Hediye Paketi – Hediye Paketleme Yöntemleri Nelerdir?

hediye-paketleme-yontemleri-muhiku-blog

Sevdiklerimize hediye almak güzel ve heyecanlı duyguları içinde taşır. Hediye alırken ne için aldığımız, kime aldığımızın önemi olduğu kadar hediyenin sunumu da ayrı önem taşıyor. Aslında hediye alırken zaten hediyenin sunumu için paketleme yapılıyor.

Ancak son dönemlerde hediye paketleme olayı farklı bir noktaya gelmiş durumda. Hediyenin içeriği kadar hediyenin paketiyle de karşımızdakini özel hissettirmek istiyoruz. Hediye paketlemeye ayrı önem verenler için bu konu hassasiyet gerektiriyor. O halde hediye paketlemede farklı fikir arayanlar için bazı ipuçları verelim.

Hediye paketleme kısmı bazıları için oldukça zorlu bir süreç oluşturabiliyor. Ayrıca bazılarımızın bunun için de yeterli vakti yok. Eğer sizin de hediye paketi yapmak için yeterli vaktiniz yok ise hazır hediye kutularından yararlanabilirsiniz. Hazır hediye kutuları şık tasarımlarıyla sizi büyük bir zahmetten kurtaracak.

Sevdikleriniz için en şık sürprizi yapmak istiyorsanız Muhiku yanınızda. Muhiku’nun birbirinden güzel hediye kutusu çeşitleri ile en güzel hediyelikleri bir kutunun içinde sevdiğiniz kişiye hazır bir şekilde sunabilirsiniz.

Hediye Paketleme Teknikleri Neden Önemli?

hediye-paketi-muhiku

Hediyelerimizi alırken ya da kendimiz evde hazırlarken dikkat ettiğimiz en önemli husus hediyeyi alacağımız kişinin zevkleri ve beğenisini kazanacağı durumlara dikkat etmektir. İşte hediyeye nasıl dikkat ediyorsak hediye sunumuna da dikkat ettiğimiz bir zaman dilimindeyiz artık.

Hediye paketlerken hangi fikirler bize yol gösterici olur diye düşündüğümüzde hemen akla ilk sıralarda gelenler, evde kolaylıkla yapabileceğimiz fikirlerdir. Hem şık hem de kolay paketleme fikirleri hayat kurtarır.

Hediye paketlerken hediyenizin boyutları da önemli olduğu için bu duruma dikkat ederek paketleme için malzemeler seçiniz. Herkesin rahatlıkla elde edebileceği; krapon kağıdı, renkli fon kartonu, kese kağıdı, saman kağıdı, farklı desen ve renklerde paketleme kağıtları; simli ipler, rafya ipi, hasır ip; renkli, boncuklar, renkli düğmeler; şerit kurdele, hazır fiyonklar; şerit dantel, dantel kağıtlar, kuru çiçekler gibi malzemelerden çok güzel paketleme fikirlerine sahip olabiliriz.

Hediyenizin ruhunu taşıyan paketleme yaparken tasarımlar tamamen sizin hayal gücünüze bağlı.

Hediye Paketleme Yöntemleri Nelerdir?

hediye-paketleme-muuhiku-blog

Sevdiklerimiz için hazırladığımız hediyeleri paketlemenin önemine değindiğimize göre hediye paketleme yöntemlerine geçeriz. Hazırlaması oldukça pratik olan hediye paketleme teknikleri sayesinde hediyelerinizi şık bir kılıfa sokabilirsiniz.

Saman Kağıdı ile Harikalar Yaratın

Sevdiğinize mesela aldığınız bir kitabı onun anlamını taşıyacak şekilde paketleyebilirsiniz. Bunun için saman kağıdı kullanmak güzel bir fikir olabilir. Kitabınızı saman kağıdının ortasına köşelerine denk gelecek şekilde yerleştiriniz.

Kağıdın dört köşesinden katlayıp yapıştırarak kitabın paketinin ilk adımını tamamlayınız. Yapıştırdığınız köşelerin görünmemesi için üzerine yine bir hamle yaparak görseli daha yüksek bir paketleme yapmayı düşünebilirsiniz. Bunun için de son dokunuşu kağıt dantel ile yapabilirsiniz. Hazır kağıt dantelin istediğiniz boyutunu tercih edebilirsiniz. Ama burada orta veya büyük boy seçerseniz daha iyi olur.

Kağıt danteli koni veya külah gibi yaparak saman kağıttan yaptığınız paketin tam ortasına yapıştırınız ve üzerine hafifçe bastırınız. Ardından külahın içine birkaç tane kurutulmuş çiçek koyarak çok hoş bir paketleme yapmış olacaksınız. Sevdiğinize bu şekilde bir hediye sunduğunuzda açmaya kıyamayacak diyebiliriz.

Şeker Tadında Hediye Paketi

Mesela hediyeniz silindir, yuvarlak gibi şekillerde ise çok güzel bir fikirle paketleyebilirsiniz. Bunun için hediyenizden boyut olarak daha büyük hediye paketlerinden seçerseniz daha rahat yapabilirsiniz. Hediyenizi paketin tam ortasına denk gelecek şekilde koyup hediyeyi boydan olacak şekilde yapıştırın.

Kenarlarda kalan kısımları adeta bir şeker gibi büzüştürüp rafya iplerle bağlayınız. Hem farklı hem de sevimli bir paketleme yöntemi olarak tercih edebilirsiniz.

Renkli Düğmelerden Faydalanın

renki-dugme-muhiku-blog

Hediyenizi daha enerjik bir sunumla sevdiğinize vermek isterseniz renkli düğmelerden rengarenk paketleme yapabilirsiniz. Paketleme yaptığınız ilk kağıt daha sade düz renkte olursa düğmelerin ahengi daha belirgin olur.

Paketinizin üzerine hediyeyi aldığınız kişinin adının baş harfini düğmelerle yazabilirsiniz. Düğmelerden emojiler yapabilirsiniz. İsterseniz paketin her tarafını büyük küçük renkli düğmelerle kaplayabilirsiniz.

Krapon Kağıdından Paket Yapın

Renkli krapon kağıtlarını her kırtasiyeden kolaylıkla alabilirsiniz. Birden fazla renklerde alırsanız hediye paketiniz daha güzel görünebilir. Krapon kağıtlarını yuvarlak şekilde kesiniz. Hatta keserken şekilli makasınız varsa onu kullanmak daha güzel bir fikir olur.

Kestiğiniz krapon kağıdının ortasına hediyenizi koyup kağıdın kalan kısımlarını toplayarak büzüştürünüz ve şerit kurdele ile bağlayınız. Yapımı bu kadar kolay olan bu paketleme yöntemi de güzel bir fikir olabilir.

Pileli Hediye Paketi

Hediyenizi paketlemek için elinizde sadece bir tane hediye paketi kağıdınız varsa bunu farklı şekilde değerlendirmek sizin elinizde. Sıradan şekilde paketlemek istemiyorsanız kağıdınızı istediğiniz kenarından bir parmak aralığında kıvırarak pile görünümü veriniz.

Bu katlı, pileli görünüm hediyenizin ön kısmında olacak şekilde paketleyiniz. Kağıdınız yeterli ölçüde değilse 10-15 cm kadar katlama yapsanız yeterli olur. Paketin pileli olmayan kısmına ise şerit kurdeleden fiyonk yapabilirsiniz. Kuru çiçek veya hediye notunuzu yapıştırabilirsiniz.

Karton Hediye Çantasını Kendiniz Yapın

karton-hediye-cantasi

Hediyenizin boyutlarına göre istediğiniz renk ve desenlerde fon kartonundan hediye çantası yapabilirsiniz. Delgeç ile iplerin geçirileceği kısımları delip iplerini simli iplerden tercih edebilirsiniz.

Baskı Tekniği ile Paketleme

Yine evde kolaylıkla yapılabilecek bir paketleme tekniği; ip baskı veya patates baskı. Evet, ilkokulda resim derslerinde hepimizin mutlaka yapmışlığı vardır. Bu teknik için saman kağıdı daha güzel oluyor ama isterseniz düz renklerde fon kartonu da kullanabilirsiniz.

Baskı yapmak için sulu boyanızın istediğiniz renklerinden ipinizi boyayarak kağıdın yarısında kalan kısmına dairesel şekilde gelişi güzel koyun ve kağıdın kalan kısmını ipin olduğu bölüme kapatarak ipin üzerine bastırın ve ipin kağıt dışında kalan kısmında hızlıca çekiniz. Kağıdı açtığınızda her iki tarafta da renkli görsel bir şölen olacaktır. Kuruyunca hediyenizi paketleyebilirsiniz.

Patates baskı için de patatesleri yatay kesip istediğiniz şekli veriniz. Ardından boyayarak kağıda baskısını yapın. Kuruyunca hediyenizi paketleyebilirsiniz. Eğer çocuğunuz varsa onun arkadaşına hediye hazırlarken paketlemede bu yöntemi uygular ve çocuğunuzla yaparsanız oldukça eğlenecektir.

Anlaşıldığı üzere hediye paketlerken de hediyeyi seçerken de oldukça özenen bir toplumuz. Dolayısıyla farklı ve şık tasarımlara ihtiyaç duyuyoruz. Ancak bunu yaparken elimizdeki imkanların değerlendirilmesi ve el emeğinin ortaya konulması hediyenin anlamını daha özel kılıyor. Siz de bu fikirlerden yararlanarak hediye paketlerinizi daha sıra dışı hazırlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir