2023 Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinlikleri

Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da Kadınlar Günü etkinlikleri 8 Mart gündeminde yer alıyor. Ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. Ancak şu an bu etkinliklerin hepsi açıklanmadı. Bu sebeple içeriğimizde kesinlik kazanan Kadınlar Günü etkinliklerine yer vereceğiz.

hediyeleri-kesfet

Kadınlar Günü etkinlikleri, dünya kadınlarının haklarına, özgürlüklerine ve toplumdaki yerlerine dikkat çekmek adına gerçekleştiriliyor. Tüm kadınlar bu etkinliklerle beraber bir arada olurlar ve bilinçlenirler. Diğer taraftan bu etkinliklerin yapılma amaçları arasında dünya kadınlarının direnişini kutlamak ve bu direnişi desteklemek de var.

♀️ Eğer Kadınlar Günü hediyesi için en şık ve en kullanışlı seçenekleri değerlendirmek istiyorsanız Muhiku’yu ziyaret edebilirsiniz. Şirketler için kurumsal hediye arayışınız varsa sayfamızdan iletişim formu doldurarak en kısa sürede yardım alabilirsiniz. Gelin şimdi 8 Mart 2023 tarihinde katılabileceğiniz Kadınlar Günü etkinlikleri nelerdir bir göz atalım.

8 Mart Kadınlar Günü’nde Neler Yapılabilir? – 2023

Bildiğiniz gibi tüm dünyada 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Kadınların toplumsal alanda var olma ve mahrum kaldığı hakları kazanma mücadelesinde 8 Mart’ın yeri büyük. Bu büyük amaç doğrultusunda her yıl çeşitli organizasyonlar yapılıyor.

Kadınların Türkü Dünyası – Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu

Sanatla ilgiliyseniz bu etkinliği kaçırmamanızı öneririz. Şef Necmi Kıran yönetiminde Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Kadın ses sanatçıları ile birlikte türkü dünyasına eşsiz bir yolculuk yapabilirsiniz. Böylece konser boyunca yüreğinize işleyecek türkülere eşlik edebilir ve bu yılki 8 Mart’ı unutulmaz kılabilirsiniz.

8 Mart 2023 Çarşamba günü saat 19.30’da gerçekleşecek olan bu etkinlik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırlanmıştır. Eğer sizde bu harika etkinlikte yer almalıyım diyenlerdenseniz çok vakit kaybetmeden biletinizi almanızı öneririz.

Cello Paradiso Kadınlar Günü Konser

7 Mart 2023 tarihinde yapılacak olan Cello Paradiso Kadınlar Günü konseri, saat 20.00’da başlayacak. Tamamen Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlenen bu etkinlikte İstanbul’da yaşayan müziğe ve çelloya gönül vermiş dört çellist yer alıyor.

Şafak Erişkin, Didem Erken, Gülyar Balcı ve Dilbağ Tokay farklı dönemlere ait müziklerden oluşan eşsiz repertuvarlarıyla dinleyicilerine unutamayacakları bir konser vermeyi amaçlıyor. Müziğin bir araya getirdiği bu dört kadını muhakkak dinlemeliyim diyenlerdenseniz şimdi etkinliğin detayları için www.biletix.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Farklı Kadınlar Günü Etkinlikleri

muhiku-ahsap-boyama-deneyimi-kiti

Evinizde Kadınlar Günü’ne özel bir etkinlik yapmak isterseniz güçlü kadınları konu edinen film ve dizileri izleyebilirsiniz. Dilerseniz de herhangi bir sanat dalını deneyimleyebilirsiniz. Örneğin Muhiku’nun kendi kutunu yap sayfasında yer alan deneyim kitlerini değerlendirebilirsiniz. Bu çeşitli kitler içerisinden dilediğinizi seçerek 8 Mart gününü kendinize ve ilgilendiğiniz hobilere ayırabilirsiniz.

Kendinize ya da hayatınızda değer verdiğiniz kadınlara içerisinde; doğal sabun, nemlendirici krem, bitki çayı, Girl Power kupa, kitap ve ahşap boyama deneyimi bulunan bir kutuyla sürpriz yapabilirsiniz. Sabun yapma deneyimini tercih edebilirsiniz.

Hazırlayacağınız sabunun içine mor çiçekler ekleyebilirsiniz. hazırlayabilirsiniz. Bu sabunu kayınvalideye teyzeye ya da anneye Kadınlar Günü hediyesi olarak armağan edebilirsiniz.

Kadınlar Günü Film Önerileri

Kadınlar Günü’nde bu özel günün anlamını ve önemini hissettirecek filmler izleyebilirsiniz. Kız kıza film izleme gecesi yapabilirsiniz. Bu filmler üzerine küçük söyleşiler bile yapabilirsiniz. Hatta bu filmleri izledikten sonra aldığınız ilham ve güçle siz de kendi hikayenizi yazabilirsiniz.

8 Mart için birkaç film önerisinde bulunmamız gerekirse:

Frida (2002): Feminizmin sembollerinden Frida Kahlo’nun acı ve sanat dolu hayatını konu alan bir film.

Coco Before Chanel – Chanel’den Önce Coco (2009): Dönemin tutucu ve sıkıcı kurallarını değiştirmeye cüret eden ve dünyaca ünlü bir modacı haline gelen Coco Chanel’in hayatını anlatıyor.

Chicago (2002): Kendilerine buyrulan hayatlara baş kaldıran kadınların hikayesini konu alan müzikal Kadınlar Günü’nde izlemek için ideal.

Erin Brokovich – Tatlı Bela (2000): 3 çocuğu olan bir kadının hukuk eğitimi olmamasına rağmen çok büyük bir davada nasıl kahraman olduğunu izleyeceğiniz harika bir film.

Thelma & Louise (1991): Kadın dayanışmasını konu edinen bir film.

Muhiku ile Kadınlar Günü’nü En Güzel Şekilde Kutlayın

kadinlar-gunu-hediye-kutusu

Bu özel gün dayanışmayı ve güçlenmeyi ön plana çıkarıyor. Bu nedenle Kadınlar Günü’nde sevdiklerinize onları mutlu edecek hediyelerle küçük sürprizler yapabilirsiniz. Aklınızda ne alacağınıza dair bir fikir yoksa Muhiku’daki Kadınlar Günü hediyesi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Buradaki hazır hediye kutularını karınıza, annenize, kız arkadaşınıza, ablanıza ya da iş arkadaşlarınıza armağan edebilirsiniz.

Kadınlar Günü’ne özel, özenle seçilmiş ürünlerin yer aldığı hediye kutularından biri neden sizin ve sevdiklerinizin olmasın? Muhiku’nun sunduğu seçenekler içerisinde;

  • Güne Kısa Bir Mola Hediye Kutusu,
  • Kadınlar Günü Hediye Kutusu,
  • Dinlenme Zamanı Hediye Kutusu,
  • Mavi Rüzgar Hediye Kutusu
  • Ayrıca yeşilin Enerjisi Hediye Kutusu gibi farklı birçok alternatif yer alıyor.

Bu kutular ve çok daha fazlası Muhiku’nun Kadınlar Günü hediyeleri sayfasında da sizi bekliyor.

Size harika bir tavsiyemiz daha var! Hediyenizin etkisini artırmak için hediyelerin içerisine anlamlı birkaç cümle ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu aşamada dilerseniz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları yazımızdan ilham alabilirsiniz. Böylece hediyenizin manevi değerini daha da arttırabilirsiniz.

Tüm emekçi dünya kadınlarının Kadınlar Günü şimdiden kutlu olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir