En Lezzetli Evde Soğuk Kahve Demleme Yöntemleri

evde-soguk-kahve-demleme-yontemleri

Yaz aylarının bunaltan sıcakları insanları ferahlamak için çeşitli arayışlara yöneltir. Bu soruna en güzel çözümlerden birisi evde soğuk kahve demlemek. Soğuk kahve yapımında usta olmanıza gerek yok. Bu kahveyi yapmak için herhangi bir sırra ya da beceriye de ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan tek şey kahve ve kahveyi demlemek için kullanacağınız bir ekipman.

dunya-kahvelerini-kesfedin

Soğuk kahvede kafein, sıcak demlenen kahvelere göre daha yavaş salınır. Yüksek kafein seviyesine karşın kafein çökmesi olmaz. Ayrıca soğuk kahvenin tadı çok daha yumuşak ve asiditesi de oldukça düşük. Bu sebeple içimi oldukça kolay bir kahve çeşidi. Diğer taraftan mideye rahatsızlık da vermez.

Evde soğuk kahve demleme konsantresi yapabilirsiniz. Böylece hazırladığınız kahveyi farklı tariflerde kullanabilirsiniz. Soğuk demleme yöntemleriyle kahvenin zengin notalarını ortaya çıkarırken kahvenin o acımsı tadını azaltabilirsiniz.

Soğuk kahve malzemeleri içinde tarifin lezzetini belirleyen en önemli etken kullandığınız kahvenin kalitesi. Eğer evde soğuk demleme yapmak istiyorsanız bu konuda oldukça titiz bir seçim yapmanızı tavsiye ederiz. Soğuk kahve basit tarifler ile lezzetli sonuçlara ulaşabileceğimiz içeceklerden  biri.

Muhiku, dünyanın farklı yerlerinden seçilen nitelikli kahve çeşitleriyle harika bir kutu hazırladı. Dünya Kahveleri Kutusu, içinde beş farklı ülkeye ait Arabica kahve çeşidi yer alıyor. Bu kahveler, dünyanın farklı yerlerine ait lezzetleri tek bir kutu ile deneyimlemenize yardımcı oluyor.

Farklı aromalar keşfetmek ve yeni tarifler denemek için Dünya Kahveleri Kutusu’nu deneyebilirsiniz. Dilerseniz bu lezzet dolu kutuyla kahvesever yakınlarınıza oldukça özel bir sürpriz de yapabilirsiniz.

Soğuk Kahve Yapılışı Hakkında Önemli İpuçları

soguk-kahve-yapilisi

Kahve demlemek için elbette özel bir beceriye sahip olmanıza gerek yok. Ancak işinize yarayacak birkaç küçük ipucu hazırladığınız kahvenin lezzetine doğrudan etki edecek. Öyleyse size evde buz gibi kahveler hazırlarken yardımcı olacak ipuçlarına bir bakalım.

Öğütülmüş Kahve Çekirdekleri 

Eğer kahve çekirdeklerinizi kum biçiminde öğütürseniz aşırı demlenmenin yanında süzülen kahve sert ve çamurlu yapıda olabilir. Kahve çekirdekleri mısır unu gibi hatta biraz daha pürüzlü olması gerekir.

Filtrelenmiş Su 

Mümkünse filtrelenmiş su kullanın. Bu kahvenizin daha temiz ve tatlı bir tada sahip olmasını sağlar.

En az 12 Saat Demleme

Kahvenin lezzetleri tam olarak alması için gereklidir. Ancak on beş saatten fazla da demlememek gerekir. Aşırı demleme soğuk kahvenin acı tatlarını ortaya çıkarır.

Kahve Oranı

Bir su bardağına karşılık yirmi sekiz gram öğütülmüş kahve kullanmak yeterlidir.

Kahve Çekirdekleri

Meyveli lezzet profili için Afrika kahveleri, kahvenizi süt ve şeker kullanarak tüketecekseniz Orta ve Güney Amerika kahveleri kullanabilirsiniz.

Evde Soğuk Demleme Kahve Tarifi

Soğuk demleme kahve hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; cold brew ayarında öğütülmüş bir fincan kahve, beş su bardağı temiz içme suyu, kavanoz, kağıt filtre ya da temiz geçirgen bir bez. Ayrıca soğuk kahve demleme seti de burada önemli bir başlıktır. Doğru ekipman, doğru kahve seçimi ile istediğiniz lezzete ulaşabilirsiniz.

Hazırlanışı ise şu şekilde;

  • Önce kahve çekirdeklerini bir kavanoza boşaltın.
  • Daha sonra üzerine içme suyunu ilave edin ve kahveyle suyu güzelce karıştırın.
  • Demlenmesi için en az 12 saat oda sıcaklığında ya da buzdolabında bekletin. Eğer yoğun aromalardan hoşlanıyorsanız süreyi 24 saate uzatabilirsiniz.
  • En son adımda ise süzmek için kavanozun ağzına bezi geçirin. Eğer filtre kahve kağıdı kullanacaksanız kağıdı bir kaba sabitleyin ve kahveyi yavaşça kağıdın içine dökün.

Hazırladığınız kahveyi güzel süzerseniz ağzı kapalı şekilde bir hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Evde soğuk demlemeye dair diğer tüm detaylar için “Soğuk Kahve Yapımı Hakkında Her Şey!” başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Evde Yapabileceğiniz 8 Soğuk Kahve Tarifi

soguk-kahve-tarifleri

Soğuk kahve çeşitleri özellikle yaz aylarında herkesin tercih ettiği içecekler arasında yer alıyor. Dolayısıyla yazın evde ya da  dışarıda herkes soğuk kahve tüketir. Dışarıda kahve seçimi yapmak kolay peki ya evde kendimiz hazırlamak istersek?

