Jasmine Pearls Çayı Özellikleri Nelerdir? Nasıl Demlenir?

Jasmine Pearls Çayı, Jasmine Pearls Tea

Jasmine Pearls çay yaprakları ve yasemin çiçeği karışımından oluşmaktadır. Çin için gelenek haline gelmiş bir çaydır. Bu çay aromalı ve kokulu bir çaydır. Jasmine Paearls içinde barındırdığı kafein oranı demlendiği çay yapraklarına bağlıdır. Siyah çay yaprakları ile demlenirse en yüksek kafein oranı oluşur, beyaz çay ile demlenirse en düşük kafein oranına sahip olur. Bu çayın lezzet profili yetiştirildiği bölgeye, işleniş türüne göre değişmektedir. Genel olarak tatlılık ve çiçek aroması ile zarif bir lezzet profiline sahiptir.

Jasmine Pearls Çayının Sağlık Açısından Yararları

Jasmine Pearls Çayı, Jasmine Pearls Tea

Strese İyi Gelir

Yeşil çay ile karıştırıp tüketirseniz kokusu ile sakinleştirir ve stresinizi gidermeye yardımcı olur. Gerginseniz, bir şeyler için endişe duyuyorsanız hemen bir fincan jasmine pearl çayı hazırlayın ve için. Hemen rahatlamaya başladığınızı hissedeceksiniz. Ayrıca duyu organlarına sakinlik vererek kalp atış hızını normal seviyesine getirmektedir. Baş veya kas kaynaklı ağrılarınıza iyi gelir. Ruh halinizi rahatlatarak sakinlik verir.

Konsantrasyonu Artırır

İçerdiği kafein sayesinde zihinsel farkındalık sağlayarak uyanık kalmanızı sağlar.

Romatizmaya Faydalıdır

Romatizma kaynaklı eklem ve kas ağrılarını dindirir ve rahatlatır. Düzenli tüketilirse bu tip rahatsızlıkların oluşumu azalır ve iltihaplanmanın önüne geçilir. Jasmine Pearls içerdiği elementler sayesinde vücudu rahatlatır ve enfeksiyonları azaltır.

Kilo Problemlerine Fayda Sağlar

Kilo vermek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir çayır. Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlayarak kilo vermeye yardım eder, enerji verir. Tadının hoş olması içine herhangi bir tatlandırıcı katılmasını gerektirmez. Kolesterolünüzü dengeler ve yağ oluşumunu azaltır.

Antioksidan Açısından Zengindir

İçerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminizi destekleyerek hastalık sebebi olan zararlı madde ve serbest radikalleri yok eder. Yapısında bulunan kateşinler sayesinde ciddi bir hastalık geçirmenize engel olur.

Vücuttaki Bakteriler İle Savaşır

Vücuttaki zararlı bakterileri yok eder ve sindirim ve bağırsak sağlığı için gerekli olan yararlı bakteri oluşumunu destekler. Bu bakteriler ülser gibi hastalıklara destek olur.

Bağışıklık Sistemi

İçerdiği antioksidanlar ile vücudunuza saldıran bakteri ve enfeksiyonlara engel olur.

Diyabete Etkisi

Diyabetten kaynaklanan olumsuzlukları engellemektedir.

Yaşlanmayı Geciktirir

İçerdiği yüksek antioksidan seviyesi ile deforme olmuş serbest radikaller ile savaşarak yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır.

Yan Etkileri Nelerdir?

Midenizi Tahriş Edebilir

İçindeki asit ile mide zarını tahriş ederek ülser ve mide ağrılarına neden olabilir. Mide ağrılarınız varsa tüketmeyin. Özellikle aç karnına tüketmeyin.

Gebelik

Düşük riskini artırabilmektedir. Hamilelik süresince bu çayı içmekten kaçının. Önceliğiniz her zaman bir doktora başvurmak olsun.

Nasıl Demlenir?

Jasmine Pearls Çayı, Jasmine Pearls Tea

Jasmine Pearls çayı demlemek için kuru veya taze yasemin çiçekleri kullanabilirsiniz. Çayınızın acı tatlar vermesini istemiyorsanız su sıcaklığının uygun olmasına dikkat edin. Beyaz veya yeşil çay yaprakları kullanırsanız su sıcaklığının 65-75 derce olmasına özen gösterin. Siyah veya Oolong çay yapraklarını tercih edecekseniz 85-95 arası bir su sıcaklığına sahip olmalısınız. Ayrıca çayınıza aromalı tatlandırıcılar kullanmayın.

Gerekli Malzemeler

  • 225-285 gram su
  • Yasemin çiçeği
  • Bir çay kaşığı çay yaprağı

Hazırlanışı

  • Öncelikle suyunuzu kaynatın. Su sıcaklığının beyaz ve yeşil çay yaprakları için 65-75 arası, siyah ve Oolong çay yaprakları için 85-95 olmasına özen gösterin.
  • Bir süzgeç yardımı ile çay yapraklarını ve çiçekleri demleyin. Süzgeci bir bardağa yerleştirdikten sonra 30 saniye ile 3 dakika arasında demlemeye bırakın.

    En Sevilen Dünya Çaylarını Sizinle Buluşturuyoruz!

    Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz.  Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir