Evde Yapılabilecek Aktiviteler – Birbirinden Eğlenceli 10 Aktivite

evde-yapilabilecek-aktiviteler-birbirinden-eglenceli-10-aktivite

Evde çok sıkılıyorum ama dışarı çıkmak da istemiyorum, diyenler buraya. Çünkü sizin için evde yapılabilecek aktiviteler listesi hazırladık. Hemen siz de bu aktivitelerden birini seçin ve evde keyifle vakit geçirin.

Evde vakit geçirmenin keyfi, bazen dışarı çıkmaktan çok daha başka. Hızlı yaşam temposu, kalabalık mekanlar ve daha fazlası bazen bizi evde vakit geçirmeye iter. Çünkü keyif almak için çıktığımız o mekanlar gürültüsüyle ve kalabalığıyla bizleri yorar. Bu sebeple evde hem dinlenip hem de vakit geçirmek isteriz.

Ancak bazen evde olduğumu zaman sıkılabiliriz. Bunun sebebi keyifli bir aktivite bulamamaktan kaynaklı. Halbuki evde yapabileceğimiz keyifli bir aktivite bulsak sıkılmanın aksine eğleneceğiz.

İşte biz de böyle düşünenler ama bir türlü ne yapacağını bulamayanlar için evde yapılabilecek aktiviteler listesi hazırladık. İşte, evde yapabileceğiniz birbirinden keyifli 10 aktivite.

Evde Vakit Geçirmek için Neler Yapılabilir?

evde-vakit-gecirmek-icin-neler-yapilabilir

Evinizde zaman geçirmek, kendimize vakit ayırmak ve dinlenmek için harika bir fırsat. Evde geçirdiğiniz zamanı yeni bir hobi edinerek geçirebilirsiniz ya da genel kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Tüm bunların dışında sadece oyun da oynayabilirsiniz.

Ayrıca evde vakit geçireceğiniz aktiviteler mental sağlığınızı da olumlu yönde etkileyecek. Sizin için evde yapabileceğiniz aktivitelere geçmeden önce bu aktivitelerin size sağlayacağı faydalara değinmek isteriz.

O halde evde yapabileceğiniz aktivitelerin size sağlayacağı faydalar:

  • Dikkatinizi başka meşgalelere vereceğiniz için hayat stresiniz ve yaşam kaygılarınız azalır.
  • Yaratıcılığınız gelişir. Farklı yönlerinizi ve yeteneklerinizi keşfedersiniz.
  • Yeni bir şeyler öğrenmek ve bir beceri kazanmak özgüveninizi arttırır.
  • Boş zamanlarınızı değerlendirirsiniz. Böylece zamanı verimli kullanabilirsiniz.

Sıraladığımız bu maddeler evde vakit geçirmek için yapılacak aktivitelerin sadece bazıları. Peki, evde yapılacak aktiviteler neler?

Öncelikle şimdiye dek yapmak istediğiniz ama bir türlü yapmaya fırsat bulamadığınız şeylerin listesini yapın. Örneğin; hep bir enstrüman çalmak istediniz ama buna vakit bulamadınız mı? Bunun için hemen yüz yüze bir eğitime gitmenize gerek yok.

Gerek online etiğimler gerek ise ücretsiz videolarla kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirebilirsiniz. Peki başka neler yapabilirsiniz? İşte, evde ne yapabilirim diyenler için aktivite önerilerimiz.

Çok Sıkıldım Evde Ne Yapabilirim Diyenler için 10 Aktivite

Evde olduğunuz zamanları boş boş oturarak geçirmek zorunda değilsiniz. Boş oturmak bazen iyi olsa da çoğu zaman kişiye kendini kötü hissettirebiliyor. Çünkü zamanımızı boşa geçirmiş gibi hissedebiliyoruz.

Zamanınızın boşa geçmesinin önüne geçecek ve evde keyifle vakit geçirebileceğiniz o aktiviteler:

1. Yeni Lezzetler Deneyin

yeni-lezzetler-deneyin

Evde bulunan malzemelerle yeni tarifler denemek hem keyifli hem de lezzetli bir aktivite olabilir. Bir pasta yapın, yeni bir yemek tarifi deneyin veya ailenizle birlikte pizza yapın. Yaratıcılığınızı konuşturmak için mutfak ideal bir yerdir.

2. Bitkilerle Haşır Neşir Olun

Evinizde bir bahçeniz varsa veya saksılarda bitkiler yetiştiriyorsanız, onlarla ilgilenmek ve bakımını yapmak sizi hem rahatlatacak hem de doğayla iç içe olmanızı sağlayacak. Bitkilerinizin büyümesini izlemek ve onlarla iletişim kurmak sizin için çok keyifli olacak.

