Hoş Geldin Hediyeleriyle Yeni Çalışanlarınızı Mutlu Edin

kurumsal-hos-geldin-hediyesi-onerileri

Hoş geldin hediyeleri çalışanın gözünde yarışa 2-0 önde başlamanızı sağlar. Çünkü çoğu şirkette ekibe yeni biri katıldığında o günün diğer günlerden hiçbir farkı olmaz. Ofisteki yeni yüze alışmaya ve sıradaki işlerini rayına sokmaya çalışan işveren için yeni birinin ilk gününün hiçbir özel yanı bulunmamaktadır. İşte sorun tam da burada başlıyor.

Yetenekli bir çalışan bulmak ve onu şirkette tutabilmek maalesef “Ekip Arkadaşı Arıyoruz” ilanı vermek kadar kolay değil. 2016 yılında yapılan bir araştırma, şirketlerin %75’inde aranan pozisyona uygun kişinin getirilmesinin giderek daha da zorlaştığını gösteriyor. Bu yüzden de uygun kişiyi bulduğunuzda, şirketten adımını attığı andan itibaren onu etkilemeniz ve kalıcı olmasını sağlamak için elinizden geleni yapmanız gerekiyor.

Yeni iş hediyeleri koleksiyonu hoş geldin hediyesi hazırlarken size ilham verecek! Özenle hazırlanan yeni iş hediyeleri yeni ekip arkadaşlarınızı içtenlikle ve hoş bir jestle karşılamanıza yardımcı olacak. Dilerseniz ofis aksesuarları sayfasında yer alan hediye fikirlerinden ve ürünlerden de ilham alabilirsiniz. Böylece hazırlamak istediğiniz hediye konusunda fikir geliştirebilirsiniz.

Hoş Geldin Hediyesi Nedir?

yeni-calisanlar-icin-hediye

Hoş geldin hediyeleri, genellikle işe yeni başlayan birinin ofiste ihtiyacı olabilecek malzemelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulur ve ekibin yeni üyesine markanızı tanıtmanızı sağlar.

Çoğu şirkette bu hediye, çalışanın daha ilk gününden markayla güçlü bir temas kurmasını sağlar. Aynı zamanda hediye kutusunun içine şirketle alakalı önemli bilgileri içeren bir kitapçık koymak yeni çalışanınızın işe daha kolay adapte olmasını sağlayacaktır.

Hoş geldin kutuları, basit bir hediyeden öte yeni çalışanınızın şirketle alakalı görüşlerini belirleyici bir rol oynamaktadır. Şimdi yazımıza bu kutuların diğer meziyetleriyle devam edelim.

Kurumsal hediye seçeneklerini keşfetmek için Muhiku Kurumsal ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Aradaki Buzları Hızlıca Eritin!

İşe yeni başlayan birinin penceresinden bakarsak heyecan, gerginlik ve endişe ilk iş gününde hissedilebilecek duyguları özetleyecektir. Bu duygular genellikle ofisin kapısında en üst noktaya ulaşır.

Hoş geldin hediyeleri tam da bu noktada ortamı ısıtmak ve muhabbet açmak için mükemmel bir kurtarıcıdır. Eğer işe aldığınız kişiye danışmanlık yapacak birisi varsa, ofisten içeri girdiğinde hoş geldin kutusuyla onu karşılayabilir. Böylece yeni çalışanınız hem şirkete geldiğinde hemen markanızla karşılaşır hem de nerede çalışacağını gergin değil keyifli bir şekilde öğrenmiş olur. Planlı bir şekilde yeni çalışanlarınızı karşılamak istiyorsanız hoş geldin paketlerinden faydalanabilirsiniz.

Doğrudan elinizde bir hediyeyle karşılama yapmak istemezseniz, danışmanla yapılan bir ofis turunun ardından yeni çalışanın masasına sürpriz kutuyu koyarak yerini hediyeyle bulmasını sağlayabilirsiniz. Ne şekilde olursa olsun, çalışanın şirketteki ilk gününde markanızla güçlü bir bağ kurmasını hediye kutularıyla sağlayabilirsiniz.

Ofis Kültürünüzün Cazibesini Gösterin!

ofis-kulturu-olusturmak

Şirkete yeni giren biri markanınıza aşina olabilir. Hediye kutunuzun içeriğiyle markanın yanı sıra şirket kültürünü de benimsemesini, hatta hayran kalmasını, aynı zamanda kendini değerli hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Kutunun içine iliştireceğiniz tatlı bir “Hoş geldin!” notu işe giren kişinin ilk gününü unutmamasında önemli rol oynayacaktır ve büyük bir ihtimalle bir süre bu notu masasında tutacaktır.

