromalar ile farklı tatlar elde edebilirsiniz. Örneğin üzerine krema ve şurup ekleyerek White chocolate mocha hazırlayabilirsiniz.

Cappuccino

Latte’ye göre daha az süt ve köpük içerir. Köpüğü Latteye göre daha kıvamlıdır. Çikolata ile de servis edilebilir. Soğumaması için porselen fincanlar ile servis edilir.

Soğuk Kahve Türleri

soguk-kahve-muhiku-blog

Kahve yalnızca sıcak tüketiliyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü soğuk kahve çeşitleri de en az sıcak kahveler kadar seviliyor. Hatta yaz kış fark etmeksizin kahveseverler tarafından zevkle tüketiliyor.

Frappe

1957 yılında Selanik’te keşfedilip dünyaya yayılmıştır. Granül kahve çeşitleri ile hazırlanır. Ayrıca yapımında bolca süt kullanılıyor. Diğer taraftan soğuk kahve türleri içinde oldukça hafiftir. İçine farklı aromalar katılarak tüketilebilir. Özellikle yaz aylarında tercih edilmektedir.

Mazagran

Cezayir kökenli bir kahvedir. Adını Cezayirin başkentinde olan Mazagran kalesinden alır. Fransız askerlerin sıcakla mücadele etmek için kahve içine rom, limon ve buz atıp karıştırarak içmeleri ile bulunmuştur.

Eiskaffee

dondurmali-kahve

Almanya kökenli soğuk bir kahvedir. İçerisine süt, tatlandırıcı ve vanilyalı dondurma eklenerek hazırlanır.

Palazzo

Mocha pot ve iki shot espresso ile hazırlanan bir soğuk kahve çeşididir. Güney Kaliforniya bölgesinde oldukça popülerdir.

Iced Coffee

İçimi oldukça sert olan soğuk kahve türüdür. Americano içine buz atılması ile yapılıyor.

Granita De Coffee

Espresso üzerine krema eklenerek hazırlanan soğuk bir kahve çeşidi.

Dünyadan Kahve Türleri

dunya-kahve-turleri

Bizim Türk kahvemiz var da diğer milletlerin kendine özel kahveleri yok mu? Elbette var! Üstelik bu kahvelerin her biri birbirinden farklı. Hele ki aralarında öyle kahveler var ki insan “böyle kahve mi olur canım!” demekten kendini alamıyor. Öyleyse gelin dünyadaki diğer kahve türlerine bir bakalım.

Vietnam Yumurtalı Kahve

Vietnamlılara özgü bir kahve türüdür. İlk olarak yumurtanın sarısı ile beyazı birbirinden ayrılıyor. Ardından yumurta sarısı sütle köpürene kadar çırpılıyor. Daha sonra az miktarda filtre kahve ekleyip çırpma işlemi devam eder. Daha sonra kahvenin üzerine malzeme ekleniyor.

Fas Baharatlı Kahve

Türk kahvesini andırsa da içine eklenen baharatlar yönünden Türk kahvesinden ayrılmakta. Kahve çekirdekleri öğütülürken içine karabiber, muskat ve susam ekleniyor. Kahve bu öğütülmüş karışım ile pişiriliyor.

İspanya Bonbon

Bu kahve inek sütü ve süt reçeli eklenerek hazırlanıyor. Kendiliğinden tatlı olduğu için şeker katmaya gerek yok.

Hong Kong Çaylı Kahve

Kahve çay aynı paketin içinde satılıyor. Hazırlanışı Nescafe gibidir. Farkı sütlü çay ile karıştırılıyor olmasıdır.

Yunanistan Frappe

Dondurulmuş süt ile hazırlanıyor. Yunanlıları farklı kılan taraf kendilerine özgü bir süt çeşidi ile yapıyor olmalarıdır.

Kenya Kahvesi

kenya-kahvesi-nasil-demlenir

Kahve türleri içinde lezzeti oldukça keskindir. Diğer taraftan Kenya kahvesi içinde olan turunçgillerin ve üzümlerin tatları ayırt edilebiliyor.

Almanya Pharisaer

Almanya’nın meşhur kahvesidir. Krema ve rom ile yapılıyor.

Cafe Cubano

Küba’nın meşhur kahve türüdür. İtalyan espressosunun içine şeker ilave edilmesi ile hazırlanır.

Finlandiya Peynirli Kahve

Genellikle sabah kahvaltılarında tercih ediliyor. Filtre kahvenin el yapımı peynir ile birleşmesi sonucu hazırlanıyor.

Senegal Cafe Touba

Bu kahve Senegal’e özgü bitki tohumlarını içinde barındırır.

Jamaika Portakallı Kahve

Kahve türleri arasında içinde portakal ve tarçın barındıran bir türdür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

Soğuk Latte, cold latte
Daha Fazla

Latte Nasıl Yapılır? Evde Latte Tarifi

İçindekiler Gizle Evde Sade Latte TarifiÇikolatalı Latte TarifiBaharatlı Caffe Latte TarifiSoğuk Tüketmek İsteyenler İçin Caffe Latte TarifiLatte Art…