Kahve Falı Nasıl Bakılır? Kahve Falı Yorumları

kahve-fali-nasil-bakilir

Bir fincan Türk kahvesi içip de fincanı bir kez olsun çevirmeyen var mıdır? İşte, bu içeriğimiz içtiği 3 kahve fincanından en az birini ters çevirenler için. Çünkü sizinle kahve falı nasıl bakılır ve kahve falı bakma hakkında öğrendiğimiz küçük ipuçlarını paylaşacağız.

Kahve, Türk Kültürünün önemli bir parçası. Dünya çapında pişirme şekli ve içme tarzıyla Türk Kahvesi, adı ile ün salmıştır. Osmanlı Döneminde saray kadınları kahve saatlerinde sohbet etmek amacı ile kahve tüketirlermiş. Fincanın dibinde kalan telvenin benzediği hayvan ve cisimleri kendi hayatlarına uyarlayarak yorum yaparlarmış.

Asıl amacı birbirleri ile dertleşmek ve rahatlamak olan gerçek kahve falı, Osmanlı’dan kalan çizimlere bile konu olmuştur. Günümüzde kahve falı bakma eylemi günün yorgunluğunu atmak, arkadaş ortamlarının keyfini çıkarmak ya da sadece “ne çıkar acaba?” merakı ile bakılmaya devam etmektedir. Özellikle kadınların bir araya geldiği ortamlarda ve günlerde kahve falı bakma bir ritüel haline gelmiştir.

Kahve Falı Geleneği Nereden Gelir?

kahve-falinda-tavus-kusu-kuyrugu

Kahve falı geleneği Türk kültüründe köklü bir geçmişe sahip. Bu gelenek Osmanlı İmparatorluğu’na dayanmaktadır.

Kahve, Osmanlı İmparatorluğu’nda 15. yüzyılda gelmiştir. Yemen’den İstanbul’a getirilen kahve gerek sarayda gerek ise halk arasında hızla popülerlik kazanmış.

O dönem açılan kahvehaneler ise sosyal yaşamın önemli bir parçası haline gelmiştir.  İnsanlar burada toplanıp sohbet ederken kahve içerken, zamanla kahve falı da bu ortamlarda doğmuştur.

Kahve falı geleneği, kahve fincanının içinde kalan kahve telvesinin belirli bir düzene göre yorumlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu fal, kahve telvesinin; şekline, fincanın kenarlarına yapışmasına, yoğunluğuna ve oluşturduğu desenlere göre yorumlanır.

Türk kültüründe kahve falı geleneği, genellikle kadınlar arasında yaygınlık kazanmıştır. Sosyal bir etkileşim ve eğlence aracı olarak görülmektedir.

Kahve falı, geleneksel olarak dost sohbetlerinde, düğünlerde, bayramlarda ve özel günlerde bir araya gelen insanlar arasında paylaşılır. Bugün hala Türk kültüründe önemli bir yer tutan bu gelenek, sosyal bağları güçlendiren ve keyifli bir etkileşim sunan bir uygulama olarak devam etmektedir.

Falcı Kime Denir?

Fal bakan kişiye falcı denir. Fakat her fal bakan kişiye falcı denmez. Eğer kişi bunu bir meslek olarak icra ediyorsa ve baktığı faldan para alıyorsa o kişiye falcı denir.

Eğlence amaçlı fal bakan ya da baktığı faldan para almayan kişilere falcı denmez. Falcı kahve telvesiyle ilgili yorumlar yapar. Dinleyiciler genellikle merak içinde bu yorumları dinlerler.Kimi zaman geçmişten, kimi zaman şimdiki zamandan, kimi zaman ise gelecekten bir şeyler söylerler.

Kahve Falı Nasıl Bakılır?

turk-kahvesi-muhiku-blog

Kahve falının ilk aşaması iyi hazırlanmış bir Türk kahvesidir. Verimli bir gözlemleme ve yorumlama için kahvenin iyi pişmiş olması gerekir. Kahveye konan telvenin miktarı da çok önemlidir. Eğer telveyi fazla veya az koyarsanız kahvenin tadı hem kötü olur hem de şekillerde bozulmalar meydana gelir.

Ayrıca telvenin birbiri ile bütünleşmesi için az da olsa şeker ilave edilmelidir. Aksi halde telve fincan içinde dağılır. Bu yüzden kahve de biraz şeker olması ve köpüklü pişirilmesi gerekir.

Bir sonraki aşama kahve bittikten sonra fincanı kapatma faslıdır. Burada dikkat edilmesi gereken telvenin hala şekil alabilir olması için ne çok sıcak ne de çok soğuk olmasıdır. Fincanı ters çevirirken  “Kahve-i pir kalbime gir, kalbimden çık falıma gir” diyerek dilek tutarak kapatılır.

Bu noktada tutulan dileklerin gerçekliğine inanmak işin temelini oluşturur. Fincanı kapattıktan sonra başparmağımız fincanın altlığında, diğer parmaklarımız ise fincanda olacak şekilde fincanı 3 kere saat yönünün tersine başımızın üstünde çevirip soğumaya bırakıyoruz.

İyi bir kahve falı için fincanın hızlı soğuması önemlidir. Sıcak fincan da kahve daha çabuk akar ve bakacak bir fal kalmayabilir. Bu yüzden fincanın üzerine yüzük gibi metal bir cisim koymak gerekir. Bu cisim fincanın daha hızlı soğumasını sağlar. Aslında fincan üzerine yüzük koymak zorunlu değildir.

Bozuk para, kolye, küpe gibi cisimler de koyabilirsiniz. Ulaşılabilir ilk yüzük olduğu için genelde yüzük koyarız. Eğer kahve fincanının üzerine metal bir şey koymazsanız parmağınızla soğuyup soğumadığını kontrol etmelisiniz.

Kahve Falında Telve Neden Önemli?

Telve kahve falında en önemli unsur. Çünkü falcı telvenin ortaya çıkardığı semboller vasıtasıyla falı yorumlar. Bu sebeple fal bakılacak kahvenin bol telveli yapılmasına dikkat edilir.

Fal Baktırmak Enerjiyi Düşürür mü?

Kahve falı baktırmak enerji üzerinde etkili olabilir. Ancak burada bakılan kişiden ziyade bakan kişinin enerjisi etkilenir. Çünkü falcı, fal baktıran kişiyle yoğun bir enerji alışverişine girer.

Eğer fal baktıran kişinin enerjisi düşükse bu falcıya geçer. Böyle durumlarda falcı ya falı yarıda keser ya da bir süre ara verir.

Zaman zaman fal baktıran kişilerde de enerji düşüklüğü gözlemlenebilir. Bu çoğu zaman falda söylenen olumsuz durumlardan kaynaklanmaktadır.

Türk Kahvesi Kutusu ile Kahve Keyfi Çok Daha Güzel!

en-yeni-turk-kahvesi-kutusu

Yukarıda da söylediğimiz gibi iyi bir kahve falının sırrı, iyi hazırlanmış bir fincan kahvedir. Muhiku’nun Türk Kahvesi Kutusu ise aradığınız lezzeti ve şık parçaları içeriyor. Kahve keyfinin olmazsa olmazlarının bir araya geldiği bu kutu ile falınız fallansın, keyfin tatlansın!

Hem kendinize hem de kahve tiryakisi sevdiklerinize özel günlerde hediye seçmek artık çok kolay! Muhiku olarak özenle tasarladığımız Türk Kahvesi Kutusu size ve sevdiklerinize mükemmel bir kahve keyfi sunuyor.

Türk Kahvesi Kutusu içinde:

  • Geleneksel Mithra Türk kahvesi,
  • Mat siyah seramik fincan takımı,
  • CHOCCO’M el yapımı Türk kahvesi,
  • Yade kahveli aromaterapi mum,
  • Ayrıca hediye notunuz yer alıyor.

En yakın arkadaşa, kız kardeşe, anneye doğum günü hediyesi olarak Türk Kahvesi Hediye Kutusu’nu gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz. Sevdiklerinize armağan edebileceğiniz diğer Türk kahveli hediye setleri için tıklayın!

Kahve Falının Yorumlanması

kahve-falinin-yorumlanmasi

Beş-on dakika arası soğuyan fincan fal bakmak için hazır hale gelir. ”Neyse halim çıksın falim” sözüyle fincanı tabaktan ayırabilirsiniz. Eğer fincan yapışmış ve zor ayrılıyorsa buna “Padişah Falı” denir. Kimilerine göre fincanın tabağa yapışması tutulan dileklerin kabul olacağına işarettir. Fincanı ters çevirdikten sonra yansımaların ve gölgelerin değişmemesi için ışığın ya tepenizden dik olarak vurması ya da arkanızdan geliyor olması gerekir.

Kahve falını yorumlamaya başlarken fincanın sapını başlangıç noktası kabul ediyoruz. Fincanın sapı saat on iki yününde olmalıdır. Falın yorumlanması saat yönünde ilerler. Ayrıca sapı dik tuttuktan sonra sol tarafta kalanlar kötüye sağ tarafta kalanlar ise hayra yorulur.

Fincan açıldıktan sonra ilk olarak dibine bakılır. Dipte yürek olduğu, dipte kalan telvenin ise yürek kabarmasına işaret ettiği söyleniyor. Fincanın dibinde telve yoksa yüreğin ferahlamasına işaret eder. Eğer telve hem tam dipte değil hem de tam akmamışsa kişinin yüreğine ay doğması ve rahatlaması olarak yorumlanır.

Kahve falı yorumlanırken fincanın dibine yakın yerinde olan şekiller uzun zaman sonra gerçekleşecek, ağız kısmına yakın yerlerde olan şekiller ise yakın zamanda gerçekleşecek şeyleri işaret eder.

Ayrıca fal bakan ve baktıranın odaklanarak gönülden istemesi gerekir. Artık günümüzde bir olmazsa olmaz haline gelen kahve falı gelişen teknoloji ile sanal kahve falı haline dönüşmektedir. Bu sayede internet üzerinden de yorumlanabilen ücretsiz kahve falı, falsız yapamayanlar tarafından çok tercih edilir.

Kahve Falında Tabağa Bakılır mı?

Bu durum bakan kişiye göre değişiklik göstermektedir. Kimi profesyonel falcılar kahve falında tabağa bakmazlar, kimileri ise bakarlar.

Ancak kahve falında tabakta çıkan sembollerin haneyle ilgili olduğuna inanılır. Burada görülen olaylar aileyi yakından alakadar eder.

Kahve Falında Görülenler Ne Anlama Gelir?

hediyelik-turk-kahvesi-fincan-seti

Telvelerin ortaya çıkardığı şekiller bize kimi zaman bir harfi, kimi zaman bir rakamı, kimi zaman ise birtakım hayvanları çağrıştırır. Bu gördüğümüz şekillerin pek çoğunun genel anlamları vardır.

Kahve Falında Harf Görmek

Eğer kahve falında harfler çıkıyorsa; A harfi alınganlığa, B harfi iktidar olmaya, C harfi yolculuğa, Ç harfi ayrılığa,  D harfi zarar ve ziyana, E harfi vicdan azabına, G harfi dua ihtiyacına, H harfi evliliğe, N harfi gerginliğe, P harfi yalana, S harfi birileri ile tanışmaya, V harfi ise mutsuz ve kederli olmaya işaret eder. Bu anlamlar harfin çıktığı yöne ve fincanda ki konumuna göre değişiyor.

Kahve Falında Yol Görmek

Falda yol görmek yeni bir başlangıca, uzun dönemeçli bir yol ise istediğiniz koşulların oluşmasının zaman alacağına işaret eder. Yolun kalın olması hayatınızı önemli derecede değiştirecek olaylar ve yolculuklar olmayacağına, yolun dar olması ise kısa sürede gerçekleşecek ve hayatınızı daha fazla değiştirecek olaylara işaret eder. Yolun etrafında semboller çıkıyorsa buna göre de yorumlar yapılıyor. Eğer falda yedi yol çıkmışsa evliliğe, yolun ucunda güvercin varsa uzaklardan haber geleceğine işarettir.

Kahve Falında Hayvan Görmek

Kahve falında at görmek asaleti, kuş haberi, balık parasal olarak gelen kısmeti gösterir. Kelebek kısa süreli mutluluğu, köpek ya da uluyan kurt zor bir durumdan kurtuluşu işaret eder. Düşman anlamına geliyor.

Uğur böceği uğurlu bir dönem yaşanacağına işaret eder. Arı görmek ise kişinin performans ve çalışmalarının hak ettiği değere yükseleceğini simgeler. Fincanda görülen fare güvenilmez bir kişiliği, maymun ikiyüzlülüğü, yırtıcı hayvanlar hırsı ve kötülüğü temsil ediyor.

Kahve Falında Sayı Görmek

Genellikle bir olayla ilgili zaman dilimini gösterirken hayatınıza giren kişi sayısını da sembolize eder. Kahve falında sayılar iyi ve hayırlı işlere işaret eder. Varsa borçlarınızın kapanacağına, huzurlu günlerin yakın olduğu anlamına gelir. 0 beklentilerin gerçekleşmeyeceğine, 1 sevgiye, 2 hastalık ve uğursuzluğa, 3 başarıya, 4 hayattaki şansa, 5 gıybete, 6 evliliğe, 7 aile içi huzura, 8 tartışma ve 9 yeni kişilerle tanışmaya işaret eder.

Kahve Falı Yorumlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kahve falını baktığınız kişiyle ilgili bilinçaltınızı yoklamalısınız. Falda çıkan şekiller ile falını baktığınız kişi arasında en kısa zamanda ilişkilendirerek yorum yapmalısınız.

Fincanda çıkan şekiller ile ne kendinizi ne de falını baktığınız kişiyi üzmemeli veya sevindirmemelisiniz. Netice de bunun fal olduğunun hem siz hem de falının baktığınız kişi bilincinde olmalıdır. Ancak yine de “Fala inanma falsız kalma.” demiş eskiler. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir