El Yapımı Doğum Günü Süslemeleri Nasıl Hazırlanır?

el-yapimi-dogum-gunu-hediyesi-nasil-hazirlanir

El yapımı doğum günü süslemesi ile rüya gibi bir doğum gününü çok ucuza mal etmek istiyorsanız eğer doğru yerdesiniz. Sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz en şık doğum günü süslemesi örneklerini bu yazıda topladık.

Hayatımızın en güzel anlarından biri olan doğum günlerini herkes en özel şekilde geçirmek ister. Doğum günlerimizde sevdiklerimiz tarafından hatırlanmak ve minik hediyeler almak bizi mutlu eder. Böyle zamanlarda aldığımız hediyelerin maddi boyutundan ziyade manevi boyutudur bizi mutlu eden. Bu nedenle böylesine özel günlerde sevdiklerimizi mutlu etmek ve onları ne kadar çok önemsediğimizi göstermek isteriz. Siz de kendi doğum günü partiniz ya da sevdiklerinizin doğum günü partisi için minik süslemeler yapmak istiyorsanız evde el yapımı doğum günü süslemeleri hazırlayabilirsiniz. Böylelikle dilerseniz kendi doğum günü partinizi ucuza getirebilir dilerseniz de sevdiklerinize minik bir sürpriz parti hazırlayabilirsiniz. İşte oldukça ucuza mal edebileceğiniz, birbirinden güzel el yapımı doğum günü süslemesi fikirleri!

Kolay El Yapımı Doğum Günü Süslemeleri

kolay-el-yapımı-dogum-gunu-suslemeleri

Muhteşem bir doğum günü partisi hazırlamak istiyorsunuz ama süsler için ayıracak özel bütçeniz yoksa eğer, evde çok güzel süslemeler yapabilirsiniz. Bu yazımızda sizler için birbirinden şık ve kolay hazırlanan el yapımı doğum günü süslemesi fikirlerine yer verdik. İşte hem şık hem de kolay doğum günü süslemesi fikirlerimiz:

Krapon Kağıdı İle Harf/ Sayı Yapımı

Bu yöntem ile birbirinden harika sayılar veya harfler yapabilirsiniz. Bu süslemeyi yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Bir adet karton (Marketlerden ücretsiz temin edebilirsiniz.)
  • İstediğiniz renkte krapon kağıdı
  • Küçük lastik
  • Silikon Tabancası
  • Silikon
  • Makas

Bir karton üzerine dilediğiniz boyutta harf veya rakamı çizin. Daha sonra bu harf ya da rakamı bir makas yardımıyla köşelerinden kesin. Ardından krapon kağıdını ortadan ikiye katlayarak kare şeklinde parçalara ayırın. Bu kare parçaları zikzak şeklinde katlayarak küçük bir lastikle ortasından bağlayın. Bağladığınız bu parçaların her bir katını açtığınızda çiçek görünümü elde edeceksiniz. En son adımda da bu minik krapon çiçekleri kestiğiniz harf ya da rakamın üzerine yapıştırın. Bu şekli dilerseniz duvara asabilir dilerseniz de arkasına destek yaparak bir köşeye koyabilirsiniz.

Happy Birthday Yazısı

Doğum günü denilince aklımıza gelen ilk süsleme elbette “Happy Birthday” yazısı olacaktır. Her doğum gününde bir köşede asılı olarak gördüğümüz bu yazıyı ise yapmak oldukça basit ve ucuz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Beyaz kağıt
  • Renkli el işi kağıtları
  • Renkli ip ya da paketleme kurdelesi
  • Makas

“Happy Birthday” yazısı hazırlamak için yapmanız gereken ilk şey beyaz bir kağıt üzerine harflerin kalıbını çıkarmak. Burada kalıp çıkarmaktaki amaç daha az hata ile daha mükemmel sonuçlar elde etmek. Daha sonra çıkardığınız bu harf kalıpları yardımıyla renkli kağıtları harfler şeklinde kesin. Eğer el işi kağıdı kullanıyorsanız daha sert olması için kalın bir kağıdın üzerine yapıştırabilir ya da direkt renkli kalın kağıtlar kullanabilirsiniz. Ardından harfleri renkli bir ip ya da paketleme kurdelesi ile birbirine bağlayın. İşte “Happy Birthday” yazınız hazır, şimdi doğum günü yapılacak olan alana asabilirsiniz.

Zincir Balon

Son zamanlarda hemen hemen tüm özel günlerde kullanılmaya başlayan balonlar doğum günleri için de olmazsa olmaz süslemeler arasında yerini almaktadır. Fakat burada yapacağınız zincir balon tekniği ile parti alanına çok ayrı bir hava katabilirsiniz. Zincir balon için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Metalik renklerde ya da şeffaf balonlar
  • Paketleme kurdelesi
  • Minik boncuklar

Zincir balon yapmak için öncelikle elinizdeki tüm balonları şişirmelisiniz. Fakat balonları partiden en fazla bir gün önce şişirmiş olmalısınız. Çünkü bekleyen balonun hem havası inecek hem de içerisine konulacak boncuklar yapışacaktır. Şişirdiğiniz bu balonları ikili parçalar halinde ağız ağza gelecek şekilde birbirine bağlayın. Daha sonra bu ikili parçaları paketleme kurdelesine çevirerek bağlayın. Zincir balon dilediğiniz boyuta ulaşınca balon eklemeyi bırakabilirsiniz. En son adımda da zincir balonu yarım ay ya da L şeklide duvara asabilirsiniz. İki şekilde de parti duvarınızı süsleyebilirsiniz.

En Güzel Doğum Günü Hediyeleri Muhiku’da!

iyi-ki-dogdun-hediye-kutusu

Birbirinden güzel bu süslemelerin yanında sevdikleriniz için hoş bir doğum günü hediyesi arıyorsanız eğer Muhiku’nun doğum günleri için özel olarak hazırladığı hediyelere bakabilirsiniz. İyi ki Doğdun Hediye Kutusu gibi daha pek çok hediye seçeneğini görmek için Doğum Günü Hediyeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Sevdikleriniz için özenle hazırlanmış bu hediyeler ile onların yeni yaşını kutlayabilir ve onları mutlu edebilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

babayaya-hediye-mesaj
Daha Fazla

Babaya Doğum Günü Hediyesi Ne Alınır ?

İçindekiler Gizle Babaya Anlamlı Doğum Günü HediyesiErkeğe Premium Hediye KutusuPlakFotoğrafBabaya El Yapımı HediyelerKendi Kutunu YapKurabiyeDeniz Taşlarından ÇerçeveDondurma Çubuklarından…