Dünya Erkekler Günü Neden ve Ne Zaman İlan Edildi?

dunya-erkekler-gunu-neden-ve-ne-zaman-ilan-edildi

Dünya Kadınlar Günü’nden herkes haberdar. Peki ya, Dünya Erkekler Günü Neden ve Ne Zaman İlan Edildi?

Köklü bir tarihsel geçmişe dayanmayan Dünya Erkekler Günü, sosyal medyanın da etkisiyle birlikte gittikçe yaygınlaşıyor. İnsanlar, Dünya’nın pek çok yerinde çeşitli etkinlikler ve kutlamalar düzenliyor.

İnsanlar, bu günü erkeklerin toplum içerisinde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulamak amacıyla kutlarlar.

Sizin için hazırladığımız yazıda, Dünya Erkekler Günü’ne dair pek çok bilgiye ulaşacaksınız.

Dünya Erkekler Günü Tarihçesi

dunya-erkekler-gunu-tarihcesi

İlginizi Çekebilir: Erkeğe Hediye Fikirleri

Dünya Erkekler Günü, ilk olarak 1999 yılında Trinidad ve Tobago’da Dr. Jerome Teelucksingh tarafından kutlanmaya başlanmıştır. Dr. Teelucksingh, babasının doğum gününü seçerek, bu günün erkeklerin ve erkek çocuklarının karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek için önemli bir fırsat olduğu fikrini savunmuştur. O zamandan beri, uluslararası bir konuma yerleşmiştir. Birçok ülkede çeşitli etkinlikler, seminerler, spor aktiviteleri ve sosyal medya kampanyaları aracılığıyla kutlanmaktadır.

Uluslararası Dünya Erkekler Günü’nü kutlayarak, erkeklerin topluma yaptığı katkıları takdir edebilir ve daha sağlıklı, eşitlikçi bir dünya yaratma yolunda güzel adımlar atabiliriz.

Ne Zaman?

Dünya Erkekler Günü, her yıl 19 Kasım‘da kutlanır.

Uluslararası bir gün olan Dünya Erkekler Günü, erkeklerin sağlık sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek, erkeklerin olumlu rol modellerini kutlamak ve erkeklerin topluma yaptığı katkıları takdir etmek amacıyla düzenlenir.

Neden İlan Edildi?

Erkekler Günü, erkeklerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ilan edilmiştir. Bu özel gün, erkeklerin topluma yaptığı katkıları takdir etmenin yanı sıra, daha sağlıklı, eşitlikçi ve adil bir dünya için atılan önemli bir adımdır.

Erkekler Günü Amacı

dunya-erkekler-gunu-amacı

Uluslararası Dünya Erkekler Günü’nün amaçlarını birkaç alt başlıkta inceleyebiliriz.

Bunlardan ilki; katkıların tanınmasıdır. Erkeklerin ailelerine ve yaşadıkları topluma olan katkılarının takdir edilmesi amaçlanmıştır. Çocuklara ve gençlere olumlu erkek rol modelleri sunma, bir diğer amacıdır.

Amaçlar arasında, erkeklerin fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarına dikkat çekmek, yüksek intihar oranlarını azaltmak ve erkek sağlığını iyileştirmek de var.

Dünya Erkekler Günü, sadece erkekler hakkındaki olumsuz klişelere ve toplumsal normlara karşı mücadele etmez. Aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadın haklarını ihmal etmeden erkeklerin de toplumsal sorunlarını gündeme getirmek amacı da taşır.

Dünya Erkekler Günü Hediye Fikirleri

Bu özel günde, sevdiklerine hediyeler almak, yanlarında olduğunu göstermek isteyenler için birçok hediye fikrimiz bulunuyor. Öncelikle; karşınızdaki kişinin ilgi alanları, hobileri ve hayat tarzına uygun hediyeler seçmeniz çok daha etkileyici olacaktır.

Babaya Dünya Erkekler Günü Hediyesi

babaya-dunya-erkekler-gunu-hediyesi

İlginizi Çekebilir: Babaya Hediye Fikirleri

Erkekler Günü’nde hayat yolculuğunuzun ilk gününden beri yanınızda olan babanıza anlamlı bir hediye vermek ister misiniz? Sizin için pek çok hediye fikrimiz var.

