Gazeteciler Günü’nde Ne Hediye Alınır?

gazeteciler-günü

10 Ocak giderek yaklaşırken biz de Gazeteciler Günü için hediye önerilerimizi paylaşarak ekip arkadaşlarınızı ve ortaklarınızı mutlu etmenize vesile olmak istedik. Yazımızda aynı zamanda Gazeteciler Günü hediyesi için uygun olabilecek kutlama mesajlarına ve birkaç önemli söze de yer verdik.

Gazeteciler Günü, medya sektörü ve basın alanında çalışanlar için önemli bir gün. Özellikle Türkiye gibi gündemi yoğun ve buna rağmen haber yapma faaliyetleri kısıtlı olan ülkelerde gazetecilik yapan emekçilerin mutlu hissetmesini sağlamak oldukça önemli. Bu sebeple öncelikle çalışma ortamındaki stresini azaltacak ürünler tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Özgür ve çok sesli bir medya ortamı oluşturabilmek ve halkın haber alma hakkını pekiştirebilmek adına önemli bir gün olan Çalışan Gazeteciler Günü, Türkiye’de 10 Ocak tarihinde kutlanıyor. Önce biraz bu günün öneminden ve çıkışından bahsedelim.

Gazeteciler Günü Nedir?

Hediye önerilerine geçmeden Gazeteciler Günü’nün anlamından ve tarihçesinden kısaca bahsetmek isteriz. Bu sizin de hediye tercihleri yaparken daha bilinçli olmanızı sağlayacak. Ayrıca günün ruhuna uygun hediyeleri belirleyebilmenize yardımcı olacaktır.

10 Ocak 1961 basın çalışanlarının haklarını güvence altına alan kanunun resmi gazetede yayınlandığı ve yürürlüğe girdiği gün. Başta Gazeteciler Bayramı olarak ortaya çıkmıştır. Ancak 1971’deki askeri müdahalenin ardından bazı hakların geri alınmıştır. Bu tarihten itibaren ise Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya devam etmiştir.

Dokuz Patron Olayı, Gazeteciler Bayramı’nın çıkışında önemlidir. Dönemin önemli 9 gazetesinin patronları kendilerinden beklenen sorumlukları kabul etmek istememiş. Bununla birlikte bir bildiri yayınlamalarının üzerine gazetelerini 3 gün boyunca kapalı tutmuşlardır.

Bunun üzerine büyük bir dayanışma içine girmişlerdir. Böylece kendi imkanlarıyla Basın adında bir gazete çıkaran emekçiler sonunda zaferlerini bayram olarak kutlamışlardır.

Gazeteciler Günü İçin Hediye Önerileri

good-vibes-only-hediye-kutusu
GOOD VIBES ONLY HEDİYE KUTUSU

Gazeteciler Günü’nün çıkışını ve ülkemiz için önemini daha iyi kavradığımızı düşünüyoruz. O halde şimdi de gazetecileri mutlu edecek hediye önerilerimizle yazımıza devam edebiliriz. İşte çalışanlarınıza, ekip arkadaşlarınıza ya da gazeteci tanıdıklarınıza alabileceğiniz 5 Gazeteciler Günü hediye önerisi!

Kurumsal kimliğinize uygun Gazeteciler Günü hediye seçeneklerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Good Vibes Only Hediye Kutusu

Eğer gazeteci yakınlarınıza aynı anda birden fazla hediye armağan etmek istiyorsanız Good Vibes Only Hediye Kutusu tercih edebileceğiniz en güzel hediyelerden biri. İçinde farklı alanlara dair ürünler barındıran bu hediye seti, hayatın pek çok noktasına dokunuyor.

Good Vibes Only Hediye Kutusu içinde:

  • “Good Vibes Only” baskılı yaldızlı porselen kupa,
  • Godiva sütlü çikolata,
  • Yade yaseminli aromatik mum,
  • Paşabahçe kolonya,
  • Notes tasarımlı yaldızlı siyah not defteri,
  • Özel Kutulu siyah kalem,
  • Hediye notunuz yer almaktadır.

Defter ve kalem, bir haberden diğer haberin peşine koşan gazetecilerin ayrılmaz bir parçası. Bu setin içinde oldukça şık bir kalem ve defter var. Bu iki hediyeliğe eşlik eden kupa ise çay ve kahve molalarına keyif katmak için kutuya dahil edilmiş.

Diğer taraftan kutuda yer alan yaseminli aromatik mum, dinlenme saatlerinde onları zihinsel anlamda rahatlatacak bir hediyelik. Kısacası tek bir hediye birden fazla deneyim sunuyor.

Mithra Hediye Kutusu

mithra-hediye-kutusu-blog

Haberin gecesi gündüzü olmaz. Gündem her an değişebilir, her an yeni bir olay yaşanabilir. Dünyanın her yerinde gözümüzün ve kulağımızın olduğunu da düşünürsek uyuyup uyandığımızda bizden uzaklarda büyük olaylar yaşandığına tanık olabiliyoruz. İşte bu yüzden gazeteciler için en uygun hediye önerilerinden biri çay ve kahve setleri.

Günün her saatinde tüketilebilen; içildiğinde zihni tazeleyip dinçlik veren çaylardan ve kahvelerden oluşan hediye kutularıyla gazetecilerin gününü aydınlatabilirsiniz. Mithra Hediye Kutusu ise bu anlamda tercih edebileceğiniz bir armağan.

Mithra Hediye Kutusu’nun içinde:

  • Brasil Bella Giana kahvesi,
  • El Salvador kahvesi,
  • Çin’in blossom çayı,
  • Güney Afrika’nın rooibos çayı,
  • İran’ın hibiskus çayı,
  • Mithra Kutusu özel bilgi kitapçığı,
  • Hediye notunuz yer almaktadır.

Hediye kutusunda sadece çay ve kahve olması fikri size basit mi geliyor? Öyleyse setin içine French press, kupa, kitap gibi eklemeler yaparak hediyenizi daha kalıcı hale getirebilirsiniz.

Not Defteri ve Kalem

Hayatı okumak ve araştırma yapmakla geçen gazeteciler için bizce en güzel hediyelerden biri de şık bir kalem ve not defteri. İkisi birbirine uyumlu olursa hediyeniz daha güzel gözükecektir. Ayrıca gittiği yerlerde ya da bilgisayarının başında araştırmalarını yaparken her zaman sizi hatırlayabileceği bir hediye. Dolayısıyla günün anlamına da uygun olacak şekilde tercihinizi yapabilirsiniz.

Termos

stanley-termos-muhiku-blog

Masa başından çok dışarıda çalışan gazeteciler için içeceğini sıcak tutacak bir termos çok iyi bir hediye alternatifi. Hem eskimeyecek hem de elinde hâlihazırda kullandığı bir termos olsa dahi farklı zamanlarda ya da farklı mekanlarda değerlendirebileceği için kullanılışlılığından hiçbir şey kaybetmemiş olacaktır. Yine de tek başına bir tersmos hediyesi vermek istemiyorsanız yanına dünyanın farklı ülkelerinden kahveler ve çaylar ekleyebilirsiniz.

Teraryum

Hem ofis için hem de ev için en güzel dekorasyonlardan biri teararyum. Kısa bir süre önce popülerleşmesine rağmen her yerde bulunabilen; içine bakımı oldukça kolay olan kaktüs sukulent gibi bitkiler yerleştiriliyor. Bu güzel minik bahçeler, gazeteci dostlarınız ona her baktığında taze bir his verecektir. Eğer masa üstü dekoratif bir hediye arıyorsanız çok büyük teraryumlar yerine daha minik boyuttakileri tercih edebilirsiniz.

Eğer teraryumu kendi ellerinizle hazırlamak isterseniz teraryum yapımı ile ilgili içeriğimizden yardım alabilirsiniz.

Takı

İster kadın olsun ister erkek, gazeteci birine her zaman takabileceği şık bir takı hediye edebilirsiniz. Erkekler için deri bileklikler kadınlar için ise ipli kolyeler ve bileklikler oldukça kullanışlı olacaktır.

10 Ocak Gazeteciler Günü Kutlama Mesajları

gazeteciler-günü-mesajları

Gazeteciler Günü hediyesi aldıysanız fakat bu hediyeyi kuru kuru vermek istemiyorsanız içine bir kutlama mesajı ekleyebilirsiniz. Böylelikle hediyenizin etkisi de artacaktır.

  • Halkımızın bilgilendirilmesi için her türlü zor şartta görevini icra eden, mesai kavramı gözetmeksizin kendini işine adayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.
  • Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlar, mesleklerini özgür bir basın ortamında icra edebilmelerini dilerim.
  • Yaptığı işle milyonların yüreğine dokunan, bazen tek bir fotoğraf karesi için saatlerce doğru zamanı bekleyen, işi için her türlü zorluğa göğüs geren değerli basın mensupları ve basın gönüllülerinin Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımızla kutluyoruz.
  • Kamuoyunun bilgilendirilmesini ve doğru habere ulaşmasını sağlayan; ulusumuzun geleceğini şekillendiren basın mensuplarımızın Gazeteciler Günü’nü kutluyor, hayatlarında sağlık ve mutluluk diliyoruz.
  • “Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir.” M. Kemal Atatürk
  • “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” M. Kemal Atatürk
  • “Basın hürriyeti kalkarsa, vicdan, eğitim, konuşma hürriyetleri de kalkar.” F.D.Roosevelt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

dayiya-hediye
Daha Fazla

Dayılar Günü Ne Zaman?

İçindekiler Gizle Dünya Dayılar Günü Ne Zaman?Yenilikçi ve Anlamlı Dayıya Hediye SeçenekleriErkeğe Hediye KutusuCool Man Hediye KutusuSiyah Türk…
kurumsal-kimlige-uygun-anneler-gunu-mesajlari
Daha Fazla

Şirketler için 25 Anneler Günü Mesajı

İçindekiler Gizle Kurumsal Anneler Günü Kutlama/Tebrik MesajlarıAnneler ile İlgili Söylenmiş Güzel SözlerAnneler Günü Mesajları: Resimli, DuygusalKısa Anneler Günü…