Dünya Emekçi Kadınlar Günü Ne Zaman?

dunya-kadinlar-gunu-ne-zaman

Dünya Emekçi Kadınlar Günü ne zaman diye merak etmeye başladıysanız o güne az bir zaman kalmış demektir. O halde Dünya Emekçi Kadınlar Günü ne zaman 2023, hatırlatmakta fayda var.

Bu içeriğimizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk ne zaman kutlandı, Kadınlar Günü ne zaman ilan edildi gibi sorulara yanıt vereceğiz. Böylece merak ettiğiniz tüm soruların cevabını içeriğimizin sonunda öğrenmiş olacaksınız. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

♀️ Kadınlar Günü hediyeleri için tıklayın.

Dünyada Kadınlar Günü İlk Ne Zaman Kutlandı?

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-tarihce

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk ne zaman kutlandı diye merak edenler için bir başlık açmak istedik. İşte, kısaca Kadınlar Günü tarihçesi.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tarihçesi

Dünya Emekçi Kadınlar Günü her sene 8 Mart’ta kutlanmaktadır. Peki sizce neden 8 Mart emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanıyor? Aslında 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmasının altında önemli bir gerçeklik yatar. Bu günün emekçi kadınlara adanmasında 1900’lü yıllarda Amerika’da kadın haklarının hiçe sayılması sonucu kadınların hak arayışı mücadelesi etkili olmuştur.

Dolayısıyla 8 Mart’ın hikayesi kadınların haklarını elde etme serüveniyle başladığını söyleyebiliriz. Tüm bu serüvenin sonucunda ise bu gün, özel ve önemli bir gün olarak tarihteki yerine almıştır.

Dünya Kadınlar Günü Neden Önemli?

Her sene Mart ayının ilk haftasından itibaren çok sayıda Kadınlar Günü mesajları, reklamları ve yazıları ile karşılaşıyoruz. Bu durum aslında bir gerçekliği de gözler önüne seriyor: Kadınların hakları ve hak ettiği değer sadece yılda bir kez bir haftaya mı sıkıştırılıyor?

Yıllardır eşit haklar için devam eden çaba yılın geri kalanında unutuluyor gibi. Dolayısıyla bu durumu sorgulamamak işten bile değil.

Ne yazık ki ülkemizde de olduğu gibi dünyanın farklı yerlerinde de kadınlar çoktan sahip olması gereken sosyal haklardan çoğu zaman mahrum bırakılıyor. Ancak mart ayı geldiğinde kadınların haklarını savunmaktan, onlara daha iyi yaşanabilir bir hayat sunmaktan bahsediliyor.

Oysa bu bahsi geçen mevzular kadınların her zaman sahip olması gereken temel hak ve özgürlükler.

Bu sebeple Kadınlar Günü kutlaması çerçevesinde söylenenler ne yazık ki birçok kadına samimi gelmiyor. Yine de Dünya Kadınlar Gününde kadınlar için özel çalışmalar yapılması, idealin ne olduğunu gösterdiği ve eksiklikleri parmakla gösterdiği için değerli.

2024 Yılında Kadınlar Günü Ne Zaman?

2024 yılında Kadınlar Günü 8 Mart Cuma gününe denk gelmektedir. Peki 8 Mart’ta değer verdiğiniz kadınlar için bugün neler yapabilirsiniz?

Bu özel günde kadınlar için farklı güzellikte şeyler yapılabilir. Zaten öyle ki toplum olarak Kadınlar Günü’nde biz kadınlar bir yakınımızdan özel bir beklenti içinde olmamaya alışkınız. Dolayısıyla bu gün için özel bir şey yapılsa herhalde şaşırmayacak, sevinmeyecek kadın yoktur diyebiliriz.

Pek çok millet gibi Türkiye’de Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart tarihinde kutlanır. Her ne kadar kutlama olsa da 8 Mart aslında hayatları pahasına mücadele veren kadınların anma günüdür.

Kadın haklarının savunucusu olan her kadının anılma, hatırlanma günüdür. Nitekim bu hatırlanma daha sonraki yıllarda kutlama merasimlerine dönüşmüştür.

Bu yıl Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu sene Cuma gününe denk geliyor. Hafta içine denk gelen bu önemli günde iş çıkışı sevdiğiniz kadına güzel bir yemek hazırlayarak ve nefis bir filtre kahve hazırlayarak onu mutlu edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra Muhiku’nun özel kuryeyle İstanbul içerisinde aynı gün teslim hediye hizmetinden yararlanabilirsiniz. Başka şehirler için önceki haftadan siparişinizi vermenizi öneririz.

