Denizin ve Güneşin Tadını Çıkarırken Okunacak Kitaplar

denizin-kumun-ve-gunesin-tadini-cikarirken-okunacak-kitaplar

Yaz aylarına giriş yapınca hepimiz hemen planlar yapmaya, senenin yorgunluğunu güzel bir tatil ile geride bırakmak isteriz. Söz konusu yaz tatili olunca da mutlaka okunacak kitaplar listesi yaparız.

Çünkü kışın gerekli gereksiz birçok sebepten dolayı okuyamadığımız kitaplar, yaz aylarında kitaplıktan çıkar ve tatil çantamızda yerini alır.

Okunacak kitap listesi tabii ki saymakla bitmez. Fakat yaz tatilinde klasikleşmiş kitapların üzerine  çizgi atabiliriz.

Kitaplar, her zaman boş zamanımızı değerlendirmenin bir yöntemi gibi görünür. Fakat durum tam olarak öyle değil. Yeni şeyler keşfetmenin en güzel yöntemlerinden biri olan kitaplar, hayatımıza dokunan en sihirli araçlardan.

Dolayısıyla bu sihri keşfetmek için özel kitaplara ihtiyacımız var! Peki, hangi kitaplar kesinlikle okunmalı diye soruyorsanız size seçkin bir liste hazırladık.

Yazın; güneşin ışıltısı, denizin sesi ve rüzgarın fısıltısı ile okuyacağınız en güzel kitaplara gelin birlikte göz atalım.

Tatilde En Çok Okunan Kitaplar Hangileridir?

Aslında tatilde okumak için yanınıza almanız gereken birçok kitap var. Fakat bunların hepsini yazamayacağımızdan sizin için özel bir liste hazırladık.

Herkesin okumaktan keyif aldığı, listelerin en üst sıralarında yer almış kitaplar ile yaz tatilinizi daha da keyifli bir hale getirebilirsiniz.

kurk-mantolu-madonnaOkunacak kitaplar listesi kişide kişiye değişiklik gösterse de herkesin mutlaka okumaktan keyif aldığı ortak kitaplar vardır. Dolayısıyla bu kitaplardan yola çıkarak size en iyi kitaplar listesi hazırladık. Gelin lafı daha fazla uzatmadan okunması gereken kitaplara birlikte göz atalım.

Kürk Mantolu Madonna | Sabahattin Ali

Sabahattin Ali’nin ölümsüz eserleri arasında yer alan Kürk Mantolu Madonna herkesi kendine hayran bırakan romanlardan biri. Türk edebiyatında oldukça önemli bir noktada yer alan bu kitap, hüzünlü hikayesi ile sizleri eşsiz bir yolculuğa çıkaracak!

Hüzünlü ve sürükleyici bir aşk hikayesini konu alan Kürk Mantolu Madonna, usta edebiyatçının kalemi ile farklı bir boyut kazanıyor. Okuyanların tekrar okumak isteyeceği kitap, yaz tatilinizi eşlik edecek en özel hikayelerden biri.

Şeker Portakalı | Jose Mauro De Vasconcelos

Dünyayı küçük bir çocuğun gözünden keşfetmeye hazır mısınız? Zeze, yazarından daha büyük bir üne kavuşan nadir roman kahramanlarından biri.
Haliyle durum kitabı eşsiz bir noktaya taşıyor! Biliyoruz ki  Şeker Portakalı’nı hemen hemen herkes okudu. Evet, farkındayız. Ama sizce de bu büyülü hikaye yaz aylarında tekrar okunmayı hak etmiyor mu?
seker-portakali
Her sayfası ayrı bir satır arası olan Şeker Portakalı, yetişkinlerin dünyasına hayal gücüyle meydan okuyor. Yazarın çocukluğundan derin izler taşıyan Zeze karakteri tek başına öğrenmeyi, keşfetmeyi çoğu zaman mücadele etmeyi anlatıyor.
“Daha çok anlat,” dedim.
“Hoşuna gidiyor mu?”
“Çok. Elimden gelse, seninle sekiz yüz elli iki bin kilometre hiç durmadan konuşurdum.”
“Bu kadar yola nasıl benzin yetiştiririz?”
“Gider gibi yaparız.”

Huzursuzluk | Zülfü Livaneli

Livaneli’nin eşsiz romanlarından biri olan Huzursuzluk, herkesin mutlaka okuması gereken kitaplar arasında yer alıyor. Büyülü bir hikayenin içene çekildiğiniz bu roman ile kadim şehir Mardin’e misafir oluyoruz. Adeta hüzünlü bir hikaye ile sarsılıyorsunuz.

Huzursuzluk, yeni birçok şeyi keşfetmenize yardımcı olacak olan sevda ile acının içe içe geçtiği bir Ortadoğu hikayesi. Hikayenin önemli bir noktası olan Ezidi kültürünü keşfetmeye hazır mısınız? O halde Zülfü Livaneli’nin eşsiz romanlarından biri olan Huzursuzluk kitabını mutlaka çantanıza ekleyin!

Hayvan Çiftliği | George Orwell

hayvan-ciftligiHayvanlar üzerinden aktarılan bir sistem eleştirisi olan Hayvan Çiftliği kitabı güç zehirlenmesini ele alıyor. Anlatım dili, tekniği ve birçok  özelliği ile fark yaratan bu kitap size zihninizde defalarca kez sorgulayacağınız konu başlıkları bırakıyor.

Dolayısıyla bu kitap tatilinizin en güzel detaylarından biri olarak sizinle yolculuk yapıyor. “Bütün kitaplar eşittir; ama bazı kitaplar öbürlerinden daha eşittir.” sözü ile akıllarda kalan Hayvan Çitliği, herkesin okumaktan keyif alacağı kitaplardan biri. Yazarın peri masalı olarak bize sunduğu kitap, yaz tatilinize derinlik katacak!

Klasik Sevenlerin Okumaktan Keyif Alacağı Kitaplar

Bazı kitaplar sizi bir yakaladı mı bir daha asla peşinizi bırakmaz. Sonuç olarak üzerinden kaç yıl geçse de tekrar elimize alır ve derin okumalara düşeriz. Herkes için böyle bir kitap mutlaka vardır! Peki bu kitapları yazın serin bir akşam üstü okumak, gecenize anlam katmak  istemez misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyiz.

simyaci-kitap-ozetiBundan dolayı zevkle okunacak klasik kitapları sizin için derledik. Hayatınıza dokunacak belki de baş ucunuzda yer edinecek okunacak kitaplar listemizi keşfedin! Dilerseniz bu kitapları arkadaşlarınıza hediye de edebilirsiniz. Sonuçta her kitap bir hikayedir. Hikayeler ise en büyük yol göstericilerdir.

Sizler de hazırladığımız liste ile kitapların büyülü gücünü keşfedebilirsiniz! Ayrıca Muhiku’yu ziyaret ederek  ilgi alanıza yönelik kitapları inceleyebilirsiniz. Çünkü Muhiku’da farklı türlere yönelik birçok kitap var.

Simyacı | Paulo Coelho

Paulo Coelho’nun ünlü eseri Simyacı’yı Mevlana’nın Mesnevi’sinden aldığı ilhamla yazdığını biliyor muydunuz? Yazar Simyacı’da yarattığı karakterde bir dış ve iç yolculuğu birlikte harmanlamaktadır.

Simyacı, İspanya’dan kendi hazinesini bulmak için Mısır piramitlerine giden bir çobanın masalsı öyküsün anlatıyor. Bu hikaye bizleri farklı dünyalara götürerek büyük bir gezintiye çıkarıyor.

Ayrıca Simyacı, çoğu kişi için dönüm noktası olan kitaplarındandır. Dilerseniz Simyacı kitabı ile ilgili detaylara bu yazımından ulaşabilirsiniz.

Kırmızı Pazartesi | Gabriel García Márquez

Kırmızı Pazartesi, işleneceğini herkesin bildiği fakat hiç kimsenin bir şey yapmadığı bir cinayetin öyküsü. Başka bir deyişle toplumsal problemlere atıfta bulunan eşsiz bir roman! Kırmızı Pazartesi yalnızca bir cinayeti değil, bir halkın ortak davranış biçimini anlatmaktadır.

Toplumsal ruh çözümlemesi ile sizleri içine çeken kitabı elinizden bir an bile bırakmak istemeyeceksiniz. Kolombiyalı büyük yazarın eşsiz romanlarından biri olan Kırmızı Pazartesi gel gelelim ki herkesin okuması gereken nadide eserlerden biridir.

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu | Stefan Zweig

bilinmeyen-bir-kadinin-mektubu-kitapBilinmeyen Bir Kadının Mektubu, son satırına kadar her duyguyu içinize işleyen, hafızalardan silinmeyen bir kitap!  Aşkın derin bir psikolojik  analizini yapan Stefan Zweig, yine kalemi ile gönülleri fethediyor.

Okumaktan büyük keyif alacağınız kimi zaman kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz bu kitapta roman kahramanı uzun bir mektup yazarı olarak karşımıza çıkıyor.

Bu mektubun gönderenin adı  yok, sadece bir hitap vardır. “Sana, beni hiç tanımamış olan sana.” sözün kısası bu cümle ile hafızalara kazınan kitabı okunacak kitaplar listenize unutmayın! Ayrıca kitaplar hayatıma renk katan detaylardan biridir.

Dolayısıyla bu detayları yaz tatilinde özenle vakit geçirirken değerlendirmek isteriz. Hatta kitap arayışı içindeyseniz Muhiku’nun kitap kategorisini incelemelisiniz. Çünkü Muhiku’nun farklı kategorilerde yer alan kitaplarını çok seveceksiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir

kitap-okumayi-seven-birine-hediye-kitapli-kutu
Daha Fazla

Pembe Fili Düşünme Kitap Özeti

Pembe Fili Düşünme, Zeynep Selvili tarafından kaleme alınan kişisel gelişim türünde bir kitaptır. 2018 yılının en çok satan…
Daha Fazla

Kitap Özeti: Şeker Portakalı

İçindekiler Gizle Şeker PortakalıYazar Hakkında BilgiŞeker Portakalı – İncelemeEn Sevilen Dünya Klasiklerini Sizinle Buluşturuyoruz! Şeker Portakalı Yazar: José…