Erkeğe Çiçek Göndermek – Erkeğe Alınabilecek Çiçekler Nelerdir?

erkege-cicek-gondermek

Kim demiş erkeğe çiçek göndermek olmaz, diye. Tüm klişeleri ve yerleşen fikirleri yıkmaya hazır olun! Çünkü çiçek yalnızca kadına özgü bir hediye olarak değerlendirilemez. Özel günlerde erkekler de bir buket çiçekle mutlu edilebilirler.

Her şeyin değiştiği ve dönüştüğü bir yüzyılda yaşıyoruz. Artık kadınlar yapamaz denilen pek çok şeyi kadınların başarıyla yapabildiklerini gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Aynı şekilde erkeklerin de yapamayacağı ya da yapılınca pek hoş karşılanmayacak şeyler var.

Ancak kadın erkek eşitliğini göz önünde bulundurursak bu tarz kalıplaşmış fikirlerin artık geçmiş çağlarda kaldığını söyleyebiliriz. Bir erkeğe çiçek göndermek kulağa biraz absürt gelebiliyor. Ancak bu tarz fikirlerin yıkılmaya başladığını söyleyebiliriz.

Siz de özel günlerde değer verdiğiniz erkeklere çiçek göndererek onlara alıştıkları hediye anlayışının dışında bir sürpriz yapabilirsiniz. Daha önce karşılaşmadıkları bu sürpriz onları fazlasıyla şaşırtacak ve mutlu edecek. Ayrıca erkeklerin de en az kadınlar kadar çiçeklerden hoşlandıklarını söyleyebiliriz.

🎁 Muhiku’nun yenilikçi hediye kutuları ile klişeleri yıkın! Sevdiklerinize daha önce yapılmamış bir sürpriz yapın ve özel günlere unutulmayacak bir anı bırakın!

Erkeğe Alınabilecek Çiçekler

kaktus-muhiku-blog

“İyi güzel söylüyorsunuz da erkeğe hediye edilebilecek çiçekler neler ki?” diye düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Şimdi derin bir nefes alın ve size önereceğimiz fikirleri bir bir kenara not edin ya da blog yazımızı bir köşeye linkleyin. Emin olun bu fikirler hiç ummadığınız anda size ilham verecek ve kararsızlıklarınızda size yol gösterecekler.

🌵 İşte, özel zamanlarda erkeğe verebileceğiniz çiçek çeşitleri.

Erkeğe İş Hediyesi Çiçek

Eşiniz, sevgiliniz ya da en yakın arkadaşınız yeni bir işe başladı ve kara kara ona ne alacağınızı mı düşünüyorsunuz? Size önereceğimiz birkaç çiçek fikriyle düşünmekten kurtulabilir ve hemen harekete geçebilirsiniz. O halde yeni işe başlayan erkeğe hediye edilebilecek çiçekler nelermiş bir bakalım.

Kaktüs

Erkeğe çiçek göndermek istiyorsanız size ilk önerimiz kaktüs. Çünkü kaktüs özellikle çalışma masasına en çok yakışan çiçeklerden biri olduğu için iş hediyesi olarak çokça tercih ediliyor. Dolayısıyla değer verdiğiniz erkeklere iş tebrik hediyesi olarak kaktüs yollayabilirsiniz.

Ayrıca kaktüsün son zamanların en popüler bitkilerinden biri olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Bu sebeple erkeğe kaktüs hediye etmek hem bu özel başlangıcı kutlamanıza hem de değer verdiğiniz o erkeğin çalışma ortamına yenilik katmanıza yardımcı olacak.

Sukulent

sukulent-aranjmanErkeğe çiçek göndermek isteyenler için diğer bir önerimiz ise sukulent. Kaktüs ve sukulent özel bakım istemeyen çiçeklerden. Dolayısıyla iş ortamında kolaylıkla bakılabilirler. Yeni iş hediyenize çok yakışacak bu bitkiyle değer verdiğiniz o erkeğin yepyeni başlangıcını kutlayabilirsiniz.

Teraryum

En şık çiçek aranjmanlarından biri olan teraryum erkeğe çiçek göndermek isteyenlere önerebileceğimiz en güzel alternatiflerden biri. Doğanın küçücük bir fanusa sığdırıldığı teraryum; gerek çalışma masasına, gerek ise çalışma odasına çok yakışacak.

Dilerseniz Muhiku’nun yeni iş çiçekleri sayfasında yer alan aranjmanlara bakabilirsiniz.

Erkeğe Doğum Günü Hediyesi Çiçek

bonsai-muhiku-blog

Doğum günlerinde değer verdiğiniz erkeklere onlarla büyüyecek ve yaşam alanlarına can katacak saksı çiçeği verebilirsiniz. Erkeklerin de en az kadınlar kadar bitki yetiştirmeyi sevdiğini düşünürsek bu hediye karşısında ne kadar heyecanlanacaklarını tahmin edebiliriz.

Peki, erkeğe doğum günü hediyesi olarak hangi saksı çiçekleri verilebilir?

Bonsai

Pek çok türü bulunan bu bitki “saksıdaki ağaç/bitki” anlamlarına gelir. 7. ve 9. yüzyıllar arasında Japonya’ya Çin’den gelen bonsai sanatının temelinde yaşayan ağaçlara saygı vardır. Özenle seçilen ağaç dalları budanır ve ilgiyle yetiştirilir. Sonunda ise minyatür bir ağaç meydana gelir.

Değer verdiğiniz erkeklere doğum günü hediyesi olarak armağan edebileceğiniz bu ağaç; yaşam alanlarında ya da çalışma ortamlarında farklı bir hava yaratacak. Alışılagelmişin dışındaki bu hediyeye her baktıklarında sizi anımsayacaklar. Bir şişe parfümden çok daha fazlasını ifade eden bu hediye son zamanlarda aldıkları en özel hediyelerden biri olacak.

Para Ağacı (Pachira)

Pachira, refah çiçeği ya da para ağacı. Siz bu bitki için istediğiniz kelimeyi kullanın. Çünkü pachira ağacı birden fazla isimle anılan bitkilerden biri. Onu özel kılan ise uğur getirmesi. İnanışa göre pachira ağacı sahibine zenginlik getirirmiş. Herhalde bu sebeple bu bitkiye para ağacı ve refah çiçeği gibi isimler vermişler.

Değer verdiğiniz erkeklere yeni yaşında bereket ve refah getirmesi için onlara bu anlamlı bitkiyle sürpriz yapabilirsiniz. Bakması çok da zahmetli olmayan bu bitki, bulunduğu ortamın havasını değiştirecek.

Ayrıca erkeğe verilecek en anlamlı hediyeler ile hazırladığımız blog yazımızı da okuyabilirsiniz.

Erkek Öğretmene Çiçek Hediye Edilir mi?

ogretmene-hediye-kutusu-hazirla

Bir dal karanfil, bahçeden koparılmış güller ya da yol kenarından topladığımız papatyalarla öğretmenlerimizi mutlu ederdik. O yaşlarda hiç düşünmezdik erkek öğretmene çiçek verilir mi verilmez mi diye. Ancak büyüdükçe baktığımız bu geniş pencerenin camlarını yavaş yavaş kapattık.

Artık o camları ardına kadar açabilirsiniz. Çünkü evet, erkek öğretmene de çiçek hediye edilebilir. Onlar da bir buket çiçekle, saksı çiçeğiyle ya da özenle hazırlanmış bir aranjmanla mutlu edilebilir. Onların da yaşam alanında mis gibi çiçek kokuları hakim olabilir.

Öğretmenlerinize doğum günlerinde ya da Öğretmenler Günü’nde bir buket kuru çiçek armağan edebilirsiniz. Kuru çiçek buketleri diğer çiçek aranjmanlarına nazaran çok daha uzun ömürlüdür. Bu sebeple hatıranızın çok daha uzun süre yaşamasını sağlar.

Dilerseniz kuru çiçek buketleri ile hazırlanan hediye setleri arasından da seçim yapabilirsiniz. Öğretmene hediye seçenekleri içinde yer alan hediye kutuları içinden kendi öğretmeniniz için en uygun kutuyu seçebilirsiniz. Örnek verecek olursak Öğretmene Hatıra Hediye Kutusu, öğretmeniniz için alabileceğiniz en özel hediyelerden biri.

Öğretmene Çiçekli Hediye Kutusu

Muhiku’nun kendi kutunu yap hizmetiyle öğretmeninize çiçekli hediye kutusu hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bu hediye, erkek kadın fark etmeksizin tüm öğretmenlerinize armağan edebileceğiniz bir kutu.

İçinde kuru çiçek buketinin yanı sıra farklı hediyelikler de bulundurabileceğiniz bu hediye hem meslek hayatlarına hem de gündelik yaşantılarına eşlik edecek. Öğretmene Çiçekli Hediye Kutusu içerisinde;

  • İngiltere’nin Lady Grey çayı,
  • “Happy Teacher’s Day” baskılı kupa,
  • “World’s Best Teacher” baskılı özel tasarım defter,
  • “Happy Teacher’s Day” baskılı rozet,
  • Kuru çiçek buketi ya da sukulent,
  • Hediye notu gibi ürünlere yer verebilirsiniz.

Eminiz bu çiçek de hediye kutusu da öğretmeninizin yüzünde sıcacık bir tebessüm oluşturacak.

Dilerseniz Muhiku’nun Öğretmenler Günü çiçekleri sayfasında yer alan; saksı çiçekleri, vazo çiçekleri ya da saksı çiçekleri arasından da seçim yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

dogayi-seven-birine-hediye
Daha Fazla

Doğayı Seven Birine Hediye Ne Alınır?

İçindekiler Gizle Doğayı Seven Birine Hediye Kutusu FikirleriKeyifli Saatler Hediye KutusuHuzurlu Anlar Hediye KutusuLavanta Bahçesi Hediye KutusuDoğa HediyeleriSukulent…