Hediye Paketi Nasıl Hazırlanır? Hediye Paketleme İpuçları

hediye-paketi-nasil-hazirlanir-hediye-paketleme-ipuclari

Hediye paketi bir hediyeye giydirilen giysi gibidir. O giysi ne kadar özenli ve şık görünürse hediyemiz de aynı oranda şık ve özenli görünecektir. Dolayısıyla sevdiklerimiz için hazırladığımız hediyeleri özenle paketlemeli ve süslemeliyiz böylece ilk izlenim çok daha iyi olacaktır.

Bu yazımızda sevdikleriniz için aldığınız ya da kendi ellerinizle hazırladığınız hediyeleri paketlerken işinize yarayacak ipuçlarını ve şık süsleme detaylarını sizinle paylaşacağız. İşte, bir hediyeyi güzelleştirmenize yardımcı olacak birbirinden değerli ipuçları!

Hediye paketlemenin her zaman kendi başına bir iş olduğunu düşünmüşümdür. Binbir çeşit paketlemeler, süslemeler arasından birbiri ile uyumlu detayları yakalayıp ortaya şık bir görüntü çıkarmak emek isteyen bir iş.

Hatta çok yaygın olmamakla birlikte hediye paketini mesleğe dönüştürmüş kişiler ve girişimler de bulunmakta. Kendilerine ait olan küçük işletmelerde götürdüğünüz hediyeleri özenle paketleyerek sevdiklerinize benzersiz bir hediye deneyimi yaşamanıza yardımcı olurlar. Tabii bu iş biraz maliyetli. Hediye paketleme işine en az hediyeye verdiğiniz kadar para vermeniz mümkün.

Bu sebeple ucuza mal edeceğiniz paketleme malzemeleriyle siz de hediyenizi paketleyebilirsiniz. Eğer bu iş size biraz zahmetli ve zor geldiyse de paketleme ihtiyacı duymayacağınız hediyelerden yararlanabilirsiniz.

Muhiku’nun hediye çeşitlerinin her biri özenle tasarlanıyor. Birbirinden şık hediyelikler özenle tasarlanan hediye kutularının içerisine dikkatlice yerleştiriliyor. Muhiku’nun hediye kutuları oldukça şık bir görünüme sahip oldukları için bu hediyeleri paketlemek için ekstra bir çaba harcamanıza da gerek yok! Böylelikle hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilir ve aynı zamanda da sevdiklerinize oldukça şık hediyeler armağan edebilirsiniz.

Hediye Paketi Nasıl Yapılır?

hediye-paketi-nasil-yapilir

Hediye paketleme işi biraz zahmetli ve zaman alıcı bir iş olsa da ortaya çıkan sonuç hem bizi hem de hediye verdiğimiz kişiyi fazlasıyla mutlu eder. Karşımızdaki kişiye bir kalem dahi hediye edecek olsak, bu kalemi özenle paketlemeli ve ona öyle hediye etmeliyiz. Hediyemizin paketi ne kadar özenli ve şık durursa karşımızdaki kişi de kendini o kadar değerli ve özel hisseder.

Her hediyeyi aynı şekilde paketleyemeyiz. Hediyelerin sahip oldukları formlar onların paketlenmesi konusunda belirleyici bir unsurdur. Kare, dikdörtgen, silindir ya da belli forma sahip olamayan hediyeleri paketlerken farklı yöntemler uygulayarak paketleyebiliriz.

Size vereceğimiz küçük ipuçları sayesinde hediyeyi kolaylıkla paketleyebilir ve sevdiklerinize özenle hazırlanmış bir hediye armağan edebilirsiniz. İşte, hediye paketi hazırlama ipuçları!