Fotoğraflar, anılarımızı sonsuzluğa taşırlar. Siz de babanıza olan sonsuz sevginizi göstermek istiyorsanız, ona Babaya Fotoğraflı Mini Hediye Kutusu alabilirsiniz. Bir hatıranızı daha kalıcı hale getirip, onu mutlu edebilirsiniz.

Her çocuğun ilk kahramanı babasıdır. Sizin için de dünyanın en iyi babası, sizin babanız ise; ona Best Father Kupa Hediye edebilirsiniz.

Babanızın Dünya Erkekler Günü’nü unutamayacağı bir yemekle kutlamak ister misiniz? İki Kişi için Tarihi Vapurda Terasta Akşam Yemeği hediye edebilirsiniz. Bu günü, özel bir yemekle kutlayarak unutamayacağı bir anıya dönüştürebilirsiniz.

Sevgiliye Dünya Erkekler Günü Hediyesi

sevgiliye-dunya-erkekler-gunu-hediyesi

Sevgilisine Dünya Erkekler Günü’nde hiç unutamayacağı bir hediye vermek isteyenler için pek çok hediye fikrimiz mevcut.

Sıradan bir hediye vermek istemeyenler için, içerisinde pek çok ürün bulunan Kahve ve Sandal Esintisi Hediye Kutusu ilk önerimiz. Onu düşündüğünüzü hatırlatacak ürünlerle hazırlanmış bir hediye olduğuna emin olabilirsiniz.

Sevginizi, bugünde de haykırmak istiyorsanız; ona Love You Mottolu Porselen Kupa hediye edebilirsiniz. Her kullandığında size olan sevgisinin daha da büyüyeceğine eminiz.

19 Kasım Erkekler Günü kutlamanızı romantik bir anı olarak hatırlamak ister misiniz? O zaman, size tavsiyemiz Romantik Yat Gezisi.

Erkek Kardeşe Dünya Erkekler Günü Hediyesi

erkek-kardese-dunya-erkekler-gunu-hediyesi

Bu özel günde, erkek kardeşini mutlu etmek isteyenler için ilk önerimiz Tatlı Bir Anı Hediye Kutusu. Kutunun içerisinde bulunan hediyeleri kullanırken, hep sizi hatırlayacaktır.

Sizin de kardeşiniz bilgisayar oyunları oynamayı seviyor mu? Ona More Than Video Games Porselen Kupa hediye edebilirsiniz. Sevginizi göstermenin en güzel yollarından biri olacaktır.

Çocukluğunuzdan beri en güzel anları paylaştığınız kardeşinize İki Kişi için Binicilik Dersi hediye edebilirsiniz; böylece güzel hatıralarınıza bir yenisini ekleyeceksiniz.

Dünya Erkekler Günü Mesajları

dunya-erkekler-gunu-mesajlari

  • “Güçlü olmak sadece fiziksel değil, duygusal ve zihinsel dayanıklılık demektir. Gününüz kutlu olsun!”
  • “Erkeklerin sağlığı, mutluluğu ve başarısı, toplum için önemlidir. Tüm erkeklere saygıyla, gününüz kutlu olsun!”
  • “Hayatın her alanında pozitif rol model olan erkeklere selam olsun. Dünya Erkekler Günü kutlu olsun!”
  • “Topluma yaptıkları katkılarla dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tüm erkeklerin gününü kutlarım!”
  • “Erkeklerin de duygusal, zihinsel ve fiziksel sağlıklarına özen göstermeliyiz. Dünya Erkekler Günü’nüz kutlu olsun!”
  • “Her gününüz sağlık, mutluluk ve başarı ile dolu olsun. Nicelerine!”
  • “Toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunan tüm erkeklerin günü kutlu olsun. Hep birlikte daha güçlü ve eşit bir dünya için!”
  • “Çocuklara ve gençlere ilham veren tüm erkeklerin günü kutlu olsun. Pozitif rol modeller olmaya devam edin!”
  • “Erkeklerin cesareti, sadakati ve sevgisi, hayatımıza anlam katıyor. Dünya Erkekler Günü’nüzü kutluyorum!”
  • “Erkeklerin de duygularını ifade etmeye hakkı var. Gününüzü en içten dileklerimle kutlarım!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir
dunya-kardesler-gunu
Daha Fazla
Dünya Kardeşler Günü Ne Zaman?
İçindekiler Gizle Kardeşler Günü Nedir?Kardeşler Günü Var mı?Kardeşler Günü Ne Zaman?Kız Kardeşler Günü Ne Zaman?Erkek Kardeşler Günü Ne…