3. Mum Yapın

parafin-jel-mum-deneyimi

Evde mum yapmak hem eğlenceli hem de keyifli bir aktivite. Farklı renkler ve kokular kullanarak kendi kişiselleştirilmiş mumlarınızı yapabilirsiniz.

Muhiku’nun parafin mum yapma kitiyle ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bir arada bulabilirsiniz. Kavanozdan muma, mum ipinden mum süslemelerine kadar hepsini tek bir kutunun içinde bulabilirsiniz. Böylece evde geçirdiğiniz vakti kaliteli bir aktiviteyle değerlendirebilirsiniz.

4. Ahşap Boyayın

Evinizde bulunan ahşap objeleri boyayarak onlara yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Tablo, çerçeve, hatta sandalye gibi objelerle yaratıcı bir şekilde uğraşabilirsiniz.

Dilerseniz Muhiku’nun ahşap boyama kiti ile evde minik bir obje boyayarak bu hobiye küçük bir adm atabilirsiniz.

5. Anılarınızla Eğlenceli Bir Albüm Hazırlayın

fotograflarla-tasarlayabileceginiz-5-harika-ani-defteri

Evde keyifle vakit geçirmek istiyorsanız anılarınıza doğru küçük bir seyahat yapabilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız o güzel anları bir fotoğraf albümü haline getirebilirsiniz. Böylece yalnızca keyifle vakit geçirmekle kalmayacaksınız. Aynı zamanda anılarınızı tazeleyecek ve o özel anları yeniden hatırlayacaksınız.

6. Kitap Okuyun

Belki klişe gelebilir ama evde sıkıldığınızda bir kitap alıp okumak hem eğlenceli hem de öğretici bir aktivite. Evde kitap okuyarak farklı dünyalara ve maceralara konuk olabilirsiniz. Böylece zamanın nasıl geçtiğini de fark etmeyeceksiniz.

7. Oyun Günü/Gecesi Düzenleyin

oyun-konsolu

Evde keyifle vakit geçirmek için yapabileceğiniz diğer bir şeyse oyun oynamak. Dilerseniz sevdiklerinizi de bu eğleceye dahil edebilirsiniz. Onlarla birlikte masa oyunları veya video oyunları oynayarak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Monopoly, Scrabble, kart oyunları veya çevrimiçi oyunlarla birlikte zaman geçirmek hem eğlenceli olacak hem de sevdiklerinizle bağlantınızı güçlendirecek.

8. Eskileri Değerlendirin

Evde boş boş durmaktan sıkıldıysanız size bir tavsiyemiz daha var: Dönüşüm projeleri gerçekleştirmek. Artık kullanmadığınız bir kıyafeti, vazoyu ya da herhangi bir eşyayı farklı bir amaca hizmet edecek şekilde dönüştürebilirsiniz. Bu dönüşüm hem keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak, hem de size kendinizi yenilenmiş hissettirecek.

9. Resim Yapın

Kendinizi yeniden keşfetmeye var mısınız? Belki daha önce adam akıllı resim çizmemiş olabilirsiniz. Ancak bu çizemeyeceğiniz anlamına gelmez. Ayrıca çok iyi resim de çizmek zorunda değilsiniz. Eğer bu konuda çok yetenekli değilseniz soyut çalışabilirsiniz. Renklerin ve düş gücünüzün rehberliğiyle evde keyifle vakit geçirebilirsiniz.

10. Örgü Örün

orgu-orun

Evde boş zamanlarınızda örgü örerek hem keyifli vakit geçirebilir, hem de mental sağlığınızı koruyabilirsiniz. Örgü örmek zihnin gündelik düşüncelerden arınmasını sağlıyor. Çünkü dikkatinizi tek bir yere topluyorsunuz. Bu da özellikle kaygılarınızın içinde kaybolmanızı önlüyor.

Dolayısıyla evde örgü örerek o çok beğendiğiniz şapkayı yaparken eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Bir yanda çayınızı yudumlayıp bir yandan da en sevdiğiniz diziyi açtınız mı, değmeyin keyfinize.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

keceden-neler-yapilir-kece-ile-obje-yapimi
Daha Fazla

Keçeden Neler Yapılır? Keçe İle Obje Yapımı

İçindekiler Gizle Keçeden Neler Yapılabilir?Bardak AltlığıKalemlikKitap AyracıÇanta-CüzdanKapı SüsüOyuncakEğitici Aktivite KitaplarıMagnet ve SüslerYılbaşı Süsleri El yapımı hediyeler her zaman…
sac-tokasi-hakkinda-her-sey
Daha Fazla

Saç Tokası Yapımı Hakkında Her Şey!

İçindekiler Gizle Saç Tokası Nasıl Yapılır?Tokalar RenklensinTokaların Vazgeçilmezi FiyonkBoncuklu Tokalar Saç tokası yapmak için kendi kendinize birtakım girişimlerde…