Gelelim evde hazırlayabileceğiniz 10 farklı kahve tarifine. Bu tariflerle kendinizi şımartabilir ya da misafirlerinize daha önce tatmadıkları lezzetler hazırlayabilirsiniz.  Eminiz kahvesever dostlarınız bu lezzetlere bayılacaklar.

Hindistan Cevizli Soğuk Kahve

Hindistan cevizinin lezzetli aromasının kahveyle yakaladığı o benzersiz uyumun tadını çıkarmaya ne dersiniz? Bu buz gibi lezzet  sıcak havalarda serinlemenizi sağlayacak en özel lezzetlerden biri olacak.

Hindistan cevizli soğuk kahve hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 100 ml kahve konsantresi (soğuk demlenmiş kahve), 300 ml Hindistan cevizi suyu ve buzdur.

Bu lezzetli tarifi hazırlamak için yapmanız gereken tek şey kahveyi ve Hindistan cevizi suyunu karıştırmak. Ardından soğuk kahve bardağı içine tarifinizi ilave edebilirsiniz. En son adımda ise içine buz ve dilerseniz de şeker ilave edip servis edebilirsiniz.

Badem, Kaju ve Macadamia Soğuk Kahve

Gelelim sizi lezzetiyle mest edecek diğer tarife. Badem, kaju, macadamia ve fındıkla hazırlayacağınız kahve yalnız yaz aylarında değil kış soğuklarında bile severek içtiğiniz kahveler arasında yerini alacak. Bu lezzetli kahveyi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; kahve konsantresi, badem sütü, kamu sütü, macadamia fıstığı sütü ve buz.

Badem sütü, kaju sütü ve macadamia fıstığı sütü gibi süt alternatifleri soğuk kahveyi tamamlayıcı role sahip. Kahveye verdiği doğal tatlılık ile sütlü dokuyu tamamlar. Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine buz ekleyiniz. İsterseniz içine Hindistan cevizi suyu da ekleyebilirsiniz.

Eski Usül Soğuk Demleme Kahve

Bu özel lezzeti hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler arasında ise iki yemek kaşığı portakal şurubu, portakal kabuğu (garnitür), bir vişne likörü (garnitür), yüz yetmiş gram  konsantre kahve ve buz.

Hazırlamak için soğuk kahve konsantresini portakal şurubu ile karıştırn. Üzerine buz ekleyin. Elinizdeki garnitürler ile süsleyin ve servis edin.

Soğuk Tonik

Gelelim kahveyle hazırlayacağınız soğuk tonik tarifine. Bu tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; taze soğuk demleme kahve konsantresi, tonik ve buz.

Bu oldukça canlandırıcı bir kahve tarifi ve hazırlamak için malzemeleri bir kaba döküp iyice karıştırmanız yeterli. Üzerine limon ve biberiye gibi garnitürler ekleyebilirsiniz.

Soğuk Espresso Martini

espresso-martini-tarifi

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler; 30 ml soğuk demleme kahvey, 15 ml kahve likörü, 35 ml butterstotch schnapps, 45 ml votka ve buza ihtiyacınız var.

Bütün malzemeleri karıştırıp çalkalayın. Daha sonra bir süzgeç yardımı ile kokteyl bardağına süzün.

Vanilyalı Badem Swirl

Vanilyanın ve bademin kahveyle yakaladığı o eşsiz lezzetin tadına varmaya hazır mısınız? Bu lezzetli mi lezzetli kahve tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; tatlandırılmış badem sütü, bir tutam tarçın, iki veya üç damla vanilya özü, 50 ya da 100 ml kahve konsantresi ve buz.

Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Badem sütü, vanilya özü ve tarçın kahveye doğal aromalar katarak hoş bir tatlılık oluşturacak. Eminiz bu lezzetli tarif sizin için sıcak yaz günlerinin vazgeçilmesi olacak.

Tarçınlı ve Portakallı  Kahve

Bu tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler; 50 ml kahve konsantresi, dörde bölünmüş bir portakal, kırık buz, bir tutam toz tarçın, ve bir tutam Hindistan cevizi şekeri.

Buzla doldurduğunuz bardağın üstüne portakalı sıkın ve kabuğunu içine bırakın. Ardından tarçın çubuklarını avucunuzda ısıtın ve bardağa atın. Üzerine  kahveyi ekleyin. Daha sonra üzerine toz tarçın ile Hindistan cevizi şekerini ekleyin ve servis edin.

Banoffee Smoothie

Kahveyle hazırlanan bu lezzetli smoothie tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler ise; 50 ml kahve konsantresi, 500 ml cevizli fındık sütü, 250 gram dondurulmuş muz dilimleri, bir çorba kaşığı agav şurubu, lucuma tozu, ¼ çay kaşığı vanilya tozu ve 10 buz küpü.

Bu tarif aynı zamanda tokluk hissi de uyandıracak. Bütün malzemeleri bir blender içine atın ve pürüzsüz yapıya kavuşuncaya kadar karıştırın. Kahve ile tatlı meyveler zihninizin ve ruhunuzun tekrar canlanmasına yardımcı olur.

Lucuma tozu “İnkaların Altınları” olarak bilinir. İçinde demir, Çinko, kalsiyum, B3 vitamini ve karoten vardır. Önemli bir protein kaynağı. Dolayısıyla hem lezzetli hem de besleyici bir tarif diyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir