Doğum Günü Masa Süsleme Önerileri

dogum-gunu-masa-susleme-onerileri

Sevdikleriniz için dört dörtlük bir doğum günü partisi hazırlamak mı istiyorsunuz? O halde mükemmel bir masa hazırlamakla işe başlamalısınız. Sizlere ilham olması için hazırladığımız doğum günü masa süsleme fikirlerinden faydalanarak sevdikleriniz için ne tarz bir doğum günü masası hazırlamak istediğinize karar verebilir ve bir an önce hazırlıklara koyulabilirsiniz.

Doğum günü partileri üç şeyle anlam kazanır. Bunlar; doğum günü pastası, süslemeler ve tabii ki doğum günü hediyesidir. Bu üç şeyden birinin bile eksikliği doğum günü partisinin yarım kalmasına sebep olur. Bu da dört dörtlük bir parti hazırlamak isteyen bizlerin en son isteyeceği şeydir.

Doğum günü masa süsleme işine başlamadan önce bir konsept belirlemelisiniz. Bu konsept doğrultusunda süslemeler seçmeli ve pasta yaptırmalı ya da yapmalısınız. Doğum günü pasta tarifi yazımıza göz atabilirsiniz.

Birbiriyle alakasız süslemeler yerine belli bir konsepte göre ya da belli renkler ve desenler doğrultusunda hazırlanan bir doğum günü partisi daha havalı ve daha özel görünecektir.

Örneğin doğum günü partisi hazırlamak istediğiniz bir yakınınız vahşi doğa hayranı olsun. Onun için doğum günü pastasında vahşi hayvan figürlerine yer verebilirsiniz. Doğum günü pastasının yanına safari konsepti masa süsleme yapabilirsiniz. Böylelikle doğum günü partisinde bir uyum yakalayabilir ve sıra dışı bir doğum günü partisi hazırlayabilirsiniz.

Doğum günü pastasını, masa ve süsleme işlerini tamamladığınız zaman geriye bir tek hediye seçmesi kalıyor. Parti hazırlıklarıyla uğraşırken sakın doğum günü hediyesini unutayım demeyin.

? Muhiku’nun konsept doğum günü hediyesi seçenekleri içerisinden sevdikleriniz için en az hazırladığınız parti kadar sıra dışı bir hediye seçin!

Bebek İçin Doğum Günü Masa Süsleme

Dünyayı yeni yeni keşfeden bebeğiniz, torununuz ya da yeğeniniz için en özel doğum gününü hazırlamayı istemekte çok haklısınız. Çünkü yaşamının ilk yıllarında bambaşka deneyimlere kucak açan bir bebeğin elini tutmanıza ihtiyacı var.  Yıllar sonra geçmişe dönüp baktığında en özel anlarını sizinle yaşamanın mutluluğunu hissedecektir.

Eğer bebeğiniz, torununuz ya da yeğeniniz üç yaşından daha büyükse ve sevdiği bir çizgi film karakteri varsa mutlaka partide, pastada ve doğum günü masasında bu karaktere yer verin. O karakteri görmek bile mutluluktan havalara uçmasına fazlasıyla yetecektir.

Örneğin; torununuz tek boynuzlu atların varlığına sizi inandırmaya çalışıyor olabilir. Onlara fazlaca hayran olan çocuklar için unicorn masa süsleme yapabilirsiniz. Unicornlu doğum günü pastası, peçeteler, bardaklar ve süslemeler ile dolu bir parti hazırlayabilirsiniz.

1 Yaş Doğum Günü Masa Süslemesi

bebek-icin-dogum-gunu-masa-susleme

Bir yaş bebeğinizin, torununuzun ya da yeğeninizin yeryüzüne gelişinin ilk yıl dönümü! Bu özel yılı en özel şekilde kutlamalısınız ki gelecekte ona hoş bir anı bırakabilesiniz. Onun için en lezzetli pastayı yaptırmalı, doğum günü masa süsleri içerisinden partiniz için en uyumlu olanları seçmelisiniz.

Bebekler için yapılan doğum günü partilerinde ilk yaşlarda sayılar ön plandadır. Dolayısıyla bir yaşına girecek olan bebeğiniz, torununuz ya da yeğeniniz için doğum günü partisi hazırlamak istiyorsanız 1 rakamına fazlaca yer vermelisiniz.

Bu durum 2 yaş doğum günü masa süslemesi için de geçerli. Çünkü bu yaşlardaki çocuklar belli bir nesneye ya da çizgi film karakterlerine yönelmedikleri için en iyi seçim rakamlar olacaktır.

Bebek için doğum günü masası hazırlarken öncelikle düz renk bir örtü seçin. Çünkü masanın üzeri yeterince hareketli olacak. Eğer örtüyü de hareketli seçerseniz parti boyunca misafirlerinizin gözlerini kanatabilirsiniz.

Kız bebek için pembe, erkek bebek için mavi renk kullanmak zorunda değilsiniz. Bebeğinize en çok yakıştırdığınız tonları seçebilir ve bu tonlarda kurabiyeler, muffinler, cupcakeler ve şekerlemeler hazırlayabilirsiniz.

Partinizde ağırlıklı olarak çocuklar ve bebekler bulunacağı için masada genel itibariyle yenilebilir detaylar kullanmalısınız. Kısacası birbirinden lezzetli atıştırmalıklar ile masaya renk ve detay katmalısınız.

Masada kullanacağınız tabaklar, çatallar ve bardaklar da partide kullanacağınız renkler ile uyumlu olmalı. Böylelikle doğum günü masasında bir ahenk yaratmış olacaksınız.

Doğum günü masasının bir köşesine de parti hatıralarını koyabilirsiniz. Yaptırdığınız şekerlemeler ya da süslemeleri masanın en başına koyarak partiye katılan herkesin görmesini ve almasını sağlayabilirsiniz.

Masanın ön kısmına “….. 1 Yaşında!” yazısı asabilirsiniz. Masanın önünde bulunduğu duvara ise kocaman “Happy Birthday” ya da “İyi ki Doğdun!” yazısı asabilirsiniz. Bu yazının bir köşesini “ters L” şeklinde olacak şekilde balonlarla süsleyebilirsiniz. Böylece hem parti havasını koruyabilir hem de ortamı çok sıkmamış olursunuz.

Evde Doğum Günü Masa Süsleme Fikirleri

evde-dogum-gunu-masa-susleme-fikirleri

Konsept bir doğum günü partisi hazırlamak için bir cüzdan dolusu para dökmenize lüzum yok. Organizasyon şirketlerinin hazırladıkları süslemeleri size yakın bir yerden ya da internetten yarı fiyatına temin ederek sevdikleriniz için mükemmel bir doğum günü sürprizi hazırlayabilirsiniz.

Evde doğum günü masa hazırlama fikirlerimizi kendinize ve sevdiklerinize uyarlayarak onlar için unutulmaz bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. İşte, evde hazırlayabileceğiniz konsept doğum günü masa süsleme fikirleri!

18 Yaş Doğum Günü Masa Süslemesi

18 yaş, bir kelebek misali kozamızdan çıktığımız ve gökyüzüne doğru kanat çırptığımız o ilk gün! Toplumda ve kendi hayatımızda söz sahibi olduğumuz, yetişkinliğe adım attığımız bu özel gün diğer tüm doğum günlerimizden çok daha özel.

Kızınızın, oğlunuzun, torununuzun ya da arkadaşınızın 18 yaşını kutlamak için özel bir parti hazırlamak istiyorsanız bu günün ruhuna uygun bir doğum günü masası hazırlamakla başlamalısınız. Masaya düz renk bir örtü sermekle işe başlayın. Masanın ön kısmına “Happy Birthday” ya da “İyi ki Doğdun” yazısı asın.

Doğum günü masasının ortasına 18 yaş pastasını koyun. Pastanın sağına ve soluna hazırladığınız atıştırmalıklardan yerleştirin. Masanın sol başına büyük bir baş harf yerleştirin, masanın sağ başına ise 18 rakamını yerleştirin.

Bunun için yaldızlı ya da mat renklerle süslenmiş köpükleri ya da balonları kullanabilirsiniz. Ayrıca doğum günleri için özel olarak hazırlanan doğum günü masa süsleri setlerinden faydalanabilirsiniz.

Masanın boş kısımlarına ise kullanılacak tabakları, çatalları ve bardakları dizebilirsiniz. Bu bir yetişkinliğe giriş partisi olduğu için daha düz renkli tabaklar, bardaklar ve çatallar kullanmalısınız.

Sevgiliye Doğum Günü Masa Süsleme

Sevgiliye doğum günü denilince akla ilk gelen romantik detaylarla süslü bir doğum günü olsa gerek. Bu parti iki kişilik romantik bir parti olabileceği gibi en yakın arkadaşların davet edildiği bir parti de olabilir. Ama bize sorarsanız öncelikle baş başa bir kutlama daha sonra ise küçük bir parti hazırlayabilirsiniz.

Hazırlık telaşından dolayı henüz bir hediye seçemediyseniz Muhiku’nun sevgiliye hediye kutuları içerisinden sevgiliniz için en romantik doğum günü hediyesini seçebilirsiniz.

Sevgilinizin doğum gününü baş başa kutlamaya karar verdiyseniz romantik masa süsleme malzemeleri arasında gezinmeye başlasanız iyi edersiniz. Öncelikle masanızda doğum günü mumu dışında da bir mum bulunmalı. Çünkü mum eşittir romantizm demektir ve romantizme ait detayları atlamak istemeyiz.

❤️ Muhiku’nun romantik kalpli dekoratif mumunu tercih edebilirsiniz.

Doğum günü masasını baş başa yenilen romantik bir yemek masası şeklinde dizayn edin. Seramik iki mumluğu aralarında mesafe olacak şekilde karşılıklı koyun. İçerisine ise son zamanların en popüler mumlarından olan örgü şeklindeki mumlardan alın ve içlerine yerleştirin. Mumun rengini aşkın evrensel rengi olan kırmızı renk seçebileceğiniz gibi başka bir renkte de seçebilirsiniz.

Daha sonra servis tabakları, çatallar ve bardakları yerleştirin. Masanın en ortasına ise doğum günü pastasını koyun. Doğum günü pastasının üzerine uzun, ince doğum günü mumlarından yerleştirin. Masanın üzerine minik kalp şeklindeki mumlarla hareket katın ve sevgilinizin servis tabağının içerisine en güzel duygularınızın yazılı olduğu bir not ve sağ tarafına ise onun için seçtiğiniz hediyeyi koyun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

babayaya-hediye-mesaj
Daha Fazla

Babaya Doğum Günü Hediyesi Ne Alınır ?

İçindekiler Gizle Babaya Anlamlı Doğum Günü HediyesiErkeğe Premium Hediye KutusuPlakFotoğrafBabaya El Yapımı HediyelerKendi Kutunu YapKurabiyeDeniz Taşlarından ÇerçeveDondurma Çubuklarından…