En Güzel Kadınlar Günü Hediyeleri Muhiku’da!

Kadınlar Günü’nde daha önce sevdiğiniz kadın için hiç hediye almadıysanız bu sene bir farklılık yapabilirsiniz. Muhiku’nun kadınları düşünerek özenle hazırladığı kadınlara özel hediye kutularıyla onları mutlu edecek bir sürpriz yapabilirsiniz.

Her bir ayrıntısıyla kadınlar için özel olarak tasarlanan armağanlar için kadına hediye sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kadınlar Günü Hediye Kutusu

kadinlar-gunune-ozel-hediye-kutusu-2024

Muhiku’nun Kadınlar Günü Hediye Kutusu’nda yer alan ürünlerin her biri, bir kadına kendini değerli hissettirecek ürünler. Hayatın her alanında yorulan, işi ve meşguliyeti ne olursa olsun dinlenmeye ihtiyaç duyan kadınlar için keyif verici zamana sahip olmak çok önemli. Bu kutu da tam olarak keyifli ve huzurlu zamanlar yaratabilmeniz için tasarlandı.

Kadınlar Günü Hediye Kutusu içinde;

  • Spring çayı,
  • Kadınlar Günü özel tasarım kupa,
  • Dünya Kadınlar Günü bardak altlığı,
  • Coschocolate x Muhiku kırmızı meyveli gold çikolata,
  • Lila çiçek desenli tasarım fular,
  • 4 farklı tütsü ve tütsü kayığı,
  • Ayrıca hediye notunuz yer alıyor.

Hediyenizi anlamlı bir notla taçlandırmayı unutmayın! Hediye notu yazarken zorlanıyorsanız Kadınlar Günü sözleri başlıklı yazımızdan ilham alabilirsiniz.

Kahve Keyfi Hediye Kutusu

kahve-keyfi-hediye-kutusu-yeni-tasarim

Muhiku’nun Kahve Keyfi Hediye Kutusu, enerji ve mutluluk veren bir kutu. Bu sebeple Kadınlar Günü’nde değer verdiğiniz kadınlara armağan edebileceğiniz en güzel hediyelerden biri. Kadınlara müthiş bir enerji ve rahatlık verecek bu seti; anneniz, eşiniz, sevgiliniz ya da arkadaşınız için tercih edebilirsiniz.

Muhiku’nun Kahve Keyfi Hediye Kutusu içinde;

  • Burundi Afric kahvesi,
  • Guatemala HueHuetenango kahvesi,
  • Siyah seramik kupa,
  • Siyah çizgili beton bardak altlığı,
  • 4 farklı tütsü ve tütsü kayığı,
  • Son olarak hediye notunuz yer alıyor.

Kadın ruhuna hitap eden hediye kutularından birini siz de yakınlarınıza hediye edebilirsiniz. Böylece onlara duyduğunuz sevgiyi derinden hissettirebilirsiniz.

Dinlenme Zamanı Hediye Kutusu

dinlenme-zamani-hediye-kutusu-2024

Yorulmak ve dinlenmek nedir bilmeyen kadınlar için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek de Muhiku’nun Dinlenme Zamanı Hediye Kutusu. Eğer sizde kadın sevdiklerinizin gerçekten dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu hissediyorsanız onlara bu özel kutuyu armağan edebilirsiniz.

Muhiku’nun Dinlenme Zamanı Hediye Kutusu içerisinde;

  • Spring çayı,
  • Happy Women’s Day kupa,
  • Patiswiss çikolata,
  • Yade Hindistan cevizli sabun,
  • Yade ada çayı tütsü,
  • Yves Rocher el kremi,
  • Yves Rocher duş jeli,
  • Ayrıca hediye notunuz yer alıyor.

Bu ince düşünülmüş kutu içerisinde yer alan her bir ürün, kadınları mutlu etmeye yeter. Bu nedenle Muhiku’nun özenle tasarladığı bu hediye kutusunu hiç düşünmeden satın alabilirsiniz.

Hayallerinden vazgeçmeyerek her türlü zorlu koşulda hakları ve özgürlüğü için mücadele eden tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kadinlar-gunu-sozleri
Daha Fazla

Kadınlar Günü Sözleri

İçindekiler Gizle En Güzel Kadınlar Günü SözleriEşe Kadınlar Günü SözleriSevgiliye Kadınlar Günü SözleriAnneye Kadınlar Günü SözleriAblaya Kadınlar Günü…