En İyi Demlik Poşet Çay Hangisidir? Çay Demleme Poşeti Nasıl Kullanılır?

demlik-poset-cay

Millet olarak çayı o kadar seviyoruz ki son dönemlerde farklı çaylar popüler olmaya başlasa da Türk çayı dediğimiz siyah çaydan vazgeçebilmemiz mümkün değil. Şöyle yavaş yavaş demlenmiş, demini güzelce almış tavşan kanı bir bardak çaya kim hayır diyebilir ki!

Kahvaltılarımızın olmazsa olmazı çayı güzel demlemek mühim iştir. Fakat dar vakitlerde çay demlemek yerine pratik olduğu için poşet çay kullananlar da yok değil. Sadece dar vakitlerde değil bazen de kimilerimiz çalışırken ofis ortamında hızlıca yapılan poşet çayı tercih edebiliyor. Kimilerimiz de yine kullanımı kolay olması adına çay demleme poşeti tercih edebiliyor.

Çay öyle bir içecek ki, gönülleri ısıtır. Bizim kültürümüzde kahvaltılarda çay eksik olmaz. Akşamları yorgunluk çayı olmadan gün bitmez. Aralarda keyif çayı, beş çayı… Hepsi bize ait, kültürümüzün vazgeçemeyeceğimiz unsurlarıdır.

Çay demlerken herkesin kendine göre formülü var. Kimileri çaydanlık kullanır, kimileri elektrikli çay makinesi… Kimilerine göre çaydanlık çayının verdiği tadı çay makineleri vermiyor. Kimisi çaydanlık altında suyu kaynatırken demliğe siyah kuru çaydan koyar ki altta su kaynadıkça üstteki kuru çay da ısı ile tat alır ve su kaynadıktan sonra üste demliğe su aktarılıp demlenen çayı tercih eder. Kimisi de çaydanlığın altına kaynasın diye su koyarken üst demlik kısmına da su koyar, sular kaynadıktan sonra üst demliğe siyah kuru çayı ilave eder.

Çayı demlerken özel tercihlerde bulunanlar da vardır. Mesela içine bir küp şeker atan da var, karanfil koyan da var, bergamot, tomurcuk gibi ilave aromalı çaydan ilave eden de var. Burada herkesin özel tercihleri devreye giriyor. Herkes kendi ağız tadına göre iyi demlenmiş bir çayı keyifle içmekten haz alır.

Peki, dar vakitlerde yine de çaysız olmaz deyip hızlı çay demlemek isteyenler ne şekilde çay hazırlıyorlar? İşte bunun için sektörel anlamda farklı alternatifler üretilmiş, bunlardan biri de poşet çay. Poşet çayın tadını sevmeyenler olduğu gibi her daim poşet çay kullananlar da var. Yine de hemen hemen herkesin yolu bir şekilde poşet çaydan geçmiştir. Poşet çaylar tek kullanımlık olduğu ve kullanımı kolay olduğu için kullanıcıları memnun. Fakat poşet çay kullanırken de dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Yazımıza poşet çay kullanımıyla ilgili ipuçlarımızla devam edelim.

Poşet Çayda Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

demlik-poset-cay-cay-demleme-poseti

Poşet çay, hayatımızda ani durumlarda kolaylık sağlasa da bilinmesi gereken birkaç önemli husus var. Öncelikle tercih edeceğiniz poşet çayın güvendiğiniz marka olmasına dikkat edin. Çayın üretiminin güvenli koşullarda olduğuna emin olduğunuz çayları tüketmenizde fayda var. Taşıma sevkiyat gibi işlemlerde çayların temiz yerlerde muhafaza edildiğini bilmemiz gerekiyor ki bu her türlü gıda maddesi için de geçerlidir zaten. Fakat poşet çay için dile getirilen bazı söylemlerden bahsetmek gerekirse, poşet çayın torbasının imal edildiği materyal oldukça büyük önem taşımaktadır.

Poşet çayların bir zamanlar zararlı olması yönünde iddialar ortaya atıldı. Tabii ki çaya bu kadar önem veren bir toplum olduğumuz için bu iddiaların gerçekliğini araştırmak gerekli oldu. İlk önce belirtelim ki poşet çayda çayın içinde olduğu beyaz torba, bildiğimiz kağıt değildir. Abaka adı verilen bir muz ağacı türünden olan ağacın kalın saplarının yapraklarından elde edilen liflerden yapılmaktadır. Bu durumda peki nasıl beyaz hale geliyor bu torbalar? Ona da şöyle diyebiliriz ki, oksijenli su ile rengi açılır bu lifli yaprakların. Yani araştırmalara göre bu liflerin uygun şartlarda beyazlatılması sağlığa zararlı bir durum yaratmaz.

Poşet çaylar demlik için kullanılan türden olduğu gibi “sallama çay” dediğimiz çaylardan da olabiliyor. Bu sallama çaylarda dikkat edilmesi gereken husus çayın dış görünümünden belli oluyor. Küçük çay torbacıklarının iple tutturulduğu kısım zımbalanmış mı yoksa dikiş mi? Buna bakmak önemli. Tel zımba ile ağzı kapanan çay poşetlerini tercih etmeyin. İşte onlarda kanserojen etkiler bulunmaktadır diye uzman görüşler ortaya atılmış.

Görüldüğü üzere poşet çaylar hayatımızda kolaylık sağlasa da çay içerken sağlığımızdan olmamak için bilinçli tüketici olmak büyük önem taşıyor.

Çay Demleme Poşeti Nedir?

cay-demleme-poseti

Bir de çay demlerken kullanılan çay demleme poşetleri var. Bunları hazır şekilde tedarik edebiliriz. Neden kullanırız? Çünkü çay demleme poşetleri çaylar içildikten sonra temizlik kısmında büyük avantaj. Tıpkı hazır poşet çaylar gibi demlikten al, çöpe at. Toz kuru çayı demlikten temizlemek zor gelir kimi insanlara. Daha temiz olması yönünden tercih edilir. Bu hazır poşetler kare ya da dikdörtgen şeklinde satılır. Siz çayı demlerken kuru çayınızı bu poşete istediğiniz miktarda koyup demleme işlemini yapabilirsiniz. Demlik içine kuru çayın dökülmemesi için poşete çayı koyduktan sonra zarf gibi poşetin ağzını kapatabilirsiniz.

Çay demleme poşeti de demlik poşet çaylar gibi kullanım olarak kolaylık sağlamaktadır. Çay demlerken herkesin tercihleri farklı olsa da önemli olan o çayı huzurla yudumlamaktır.

En Sevilen Çayları Sizlerle Buluşturuyoruz

Dünyanın dört bir yanında yetişen çay bitkilerini deneyimlemek ister misiniz? Muhiku olarak sizi ve sevdiklerinizi her ay dünyanın çeşitli bölgelerinden özenle seçtiğimiz bitki çaylarıyla buluşturarak doğayla birlikte evinize misafir oluyoruz. Gerek siz gerekse çay tutkunu sevdikleriniz için tasarladığımız kutularda geleneksel hediyelerden sıyrılıp hem kendinize vakit ayırabileceğiniz hem de onların hayatının farklı alanlarına dokunup kendilerini özel hissedecekleri yenilikçi çözümler geliştirdik. Muhiku ile bugüne kadar özel günlerde tercih ettiğiniz hediye seçeneklerinden sıyrılarak kendinize ve sevdiklerinize harika bir Dünya Çayları Kutusu hediye edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir