Dünya Kuzenler Günü Ne Zaman?

dunya-kuzenler-gunu-ne-zaman

Kuzen; bir kişinin ebeveynlerinin kardeşlerinin çocuklarıyla olan akrabalık bağıdır. Başka bir deyişle; hala, amca, teyze ve dayı çocukları birbirleriyle kuzen olurlar.

Kuzenlerimiz sadece akrabalarımız değildirler. Güçlü bağlar kurabilen kuzenler, birbirlerinin arkadaşı ve sırdaşı olurlar. Kardeşlerimizden sonra en yakın bağ kurabildiğimiz akranlarımızdırlar.

Kuzenlerin birbirleriyle olan güçlü ve sevgi dolu bağı, kutlanmaya değerdir. Peki ya, Dünya Kuzenler Günü Ne Zaman?

Bu yazımızda, Dünya Kuzenler Günü’nün tarihçesinden, ne zaman olduğundan, kuzenlerinize gönderebileceğiniz anlamlı sözlerden ve onları bu özel günde mutlu edebileceğiniz hediye fikirlerinden bahsedeceğiz.

Kuzenler Günü Tarihçesi

kuzenler-gunu-tarihcesi

İlginizi Çekebilir: Kadın Kuzene Hediye Fikirleri

Dünya Kuzenler Günü’nün tarihçesine baktığımız zaman, elimizde kesin bilgiler bulunmamaktadır. Çünkü, Dünya Kuzenler Günü resmi bir tatil değildir. Bu günün en büyük amacının, kuzenler arasındaki bağları kuvvetlendirmek olduğunu söyleyebiliriz.

Kuzenlerimiz hem arkadaşlarımız, hem de ailemizin kıymetli parçalarıdır. Karşılıklı duyulan güven, sevgi, saygı ve dayanışma; kuzenler arasındaki bağların kuvvetlenmesini ve hayat boyu sürmesini sağlar.

Kuzenlerin birbirleriyle olan bağlarının güçlendiği, keyifli vakit geçirilen, anıların yad edildiği ve yeni anılar için heyecan duyulan bir gündür.

Dünya Kuzenler Günü’nün belirli bir kurucusu ya da kökeni yoktur ancak, modern yaşamın ve sosyal medyanın bir getirisi olarak popülerleşmiştir. Bu özel gün, tüm Dünya’da pek çok sosyal platform aracılığıyla coşkuyla kutlanmaktadır. İnsanlar bu özel günde, kuzenleriyle görüşür, onlara hediyeler verir ve çeşitli sosyal medya platformlarından, kuzenlerine olan sevgilerini paylaşırlar.

Kuzenler Günü Ne Zaman?

Dünya Kuzenler Günü, her yıl 24 Temmuz‘da kutlanır.

Kuzene Hediye Fikirleri

Çok sevdiğiniz kuzenlerinize, Dünya Kuzenler Günü için bir hediye arıyorsanız; önceliğiniz onların ilgi alanlarını göz önünde bulundurmak olmalıdır. Sizden gelecek her hediye onları mutlu eder, ancak ilgi alanlarına yönelik bir hediye seçimi yaparsanız, onları ne kadar iyi tanıdığınızı da göstermiş olursunuz.

İşte, sizler için seçtiğimiz birbirinden özel kuzene hediye fikirleri.

Maceraperest Kuzene Deneyim& Aktivite Hediyesi

maceraperest-kuzene-deneyim-ve-aktivite-hediyesi

Maceraperest insanlar, doğanın her noktasını keşfetmek ve kendi sınırlarını zorlamak isterler. Eğer sizin kuzeniniz de tam bir maceraperest ise ona Bursa’da Küçük Uçakla Deneyim Uçuşu hediye etmek çok güzel bir fikir olabilir. Motorlu sporlara ilgi duyan bir kuzene sahipseniz, Enduro Turu’nu sizlere tavsiye edebiliriz.

Ona hediye edeceğiniz deneyimde siz de bulunmak, birbirinden güzel anılarınıza bir diğerini daha eklemek isterseniz İki Kişi İçin ATV Safari deneyimini sizlere tavsiye edebiliriz. Bu hediyeyle birlikte, kuzeninizle harika bir deneyim yaşayabilirsiniz. Dönüp baktığınızda kocaman bir tebessümle hatırlayacağınız muhteşem bir hatıra olacaktır.

Sanatsever Kuzene Deneyim& Aktivite Hediyesi

sanatsever-kuzene-deneyim-ve-aktivite-hediyesi

Sanat, insanlık tarihi boyunca insanların kendini ifade ediş biçimlerinden biri olmuştur. Sizin de kuzeniniz sanatın farklı dallarına meraklı biriyse, ona hediye edebileceğiniz pek çok atölye deneyimi seçeneği bulunuyor.

Benim kuzenim heykellere meraklı diyorsanız, ona Heykel Atölyesi Studio Masterpiece- İstanbul’dan bir deneyim hediye etmek iyi bir fikir olabilir. Bu hediyeyle, kuzeninize farklı bir deneyim yaşama şansı sunarken; aynı zamanda onu ne kadar iyi tanıdığınızı da göstermiş olacaksınız.

Ona somut bir anı yaratma şansı vermek isterseniz, Çömlekçi Çarkında Seramik Atölyesi de çok farklı bir deneyim olabilir.

Masaj Tutkunu Kuzene Deneyim& Aktivite Hediyesi

masaj-tutkunu-kuzene-deneyim-ve-aktivite-hediyesi

Hayatın yoğun koşuşturmasının içinde bazen kendimize vakit ayıramayabiliyoruz. Ancak, kendimize vakit ayırmak; hem iş hayatında hem de sosyal yaşantımızda verimliliğimizi artırır. Eğer kuzeninizin hayatı da yoğun bir tempoda ilerliyorsa ona bir masaj deneyimi hediye etmek çok güzel olabilir. Bizim tavsiyelerimizin ilki, Geleneksel Kese& Köpük Masajı.

Klasikleşmiş bir hediye vermek istemiyor, farklı kültürlere ait bir deneyim sunmak istiyorsanız sizin için iki tavsiyemiz daha olacak. Asya Yakasında Geleneksel Bali Masajı ve Avrupa Yakasında Anti Stres Masajı.

Mutfak Meraklısı Kuzene Deneyim& Aktivite Hediyesi

mutfak-meraklisi-kuzene-deneyim-ve-aktivite-hediyesi

Bazı insanlar sevgilerini harika yemekler yapıp, uzun sofralar kurarak ifade ederler. Harika yemekler yapıp, uzun sofralar kuran bir kuzene sahipseniz çok şanslısınız. Dünya Kuzenler Günü’nde, mutfak meraklısı kuzeninize verebileceğiniz en güzel hediyelerden biri İtalyan Tatlıları Yapım Dersi olabilir. Çünkü, bir dilim tiramisu herkesi mutlu eder.

Ayrıca, benim kuzenim tam bir Türk Mutfağı hayranı diyorsanız; ona Türk Mezeleri Yapım Dersi hediye edebilirsiniz.

Kahvesiz Yapamayan Kuzene Hediye Kutusu

kahvesiz-yapamayan-kuzene-hediye-kutusu

Sevdiklerimizle vakit geçirmek hepimize iyi gelir. En büyük mutluluklarımızı ve acılarımızı kuzenlerimizle paylaşırız. Çoğu zaman bu sohbetlerimizin eşlikçisi, içimizi ısıtan bir fincan kahve olur. Eğer sizin de kuzeninizle en sevdiğiniz aktivite, birer fincan kahve eşliğinde sohbet etmek ise ona Türk Kahvesi Keyfi Hediye Kutusu hediye edebilirsiniz. İçerisinde bulunan Godiva Sütlü Çikolatalı Napoliten Cello Naps, hem kahvenize hem de sohbetlerinize iyi bir eşlikçi olacaktır.

Benim kuzenim tam bir kahve tutkunu diyorsanız, ona Dünya Kahveleri Kutusu hediye edebilirsiniz. Çünkü, içerisinde Dünya’nın farklı yerlerinden özenle seçilmiş beş çeşit kahve bulunuyor. Ayrıca, kuzeninizin kahve molalarını güzelleştirmek isterseniz Keyif Dolu Kahve Molası Hediye Kutusu’nu da tavsiye edebiliriz.

Çay Sever Kuzene Hediye Kutusu

cay-sever-kuzene-hediye-kutusu

Kuzeninizle en sevdiğiniz aktivite bir fincan çay eşliğinde uzun uzun sohbet etmekse sıralayacağımız hediyeler tam size göre diyebiliriz. Her birinde dünyanın farklı yerlerinden seçilen özel çay çeşitleri bulunuyor. Bu hediyelerle biricik kuzeninizi yalnızca mutlu etmekle kalmayacaksınız. Aynı zamanda onun eşsiz aromaları deneyimlemesine de aracı olacaksınız.

Peki çay seven bir kuzene alabileceğiniz hediyeler neler? Bizim ilk önerimiz Dünya Çayları Kutusu. Çünkü bu özel kutu içeriğinde beş farklı çay çeşidi barındırıyor. Her birinde bambaşka bir lezzet deneyimi vadediyor.

Ben yalnızca çay vermek istemiyorum diyorsanız Beş Çayı Hediye Kutusu’nu değerlendirebilirsiniz. Çünkü çayın yanı sıra içerisinde mum, çikolata, kuru çiçek ve kupa da bulunuyor.

Çikolata Sever Kuzene Hediye Kutusu

cikolata-sever-kuzene-hediye-kutusu

Bir fincan kahvenin en güzel eşlikçileri çikolata ve koyu bir sohbettir. Sizin de kuzeninizle olan sohbetleriniz saatlerce sürüyor ve eşlikçisi daima çikolata oluyorsa, sizin için seçtiğimiz birbirinden özel çikolata hediye kutuları tam size göre. Bu hediyelerle sadece kuzeninizi mutlu etmekle kalmayacak, aynı zamanda da sohbetlerinize bir tatlılık katmış olacaksınız.

Çikolata sever bir kuzene sahipseniz, ona alabileceğiniz hediyelerin başında Brownie Molası Hediye Kutusu geliyor. Çünkü, içerisinde bir paket lezzetli brownie dışında porselen fincan takımı, farklı tütsü çeşitleri, Okkalı- Mithra Türk Kahvesi ve kuru çiçek de bulunuyor. Tüm bunların bir arada bulunduğu bir ortam, çok hoş olmaz mıydı?

Peki, içerisinde kolonya, el kremi, tütsü ve lezzetine doyamayacağınız çikolataların olduğu bir kutuya ne dersiniz? Kulağınıza hoş geldiyse, sizlere Çikolata ve Kahve Hediye Kutusu’nu tavsiye ederiz.

Çiçek Sever Kuzene Hediye

cicek-sever-kuzene-hediye

Çiçekler bulundukları her ortamı güzelleştiren, insanlara mutluluk ve enerji saçan canlılardır. Onların bakımını yapmak, onlarla sohbet etmek ruhlarımıza iyi gelir. Kuzeniniz de girdiği her ortamı güzelleştirdiğini, mutluluk saçtığını düşünüyorsanız; onunla sohbet etmek sizin ruhunuz için bir şifaysa, ona bir çiçek hediye edebilirsiniz.

Bizim ilk önerimiz, güzelliğiyle göz kamaştıran Coral- Çift Dallı Mercan Rengi Orkide. Çünkü, bu güzel orkide, hem kuzeninizi mutlu edecek; hem de ona ne kadar özel olduğunu hissettirecek.

Çiçek bakımı zor ve meşakkatli bir süreçtir ama insana kocaman bir huzur hediye eder. Kuzeninize hediye edeceğiniz çiçeğin, tıpkı ona olan sevginiz gibi daima büyümesini isterseniz sizlere Zuzu- Lila Antoryum ve Bola- Pembe Begonya’yı da tavsiye ederiz.

Fotoğraf Sever Kuzene Hediye

fotograf-sever-kuzene-hediye

Eminiz ki, kuzeninizle pek çok mükemmel anıya sahipsinizdir. Gözlerinizi kapayıp bu anıları düşlediğinizde içinizde doğan huzuru daha da kalıcı hale getirmek isterseniz, ona içerisinde fotoğraf barındıran bir hediye verebilirsiniz.

Birlikte olan fotoğraflarınızı eşsiz birer anıya dönüştürmek isterseniz, size tavsiyelerimiz Üçgen Ahşap Anı Ağacı ve 12 Kare Kart Baskı ve Ahşap Anı Çerçevesi ve 12 Pola Kart Baskı. Ayrıca, masasında başını her kaldırdığında; yüzünde tatlı bir gülümseme uyandırmak isterseniz Dikey Fotoğraflı Masa Takvimi’ni de tavsiye ederiz.

İlginç Hediyeler

ilginc-hediyeler

Yeni deneyimler, sadece ufkumuzu genişletmez. Aynı zamanda da birçok güzel hatıra biriktirmenize yol açar. Kuzeninizle geçirdiğiniz vakitlerde yeni deneyimler yaşamak ister misiniz? O halde ona hediye edebileceğiniz çok fazla seçeneğiniz var. Örneğin, kuzeninizin ilgi alanı bitkilerse; ona bir Fesleğen Yetiştirme Deneyimi hediye edebilirsiniz. Böylece, güzel anılarınıza bir diğerini daha ekleyebilirsiniz.

Ayrıca, Kokulu Taş Deneyimi ve Sabun Bazı Deneyimi de kuzeninizi çok mutlu edecektir.

Dünya Kuzenler Günü ile İlgili Anlamlı Sözler

dunya-kuzenler-gunu-ile-ilgili-anlamli-sozler

İlginizi Çekebilir: Erkek Kuzene Hediye Fikirleri

  • “Canım kuzenim, bu hayatın bana verdiği en güzel sürprizlerinden biri sensin. Seninle her anım bir macera.”
  • “Arkadaşlar gelir geçer, ama kuzenler sonsuza dek kalır.”
  • “Kuzenlerimiz, çocukluk anılarımızın en değerli parçalarıdır.”
  • “Sen benim için sadece bir kuzen değil, aynı zamanda en iyi arkadaşım ve sırdaşımsın.”
  • “Biricik kuzenim, ailemizdeki en güzel hediye sensin. Seni seviyorum.”
  • “Her daim yanında olduğumu bilmeni istiyorum. İyi ve kötü günlerimde seni yanımda görmek bana mutluluk veriyor.”
  • “Kuzenlerin bir tanesi, gülüşünle dünyamı aydınlatıyorsun. Seninle her şey daha güzel.”
  • “Kuzenler arasında kurulan bağ, hayatın en sağlam ve en değerli bağlarından biri.”
  • “Seninle geçen her an, unutamayacağım bir anı haline geliyor. İyi ki varsın, kuzenim.”
  • “Seninle birlikte büyümek ve bu hayatı paylaşmak büyük bir mutluluk. Seni çok seviyorum, kuzenim.”

Erkek Kuzene Dünya Kuzenler Günü Mesajları

  • “Biricik kuzenim, çocukluğumuzdan beri en iyi arkadaşım oldun. Dünya Kuzenler Günü’müz kutlu olsun, iyi ki varsın!”
  • “Kan bağımız kadar güçlü dostluğumuzla, her zaman yanımda olduğun için teşekkür ederim. Dünya Kuzenler Günü’n kutlu olsun!”
  • “Her anımda yanımda olup, hayatıma anlam katıyorsun. Dünya Kuzenler Günü’müz kutlu olsun. Seninle her şey daha güzel!”
  • “Birlikte büyüdüğüm, en güzel hatıralarımı paylaştığım canım kuzenim, günümüz kutlu olsun. Seninle olmak şahane bir his!”
  • “Kardeşim gibi gördüğüm sevgili kuzenim, Dünya Kuzenler Günü’müz kutlu olsun. Hayatımda olduğun için çok minnettarım.”

Kadın Kuzene Dünya Kuzenler Günü Mesajları

  • “Canım kuzenim, sen benim bu hayattaki en iyi sırdaşımsın. İyi ki varsın!”
  • “Çocukluk anılarımın en güzel ortağı, Dünya Kuzenler Günü’müz kutlu olsun.”
  • “Senin gibi bir kuzenim olduğu için çok şanslıyım. Her daim yanında olacağıma söz veriyorum, seni çok seviyorum.”
  • “Sen benim için sadece bir kuzen değilsin, aynı zamanda kardeşimsin. Aramızdaki sevgi ve güven bağı için teşekkür ederim.”
  • “Dünya, senin varlığınla anlam kazanıyor. Hayatıma anlam kattığın için teşekkür ederim, güzel kuzenim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir