Değişik Çiçek Türleri

değişik çiçek türleri

Her biri kendine has güzelliği ve hikayesiyle büyüleyen çiçekler, hem bahçelerin hem de iç mekânların en göz alıcı süsleridir.

Düşünün ki bir bahçeye adım atıyorsunuz, her köşesinde farklı bir doku, farklı bir renk ve koku sizi karşılıyor.

Bu benzersiz güzellikler arasında değişik çiçek türleri çok farklı bir yere sahip. Her göreni büyüleyen değişik çiçek türleri ile tanışmaya hazır mısınız?

Yarasa Bitkisi (Tacca Integrifolia)

yarasa bitkisi tacca integrifolia

Yarasa bitkisi, dünyadaki en sıra dışı ve en değişik çiçek türleri arasında yer alır. Ayrıca beyaz yarasa bitkisi, büyük çiçekler arasında da karşımıza çıkar.

20 – 40 arasında kümeler şeklinde gelen ve yarasaların yüzüne benzeyen küçük çiçeklerin yanı sıra beyaz kısımlar da yarasa kulaklarına benzemektedir.

60 ila 90 cm arası uzunluğa sahip olabilen yarasa bitkisi, beyaz ve siyah renkli olabilir. Çiçeklerin bıyıkları uzayarak kimi zaman yere dahi temas etmesi mümkündür.

Yarasa bitkisi, zambağa benzeyen bir bitki türü olmasına karşın yam familyasının bir üyesi olma özelliğine sahiptir.

Maymun Yüzlü Orkide (Dracula Simia)

maymun yüzlü orkide dracula simia

Dişe benzeyen iki uzun taç yaprağı ve primatlara benzemesi nedeniyle Dracula Simia olarak adlandırılan maymun yüzlü orkide çiçeğinin; koyu renkli iki ufak göz, bulanık noktalı kaşlar, ufak ve tüylü burun ile sakal kısmı, uzak mesafeden bakıldığında belirgin şekilde maymuna benzer.

Dünyanın en değişik çiçek türleri arasında yer alan maymun yüzlü orkide çiçeği, nadir görülen bitkilerden biridir.

Yalnızca Peru’nun bulut ormanları ile güneydoğu Ekvator’daki 3000 fitin üzerindeki bölgelerde görülür. Tüm yıl boyu çiçeklenebilen bitkinin çiçekleri, olgunlaşmış bir portakal gibi kokar.

Ceset Çiçeği (Rafflesia Keithii)

ceset çiçeği rafflesia keithii

Son derece nadir bir bitki türü olan ceset çiçeği, Endonezya’nın yağmur ormanlarında görülür. Görünür kök kısımları, yaprakları ya da gövdelere sahip olmayan parazitik bir organizmadır.

Dünyada bulunan en büyük bireysel çiçek türü olan ceset çiçeğinin neden bu şekilde adlandırıldığını anlamak için, hiç tavsiye etmesek de, çiçeğin kokusunu içinize çekmeniz yeterli olur.

Çıplak Adam Orkide ( Orchis Italica)

çıplak adam orkide orchis italica

Asılan adam orkide olarak da bilinen, Akdeniz bölgelerine özgü bir bitkidir. Noktalı göz kısımları ve gülümsemeleri nedeniyle ufak, asılı çıplak adamlara benzetilir.

Farklı boyutlarda olabilen çıplak adam orkide çiçeği, genellikle açık morumsu beyazdan pembe ve koyu mora kadar farklı renklerde olabilir.

Güve Orkide (Phalaenopsis Amabilis)

güve orkide phalaenopsis amabilis

En yaygın karşılaşılan orkide türlerinden biri olan güve orkide, uçan güve şekline sözde benzerliğinden dolayı bu şekilde adlandırılır.

Güneydoğu Asya, Filipinler ve Kuzey Avustralya bölgelerinde özgüdür. Gökkuşağının hemen hemen tüm renklerinde görülebilir. Birden çok çiçeklenme dönemine sahip olmaları ile diğer orkide türlerinden ayrılır.

Sıcak Dudaklar (Psychotria Elata)

sıcak dudaklar psychotria elata

Çiçek dudakları ya da sıcak dudaklar olarak anılan çiçeğin parlak kırmızı renkli dudak şekline benzeyen parlak kırmızı kısımları, taç yaprakları olmayıp diş telleridir.

Yaprağa benzer diş telleri, açılmadan önce sadece birkaç gün içindeki ufak sarı ve beyaz çiçeklerini öne çıkarır. Hooker’s Lips Plant, Panama, Kolombiya ve Kosta Rika’nın tropikal alanlarına özgü bir bitki türü olma özelliğine sahiptir.

Koleksiyoncuların ilgisi ve doğal yaşam alanlarının ormansızlaştırılmasından dolayı, nesli tükenmekte olan bitkiler arasında yer alır.

Yer Altı Bitkisi (Hydnora Africana)

Son derece ilginç bir görüntüye sahip olan yer altı bitkisi, Güney Afrika’nın kurak alanlarında yarı yaygın durumda olup yerel halk tarafından çakal yemi olarak da adlandırılır.

Yer altı bitkisinin görünür kökleri, kofilleri ve yaprakları yoktur. Çiçeklerin yerden çıkma süresi bir yılı bulabilir. Parazitik bir yer altı bitkisi konumundaki bitki, tuhaf görüntüsüne ve kötü kokusuna karşın açık ateşte pişirildiğinde lezzetli olan meyveler üretir.

Dans Eden Kızlar (Impatiens Bequaertii)

dans eden kızlar impatiens bequaertii

Doğadaki en nadide bitkilerden biri olan dans eden kızlar, elbiseli dans eden kadınlara benzerliği nedeniyle bu isimle anılır. Doğu Afrika bölgesine özgü bir çiçek türü olan dans eden kızlar, beyaz ve açık pembe renklidir.

Bitkinin kendisi son derece ufak olup yaklaşık bir metreye kadar gelişim sergiler. Bulunduğu toprakta her tarafa kök salar ve bulunduğu takdirde kusursuz bir iç mekân bitkisine dönüşür.

Kundaklanmış Bebekler (Anguloa Uniflora)

kundaklanmış bebekler anguloa uniflora

Lale orkidesi olan kundaklanmış bebekler, Kolombiya And Dağlarında yapılan 10 yıllık bir keşif gezisi sırasında bulunmuş, 1798 yılına dek adlandırılmamış ve resmi olarak sınıflandırılmamıştır.

Beyaz renkli kundağa sarılmış bir bebeğe benzeyen çiçek kısımları vardır.

Arı Orkide (Ophrys Apifera)

arı orkide ophrys apifera

Gülümseyen bir yaban arısına tuhaf bir şekilde benzeyen arı orkide; Orta Doğu, Avrupa ve hatta Kuzey Afrika’da yaygın bir şekilde görülür.

Yayılma süreci son derece karmaşık olduğundan giderek seyrekleşen bir bitkidir. Başarılı bir şekilde gelişmesi için belirli bir mantar çeşidiyle simbiyotik ilişkiye gereksinim duyar. Bu nedenle, nakli daha güç bir hâl alır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da ilginizi çekebilir
beyaz çiçek türleri
Daha Fazla
Beyaz Çiçek Türleri
İçindekiler Gizle GülLilyumOrkideKrizantemFrezyaKamelyaYaseminNergisGardenyaAnemon Zarif ve saf görünümleriyle dikkat çeken beyaz çiçekler, bahçelerde ve iç mekân dekorasyonlarında sıklıkla tercih…
marginata çiçeği bakımı
Daha Fazla
Marginata Çiçeği Bakımı
İçindekiler Gizle Marginata Çiçeği Nedir?Marginata Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?Marginata Çiçeği ÖzellikleriMarginata Çiçeği AnlamıMarginata Çiçeği Kaç Günde Bir Sulanır?Marginata…
ağaç çiçek türleri
Daha Fazla
Ağaç Çiçek Türleri
İçindekiler Gizle Sakura (Kiraz Çiçeği)ManolyaAkasyaPaulownia (İmparator Ağacı)JacarandaLale AğacıGülibrişim AğacıYıldız Çiçeği AğacıAltın Yağmur AğacıErguvan AğacıMimoza Ağacı Ağaç çiçekleri, doğal…