Felsefe Seven Birine Hediye Önerileri

felsefe-seven-birine-hediye

Akademik anlamda felsefeyle ilgilenenlere ve felsefe seven birine hediye edebileceğiniz farklı hediye önerilerine bu içeriğimizde yer verdik. Bu içeriğimizle hediye seçerken yaşadığınız zorluğu hafifletmeyi ve yükünüzü biraz olsun hafifletmeyi hedefledik. Umarız size önereceğimiz hediyeler felsefe seven yakınlarınıza hazırlayacağınız sürprizde size ilham verir, iyi okumalar dileriz.

Farklı disiplinlere ayrılan felsefe, antik çağlardan bu yana varlığını devam ettiriyor. Asıl meselesi insan ve insana dair her şey olan felsefe varlığı tüm açılarıyla ele alıyor. “Bilgelik sevgisi” ve “hikmet arayışı” anlamlarına karşılık gelen felsefe, düşünce sanatı olarak adlandırılıyor.

Felsefeyle ilgilenen, diğer bir ifadeyle ise bilinmeyenin peşinde olan yakınlarınıza bilinmez ve kuşkucu yolcuklarında eşlik edecek faydalı bir hediye armağan edebilirsiniz. Sıradanlığa meydan okuyan Muhiku ile onlara hak ettikleri sürprizi yapabilirsiniz.

Felsefeyi Seven Birine Ne Hediye Alınabilir?

hediye-onerileri-muhiku-blog

Felsefe seven birine hediye alırken oldukça dikkatli davranmak gerekir. Çünkü felsefeyle ilgilenen hemen hemen herkes görünenin ardındaki görünmeyene odaklanır ve çevresinde olup bitenleri sorgular. Dolayısıyla sizin ona alacağınız hediyeyi de sorgulayacaktır.

Felsefeyle ilgilenen kişiler farklı bir düşünce yapısına sahipler. Hayatı çok farklı açıdan ele alıp, olaylara çok farklı pencerelerden bakabilirler. Dolayısıyla onlar için seçtiğiniz hediye muhakkak onlara bir şey ifade etmelidir. Aksi takdirde hediyeniz karşınızdaki kişi için bir şey ifade etmez.

Bu sebeple felsefe seven birine hediye seçerken, vereceğiniz hediyenin işlevselliğine odaklanmanızı tavsiye ederiz. Fakat hediye kullanışlı olsun derken de estetikten ödün vermeyin. Hem kullanışlı hem de şık hediyeliklerden yana seçim yapmalısınız.

Seçtiğiniz hediye hayatın akışında ona eşlik etmeli. Çıktığı hakikat yolculuğunda rahatsız edici bir misafirden ziyade ona keyifle eşlik eden bir yoldaş olmalı. O da nasıl olacak ki, diye soranlar için aşağıda birkaç hediye önerisine yer verdik.

Felsefe Seven Birine Hediye Fikirleri

kahve-keyfi-hediye-kutusu-yeni-tasarim
Kahve Keyfi Hediye Kutusu

Felsefeyle ilgilenen yakınlarınıza armağan edebileceğiniz hediyelere bu başlık altında yer verdik. Sizin için seçtiğimiz hediyelerden ilham alabilirsiniz. Böylece onlara ilgi alanlarına yönelik bir hediye verebilirsiniz.

Muhiku’nun farklı ilgi alanlarına göre tasarlanan hediye kutuları arasından sevdikleriniz için en özel hediyeyi seçebilirsiniz. Muhiku, size ve sevdiklerinize alışılagelmişin dışında bir hediye deneyimi yaşatıyor.

Kahve Keyfi Hediye Kutusu

Felsefe seven birine hediye edebileceğiniz Kahve Keyfi Hediye Kutusu, onlara huzur dolu düşünme saatleri vadediyor. Mis kokulu mum ve tütsüler eşliğinde bir taraftan bir taraftan hayatı ve gerçekliği sorgularken diğer taraftan da keyifle kahvelerini yudumlayabilirler.

Muhiku’nun Kahve Keyfi Hediye Kutusu’nun içinde;

  • Burundi Afric kahvesi,
  • Guatemala HueHuetenango kahvesi,
  • Siyah seramik kupa,
  • Siyah çizgili beton bardak altlığı,
  • 4 farklı tütsü ve tütsü kayığı,
  • Ayrıca hediye notunuz yer alıyor.

Kahve Keyfi Hediye Kutusu’nun içine dilerseniz French press ya da siyah seramik kupa da ekleyebilirsiniz. Böylece tutkunu oldukları o büyüleyici aromayı rahatlıkla ve keyifle tüketebilirler.

Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu

kendine-vakit-ayir-hediye-kutusu-yeni-tasarim

Felsefeci ve felsefeyle ilgilenen yakınlarınıza armağan edebileceğiniz diğer bir hediye önerimiz ise Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu. Bu kutu düşünce sanatına tutkuyla bağlı olan sevdiklerinize tam da istediklerini veriyor. Sessiz ve sakince hayatı, varlığı, gerçekliği, güzelliği, adaleti ve daha pek çok konuyu derinlemesine sorgularken onlara keyifle eşlik ediyor.

Muhiku’nun Kendine Vakit Ayır Hediye Kutusu’nun içinde;

  • Kolombiya kahvesi,
  • Lady Grey çayı,
  • Seçeceğiniz bir kitap,
  • French press,
  • Deneyim & kendin Yap: Fesleğen yetiştirme kiti,
  • Çay, kahve ve deneyim bilgi kartları,
  • Son olarak hediye notunuz yer alıyor.

Sevdikleriniz bu hediye kutusuyla bir fincan kahve ve çay eşliğinde, tarihe damga vuran büyük filozofların eserlerini inceleyebilirler. Hediye kutusunun içindeki kitaba siz karar vereceğiniz için aşağıda önereceğimiz kitaplardan birini hediye kutunuza dahil edebilirsiniz.

Felsefe Kitapları

felsefe-kitap

Tarihte ilk kez Antik Yunan Medeniyeti’nde ortaya çıkan felsefe üzerine pek çok kitap yazılmış ve çalışmalar yapılmış. Tarihin en büyük düşünürlerinden olan Aristoteles, Sokrates ve Platon gibi isimler ise bugün hemen hemen herkesin bildiği isimler arasında yer alırlar.

Felsefeye ilgi duyan biri ise bu düşünürlerin eserlerinden en az birini okumuştur. Çünkü bu alana dair okumalar yapmak, tartışmaları dinlemek ya da bu tartışmalara katılmak onların en büyük tutkuları arasında yer alırlar. Dolayısıyla felsefe seven birine hediye edebileceğiniz en özel armağanlar arasında büyük felsefecilerin zamana meydan okuyan eserleri olacak.

Muhiku’nun kitap kategorisinde yer alan felsefe kitapları ile onlara özel bir hediye hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz Kendi Kutunu Yap ile bu kitapları birkaç hediyelikle de birleştirebilirsiniz.

Farabi – İdeal Devlet

İdeal Devlet, Farabi’nin bilinen en son eseridir. Farabi bu eserinde düşünce yapısını tüm açılarıyla yansıtır. Diğer taraftan Farabi eserinde varlık felsefesini konu ediniyor. Ayrıca şehir ve toplum türlerine ve yöneticilerde olması gereken niteliklere de değiniyor.

Platon – Devlet

Platon’un, hocası Sokrates’in sağlıklı ve mutlu bir toplum hayatı için var olmasını savunduğu devlet düzenini anlattığı eseridir. Bu eserinde Sokrates’in konuşmalarına da yer veren Platon, eseriyle devlet felsefesinin temel kaynaklarından birini oluşturmuştur. Ayrıca Devlet’in mutluluk felsefesi üzerine yazılmış bir metin olduğunu da söyleyebiliriz.

Nietzsche – Böyle Söyledi Zerdüşt

Ünlü alman filozof Nietzsche’nin kaleme aldığı Böyle Söyledi Zerdüşt adlı eseri belli bir kategoride sınıflandırmak oldukça zor. Çünkü Böyle Söyledi Zerdüşt, başlı başına edebi bir metin formatında yazılmakla birlikte derin felsefik düşüncelerin de ele alındığı bir eserdir.

Tarih boyunca acımasız eleştirilere maruz kalan eserde pek çok konu farklı açılardan ele alınmıştır. Nietzsche ise eserini “yazılmış en derin eser” diye tanımlamış.

Soya Mumu

dogal-vegan-soya-mumu

Felsefeyle ilgilenlenlerin uzun uzun düşündüklerine şahit olmuşsunuzdur. Çünkü bu felsefenin ana prensibidir. Düşüncenin ve düşünme etkinliğinin olmadığı bir yerde felsefeden bahsetmek mümkün değildir. Çünkü bir konu üzerine sağlıklı bir şekilde düşünmek ise zihin rahatlığı ve konsantrasyon gerektirir.

Soya mumu ise felsefeyle ilgilenen yakınlarınızı zihnen ve bedenen rahatlatacak. Böylelikle düşünme eylemini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmelerine ve yürütmelerine yardımcı olacak. Özellikle kahve kokulu soya mum, onların bilişsel süreçlerini destekleyecek ve konuya daha iyi odaklanmalarına yardımcı olacak.

Özellikle yoğun dikkat gerektiren ağır kitapları okurken bu mum fazlasıyla işlerine yarayacak. Çünkü verdiği koku ile onlara enerji verirken, dikkat dağınıklığının da ortadan kalkmasına yardımcı olacak. Dolayısıyla felsefe ile ilgilenen yakınlarınıza derin düşünme ve okuma saatlerinde eşlik edecek bir soya mumu armağan edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kocaya-hediye-ne-alinabilir
Daha Fazla

Kocaya Hediye Ne Alınabilir?

İçindekiler Gizle Kocaya Anlamlı Hediye ÖnerileriEşime Doğum Günü Hediyesi Ne Alabilirim?Kocama Evlilik Yıldönümü Hediyesi Ne Alabilirim?Kocaya Sevgililer Günü…
tiyatro-seven-birine-hediye
Daha Fazla

Tiyatro Seven Birine Hediye Ne Alınır?

İçindekiler Gizle Tiyatro Seven Birine Hediye ÖnerileriTiyatro Seven Kadına HediyeTiyatro Seven Erkeğe HediyeTiyatro Oyuncusuna Ne Hediye Alınır?Aromaterapi Hediye…