Ev Hediyesi Olarak Alınabilecek 3 Harika Tablo Önerisi

ev-hediyesi-tablo

Sevdiklerinize ev hediyesi tablo almak istiyorsanız size harika önerilerle geldik. Hatta yalnızca tabloyla da yetinmedik. Ayrıca dekoratif şık ev hediyelerine de yer verdik. Dolayısıyla bu içeriğimiz ev hediyesi tablo arayanlara istediklerinden daha fazlasını verecek.

Küçüklüğümüzde annelerimiz duvarları desen desen çerçevelerle ve manzara görselleri ile donatırdı. Boş duvarlar belki de bu yüzden içimize sinmez illa bir şeyler asalım isteriz. Tabii bunun için de annelerimizin izinden gidip güzel tablolar kullanmaktan güzel yol olamaz.

Ev düzme veya taşınma faslında aklımıza ilk gelen evimizin duvarları olmaz. Sevdiklerimize hediye almak, küçük jestler yapmak ise olmazsa olmazımız. Hediye almak istediğimiz kişi için özenle seçtiğiniz bir ev hediyesi tablo ise yüzünde güller açtırmaya yetecektir.

Evet, belki yeni ev hediyesi almak zorunda değiliz ama zaten hiçbir zaman hediye almak zorunda değiliz. Hediyeleri bu kadar güzel yapan da bu değil midir zaten? İçinizden geldiği için, karşınızdaki kişiyi önemsediğiniz ve mutlu etmek isteğiniz için bir çaba göstermeniz.

Bu kadar güzel duygular beslerken öyle alelade bir şey almak olmaz. Bu yazımızda sizlerle ev hediyesi tablo seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği ve nasıl tablolar seçebileceğiniz ile ilgili tavsiyelerimizi paylaşacağız.

Yeni eve taşınan sevdiklerinizi mutlu edecek tablo fikirlerini aşağıda sıraladık. Ev hediyesi tablo araştırması yaparken alacağınız kişinin nasıl bir dekorasyondan hoşlandığını öğrenmenizi kesinlikle öneririz.

Eğer siz de sıradan ev hediyelerinden sıkıldıysanız ve artık biraz daha yaratıcı, daha akılda kalıcı alternatiflere yönelmek istiyorsanız tabloları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Muhiku’nun birbirinden yaratıcı ve kullanışlı ev hediyeleri sayesinde; çevrenizde evini taşıyan ya da yeni evlenen insanların hoşuna gidecek kutuları tercih edebilirsiniz.

Bugüne kadar hediye için tercih ettiğiniz seçeneklerden sıyrılarak sevdikleriniz için hazırladığımız ev hediyesi kutularını inceleyebilirsiniz.

Nasıl Bir Ev Hediyesi Tablo Almalıyız?

ev-hediyesi-tablo-fikirleri

Sevdiklerinize ev hediyesi tablo almadan önce küçük bir detaydan söz etmek isteriz. Alcağınız tablonun sevdiklerinizin ev dekorasyonu ile uyumuna dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde tablo “ben buraya ait değilim!” diye bağıracaktır.

Eğer tabloyu çok beğendiyseniz bu tablonun yanına birkaç dekorasyon ürünü ekleyebilirsiniz. Tablo ile uyumlu dekorasyon ürünleri evin bir köşesinde bütünlük sağlayacaklardır. Tablo evde kullanılan tonlara zıt kaçsa bile belli bir ahenk yakalanabilecektir.

Muhiku’nun dekorasyon ürünleri size pek çok seçenek sunmakta. Birbirinden hoş kokulara sahip mumlar, mumluklar, tütsü çeşitleri, saksılar, sukulent ve kuru çiçek çeşitleri tablonuzun yanına şıklık katacaklardır.

Özellikle mum çeşitleri arasında yer alan soya mumu çeşitleri muazzam bir ayrıntı olacak. %100 doğal ve vegan içeriğiyle yaşam alanına harika bir hava katacak. Özellikle is yapmayan yapısıyla ve pek çok faydasıyla sevdiklerinizin favorisi olacak.

Bunlardan Kaçının

Öncelikle ev hediyesi alacağınız kişinin genel duygusal durumunu biliyor olmalısınız. Mesela melankolik bir insana iç karartıcı bir tablo tercih etmemelisiniz. Kişi zaten karamsar, bir de aldığınız iç karartıcı tabloya baka baka karartacak mutsuz olacak; bu önemli bir ayrıntıdır.

Çok yoğun çalışan birine ise iş ile ilgili bir model tercih etmemelisiniz. Örneğin sağlık alanında çalışan birisini ele alalım; doktor, hemşir/hemşire çok yoğun çalışıyor 24 saatlik nöbetleri oluyor. Sonra eve bir geliyor, duvarında iş ile ilgili bir şeye bakıyor. Psikolojiyi bozar, bizden söylemesi.

Nasıl Tablo Tercih Edilmeli?

tablo-painting

Seçtiğiniz tablo bakan kişiye keyif vermelidir. Ev hediyesi alacağınız kişinin ev dekorasyonunu biliyorsanız uyumlu tonlarda bir tablo seçmeniz faydalı olacaktır. Ev hediyesi tablo aldığınız zaman o eve bir demirbaş almış oluyorsunuz, ev sahibinin tüm misafirlerine sergilemek isteyeceği bir model seçmelisiniz aksi taktirde üzülmeyin diye bir süre duvarda kalıp sonrasında bir daha bakılmamak üzere kaldırılacaktır.

Tablonuzun dinginlik hissi vermesi güzel bir tercih olabilir, sürrealist modeller tercih edebilirsiniz. Çok parlak renklerinin olmamasına dikkat etmenizde fayda var zira parlak renkler göz yoracaktır.

Tablo seçerken de karar vermeniz gereken bazı şeyler oluyor tabii; yağlı boya tablo, ahşap çerçeveli tablo, kanvas tablo gibi bir çok seçenek bulunuyor. Alacağınız tablo ev hediyesi almak istediğiniz kişinin zevkine ve ev dekorasyonuna uygun olmalıdır. Sade şekilde dekore edilmiş bir eve yaldızlı çerçeveli ahşap bir tablo tercih etmeniz çok da başarılı bir tercih olmayacaktır. Bununla birlikte evin dekorasyonuna göre küçük küçük birden çok tablo da tercih edebilirsiniz.

Ressam Tabloları

Biz de isterdik Van Gogh bizim salonumuz için güzel bir tablo yapsın ama bunun için çok yanlış yıllarda yaşıyoruz. İlk örneğimden anlayacağınız üzere ben Vincent Van Gogh severim fakat Leonardo Da Vinci’den Picasso’ya, Frida Kahlo’dan Salvador Dali’ye kadar tercih edebileceğiniz çok geniş bir yelpaze bulunuyor. Hem de bu ressamların tablolarına (en azından kopya olanlarına) ulaşmak kendi zamanlarında olduğundan çok daha kolay. Tek yapmanız gereken hediye alacağınız kişiye uygun bir model bulmak. Örneğin her yere geç kalan bir arkadaşınıza Dali’nin Belleğin Azmi tablosunu hediye ederek hem nüktedan hem de güzel bir hediye verebilirsiniz.

Manzara Tabloları

manzara-tablo

Gün içerisinde iş, okul, ev derken ne bir manzara ne doğru düzgün doğa görebiliyoruz. Görebilen azınlığımız ise inanın çok şanslı. Bu sebeple ev hediyesi tablo almak istediğiniz kişiye iç açıcı bir manzara tablosu almanız güzel bir tercih olacak, evinde dahi tabiri doğru olursa gözü gönlü açılacaktır. O kadar beton içerisindeyiz ki gerçekten -tablo dahi olsa- biraz manzara görmek günümüzü güzelleştirecektir.

Minimal Modeller

Bu modeller asıldığı duvara adeta şıklık ve klas katıyor. Göz yormayan zarif ve anlam dolu bir tablo modeli tercih ederek hediye alacağınız kişinin evine güzellik katabilirsiniz. Bu seçenek daha genele hitap eden bir seçenek olmakla beraber aldığınız riski de bir hayli düşürecektir. Yazıyı yazarken o kadar güzel modellerle karşılaştım ki inanın devam etmekte zorlandığımı söylesem abartmam. Abartıdan uzak, az ve öz; gerçekten güzel bir tercih olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

ofis-masasi-teraryum
Daha Fazla

Teraryum (Terrarium) Nedir? Nasıl yapılır?

İçindekiler Gizle Teraryum TarihçesiTeraryum Nasıl Yapılır?Kullanabileceğiniz BitkilerSukulent ÇeşitleriTeraryum Fiyatları Nedir?Teraryum BakımıTeraryum Malzemeleri Nelerdir, Nasıl Hazırlanır?Teraryuma Alternatif Şık Dekorasyonlar…