En Şık Kahve Sunumları Nasıl Hazırlanır?

en-guzel-kahve-sunumlari

Sosyal medyayla birlikte hayatımızın hemen her alanında elimizden geldiğince görselliğe dikkat etmeye başladık. “Instagram Moment” kavramıyla günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan en şık kahve sunumu da bu görsellikten payına düşeni aldı. Hatta fazlasıyla aldı.

Sosyal medyanın hayatımızda kapladığı alan büyüdükçe görselliğe olan düşkünlüğümüz de giderek artmaya başladı ve artmaya da devam ediyor. Bugün giydiğimiz kıyafetten ayakkabıya, oturduğumuz koltuklardan kullandığımız sehpalara, bardaklardan tabaklara ve dahası gittiğimiz mekanlara kadar dikkat ettiğimiz asli unsur görselliktir. Burada özellikle dikkatimizi çeken şey bir arada bulunan parçaların kombinasyonudur.

Hemen hemen herkes gerek sosyal medyada gerekse gittiği mekanlarda modern kahve sunumları ile karşılaşmıştır. Peki aralarında muazzam bir uyuma sahip olan bu görseller içtiğimiz kahvenin tat açısından daha mı güzel olmasını sağlamakta, elbette hayır. Fakat görsel bir şölen eşliğinde kahvemizi yudumlamak elbette hepimizin hoşuna gidecektir. Bu aynı zamanda kişide özenilmişlik hissi de uyandıracaktır.

Gerek gittiğimiz bir arkadaşımızda gerekse gittiğimiz herhangi bir mekanda kahvemizin görsel bir uyum içerisinde şık bir sunumla sunulması hoşumuza gidecek ve olduğumuz yerden oldukça hoşnut bir şekilde ayrılmamızı sağlayacaktır.

Bu yazımızda sizlere en şık kahve sunumları nasıl yapılır anlatacağız. Sizler de bu yazımızda yer alan en güzel kahve sunumları fikirlerinden ilham alarak gerek sevdikleriniz gerekse kendiniz için şık sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Minimal Şık Kahve Sunumu

minimal-kahve-sunumlari-nasil-hazirlanir

Günümüzde oldukça yaygın olan minimalizm kavramını hemen hemen duymayan yoktur. Peki, nedir minimalizm? Minimalizm, en basit açıklaması ile “sadecilik”tir. Neredeyse her alanda kendini gösteren minimalizmin kahve sunumlarımıza yansıması tabii ki kaçınılmazdı.

Minimal bir kahve sunumu hazırlamak istiyorsanız eğer olabildiğince sade olmak zorundasınız. Dilerseniz düz beyaz bir zemin üzerinde sunumunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Zemin üzerinde beyaz bir fincan ya da kupa kullanabilirsiniz.

Eğer renkli fincan ya da kupa kullanmak istiyorsanız da bunun desenli olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü burada hareketliliği sunuma eklenecek diğer parçalar sağlayacaktır. Sunumunuza başlığın altındaki görselde yer alan soğuk mavi tonlarını kullanırsanız muazzam şıklıkta bir kahve sunumu elde edebilirsiniz.

Rengarenk Şık Kahve Sunumu

renkli-kahve-sunumu

Eğer sadelik pek size göre değilse rengarenk kahve sunumları sizin için daha güzel olacaktır. Burada rengarenk kahve fincanları eşliğinde yapacağınız ufak tefek oyunlarla sunumunuzu görsel bir şölen haline getirebilirsiniz. Eğer fincanlarınız veya kupalarınız renkli olacaksa sunum yapacağınız tepsiyi biraz sade tutmanız iyi olacaktır. Hatta bambu veya ahşap bir tepsi seçerseniz sunumunuzun şıklığını katlamış olursunuz.

Burada fincanın veya kupanın yanında kurutulmuş portakal dilimleri kullanabilirsiniz. Eğer kahvenin yanında bir dilim pasta ikram etmek isterseniz portakal dilimlerini ya da yaban mersinlerini onun yanına koymanız da güzel olacaktır. Bundan farklı olarak fincanları veya kupaları beyaz tercih edip kullanacağınız parçaları rengarenk seçebilirsiniz. Bu da şık kahve sunumu hazırlamanızı sağlayacaktır.

Vintage Şık Kahve Sunumu

vintage-kahve-sunumu

Günümüzde eskimeyen ve varlığını hala muhafaza eden bir vintage modası var. Bu moda kimilerinin sadece giysi dolabı ile sınırlıyken kimilerinin tüm yaşam alanlarında kendini göstermektedir. Geçmişin bu büyülü havasının esiri olanlarımız için ideal bir sunum elbette vintage ruhunun kendini açıkça gösterdiği bir sunum olacaktır.

Burada hem şık hem de vintage bir sunum hazırlamak oldukça basit. Sadece belli başlı parçalar eşliğinde küçük nüanslara dikkat ederek en şık kahve sunumunu hazırlayabilirsiniz. Böylece vintage tutkunlarının bam teline dokunabilirsiniz.

Evde kahve sunumları hazırlarken elimizde kesinlikle olması gereken asli parça elbette vintage fincanlar olacaktır. Bu parçalar illa gerçek vintage olmak zorunda değil. Eğer annenizin dolabında bulabilirseniz vintage görünümlü fincanlar burada işinizi görecektir. Böylece kendi evinizde değişik kahve sunumları ile bir farklılık ortaya koyabilirsiniz.

Fincanların yanında bir de sütlük olursa ne ala! Sunumu hazırlamamız için kullanacağımız zemin eskitme ahşap bir masa olursa ya da masanın üzerine dantel ya da jüt kumaştan bir örtü örtülürse vintage görünümü daha güçlü hale gelir. Zemin üzerine ekleyeceğimiz mum ve birkaç dal açmış gül vintage görünümünü tamamlayacaktır.

En Şık Kahve Sunumu İçin Dünya Kahveleri Muhiku’da!

dunya-kahveleri

İster minimal, ister rengarenk, isterseniz de vintage bir ruha sahip olun hiç fark etmez. Sizin için en lezzetli kahveler Muhiku’da! Dilerseniz Dünya Kahveleri Kutusu‘nu satın alarak beş farklı ülkenin kahvesini deneyimleme şansını yakalayabilirsiniz.

Dilerseniz de Muhiku’nun sunmuş olduğu Kendi Kutunu Yap seçeneği ile favori kahvelerinizi ekleyerek kendi kutunuzu oluşturabilirsiniz. Kutunuza istediğiniz kahve çeşitlerinin yanında mum, tütsü, French press ve çikolata gibi eklemeler yapabilirsiniz. Böylece şık kahve sunumları evde hazırlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

soguk-kahve-yapımı-hakkında-her-sey
Daha Fazla

Soğuk Kahve Yapımı Hakkında Her Şey!

İçindekiler Gizle Soğuk Kahve Nasıl Yapılır ?Evde Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli 5 Soğuk Kahve TarifiIced CoffeeDondurmalı Soğuk KahveCold BrewDalgona…
chemex-demleme-nedir-nasil-yapilir-muhiku
Daha Fazla

Chemex Demleme Nedir, Nasıl Yapılır?

İçindekiler Gizle Chemex Nedir ve Demleme Özellikleri Nelerdir?Chemex Demleme Özellikleri Chemex ile Nasıl Kahve Demlenir?Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Noktalar…