Evlat ile İlgili Sözler – En Güzel Evlat Sevgisi Sözleri

evlat-ile-ilgili-sozler-en-guzel-evlat-sevgisi-sozleri

Evlat ile ilgili sözler arasından şimdiye kadarki en etkileyici ve en anlamlı sözleri seçtik. Bir evlada duyulan sevgiyi, merhameti ve şefkati en samimi ifadelerle açıklayan cümleler eminiz ki sizin de evladınıza olan hislerinizi açıklamanıza yardımcı olacak.

hediyelere-goz-at

Evlatla ilgili güzel sözler nelerdir diye merak ediyorsanız tüm detayları sizin için derledik. Sevginizi göstermek için kullandığınız evlat sözleri kısa anlamlı olduğu takdirde derin etkiler yaratmaktadır. Bundan dolayı seçtiğiniz sözlerin kısa ve öz olmasına dikkat etmelisiniz.

Anne Baba ve Evlat Sevgisi

anne-baba-ve-evlat-sevgisi

Anne ve babaların meşhur bir lafı vardır. “Anne/baba olunca anlarsın.” cümlesini pek çok kez annenizden ya da babanızdan işitmişsinizdir. Bir yere gitmek için izin istediğimiz zaman ve eve gecikeceğimiz vakitler bu cümleleri en sık duyduğumuz vakitlerdir.

Şimdi, insan anne ve baba olunca daha iyi anlıyor. Aslında annelerimizden ve babalarımızdan işittiğimiz bu cümle ne kadar doğruymuş. Geçmişten günümüze evlat ile ilgili sözler söylenmiş kimileri etkisini yüzyıllar boyu yitirmemiştir. Bunlardan biri de Mevlananın evlat ile ilgili sözleridir. Mesnevi dünyasının en öneli isimlerinden biri olan Mevlana, bıraktığı eserler ile hayatı daha iyi okumamızı sağlamıştır. Evlatla ilgili sözleri de bunlardan yalnızca biridir.

Çocuğumuzun başına bir şey gelir mi endişesi; acaba gittiği yerde bir olumsuzlukla karşılaşır mı ya da biri kalbini kırar mı düşünceleri bile içimizin acımasına fazlasıyla yeter de artar bile. Daha dünyaya gelmeden içimize yerleşen o evlat sevgisi zamanla artar ve güçlenir.

Evlatla Sözleri Resimli

evlatla-ilgili-guzel-sozler

Dünyadaki hiçbir sevgi, evlat sevgisinin önüne geçemez. Evladın yüzündeki küçücük bir mutluluk belirtisi dünyaların bizim olmasına yeterken; yüzünde oluşan küçücük bir hüzün de dünyamızın kararmasına fazlasıyla yeter.

Evladınızı mutlu etmenin en özel yollarından biri içinizden geldiği bir zamanda ona hediye armağan etmek. Sizden gelen hediye onun ayaklarını yerden keserken yüreğine de kocaman bir mutluluk yerleştirecek. Ayrıca hediyenizi belirledikten sonra evlatla ilgili özlü sözler ile hediyenizi tamamlayabilirsiniz.

Muhiku’nun her yaş grubuna hitap eden hediye seçenekleri içerisinden evladınız için en uygun hediyeyi seçebilirsiniz. Farklı içeriklerle tasarlanan hediye kutuları ile evladınıza dopdolu bir hediye armağan edebilirsiniz. Ayrıca evlatla ilgili ünlü sözler hediyenizi renklendirmenize olanak tanıyacaktır.

Çocuğunuzun doğum günü yaklaşıyorsa doğum günü hediyeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ardından evlat ile ilgili sözler içerisinden birini seçip hediyenize ekleyerek etkisini arttırabilirsiniz. Böylelikle evladınıza olan sevginizi daha yoğun şekilde gösterebilirsiniz. Evlatla ilgili sözler doğum günü mesajları özel günlerine anlam katacak ince detaylardan biridir.

Muhiku’da sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz pek çok hediye fikrine sahipsiniz. Hazır hediye kutularından faydalanarak sevdiklerinize özel bir hediye verebilirsiniz. Veya sevdiğim kişiyi en çok ben tanırım diyorsanız Kendi Kutunu Yap imkanından da faydalanabilirsiniz. Her duruma özel hediye alternatifleri sunan Muhiku ile siz de yakınlarınıza unutmayacakları bir hediye verebilirsiniz.

Erkek Evlat ile İlgili Sözler

erkek-evlat-ile-ilgili-sozler

Evlatla ilgili sözler belirlerken erkek kız diye ayırmak tabii ki doğru değildir. Fakat bazı durumlarda bu ayrımdan faydalanmamız gerekebilir. Erkek evlatla ilgili sözler de bunlardan biridir. Evlatla ilgili sözleri belirmeden önce hediyenizi belirlemeniz ise daha doğru olacaktır. Çünkü bazı bazı durumlarda hediyeye göre not yazmanız gerekebilir.

Erkek evlatla ilgili sözler veya evlatla ilgili uzun yazılar eklemek istiyorsanız yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

  • “Senin gibi dürüst, saygılı ve çalışkan bir oğula sahip olmak, benim için büyük bir zenginlik. Seninle gurur duyuyorum canım oğlum.”
  • “Senin gibi bir oğula sahip olduğum için ne kadar şükretsem az. İyi ki benim oğlumsun, seni çok seviyorum.”
  • “Seninle birlikte büyümek ve hayatı paylaşmak, benim için en büyük mutluluk kaynağı. Senin gibi bir oğula sahip olduğum için şanslıyım.”
  • “Senin içindeki iyilik, şefkat ve cesaret beni her zaman gururlandırıyor. Seni çok seviyorum biricik oğlum.”

Kız Evlat ile İlgili Sözler

kiz-evlat-ile-ilgili-sozler

  • “Güzel kızım, hayatımın en büyük mutluluk kaynağı. Seninle gurur duyuyorum ve seni sonsuza kadar seveceğim.”
  • “Senin içindeki güzellik ve zarafet, beni her zaman büyülüyor. Senin gibi bir kız evlat sahibi olduğum için ne kadar şanslı olduğumu bilmelisin.”
  • “Cesur, zeki ve nazik kızım benim, kızım olduğun için ne kadar mutlu olduğumu bilemezsin. Gözlerindeki ışık hiç sönmesin, seni çok seviyorum.”
  • “Benim her zaman güçlü olan, tuttuğunu koparan kızım. Sen benim için hayatın en büyük hediyesisin. Seninle paylaştığım her an benim için çok değerli, seni çok seviyorum.”

Evlat Yetiştirme ile İlgili Sözler

evlat-yetistirmek-ile-ilgili-sozler

  • “Çocuklar, yarının toplumunu şekillendirecek fidanlardır. Onları sevgi, saygı ve doğrulukla yetiştirmek, geleceğe yapılmış en büyük yatırımdır.”
  • “Bir çocuğu yetiştirmek, bir bahçeyi sulamak gibidir. Sevgiyle, özenle ve sabırla büyütüldükçe, onlar da kök salar ve meyve verirler.”
  • “Ebeveynlik, çocuklara kanat açmaları için değil, kök salmaları için bir bahçe hazırlamaktır.”
  • “Çocuklar, gökyüzüne atılan birer tohum gibidir. Onları sevgiyle ve özenle sulamak, onların kök salıp büyümesini sağlar.”
  • “Bir çocuğu yetiştirmek, ona her şeyi öğretmek değil, onun kendi doğrularını keşfetmesine rehberlik etmektir.”
  • “Ebeveynlik, çocukların peşlerinden koşmak değil, onlara doğru yolu göstermek ve kendi yollarını bulmalarına izin vermektir.”
  • “Çocukları yetiştirmek, onların yarınlarını şekillendirmek değil, onlara bugününü sevdirmektir.”
  • “Ebeveynlik, çocukları düştüklerinde yanlarında olmaktır. Onlara kendi ayakları üzerinde durmayı öğretmektir.”

Nankör Evlat ile İlgili Sözler

nankor-evlat-ile-ilgili-sozler

  • “Anne ve baba sevgisi, bir çocuğun içindeki nankörlüğü edemez. Her ne olursa olsun anne ve baba çocuklarına sevgi dolu ellerini uzatmaktan asla vazgeçmezler.”
  • “Bir çocuğun nankörlüğü, anne ve babasının ona sağladığı sevgi ve destekle örülen kırılgan bir köprüyü zedeler.”
  • “Ebeveynler, çocuklarına sonsuz sevgi ve destek sunarken, nankör bir çocuğun bu bağları koparması, yürekleri yaralar.”
  • “Ebeveynlerin emekleri, nankör bir çocuğun unutmaya çalıştığı köklere işlenmiş bir hazine gibidir.”
  • “Anne baba gözünde, nankör bir çocuğun unutmaya çalıştığı geçmişin izleri ilk günkü gibi durur.”
  • “Ebeveynlerin kalpleri, nankör bir çocuğun umursamazlığına rağmen hâlâ sevgi doludur.”

Evlat Ayrımı ile İlgili Sözler

evlat-ayrimi-ile-ilgili-sozler

  • “Anne ve babanın evlatları arasında yapabileceği en büyük haksızlık, onlara eşit davranmamaktır. Çünkü her çocuk, sevgi ve adil davranışı hak eder.”
  • “Ebeveynlerin, evlatları arasında ayrımcılık yapması, ailenin içinde derin yaralar açar ve çocukların arasındaki bağları zayıflatır.”
  • “Evlatları arasında ayrımcılık yapan anne ve baba, aslında kendi çocuklarının değerini küçümseyerek onlara zarar verirler.”
  • “Ebeveynlerin evlatları arasında ayrımcılık yapması, çocukların özsaygısını zedeler ve aile içinde huzursuzluğa yol açar.”
  • “Her çocuğun eşit sevgi ve ilgiye ihtiyacı vardır. Ebeveynlerin bir çocuğu diğerinden daha fazla sevmesi, diğerlerine haksızlık yapmaktır.”
  • “Evlatları arasında ayrımcılık yapan ebeveynler, çocukları arasında kıskançlık ve rekabeti körükler. Bu da aile içinde uyumsuzluk yaratır.”
  • “Her çocuk, eşsiz ve değerlidir. Ebeveynlerin onları karşılaştırıp ayrımcılık yapması, onların potansiyellerini engeller ve mutsuzluğa yol açar.”

Evlatla İlgili Uzun Sözler

evlatla-ilgili-uzun-sozler

Bu başlık altında kız çocuğa ya da erkek çocuğa yazabileceğiniz sözleri bir araya getirdik.

  • “Başka sevgiye benzemez kız evlat sevgisi. Tamamen koşulsuz, tamamen içten kopup gelen. Babalar için bir başkadır kız evlat sevgisi, kaç yaşına gelirse gelsin büyümez, büyüyemez.”
  • “Evlat canın en kıymetli yeri; sakındığın gözün, tutmaya kıyamadığın ellerin, yolda yürüdüğün ayakların, yediğin en tatlı yemeğin, içtiğin bir bardak suyun ve canından öte canındır.”
  • “O doymadan senin doymadığın, o eve gelmeden senin uyuyamadığın, o giymeden senin giyemediğin, o gülmeden senin gülemediğindir evlat!”
  • “Hayata tutunduğum umudum, düşlerim, yarınımsın, yüzümdeki tebessümün tek sahibisin. Sen benim her zaman mini minnacık meleğimsin.”
  • “Bir sevgi vardır ki, bu sevgide ayrılık olmaz; bir sevgi vardır ki bu sevgide karşılık olmaz; bir evlat vardır ki senden çok uzaklarda olsa da hiç akıldan çıkmaz.”

Anlamlı Evlat Sözleri

anlamli-evlat-sozler

 

  • “Evladım sen benim yüzümdeki gülümsemem, dilimdeki iki hecelik sözümsün. Sen benim canım, kalbim, elim, ayağım iki gözümsün. Sen benim dağlar kadar büyük özlemimsin.”
  • “Çocukluğu olmayanın gençliği de olmaz demişler, ne de doğru söylemişler. Bu sebeple çocukluğunu doya doya yaşa güzel yavrum. Yaşadığın her anın keyfini çıkar, tadına var. Sen benim her zaman biricik evladım, koruduğum kolladığım, yanındayken bile özlemiyle tutuştuğum canımsın.”
  • “Evlat; karanlık bir gecede parlaklığıyla dünyayı aydınlatan ay, soğuk bir kış gününde bulutların arasından ortaya çıkan ve sıcaklığıyla yeryüzünü ısıtan güneş. Evlat; anne ve baba için yaşama sebebi.”
  • “Evladın her şeyi özeldir; ilk çıkan dişi, ilk konuştuğu kelime, ilk attığı adım… Resimlerini çekmemiş olsanız bile o anlar, ömür boyu hafızanızda dün gibi net, dün gibi canlı kalacaktır.”
  • “Her hatasını affettiğin, bir gülüşüyle dünyalar senin olmuşçasına sevindiren, üzeri açık kalmış mı diye uykundan uyanıp kontrol ettiğin, her zaman üzerine titrediğin insana evlat denir.”
  • “Bu dünyaya büyük eserler bırakamadım, binlerce fidan dikemedim ya da bir okul yaptıramadım evet. Ama senin gibi bir evlat yetiştirdim ya, işte beni gururlandıran tek şey o.”

Duygusal Evlat Sözleri

duygusal-evlat-sozleri

  • “Senin gülüşün, dünyamı aydınlatan bir güneş canım yavrum. Seni sevmek, kalbimin en derin köşelerinde sonsuza kadar sürmeye devam edecek bir yolculuk.”
  • “Senin varlığın, benim için bir hazine güzel çocuğum. Seninle geçirdiğim her an, içimi sevgiyle dolduruyor ve hayatımı anlamlandırıyor.”
  • “Gözlerine baktığımda, geleceğin umudu parlıyor. Senin gibi bir evlat sahibi olduğum için her gün şükrediyorum.”
  • “Senin büyüdüğünü görmek, kalbimde karmaşık bir duygu fırtınası yaratıyor. Hem gurur duyuyor, hem de seni özlemle izliyorum. Sen benim için dünyanın en değerli varlığısın.”

Evlat ile İlgili Dini Sözler

dini-evlat-sozleri

  • “Çocuklarınıza adaletle davranın, çünkü onlar size Allah’ın emanettir.”
  • “Evlatlarınıza iyi eğitim verin, onlara güzel öğütlerde bulunun. Zira onların davranışlarından siz sorumlusunuz. Onları Allah’ın yolunda yetiştirmekle emrolunmuşsunuzdur.”
  • “Evlatlarınıza sevgi, sabır ve şefkatle davranın. Onların hakkını gözetmek, Allah’ın rızasını kazanmanıza vesile olur.”
  • “Evlatlarınıza güzel ahlakı öğretin, zira Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ‘En hayırlınız ahlakça en güzel olanınızdır’ buyurmuştur.”
  • “Evlatlarınıza Kur’an’ı öğretin ve onları salih amellerde bulunmaya teşvik edin. Zira hayırlı evlatlar, ahirette size sadaka olacaktır.”
  • “Çocuklarınızı sevin, onlara merhamet gösterin ve onları doğru yola yönlendirin. Zira ebeveynlerin duaları, çocuklarının hayırlı olması için önemlidir.”
  • “Evlatlarınızı cömertlikle yetiştirin, onlara yardımseverlik ve adaleti öğretin. Allah da size merhametle muamele eder.”
  • “Çocuklarınızı doğru bir şekilde yetiştirmek, onlara İslam’ı öğretmek ve güzel ahlakı benimsetmek, en büyük sorumluluklarınızdandır. Bu sorumluluğu yerine getirmek, ahirette size büyük bir sevap kazandırır.”

Evlat ile İlgili Kısa Sözler

kisa-evlat-sozleri

Bu başlık altında ise daha kısa sözlere yer verdik. Yine hem erkek hem de kız evladınız için bu sözlerden yararlanabilirsiniz.

  • “Evlat deniz suyu gibidir. Ne içilir ne de vazgeçilir.”
  • “Mükemmel insana inanmıyorum ama ‘anne’ diyen biri var.”
  • “Çocuk, cennet nimetlerinden biridir.”
  • “Hiçbir çiçek evlat kokusu kadar güzel kokmaz.”
  • “Çocuk, dünyanın en büyük saadetidir.”
  • “Evladımın ayağı taşa değse benim yüreğim kanar.”
  • “Boynunuzda taşıyabileceğiniz en değerli mücevher çocuğunuzun kollarıdır.”
  • “Koparılması mümkün olmayan tek bağ anne ile evlat arasındaki bağdır.”
  • “Kötü bir şey olduğunda keşke onun değil benim başıma gelseydi denilen tek şey evlatmış.”
  • “Evlat kokusunu hiç bir şeye değişmeyeceğiniz mucize bir nimettir.” 
  • “Güne onun gülüşüyle uyanmak en büyük mutluluktur benim için.”
  • “Vazgeçilmezimi sorsalar şüphesiz ki biricik evladım derdim.” 
  • “Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğmuş olur.”
  • “Gerçeği hayalinden daha güzel olan tek şey evlattır.”
  • “Evlat sevgisi tıbbın henüz keşfedemediği bir ağrı kesicidir.”
  • “Evlat doldurulacak bir kalp değil, sevgi ile büyütülecek bir candır.”
  • “Bir insan kariyerinden, eşinden, arkadaşlarından ve tüm servetinden vazgeçebilir ama evladından asla.”
  • “Çocuk demek sizin bu hayatta arkanızda bıraktığınız varlık demek. Hayatı ancak böyle güzelleştirebilir, anlamlı kılabilirsiniz.” – Deniz Celiloğlu
  • “Size her uyguladığınızda tüm dertlerinizi unutturacak bir formülün sırrını vereyim mi? Evladınızın gözlerine bakın, yeter.”

Evlatla ilgili sözler, hayırsız evlatla ilgi sözler başlıkları ile ilgili pek çok içerik bulunmaktadır. Eğer siz de bu başlıkları tamamlayacak hediyeleri  arıyorsanız Muhiku’nun hediye dünyasını keşfedebilirsiniz.

1 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kocaya-hediye-ne-alinabilir
Daha Fazla

Kocaya Hediye Ne Alınabilir?

İçindekiler Gizle Kocaya Anlamlı Hediye ÖnerileriEşime Doğum Günü Hediyesi Ne Alabilirim?Kocama Evlilik Yıldönümü Hediyesi Ne Alabilirim?Kocaya Sevgililer Günü…