Unutmayın, kutunuzun içeriğini oluşturan ürünler şirket kültürünüzü yansıtmalı. Bu yüzden de içeriği özenle ve şirketle uyumlu şekilde seçmeye çalışın. Eğer modayla alakalı bir şirketse içine hem ofiste hem evde giyilebilecek rahat bir sweatshirt koyabilirsiniz. Şirket kültürünüz sağlıklı yaşamı destekliyorsa su matarası ya da adım sayacı ekleyebilirsiniz. Hoş geldin hediyeleri asla ucuz hediyelikleri bir araya topladığınız bir kutu olmamalı.

Yeni Ekip Arkadaşınıza Değerli Olduğunu Hissettirin!

İşe yeni başlayan birinin önünde alınacak çok yol olduğu için bir işveren olarak sizin bu yolu olabildiğince kolay hale getirmeniz gerekiyor.

Hoş geldin hediyeleriyle yeni çalışanınız şirketten adımını atar atmaz sadece ekibe yeni katılan biri gibi değil, aynı zamanda değerli biri olduğunu hisseder ve markayla arasında kuvvetli bir bağ kurar. Bu anlamda da vereceğiniz bir hediye soğuk bir şirketin yeni yüzündense ailenin bir parçası olmuş gibi hissetmesini sağlayacaktır.

Şirket Kültürünüze Biraz Eğlence Katın!

Denklem kolay: Hediyeler insanları bir araya getirir. Hoş geldin kutularınıza ekleyebileceğiniz bazı ürünlerle hem ofis kültürünüzü daha eğlenceli bir noktaya taşıyabilir hem de çalışanlar arasında keyifli bir ilişki kurulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Örneğin kendi markanız için hazırlatacağınız bir çift eğlenceli çorap ofiste çalışanların arasında tatlı bir muhabbet oluşmasını sağlayabilir.

Ofis içi hediyelerin şirketin dilini konuşabileceğiniz bir araç olduğunu unutmayın. Eğer kullanışlı ürünler seçerseniz çalışanlarınız bu dili daima kendileriyle taşıyacaklardır.

Hoş Geldin Kutusu Nasıl Hazırlanmalı?

kurumsal-hediye-secimi

Ekibinize katılacak yeni arkadaşınız için öncelikle hediye fikirleri bulmalısınız. Sonrasında karar verdiğiniz hediyelikleri kalite ve fiyat anlamında inceledikten sonra satın alarak kutunuzun ana hatlarını oluşturmalısınız. Son olarak güzel bir sunumla hediyenizi hazır hale getirebilirsiniz.

Tabii iş dünyasında koşuşturmaların arasında hediye fikri bulmak, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri seçmek, hoş bir sunum hazırlamak kolay değil. Vaktinizi işinize ayırmak istemeniz ise gayet doğal.

Bu noktada Muhiku‘yu tercih eden şirketler hediye konusunda %80’e kadar zaman, %40’a kadar nakit tasarrufu elde ediyor. Eğer siz de hoş geldin kutuları için Muhiku’yu denemek ve çalışanlarınızı mutlu ederek şirkete olan bağlılıklarını arttırmak isterseniz aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

Yaptıkları İşten Hoşnut Olduğunuzu Göstermeye Devam Edin

Tabii ki bir hoş geldin kutusu sayesinde çalışanlarınızla aranızdaki bu samimi bağ asla kopmayacak diye düşünmek büyük bir hata olacaktır. İşveren olarak çalışanlarınızın değerli olduğunu hissettirmeniz gerekiyor. Bunun için tüm paranızı hediyelere akıtmanıza da gerek yok. Doğum günü, evlilik gibi önemli günlerinde onları önemsediğinizi hatırlatacak hediyeler verebilirsiniz.

İş adamı ve motivasyon konuşmacısı Harvey Mackay’in de dediği gibi “Çalışanın işine bağlılığı, işverenin çalışanına bağlılığıyla başlar.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

asker-sevgiliye-ne-hediye-alinir
Daha Fazla

Asker Sevgiliye Hediye Ne Alınır?

İçindekiler Gizle Asker Sevgiliye Hediye KutusuErkeğe Hediye KutusuErkeğe Premium Tebrik Hediye KutusuAsker Sevgiliye Anlamlı Hediye FikirleriAnı DefteriKalemFotoğraf AlbümüÇikolata…