  • Hazır aldığımız ya da kendi ellerimizle hazırladığımız hediyeyi paketlerken kimi zaman paket eksik kalır ve hediyeyi tam olarak kaplayamayız. Bu tamamen yanlış paketleme tarzından kaynaklı. Kare hediye paketini baklava dilimi şeklinde zemine serin ve ortasına hediyenizi yerleştirin. Böylelikle hediyenizin her yerini paketleyebilirisiniz.
  • Kare veya dikdörtgen bir formda olmayan ya da bu forma getirilemeyen hediyeleri paketlemek bir hayli zordur. Bu hediyeleri, hediye paketiyle sarmaya çalışmak yerine paketi bir hediye çantasına dönüştürebilirsiniz.
  • Silindir şeklindeki hediyeleri paketlemek de bir hayli zor olabiliyor. Bu şekildeki hediyeleri paketlerden öncelikle hediyeyi, hediye paketi ile sarın. Üstü ve altı paketlerken de üst üste kıvırma yaparak hediyenin altını ve üstünü kapatın. Kıvırma yaparak oluşturduğunuz dairenin ortasına ise hediye paketleme süsü yerleştirerek tamamlalayabilirsiniz.
  • Silindir şeklindeki matara, kalemlik, parfüm gibi hediyeleri paketlerken kullanabileceğiniz ikinci bir yöntemse şeker paketi yöntemi. Hediyenizi hediye paketi ile sardıktan sonra kurdele ile iki ucunu büzerek bağlayın. Böylelikle hediyenizi kolaylıkla paketleyebilir ve ortaya tatlı bir görüntü çıkarabilirsiniz.

Hediye Paketi Süsleme Fikirleri

hediye-paketi-susleme-fikirleri

Hediye paketi hazırlarken işinize yarayabilecek ipuçlarına değindiğimize göre sıra geldi süsleme işine. Hediye paketi kağıdı, hediye paketi süsü gibi malzemelerle ortaya birbirinden şık hediyeler çıkarabilirsiniz. Peki, hediye paketi süslerken ne gibi süslemelerden kullanabilirsiniz?

  • Doğaya dönün bir bakın. Kozalaklar, çiçekler, yapraklar, ağaç dalları, deniz kabukları gibi pek çok şeyden hediyenizi paketlerken faydalanabilirsiniz. Bu malzemelerle süslediğiniz hediye paketleri hem oldukça şık ve farklı görünecek hem de size çok daha ucuza mal olacak.
  • Hediyenizi paketlerken rengarenk çiçekleri, rengarenk kurdelelerle süsleyebilirsiniz. Hediye paketinizin dışında minik bir çiçek buketi oluşturabilirsiniz ya da hediyenizin etrafında kurdeleyi birkaç tur çevirerek bağlayabilir ve kurdelenin arasına renkli çiçekleri sıkıştırabilirsiniz.
  • Kurutulmuş meyve dilimleri de son zamanlarda hediye paketlerken kullanılan en şık detaylardan biri. Hasır iple hediye paketinin dışına sabitleyeceğiniz meyve dilimleri ile kışın ya da yazın ruhuna hitap eden hediye paketleri tasarlayabilirsiniz.

Yılbaşı Hediye Paketi Hazırlama

yilbasi-hediye-paketi-hazirlama-fikirleri

Yılbaşı hediyenize yılbaşının ruhunu katmak istiyorsanız yeni yılı anımsatan ve kışı hatırlatan detaylardan faydalanabilirsiniz. Özellikle kokina, çam ağacı dalları, kozalak, çubuk tarçın gibi süsleme malzemelerini kullanabilirsiniz.

Yılbaşı hediye paketi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; kraft kağıt, hasır ip, çam ağacı dalları, çubuk tarçın, makas ve yapıştırıcı. Hediyeyi kraft kağıtla fazlalık kalmayacak şekilde sarın. Paketin iki ucunu üçgen yaparak yapıştırın.

Hasır ipi hediye paketinin ortasından dört beş defa çevirin ve kurdele şeklinde bağlayın. Birkaç tane çam ağacı dalını ipin arasına sıkıştırın. Çam ağacı dallarının arasına da bir ki tane çubuk taçın sıkıştırın. Dilerseniz hediye paketinizin üzerine beyaz sulu boya sıçratarak kar havası da yaratabilirsiniz.

Yılbaşının ruhuna uygun tasarlanan hediye kutuları ile sevdiklerinize en özel yılbaşı hediyelerini armağan edebilirsiniz. Muhiku yılbaşı hediyeleri her yıl farklı ürünlerle ve yepyeni tasarımlarla hazırlanır. Muhiku yılbaşı hediyeleri koleksiyonu sayesinde ekstra hediye paketleme işiyle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir