El Yapımı Öğretmenler Günü Hediyesi

el-yapimi-ogretmenler-gunu-hediyeleri-muhiku-blog

El yapımı Öğretmenler Günü hediyesi ile yılın en özel anlarından biri olan 24 Kasım tarihinde öğretmenlerimizin bu özel gününde onlara teşekkürlerimizi sunabiliriz. Sıcacık bir samimiyet ile sunacağınız el işi Öğretmenler Günü hediyesi ile kıymetli öğretmenlerimizi mutlu edebiliriz. Ayrıca onlara bizim için çok değerli olduklarını hatırlatabiliriz. El emeği hediyeler bu konuda en büyük yardımcımız olacak.

Dünya genelinde pek çok ülkede farklı günlerde de olsa Öğretmenler Günü kutlanmaktadır. Tüm dünyanın önem verdiği bu kutsal mesleği icra eden insanlara ithaf edilen bu özel gün, aslında onlara sunulan içten bir teşekkürdür. Bu özel günde hayatımızda önemli yere sahip bu kıymetli insanlara en güzel dileklerimizin ve teşekkürlerimizin eşlik ettiği hediyeyi armağan ederiz.

Eğitimin en önemli iki unsuru; öğretmenler ve öğrencilerdir. Çağdaş bir eğitim sisteminden geçen donanımlı öğretmenlerin yetiştirdiği bireyler ülkelerini daima ileriye taşırlar. Çünkü çağdaş ve kendini geliştirmiş bireyler demek, kalkınmış ve güçlü bir toplum demek.

Burada da öğretmenlere büyük bir görev düşmektedir; okuyan, eleştiren, araştıran ve tasarlayan bir nesil yetiştirmek. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmeninize en şık sürprizi yapacaksınız! Muhiku’nun yepyeni tasarımlarla hazırladığı Öğretmenler Günü hediyeleri en güzel ve en şık detaylarla size öğretmenlerinize dopdolu bir hediye vermenize yardımcı oluyor.

Evde Öğretmenler Günü hediyesi yapımı için elinizin altında bulunan malzemeleri değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz uygun fiyatlı malzemelerle öğretmene el yapımı hediye hazırlayabilirsiniz.

Öğretmenler Günü hediyesi olarak ne yapabilirim diye merak ediyorsanız öncelikle el yapımı Öğretmenler Günü hediyeleri nasıl hazırlanır soruna verdiğimiz yanıtı okuyabilirsiniz. O halde ilk başlığımızla başlayalım.

Öğretmenler Günü için El Yapımı Hediyeler Nasıl Hazırlanır?

ogretmenler-gunu-icin-el-yapimi-hediyeler-nasil-hazirlanir

El yapımı hediyeler Öğretmenler Günü hediyesi almak isteyen pek çok kişinin ilk tercihi. Özellikle öğrenciler, maddi açıdan onları zora sokmayacak olan bu hediyelere daha sıcak bakıyorlar. Diğer taraftan Öğretmenler Günü için el yapımı hediyeler kendi içlerinde de derin bir anlama sahipler. Çünkü hazırlanma aşamalarında büyük bir emek ve sevgi var.

El emeği Öğretmenler Günü hediyesi hazırlamak sandığınız kadar da zor bir şey değil. Hem hesaplı hem de ince düşünülmüş olan bu hediye seçenekleri ile öğretmenlerinize daima sizleri hatırlatacak bir hediye armağan edebilirsiniz.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmene el yapımı hediye hazırlamak için aşağıdaki ipuçlarına dikkat edebilirsiniz.

Evde Öğretmenler Günü Hediyesi Yapımı

  • El emeği bir hediye hazırlamak için öncelikle öğretmeninizin nelerden hoşlandığını gözlemlemelisiniz. Böylelikle onun için en uygun hediyeyi hazırlamaya bir adım yaklaşmış olacaksınız.
  • Öğretmeniniz kış aylarında atkı ve bere takmayı seviyorsa 24 Kasım tarihinin kış aylarına gelmesini fırsat bilerek sevdiği renklerden oluşan atkı, bere ya da bu ikiliden oluşan takımı öğretmeniniz için kendi ellerinizle örebilirsiniz. Oldukça ucuza mal edeceğiniz bu hediye ile öğretmeninizi mutlu etmeniz çok kolay.
  • Öğretmenler Günü el yapımı hediye hazırlamak istiyorsanız hazırlamak istediğiniz hediye için gerekli malzemeleri edinmelisiniz. Ardından çeşitli platformlardan seçeceğiniz modellere bakarak el yapımı hediyenizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
  • Öğretmene el emeği hediyeler armağan etmek istiyorsanız DIY videolardan faydalanabilirsiniz. Öğretmenler Günü hediyesi el yapımı YouTube kanallarında pek çok diy içeriği bulunan bir konu başlığı. Siz de bu videolardan faydalanarak öğretmeniniz için en özel hediyeyi hazırlayabilirsiniz.

El yapımı hediyeler öğretmene verildiğinde onda güçlü duygular uyandıracak. Bu yüzden eğer imkanınız varsa Öğretmenler Günü hediye fikirleri arasında el emeği olanlara ağırlık vermenizi öneririz.

Öğretmene hediye el yapımı kolay olursa değerini kaybeder diye düşünmeyin. Basit hediye yapımı dahi onları çok mutlu edecek ve gururlandıracaktır.

Öğretmenler toplumsal anlamda değerli oldukları kadar bireysel yaşantımızda da o denli değerlidirler. Kimi zaman zorlukların nasıl üstesinden geleceğimizi bilemeyebiliriz ve içinden çıkılamayacak durumlar yaşayabiliriz. Bu noktada bize yol gösteren ve bilen bir büyüğe ihtiyaç duyarız.

Öğretmenlerimiz de bu noktada bizim için rehber görevi görür. Zorlukların üstesinden gelebilmemiz ve ayağa kalkabilmemiz adına bize yol gösterir. Dolayısıyla Öğretmenler Günü hediyesi el yapımı olduğunda bu değerlerin karşılığını en iyi şekilde vermiş oluruz.

Öğretmenler Günü Hediyesi El Yapımı Fikirler

ogretmenler-gunu-hediyesi-el-yapimi-fikirler

Öğretmene el yapımı hediyeler kolay ve zahmetsiz olsun ister misiniz? Eğer aradığınız tam da buysa sizin için hazırladığımız Öğretmenler Günü el yapımı hediye fikirleri eminiz çok hoşunuza gidecek.

Fikirlerimiz arasında yer alan el yapımı Öğretmenler Günü hediyesi fikirleri için yalnızca birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Kolayca erişebileceğiniz bu malzemeler sayesinde günlerinizi harcamadan hediyenizi kısa sürede hazırlayabileceksiniz.

O zaman evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yapımı en kolay Öğretmenler Günü hediyesi fikirlerine hep birlikte bakalım.

Bayan Öğretmene El Yapımı Hediyeler

Öğretmenler Günü hediyesi el yapımı olsun istiyorsanız ve hediyeyi vereceğiniz öğretmeninizin cinsiyeti kadın ise işiniz oldukça kolay. Çünkü kadınlara hitap eden hediye fikirleri oldukça fazla. Ancak biz bu fikirler arasından sizin için en kolaylarını seçtik. İşte bayan öğretmene hediye fikirleri.

Keçe Çıtçıt Dosya

Öğretmenler Günü için el yapımı hediyeler nasıl yapılır kolay bir öneriniz var mı diye soracak olursanız sizin için ilk tavsiyemiz keçe çıtçıt dosya. El emeği bu kullanışlı hediye sayesinde öğretmeninize oldukça güzel bir 24 Kasım hediyesi verebilirsiniz.

Keçe çıtçıt dosya yapımı için ihtiyacınız olanlar;

  • Dilediğiniz renklerde keçe kumaş,
  • İp,
  • İğne,
  • Düğme,
  • Son olarak ise makas.

Yapılışı:

  • Keçe kumaştan iki tane dikdörtgen parça kesin. (Dilediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz.)
  • Daha sonra kestiğiniz dikdörtgenin en uzun kenarını dikkate alarak bir üçgen parça kesin. Üçgenin uzun kenarı dikdörtgenin en uzun kenarı kadar olacak.
  • Daha sonra ip ve iğne yardımıyla iki dikdörtgen parçanın; iki kısa kenarını ve bir uzun kenarını üst üste koyu dikin. (Burada keçe ile uyumlu bir renk kullanabilirsiniz.)
  • Üçgen parçayı ise diktiğiniz dikdörtgen parçaların bir kenarına denk getirerek dikin. Böylece keçe bir zarf elde edeceksiniz.
  • Son olarak ise üçgenin ucunu kapatın ve denk geldiği noktayı bir kalem yardımıyla işaretleyin.
  • İşaretlediğiniz noktaya bir düğme dikin ve üçgenin ucunda bu düğme için delik açın.

İşte, Öğretmenler Günü için hediyeniz hazır. Güzel bir notla hediyenizi paketleyebilirsiniz.

Mum

parafin-jel-mum-deneyimi

Parafin jel mum kiti ile evde öğretmeniniz için kolaylıkla mum yapabilirsiniz. Eğer el yapımı hediyeler kolay ve pratik olmalı diye düşünüyorsanız Muhiku’nun parafin mum deneyimi ile hediyenizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Bunun için ekstra bir malzeme almanıza da gerek yok. Çünkü ihtiyacınız olan tüm malzemeler deneyim kitinin içinde mevcut. Üstelik içinde yapımının aşama aşama anlatıldığı bir kılavuz da yer alıyor. Böylece acaba nasıl yapılır diye kara kara düşünmenize ya da araştırmaya girmenize de gerek kalmıyor.

Kitap Ayracı

Hayatı okumak ve okutmak ile geçen çok kıymetli öğretmenlerimize hediye edilebilecek en güzel armağanlardan bir diğeri de el yapımı kitap ayracı. Ona daima değerli öğrencisini hatırlatacak olan bu hediye karşısında öğretmeniniz çok mutlu olacak. Bu hediyeyi tercih edecekseniz öğretmene hediye edilebilecek kitaplar arasından birini seçebilirsiniz.

Son zamanların en trend ürünleri arasında yer alan epoksi kitap ayraçları her zevke ve ilgi alanına hitap ediyor. Öğretmenlerinize yalnızca kaldıkları sayfayı hatırlatmakla da kalmıyor. Aynı zamanda onlara ilham veriyor!

Erkek Öğretmene El Yapımı Hediyeler

erkek-ogretmene-el-yapimi-hediyeler

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne az bir zaman kala hem öğrenciler hem de veliler erkek öğretmene ne hediye alınır, diye kara kara düşünmeye başlarlar. Tıpkı bayan öğretmene olduğu gibi erkek öğretmelere hediye olarak el emeği ürünler hazırlayabilirsiniz.

Hazırlayacağınız el emeği Öğretmenler Günü hediyesi sayesinde öğretmeninizin her zaman sevgiyle hatırlayacağı o öğrenci olabilirsiniz. Öyleyse erkek öğretmene Öğretmenler Günü el yapımı hediye fikirleri nelermiş hep birlikte bakalım.

El Yapımı Reçel

Erkek öğretmenler için Öğretmenler Günü el yapımı hediye fikirleri içinde ilk önerimiz el emeği reçeller. Pazardan ya da marketten alacağınız lezzetli meyvelerle hazırlayabileceğiniz bir kavanoz reçeli süsleyip 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi hazırlayabilirsiniz.

Kullanacağınız malzemeler hazırlayacağınız reçel çeşidine göre farklılık gösterebilir. Biz bu mevsimde kolaylıkla bulabileceğiniz için portakal reçelini anlatacağız. O halde başlayalım.

Evde öğretmeniniz için portakal reçeli yapmaya karar verdiyseniz; on adet portakala, beş su bardağı şekere, bir tatlı kaşığı tereyağına, bir çay kaşığı limon tuzuna, yarım limonun suyuna

Yapılışı:

  • İlk olarak portakalların kabuklarını soyun.
  • Portakalın dışındaki beyaz kabukları temizleyin.
  • Daha sonra portakalları ortadan ikiye ayırarak ortadaki beyaz kabukları da alın.
  • Temizlediğiniz portakalları iri küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız portakalları bir tencereye alın ve üzerine 5 su bardağı toz şeker ilave edin ve bir gece serin bir yerde bekletin.
  • Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve ara ara karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yarım saat daha pişirin.
  • Daha sonra portakalların içine; bir tatlı kaşığı tereyağını, bir çay kaşığı limon tuzunu ve yarım limonun suyunu ilave edin.
  • Bu karışımı nazikçe karıştırın ve 10 dakika daha pişirin.
  • Son olarak ise reçel soğumadan yıkanmış temiz kavanoza alın ve kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.

Hazırladığınız reçeli; kraft kağıtla ve kuru portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Böylece öğretmeninize lezzetli mi lezzetli el yapımı Öğretmenler Günü hediyesi verebilirsiniz.

Doğal Taşlardan Bileklik

Doğal taşların insan bedeni üzerinde yarattığı etkiye inanmayan yoktur. Taşların verdiği enerji ruh halimizden vücut sağlımıza kadar pek çok şeyi etkilemektedir. Hatta belli taşların insan vücudu üzerinde belli noktalara özel olarak etki ettiği de bilinmektedir. Erkek öğretmene hediye el yapımı olsun derseniz bu taşların gücünden yardım alabilirsiniz.

Öğretmenlik mesleği büyük bir sorumluluk gerektirdiği için stresli meslek dallarından bir tanesidir. Aynı anda pek çok kişinin sorumluluğunu üstlenen öğretmenlerimiz yaşadıkları stresten ve dersten derse koşuşturmaktan kaynaklı yorgunluğu gün sonunda büyük ölçüde hissederler. Dolayısıyla stresi azaltan ve dinlendirici etkisi olan taşlardan hazırlanan kolye veya bileklikler ile öğretmenlerinize oldukça ince düşünülmüş bir hediyeyi armağan edebilirsiniz.

Öğretmeniniz erkek ise; doğal taş bileklik armağan edebilirsiniz. Daima bileğinde olacak bu detay öğrencilerinden almış olacağı en güzel hediyelerden bir tanesi olacaktır. Ayrıca sizin tarafınızdan hazırlanmış olacak olan bu hediyeye emek harcamış olmanız öğretmeninizi ekstra mutlu edecektir.

Arzu ederseniz Muhiku’nun erkek öğretmene hediye sayfasında yer alan ve el yapımı hediyelerle hazırlanan setlere de göz atabilirsiniz.

Hazır El Yapımı Öğretmenler Günü Hediyeleri

ogretmenler-gunu-hediye-kutulari

Öğretmenler Günü için evde yapılabilecek hediyeler yukarıda sıralandı. Ancak sizin bu hediyeleri hazırlayacak vaktiniz yok mu? Eğer Öğretmenler Günü hediyeleri el yapımı olsun istiyorsanız ama yeterli vaktiniz yoksa size bir tavsiyemiz daha var.

Muhiku’nun öğretmene hediye sayfasında 24 Kasım için alabileceğiniz birçok el yapımı hediye fikri yer alıyor. Eğer Öğretmenler Günü hediye yapımı için vaktiniz yoksa bu fikirleri değerlendirebilirsiniz. Her biri el emeği göz nuru olan el yapımı hediyeler ile öğretmeninizi mutlu edebilirsiniz.

Muhiku’nun el yapımı kolay Öğretmenler Günü hediyesi fikirleri arasında;

  • Makrome anahtarlıklar,
  • Kasnak kuru çiçek,
  • Kuru çiçek buketi,
  • El yapımı sabunlar,
  • Soya mumları,
  • Seramik saksı,
  • Epoksi bardak altlıkları,
  • Deri kartlıklar ve cüzdanlar gibi birçok ürün bulunuyor.

Eğer öğretmeninize 24 Kasım’da el emeği Öğretmenler Günü hediyesi vermek istiyorsanız bu fikirleri değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz Muhiku’nun kendi kutunu yap hizmetiyle seçtiğiniz hediyelikleri tek bir kutuda da toplayabilirsiniz.

Eğer kendi hediyenizi hazırlamak için yeterli vaktiniz yoksa en güzel Öğretmenler Günü hediyesi fikirleri yazımızı okuyarak en hızlı ve en şık seçimi yapabilirsiniz.

Kendi Kutunu Yap

Herkes Öğretmenler Gününde öğretmeninin en çok beğeneceği hediyeyi armağan etmek ister. Muhiku da “Sevdiklerinizi en iyi siz tanırsınız.” anlayışından yola çıkarak sevdikleriniz için en doğru hediyeyi hazırlama seçeneğini size sunuyor. Böylelikle kıymetli öğretmenlerimiz için en doğru hediyeyi hazırlama şansı yakalıyorsunuz. Öğretmene hediye el yapımı kolay olsun diyenler için bu sayfa bir nimet diyebiliriz!

Kendi Kutunu Yap hediye kutusu ile öğretmeninizin en çok hoşlanacağı parçaları tek bir hediye kutusu içerisinde birleştirebilirsiniz. Sizin seçtiğiniz parçalarla şekillenecek hediye kutusu tamamen sizin emeğiniz. Kutu içerisine hakim olacak renk, kullanılacak parçalar arasındaki uyum tamamen sizin elinizde!

Dilerseniz öğretmeninizin en sevdiği renklerden ve objelerden oluşan bir hediye kutusu oluşturabilirsiniz. Diğer taraftan öğretmeninizin meslek hayatında işine yarayacak olan planlayıcılar, defterler ve bunlar gibi daha pek çok detaydan oluşan bir hediye kutusu da tasarlayabilirsiniz.

Dediğimiz gibi, Kendi Kutunu Yap seçeneği ile öğretmeniniz için en doğru hediyeyi seçmek sizin elinizde. Hem hesaplı hem de uğraş gerektirmeyecek bu hediye kutusu ile öğretmeninize en şık hediye kutusunu armağan edebilirsiniz.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlarız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir