Gerbera Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

gerbera-cicegi-bakimi-nasil-yapilir

Gerbera çiçeği, Güney Afrika’ya özgü bir bitki türüdür. Hemen hemen her iklimde yetişen gerbera, uzun ömürlü olmasının yanı sıra son derece de hassastır. Özellikle ilkbahar döneminde çok yetişen gerbera çiçeklerini hemen hemen her yerden temin edebilirsiniz.

Gerbera papatyası olarak da adlandırılan bu çiçek türünün farklı birçok rengi vardır. Pembe, turuncu, fuşya, sarı ve kırmızı renkleriyle çok beğenilen bu çiçeğin, kadifemsi ve pürüzsüz bir yaprak yapısı vardır.

Peki eviniz için tercih edebileceğiniz gerbera papatyasının bakımının nasıl yapılması gerektiğini biliyor musunuz? Eğer cevabınız hayır ise bu içeriğimiz sizlere göre.

Bu içeriğimizde gerbera çiçeği ile ilgili bilinmesi gereken noktalara değineceğiz. Gerbera çiçeği anlamı, gerberaya nasıl bakılır, gerbera çiçeği fiyatı ne kadardır gibi soruları yanıtlayacağız.

Böylece kendiniz veya sevdikleriniz için tercih etmek istediğiniz gerberalarla ilgili her şeyi öğrenmiş olacaksınız. Öyleyse lafı daha fazla uzatmayalım ve içeriğimize geçelim. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Geleneksel hediyelerden sıyrılmanızı sağlayan Muhiku’nun çiçek kategorisini gördünüz mü? Muhiku, hayata anlam katan hediyelerin yanı sıra birbirinden hoş çiçek alternatifleri ile de tercih sebebi. Üstelik bu hoş ve zarif alternatifler, seradan kapınıza en taze şekilde gelir.

Gerbera Nedir?

gerbera-cicegi-bakimi-nasiil-yapilir

Güney Afrika’ya has bir bitki türü olan gerbera, papatyagiller familyasında yer alan bir çiçektir. Yeni iş, kutlama, terfi, doğum günü gibi tüm özel günlerde değerlendirebileceğiniz bu çiçek türü, oldukça gösterişli bir yapıya sahiptir.

Eğer sizde özel bir gün için hangi çiçek türünü tercih etsem diye düşünüyorsanız Muhiku’nun gerbera buketi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Oldukça zahmetsiz bir bakıma sahip olan bu çiçek türü ile sevdiklerinizin ofisini veya yaşam alanlarını güzelleştirebilirsiniz.

Gerbera Anlamı

Bildiğiniz gibi her çiçeğin kendi içerisinde bir anlamı vardır. Türüne ve rengine göre değişiklik gösteren bu anlamlar ile sevdiklerinize vermek istediğiniz mesajı en kolay şekilde iletebilirsiniz. Gerbera çiçeğinin de mevcut her bir rengi farklı anlamları ifade eder.

İşte renklere göre gerbera çiçeği anlamı.

Pembe Gerbera Anlamı: Sevgi ve arkadaşlık anlamına gelir. Eğer yakın arkadaşınızı bir çiçekle mutlu etmek istiyorsanız pembe gerberaları tercih edebilirsiniz.

Kırmızı Gerbera Anlamı: Bu çiçek türü, sıcaklık ve dostluk anlamına gelir. Özel bir gün veya içinizden gelen herhangi bir gün için değerlendirebileceğiniz bu çiçekler, herkesin yüzünü güldürecek bir alternatiftir.

Sarı Gerbera: Duygu patlamasını ifade eden çiçek türüdür. Yaşadığınız yoğun duyguları en net şekilde ifade etmenizi sağlayan bu çiçekler, göz alıcı rengiyle de tercih sebebidir.

Fuşya Gerbera: Asalet anlamına gelen fuşya gerbera, diğer renk seçenekleri içerisinde çok tercih edilir.

Turuncu Gerbera: Titizlik ve realizm anlamına gelen turuncu gerberalar, herkes için tercih edebileceğiniz hoş bir seçenektir.

Böylece gerbera çiçeği ne anlama gelir sorusunu yanıtlamış olduk. Farklı anlamlara sahip olan bu çiçek türünü kendi yaşam alanlarınız için de tercih edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra sevdiklerinize hediye olarak da sunabileceğiniz gerbera çiçek anlamı ön planda tutarak bir seçim yapabilirsiniz. Ayrıca Muhiku’nun her kesime hitap eden fiyat aralığı sayesinde alacağınız gerbera çiçeği fiyatı bütçenizi zorlamaz.

Çiçeğin yanına içi mutluluk dolu bir hediye kutusu eklemeye ne dersiniz? Sevdikleriniz için alacağınız gerbera buketi elbette ki oldukça hoş bir hediye olacaktır.

Fakat hediyenizin değerini artırmak için Muhiku’nun özenle tasarladığı konsept hediye kutularını da çiçekle birlikte sevdiklerinize sunabilirsiniz. Böylece sevdiklerinize uzun süre unutamayacağı bir jest yapabilirsiniz.

Gerbera Bakımı Nasıl Yapılır?

gerbera-cicegii-bakimi-nasil-yapilir

Gerberaya nasıl bakılır sorusu sizin de aklınızı mı kurcalıyor? Endişelenmenize hiç gerek yok. Gerbera çiçeği, oldukça kolay bir bakıma sahiptir. Ekstra bir bakım gerektirmeyen bu çiçek türü hemen hemen her ortamda rahatlıkla yetişir.

Bilindiği üzere gerbera çiçeği bir vazo çiçeğidir. Bu nedenle vazoya koyulduğu andan itibaren çiçeğe düzenli bir bakım yapmak gerekir.

Özellikle gerberanızın vazo içerisindeki suyunu titizlikle seçmeniz çiçeğinizin daha uzun ömürlü olması açısından son derece önemlidir.

Bu sebeple vazo içerisinde çeşme suyu yerine arıtma suyu ya da hazır su kullanabilirsiniz. Gerbera, bir vazo çiçeğidir ve devamlı olarak suda beklemesi gerekir.

Vazo içerisindeki suyun temizliği de çiçeğin sağlığı açısından çok önemli. Bu yüzden haftada bir kere vazo suyunu değiştirmeniz gerekir.

Tabi iş sadece vazonun suyunu değiştirmekle bitmiyor. Kullandığınız suyu 2 günde bir kontrol etmeniz de gerekir. Unutmayın, suyu seven bir çiçek olarak bilinen gerbera çiçeği bakımı özen gerektirir.

Gerbera’yı Uzun Süre Canlı Tutmanın Püf Noktaları

gerbera-cicegi-bakimi-nasil-yapilir

Yaşam alanlarını bambaşka bir hava katan gerberalarınızın uzun süre canlı kalmasını ister misiniz? Aldığı bir çiçeğin erkenden solmasını kimse istemez elbette. Zaman zaman yeterli bakımı yapılsa bile bazı çiçekler kısa sürede solar.

Fakat üzülmenize hiç gerek yok. Çünkü gerberalar, bu çiçeklerden değildir.

Uzun ömürlü bir yapıya sahip olan gerberaların ömrünü elbette ki daha uzun tutmak mümkündür. İçeriğimizin ilk kısmında da bahsettiğimiz gibi gerbera çiçeği bakımı için temiz bir su ve tabii temiz bir vazo gerekir.

Aynı zamanda bu çiçek türünün daha uzun süre canlı kalmasını istiyorsanız çiçeğinizi doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacağı bir yerde yetiştirmelisiniz. 

Muhiku’dan temin edeceğiniz gerbera papatyasını canlı tutmak için bir fırsatınız daha var. Muhiku; çiçekleriniz kısa sürede solmasın diye özenle hazırladığı çiçek buketlerinin yanına bir de besin ekler.

Yani Muhiku, çiçeğinizi büyük bir titizlikle hazırlamakla kalmayıp onun canlı kalması için de size bir alternatif sunar. Çiçeğinizle gelen besini 1 litre su içerisine ekleyerek çiçeğiniz, 7-10 gün içerisinde bakterilerden arınmasını sağlayabilirsiniz. 

Muhiku’dan satın alacağınız gerberalar, elinize ulaştıktan sonra çiçekleri vazoya hemen yerleştirmemelisiniz. Öncelikle çiçeğinizin suya değecek kısımlarındaki yapraklarını temizlemeli ve sapları uçlarından kesmelisiniz.

Böylece çiçeğinizin çok daha kolay bir şekilde su ve besinle buluşmasını sağlayabilirsiniz. 

Unutmadan değinmemiz gereken bir nokta daha var. Eğer çiçeğiniz ömrünü tamamladıysa onu daha fazla suyun içerisinde tutmanızın hiçbir faydası yoktur. Çiçeğinizi bir an önce vazodan çıkarmalı ve daha fazla zarar görmemesi için sudan uzak tutmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

papatya-nedir-ozellikleri-nelerdir
Daha Fazla

Papatya Nedir, Özellikleri Nelerdir?

İçindekiler Gizle Papatya Falının HikayesiPapatya Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?Papatya ÇayıKozmetikte PapatyaPapatya Suyu ile Saç AçmaSevdiklerinizi Mutlu Edecek Hediyeler…
ofis-masasi-teraryum
Daha Fazla

Teraryum (Terrarium) Nedir? Nasıl yapılır?

İçindekiler Gizle Teraryum TarihçesiTeraryum Nasıl Yapılır?Kullanabileceğiniz BitkilerSukulent ÇeşitleriTeraryum Fiyatları Nedir?Teraryum BakımıTeraryum Malzemeleri Nelerdir, Nasıl Hazırlanır?Teraryuma Alternatif Şık Dekorasyonlar…